Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

1. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Відповідь: ...ПОРОБЛЕНО...

Звичайно шо пробувала! Нажаль не допомогло...

А я і не хожу до церкви, шоб на людей подивитись чи себе показати!!! Але ж хіба в тому винна шо вони на мене дивляться і мені це не приємно, саме тому не хочеться стояти Службу в церкві... І чому ви вирішили якшо я стою осторонь, то в моєму житті немає Бога??? В мене є ще одна вагома причина чому не можу заходити в середину - ходимо з дитиною!!!

І чому ви вбили собі в голову шо ваші слова правда??? Це тільки ваша скромна думка...і я її не повністю з вами поділяю...

• Подобається Подобається x 3
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я є християнином.
    І я вірю в Бога.
    І ходжу до церкви молитися Богу.А не священникам.
    Разом з тим,я знаю,що Бог мене почує,коли я буду в лісі,вдома,будь-де.
    Але я впевнений,що світ набагато багатогранніший,ніж ми собі можем уявити.
    Раджу згадати Символ Віри

• Подобається Подобається x 4
  3. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

і ще про вроки. вони є. як є і духовний світ, який ми не можемо бачити, але іноді відчуваємо. він живе дуже активним життям, дихає, рухається. і є в ньому, окрім янголів є і прихвостні нечистого, які штовхають людей на зле, керують ними.
    є таке поняття як духовна війна. християнство - не тільки мирна релігія. їй також притаманна духовна війна.
    то я до того, що вроки, які викликані переважно дією злих духовних сил, можна побороти. для того є могутня зброя.

• Подобається Подобається x 1
  4. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

А я не вірю,і мені чогось ніколи пороблено не було:)

• Подобається Подобається x 2
  5. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Я маю на увазі не вигляд зовнішній, а їхні діла,вчинки. Те як вони живуть!

6. маюнка

ну то як вони живуть - християни є християнами, коли мають злагоду між собою і творять добро, а не просто утримуються від зла. "по тому дізнаються всі, що ви - учні Мої, коли матимете любов між собою".
    тому вважаю, що для християнина головне - не бити себе в груди і при кожній нагоді кричати про те, що він - віруючий і запрошувати усіх до церкви, а чинити за Словом Божим.

• Подобається Подобається x 6
  7. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Щось не віриться у всі ті вроки. На мій погляд, це своєрідний психологічний синдром, щось по типу істерії (між іншим, однією з основних рис істеричної поведінки є легке перенесення її на навколишніх, може саме тому в Україні так поширена віра у вроки). Відвідування „бабок” – це якби „магічний” захист від власної фобії. „Лікування” тут просте – віра в Ісуса Христа, він допоможе в будь-якій ситуації, хто не вірить – ходить до „бабок”.:ninja:

8. Zonder_ofecir

Ви приймали живого Бога і вам не допомогло! Без коментарів!

9. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Маюнко, в мене рік тому померла дорога мені людина(рідна тітка). Ні звідки вона просто злягла на ліжко, потім відмовили ноги, руки і .....
    Бабуся моя віруюча(дуже), всі її просили давайте з'їздимо до бабки - ні, бо священник не дозволяє... І молились і благали Господа шоб не забирав її до себе, бо ше нічого в тому житті не встигла...А вона прожила 10 років в страшних муках і .... Ніхто їй не міг допомогти ні лікарі ні церква, бо просто напросто не знали шо з нею робиться...
    Говоріть мені що хочете і скільки хочете, але можливо якби тоді хтось покатав ті яйця чи злив їй віск, то зараз вона вона була б з нами... Але то ж гріх...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

в тому-то і справа - можливо, а тітка - молодець.

11. Zonder_ofecir

А ви не пробували жертвувати для Бога цей час, якщо навіть вам неприємно. Коли Христос ніс хрест на Голготу, напевне йому було неприємно що на нього дивились.

Додано через 2 хвилини
    А в яку це церкву заборонено з малими дітьми заходити?

12. Nadijka

Nadijka мрійниця...

А шо обов'язково заходити всередину??? Думаю, шоб вірити в Бога і спілкуватись з ними це не обов'язково!!!

13. Zonder_ofecir

Можливо ваша тітка такою ціною заплатила за своє майбутнє в небі, спокутувала свої гріхи на землі? І навіть у важких муках залишилась вірна Богу. Ви маєте гордитись нею. А те що вона відійшла до Господа так рано - так це ви так вважаєте! кожному своя година задумана!

14. Michel

Michel Member

15. маюнка

дорога Надійко, я розумію, що тобі(можна на "ти"?) на цю тему говорити , певно, боляче, проте, якщо вже розпочали...
    я вважаю, що тітка права. ворожіння - гріх. молитись потрібно про те, щоб Бог зробив за волею СВОЄЮ, а не так, що типу "Боже, я хочу так і так, зроби!".
    кожне випробування нам посилається не просто так. і немає такого,якого ми би були не в змозі пройти. із кожного випробування треба виносити для себе урок, плід - терплячість, надію, довготерпіння, можливість побороти сумніви... не йти широкими шляхами, а йти вузькою, але правильною стежкою.

• Подобається Подобається x 4
  16. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Надійко - гріх то є гріх. ви не знаєте, як би було краще.

17. Linda

Linda Member

воно то так,згідна! АЛЕ! коли ТАКЕ (пороблення) стається в твоїй сім"ї....з твоїм рідним і ти своїми очима і своїм серцем кожен день бачиш, переживаєш муки рідної людини (які ні один лікар ніякими лікуваннями не полегшив на протязі 2 років...) шо тоді????? Шо робити?? просто сидіти-чекати найстрашнішого??

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

необовязково, це Ваш вільний вибір.

19. маюнка

по-перше, має бути молитва. а по-друге,читайте пост 91, а ще - оцей пост,який між іншими загубився...:) - http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=275579&postcount=79

20. Zonder_ofecir

Про які ви муки говорите, Це трішки не потемі але я напишу. Ви бачили біснувату людину? Я був свідком такого, не раджу нікому такого бачити, чи чути. І ті люди так страждають, але вихід є.Часом потрібні роки щоб від такого паразита позбутись!

а де твій аватар? :)