Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Відповідь: ...ПОРОБЛЕНО...

не вживають, ну принаймні так кажуть!

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нє,є купа знайомих..такой не вживають.
    Але я також не вживаю.
    Хоч і не свідок...
    Але куру...як паровоз...

3. Lady

Lady Well-Known Member

Щодо теми гілки.
    Розкажу як було зі мною.
    Одного дня я вийшла на прогулянку з дітьми. По дорозі до парку мене зупинила одна бабуся, почала розпитуватись як кудись пройти а пізніше завела іншу розмову-які у вас гарні дітки, а у мене їх було 12 і т. д. Я вже хотіла іти, як до неї підійшов якийсь чоловік а це був її син. Цей чоловік чомусь стиснув мене за руку і дивлячись прямо мені у очі почав говорити:" Що ти хочеш від моєї мами, що тобі треба..." Відпустивши мені руку почав мене обзивати і материтись, але постійно при цьому дивився мені в очі. Його мама почала його забирати від мене.
    Я незрозуміла що сталося, бо незвикла що до мене на вулиці чужі люди так говорять, але почала швиденько відходити від тих людей.
    Були звичайно відчуття страху і нерозуміння, пізніше трохи заспокоїлась.
    Але я відчула через деякий час велику слабість по тілу і помутніння в очах. Почала переживати, тому що йшла з двома дітьми і мала переходити дорогу але ледве себе контролювала. :sad:
    Коли прийшли в парк стан не покращився, все перед очима плило, я зрозуміла що мене врекли. Тоді я підійшла до першого ж дерева, приклала руку до нього і заплющила очі. Мені стало зразу легше.:) Дерево забрало мені ту негативну енергію яку передав мені той чоловік.
    Так само як дерева і вода може зняти вроки. Так що вроки існують, тому що існують нехороші і зависливі люди.:ireful1:

• Подобається Подобається x 3
  4. viltis

viltis Well-Known Member

Я в своєму житті лише раз мала справу з "цілителькою"....Коли я зламала ногу, і ніби й висота не була велика...і вчасно згрупувалась...але перелом був не дай Боже нікому.

Прийшли ми до лікарів, а ті і апарат Єлізарова,і штирі і всі інші тортури,які для того є хотіли примінити. І то казали, що ходити нормально напевне ніколи не зможу.
    Не знаю що мене тоді зупинило від тих всіх процедур, але ми з мамою з лікарні втекли. Вдома почалося ще гірше --мене страшенно боліла голова, я випивала снодійне пачками, а спала по 2 години. Нога теж боліла.
    Тоді прийшла до мене мамина знайома ( я про неї вже тут розповідала) і вилили мені віск. Я в то не вірила, але ті відчуття, що тобі змій з голови витягають і віск у формі ножки в танцювальній туфельці, який переломався саме в тому місці, де в мене був перелом ....
    Саме вона мені сказала, що мені пороблено на ноги і голову ..і навіть сказала хто ....( що надалі виявилось правдою).

Диво не диво, але голова перестала боліти,гіпс зняли за 3 місяці і ножки яка була, така і стала ...Танцюю далі, на підборах хожу ....

...от такі от історії...

• Подобається Подобається x 5
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

у моєї знайомої була проблема - вилітав часто меніск. І шо вона тільки не робила.... лікарі хотіли опрецію робити. Поїхала вона до однієї жінки в Тернопіль. Та оглянула і каже: тре коліно перевязати. І перевязала... без будь-якого матеріалу, просто маніпуляції робила руками такі, ніби перевязує бинтом!!!! Після того моя знайома постійно відчувала, що коліно перевязано бинтом, хоча нічого на коліні не було і меніск не вилітав, але через деякий час вона почала відчувати дискомфорт, бо "повязка" була тісною... Тоді вона знову поїхала до бабульки і та їй просто попустила "повязку". Зараз все нормально, меніск не вилітає. От такі чудеса.

• Подобається Подобається x 4
  6. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Мені також іноді у церкві стає зле. Але я не пов’язую це з вроками. Просто коли багато людей, то десь на середині Служби стає мало повітря, а я без свіжого повітря не можу. Я цілу зиму сплю з відкритою кватиркою, а влітку то вікно відкрите цілодобово. У мене було таке, що я у переповненому автобусі мліла. Правда з віком я стала більш витривалою, аніж у дитинстві.

Була свідком, як у церкві мліли жінки, їх підхоплювали, розступалися щоб було повітря, давали водички і просили до кінця Служби сидіти.

А щодо того що люди дивляться,на те у них очі щоб дивитись імхо.
    Одна жінка розповідала, що не знає що вже робити зі своєю сестрою, яка стала відлюдькуватою, ніколи очей не підводить щоб не зустрітись ні з чиїм поглядом, бо ніби у людей страшні погляди. Хіба це здорово?

