Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? наші лікарі там цінуються за розвинене клінічне мишлення і вміння поставити діагноз без апаратури (в деяких випадках - всупереч апаратурі). Реально - діагностична апаратура "на любий каприз" - вбиває талант лікаря, робить з нього звичайного ремісника... -- Тому там поки що цінуються наші випускники -- з розвиненим капіталізмом асоціюється слово "конвеєр". І скоро буде - тільки правда, в нашому виконанні - "пан сам скльопав" - все в мастилі, на соплях та дротиками попідв'язано, страшно шумить і регулярно аварії з травматизмом....
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Она и об этом говорила.. Человек там может всю жизнь ТОЛЬКО вырезать апендицит, а зашивать уже умеет другой..
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? zet, при всій повазі, соррі, не можу не крикнути - НЕПРАВДА!!! Якраз західні лікарі прибіжать в перші ж хвилини і зроблять все можливе, а про гроші поговорять потім! Я сам особисто "стікав кров`ю", був перевезений зі звичайної клініки в спеціалізовану в Дюссельдорфі, 4 операції мав, одну з яких через особливу складність проводив сам головний лікар(лише так, для інфи - це вам не головний лікар 8-ї лікарні на Топольній... Університетсклінікум в Дюссельдорфі - це ціле місто, з власними маршрутками, які курсують між корпусами і т.д. і т.п.), провалявся там 2 місяці і то більшість часу в реанімації - коротше, врятували мені життя, і то шанси на порятунок були не надто великі... Так от, в цей час я за випадковим збігом обставин мав українську мед. туристичну страховку... читай, не мав ніякої - тут такої не акцептують. І мене лікували, без ніяких гарантій оплати, допоки рідні рішали зі страховкою... лікарня отримала гарантійний лист на зобов`язання оплати 30.000 євро за лікування десь під кінець вже, майже через два місяці. І лікарі самі заспокоювали не мене, дружину(я тоді був "не в состоянии"): гроші - це другорядне, якось воно потім вирішиться. А Ви кажете...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Мені трохи неподобається сама постановка питання. ТАМ. Це де, Америка, Німечина, Швеція, Росія чи Китай? Охорона здоровя в цих країнах відрізняється докорінно. Так в Європі на першому місці стоїть здоровя людини, а в Америці? Долар! І вже було безліч випадків коли люди помитрали на сходах шпиталю бо не мали чим заплатити. Щодо підготовки лікарів, то я можу порівняти. Вчився 5 років в Львові, потім 5 років в Австралії. Правда я можу говорити тільки в випадку стоматології. Теоретична підготовка ні в яке порівняння не надається. В нас в Львові кафедра анатомії є більшою ніж весь стоматологічний факультет в університеті де я вчився в Австралії. Тут основна увага приділяється практиці. І після закінчення стоматолог може працювати більш менш самостійно. Чого не скажеш про наших випусників. Працюючи в Львові я мав кожного року кілька інтернів. Деякі мали чудові практичні навики, але більшість з них навіть не знали з якого боку підійти до пацієнта.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Я вам передала слова врача, работающего в США 15 лет. Могу добавить, она сказала, что к детям отношение другое, но к взрослым, именно так... От себя ни слова не добавила. просила прийти ее на форум, но она отказалась. Именно США.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Все я прекрасно зрозумів. Не думайте, що у вас якийсь особливий підхід до речей. У вас нормальне корпоративне/родинне мислення, ви вболіваєте за своїх родичів – це похвально і нормально, але це накладає відбиток на ваші погляди стовоно багатьох питань, на що я і звернув увагу. Обєктивним ваш підхід назвати не можу, і не вважаю за образу звернути на це вашу вагу. Дам вам дзеркальну відповідь: Вы просто не понимаете жизнь тех ученых, а они уже сегодня удирают нормальные из Украины. Вы просто не понимаете жизнь тех инженеров, а они уже сегодня удирают нормальные из Украины. Вы просто не понимаете жизнь тех программистов, а они уже сегодня удирают нормальные из Украины. Вы просто не понимаете жизнь тех квалифицированных рабочих, а они уже сегодня удирают нормальные из Украины. Якщо це ви до мене звертаєтесь- то не за адресою. Я менше всього виставляв до когось претензії. Не хочу повторюватись, про престижність професії лікаря в СРСР я вже писав в дописі №14. Це була престижна професія в СРСР. Як і інші професії, що вимагають високої кваліфікації. Не більше того. При капіталізмі є тільки одна по-справжньому престижна професія - це професія підприємця. Саме їм дістаються накращі шматки суспільного пирога. Всі інші - наймані працівники, більш, чи менш кваліфіковані і оплачувані, але лише наймані працівники, а не власники. . У нас така ж сама ситуація – поки не заплатиш ніхто тебе лікувати не буде. Не розумію тільки, що в цьому доброго. Не переживайте кількість ВНЗ (ВУЗов) за часи незалежності збільшилася, кількість студентів також, та й не чув я про вакансії викладачів в медінститутах.... Прошу шановних лікарів не ображатися. Не маю проти вас нічого, у тому числі і особистого. Просто звертаю вашу увагу на те, що наша країна це не тільки лікарні, є й інші люди (нелікарі), їм також живеться не краще ніж вам. В нашій медицині проблем вистачає, так само як і скрізь в нас в країні.