Медицина в Європі і близько не стояла з нашою. І справа тут не у фізичному розумі медиків. У Європі в медицину ідуть тільки найчастіше за покликанням, а не тому, що це суперпрестижно, чи можна бабла зрубати, хоч воно так і є. Найбільше вропейці вибирають інженерів і економістів з юристами, але не медиків. Більшість воліє не бути багатим, як лікарі, а робити свою малу меншвідповідальну роботу, випікаючи гарний хліб, з якої теж вистачатиме не все головне, і відпустку і кредити на все. Поступити за гроші на лікаря неможливо, поступати можна тільки 2 рази і перед тим, як поступити, потрібно 1 РІК провчитись на першому курсі медінституту! В Європі лікар не думає, де ще заробити і не займається ні писаниною, ні статистикою, ні іншою брєдятнею зовсім. Там на то є секретарі і адміністратори. У лікаря є час і гроші на постійну самоосвіту, що не випадок в Україні. Я не знаю про Ірландію, це одна з найбідніших післявоєнних країн Європи, що недавно стала найбагатшою країною світу, та європейська медицина є дуже сильного рівня, доказ - якість і тривалість життя. І медицина тут для населення є безоплатна, не рахуючи податки і страхові приватні внески. Має значення і мовний барєр для наших вихідців. Але головне - це довіра населення до своїх лікарів. Європейці довіряють своє здоровя, і не тільки здоровя - професіоналам. А незадоволені є все і всюди. Це ж не Рай Божий і люди такі ж самі, з тими ж руками, ногами, мізками, недоліками і перевагами, що і в Україні, що і в Африці. Просто організація їх життя людяніша і зрозуміліша, простіша. А температура 39° при банальній вірусній інфекції - дійсно нічого не значить і лікується симптоматично і Парацетамолом максимум, бо це організм, що повинен побороти вірус, створивши собі таким чином антитіла - його захист на майбутнє.
От і підійшли до головного. Всі це знають, розуміють, усі, крім, здається, наших медиків, які замість "не зашкодь", виписують пачками антибіотики при першому пчиху.
А куди дінеться та безмежна кількість ліків,котра щоденно продається в Україні, і на котрій заробляють мільярди бізнесмени від фармації.Зайдеш в аптеку.а фармацевти наліво і направо призначають ліки хворим людям-і в основному найдорожчі.Один міністр вже попробував заборонити продавати ліки без рецептів,але його забрали скоріше з роботи,занадто великі гроші в цьому зав"язані.Я багато раз роблю зауваження фармацевтам-щоб ті самостійно не назначали ліки хворим,щоб ті йшли до лікаря,але наступного разу вони роблять те саме. Так їх так і вчили,вони роблять все по схемах,які їм давали в ВУЗах.Чого не читають новинки? Тарікафр Вам відповів в попередніх дописах. Немає мотивації.По перше лікарі це не тільки хірурги,гінекологи,окулісти,стоматологи це і сімейні,педіатри,просто терапевти,основним заробітком яких є 700-800грн зарплата,або 50 грн за лікарняний,чи 20-30 грн за прийом,якщо найдеться добрий дядько або тітка,що положить в карман.Ті хто у великих лікарнях ті мають більше.а лікар в сільській амбулаторії,чи максимум в райлікарні практично живе за мінімальну зарплату,чи ще може принесуть курку,або капусти,чи яблук.Більшість з них мають землю і все літо крім роботи вирощують картоплю,овочі,свиней,курей,і ще яку небуть живність,щоб вижити.Як ви думаєте,відсидівши на прийомі з 8.00 до 16.30 а після ще сходивши на 2-3 години на город,буде він давати 300 доларів за журнал з новинками медицини?У мене кум-заступник начальника Відділу Охорони здоров"я райдержадміністрації.Так от кожну весну він,не шкодуючи рук самостійно лопатою скопує 10соток землі,щоб посадити картоплю і все інше.А що говорити за звичайного лікаря?Та плював він на новинки,лічить так як його вчили 20 років назад,бо знає,що заплатять йому за роботу так само,як би лічив по новинках.А копати на город ніхто за нього не піде. І ніхто не забезпечить його на зиму картоплею і овочами,якщо він сам цього не зробить. 1 кг м"яса зараз коштує 10 доларів.За місячну зарплату лікар може купити 10кг м"яса.А все інше? А ви кажете антибіотики.Я ніяк не захищаю поганих лікарів,я звинувачую систему,яка робить їх такими.
А нині викликав швидку. У мами високий тиск. Приїхала швидка... дохтір був трішки "під мухою".... згадав ту гілку... хтось там згораяє.....
Миху,я не знаю як у Львові,а у нас на швидку йдуть робити ті хто немає в медицині ніяких зв"язків і грошей.Всі посади в лікарнях купляються за гроші,але є посади на які не хочуть іти працювати лікарі,ось туди посилають тих,хто немає грошей на хабаря щоб влаштуватись на більш "тепле" місце.Хоча на швидкій держава платить майже найбільше,за екстрим,але туди йдуть або молодь для старту,котра гола і боса,або штрафники-це як штрафбат в армії.Я розумію що це звучить жорстко,але це жорстка правда,за яку і я можу дістати по шапці, так як в Київі.Так що Миху що можна було чекати від того "дохтіра". У психіатричній швидкій,є санітари,які можуть лікаря захистити від неадекватної поведінки пацієнтів в його домашній обстановці,а лікар звичайної швидкої часто йде в квартиру сам і не знає,що там його чекає,чи п"яний,чи наркоман,чи психічно хворий з рушницею-це можна так сказати екстримали.Добре коли все добре,а........
Це ще нічого, коли приписують не те, що треба. А от коли не розібравшись ставлять страшні діагнози...Моєму знайомому декілька років тому, сказали, що треба ногу ампутувати (хлопцеві 20 років!), дали направлення, куди їхати на ампутацію, а коли він з тим всім змирився і поїхав до лікарні, то лікарі (вже інші) призначили просто лікування.Ногу вилікували! Ніякої ампутації не робили! Але що пережив цей хлопець можна собі уявити!
Як між людьми,є хороші люди а є паскуди.Дехто думає про Бога,а дехто про те як більше урвати.Я лікар і теж з таким спіткнувся.Батькові поставили діагноз рак простати,сказали що негайно потрібна операція(кастр.),операцію зробили і ось уже три роки аналізи як у малої дитини.За операцію 100 дол. взяли,ще два роки кололи гормони по 300 грн укол кожного місяця.Вам рекомендую коли комусь з ваших рідних поставлять такий діагноз не спішіть на операцію,зробіть аналіз ПСА у декількох незалежних лабораторіях,є тепер "Сінево" Київська фірма і інші.Я не вірю бо ПСА до операції був 40 а через місяць після став 0,03.
Медицинский геноцид. Украинцев принуждают к смерти… "Руководство целого района Украины вполне осознанно прекратило обеспечивать лекарствами всю сеть медучреждений, оказывающих первую помощь десяткам тысяч граждан. Люди умирают без лекарств…" Какие все же сволочи есть среди журналистов...
вітаю медиків з професійним святом == всім небайдужимх ЛФівцям пропоную вилити діжку свіжого духмяного лайна - освіжити тему...
Хм...будь-який дохтур то знає...а їхні апологети не доганяють... Ага,не забудьте передати їм(дохтурам) вітання від нас з Зоряною. З лісу. Їхніми молитвами.