• Подобається Подобається x 9
  7. volk

volk Well-Known Member

А тітка хотіла звертатися до бабки?
    Хто зна, ЩО було до того, і що буде після, чому Бог допустив це. Ця людина, Ваша бабуся, знала, а Ви - не розуміли цього і не розумієте. Можна назвати це все вірою, можна фанатизмом, але існують ще так звані священики-екзорцисти, можна було-б це спробувати.
    Можливо, була просто якась суто медична проблема, яку не змогли виявити.

Додано через 7 хвилин
    :) :)
    Cумління є сумлінням, відносним воно бути не може, тоді це лукавство. Людина вимушено може чинити щось, що протирічить її принципам і сумлінню, але тоді сумління буде вимагати чогось взамін - покаяння, добрих справ, тощо.

• Подобається Подобається x 2
  8. Romko

Тут можна погодитись,якби не одна річ...
    На місці аварії,нещасного випадку і т.п завжди ошивається купа людей.
    Що характерно,більшість з них такі речі просто смакує.
    І це вже не подібно на просту цікавість,чи бажання допомогти.
    Це вампіризм.Енергетичний.
    Я багатьох знаю.
    Дуже побожні люди.
    По три служби Божі відстоюють...

• Подобається Подобається x 7
  9. volk

volk Well-Known Member

Існує багато речей в цьому світі, на які важко людині дати відповідь.:) Те, що чинив Ісус Христос, ми чинити не можемо, бо "не можемо пити Його чашу". Але апостол сказав тим, хто задавав такі питання, як Ви, - живіть в цьому світі так, ніби ви в ньому живете, але йому не належите.Вибачайте, з пам"яті не процитую, але зміст саме такий.
    Що Вам до того, на чиїх столах та горілка, чи там що ще? Вона вкрадена? Чи отруєна?
    Фігурально "порозкидати", - так, якщо зможете :)

• Подобається Подобається x 1
  10. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Гм, гм, гм......
    Як на мене, так звані "вроки" і "пороблення" діють на тих, хто в них вірить.
    НУ по-перше, вони уже негативно налаштовані і "чекають удару"
    А по-друге, легше , якщо у тебе щось болить або не виходить, звалити це на "вроки", а не відповідати за власні вчинки чи прокунсультуватись в лікаря.

11. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

якщо не помиляюся екзорцизм заборонений в Католицькій церкві (можна робити тільки з дозволу єпископа).

є один "екзорцист" на Короленка. так він дає всім чашу (увігнутий метал) і каже якщо побачиш своє перевернуте зображення то в тебе і в твоєї родини біда. Ану фізики розтлумачте коли можна в увігнутому (зеркалі, ложці, чаші) - побачити не перевернуте зображення - ніколи.

Люди моліться Богу і радість відчуйте!

12. Romko

До недавньго часу я й сам так думав.
    І не забути замовити трумло.

13. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

1. повертається в найнесподіваніших формах, однозначно неприємних, а деколи ще й дітей і внуків зачіпає
    2. згодна. і багато купляються на ілюзію дешевої і сильної влади

14. Ірена

Ірена Well-Known Member

а в суть релігії хтось вникав? не тієї, що в душі маєте (а має кожен свою), а тієї, що силою насадили із хрещенням... тепер всі побожні, бігають до церков, б"ють поклони, аж лоби тріщать... а ближнього свого ненавидять... і те ж християнство чомусь звертається до води і до вогню і до трав і до дощу... видно є там сила? нє?

15. Незнайомка

- професоре, чи підкова приносить удачу?
    - ні, але я на всякий випадок прибив над дверима. :)

а там де йде найактивніша боротьба - там і ворог веде досить активні дії (до того, що деколи коло церкви може стати недобре). крім того, грамотні священники знають що в таких випадках робити. якщо вам стане недобре в поліклініці, коли беруть кров на аналіз, то чи лікар не зможе привести до тями? деколи нашатирний спирт, а деколи щось сильніше...

16. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

В мене в бабусі в сусідстві була сім'я. Надуживали вони усілякими народними середниками "аби велося", "аби діти не плакали", "аби достаток був" і т.д. і т.п. Дружина була з роду, котрий з незапамятних часів в тім містечку ворожбою славився. Незле, дуже незле їм велося, навіть у найтяжчі часи.

Ох, і важко ж умирали, не дай Бог нікому...

• Подобається Подобається x 5
  17. Городецький

Городецький Well-Known Member

Чому ж, можна! Якщо око розташоване між поверхнею і фокусом - зображення пряме:

Донецьк, вулиця Артема, самий центр:
    :radist:

• Подобається Подобається x 4
  18. Ірена

Ірена Well-Known Member

а що то за жінка?
    моя дитина вночі зривається... треба шукати допомоги...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

то тре мені виясняти, бо давненько було, якшо тре - наведу контакти.

20. Незнайомка

мені в таких випадках помагала вервиця. є техніки розроблені для дітей. якщо дитинка дуже маленька - почитати можете і ви.

а де твій аватар? :)