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? не міряйте все по собі. не у всіх ваш світогляд - є люди, які спрощений причинно-наслідковий зв'язок та ярликонавішування залишили в підлітковому віці. саме в тому віці все таке просте, і все саме таким чином так просто можна пояснити.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? А оце вже безпредметна образа. Мушу також зауважити, що значна частина людей нездатна на встановлення причинно-наслідкових звязків навіть в поважному віці.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? прошу пробачення - я лише спробував спростити свою думку щодо вашого тлумачення постів zet - спростити, щоб вона стала вам зрозуміла - якщо образило - звиняйте.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Так, в СССР лікар - то була престижна професія. Але в яку кишеню той престиж положити? Їсти ж хочеться... Ми в Львові мали крім престижу ще і своїх пацієнтів, так що ми жили не на одну зарплату. А коли їхали на курси удосконалення, мусили годувати і поїти наших "бєдних родствєніков" - лікарів з Росії. Вони мали тільки престиж. Щодо платні за лікування. Я не знаю Вашої професії, Кабмайнер. Але лікар - це робота, яка дозволяє лікарю заробляти на життя. Ви б хотіли виконувати Вашу роботу безплатно? За СССР лікар був престижною професією. Але він жив як жебрак (не рахуючи ЗУ). Мій приятель в Києві - лікар педіатр перед роботою ще розвозив молоко по магазинам. Щоб заробити на престижність.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Бачите, Степаничу, совіцька ЗУ завжди була офшорною для медиків... Вже сьогодні. То кого рятувати, чий престиж?
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Причем, не могло же быть "своих пациентов" у фтизиатра, где люди лечатся от туберкулеза годами. Это ж не стоматолог или гинеколог. Так что только переработки постоянные и только на зарплату...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? А він цю спеціальність в Спорт-Лото виграв, чи жербкував? А може там конкурс менший був?
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? zet, людям зазвичай нічого не доведеш. виходячи з ваших дописів - вони зараз логічно доведуть, що гінекологи діляться хабарами з фтізіатрами, бо всім лікарям вигідно заробляти на болячках. -- Реально - вони обговорюють той світ, який добре знають - своє оточення. І ті самі мірки застосовують до інших галузей - у них в голові не вкладається, що можна працювати "за ідею" - "любовь - это русские придумали, чтоб денег не платить". -- тому просто краще зі словами "най ся діє божа воля" - вийти з того обговорення. А лікарі - постоять за себе самі. І пацієнти, як би вони не лили лайно на лікарів - змушені будуть йти до лікарів. Але отримуватимуть той рівень сервісу, на який заслуговують. І сучасні черги в поліклініках - це ще не межа...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Нет он просто был не евреем и не Львовянином, не думал о выгоде. А баллов набрал при поступлении максимальное количество. А бабушка, шахтер, в это не вмешивалась по безграмотности. так понятно?!
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Хороша епітафія... Перепрошую... а хто тут жалівся жи "згоряє, бідака сам"? Степа-а-анич: Наспівуючи: ну вот ми і прієхалі, здорово, старічок...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Зет, справжній лікар ніколи не думає про вигоду (правда вони на жаль в меншості). Я, наприклад, не робив ніякої різниці між тими хто "віддячувався" і хто ні. Може хіба для "своїх" пацієнтів лишній анекдот розповів а для друзів мав коньяк для хоробрості. Але ж просто в нас розуміли, що платня лікаря була одна з найменших в СССР. А ті хто платив, я не думаю, що вони віддавали останні гроші. Про теперішню ситуацію я не маю достатньої інформації.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Вам не помешало бы, как я вижу. пожить в других местах, людей повидать, себя показать...