Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

А якщо йому треба багато, у когось нема, то що? На заробітки?
    Щире людське дякую від небагатої людини є набагато ціннішим від пачки баксів того, що дає, скільки питають.

І потрібно зрозуміти, що лікар така ж людина, як ви, що він той же пацієнт в інших лікарів. І лікарі точно такі ж як їх пацієнти. Точнісінько такі.
    І хто би принижувався з тими конвертами з "на, зажерись", якби саме місце праці йому б не коштувало тисячі і нерідко більше десятка тисяч долларів, які треба відпрацювати, а ще потрібно і вчитись БЕЗПЕРЕРВНО і ВСЕ життя, що вартує теж пачки долларів і т.д.

Тобто, лікар нічим не різниться від нелікаря і у цій дебільній укр ситуації, якщо випоміняєте місцями пацієнта на місце лікаря і навпаки, то ситуація повториться до крапельки однаково.
    Міняти потрібно саму систему, яка і є коренем проблеми.

• Подобається Подобається x 4
  2. Summer

Summer Well-Known Member

все так, але на сьогоднішній день, не буде лікар без грошей лікувати, хіба що якийсь дуже відданий.... хто знає таких?
    про що говорити , з пенсіонерів беруть гроші, ну вони дають, а лікар не відмовляється....
    вони зроблять операцію без грошей, але як зашиють, якими нитками і т.д і будуть лікувати, але вже зовсім по-іншому... на жаль

• Подобається Подобається x 1
  3. TARIKAFR

Без грошей лікар не тільки не лікуватиме, але і місце роботи не знайде. Без грошей він буде некваліфікованим лікарем, бо тільки одна книга коштує пару його зарплат. А йому ще нитки тре купити, щоб зашити не тими, що в лікарні. А перед тим, як шити, то ще років так 10 мінімум треба прожити без грошей, поки допустять. Але і те за гроші. А щоб не лікувати неякісними ліками, то і їх має купити. Та ще не всі шиють...

А самовідданих лікарів є ненабагато більше, ніж самовідданих міліціонерів, вчителів, слюсарів, водіїв і т.д.
    Просто перед тим, як судити когось, потрібно поставити себе на його місце. А безсовісних лікарів є стільки ж, як безсовісних нелікарів. Мо, трохи менше, бо праця дійсно вимагає самовідданості.

Останнє редагування: 4 лют 2009
  4. nastinka

nastinka відсутня

дуже файно підмітили..хороших лікарів одиниці..
    мамі один баламут робив операцію..мала загноєння на піднебінні(в роті) то шось вставні штифти не придились чи що..
    то вона до нього вже 2 раз ходила. її болить, мучається, а він бере гроші, а нормально зробити не може. і навіть нема кого хорошого знайти...

5. Summer

Summer Well-Known Member

ну так можна говорити і про інші професії, спочатку всі працюють на благо Вітчизни, набираються досвіду. Що зробиш, але так воно є...:scratch_one-s_head:
    щодо вчителів, то не кажіть , я особисто знаю самовідданих учителів
    а ліки зара пацієнти купують, правда по рецепту того ж лікаря.....

6. TARIKAFR

Ви цілком праві, що праця лікаря, це така ж, як і нелікаря. Це так, але і не так. Постараюсь аргументувати, бо знаю про що говорю.

Зверніть увагу, що це найбільшоплачуваніша професія у світі, що вимагає найбільше часу навчання /5+3 роки у нас, 5+6 закордоном перед тим, як оперувати/. Самоосвіта починається від початку, бо рекомендації, ліки, все міняється постійно і дуже швидко. Книги ще до видання вже застарілі і підписки на поновлення даних, що іде на англ мові, коштують до тисячі долларів в рік. Нормальна сучасна книга і 300-500 дол буде. І її не досить одної.

Лікар, що дуже важливо, працює постійно серед хвороб, мікробів, людського горя, часто смерті. Цілий день і ціле життя іде в стресі.

У наших умовах тільки щоб знайти роботу і через багато років почати заробляти, то потрібно хабар, який є чиненайбільшим серед інших. Коли я закінчив інститут, то по блату у мене просили 12 000 ну 10 000 долларів. Я їх не мав, як і роботи по прямій спеціальності. Треба було їхати в район відпрацювати 3 роки і не по прямій спеціальності. І це з знайомствами.

Працюючи в ургентній службі доводилось майже щотижня купувати за свої гроші і бінти, і антибіотики молодим пацієнтам, чи то самотнім, чи то алкоголікам... то було роки назад і не знаю, чи так ще є. Надіюсь, що ні.
    Мені самому хватало тільки на необхідне, але батьки допомагали. Після одруження - потрібно було щось міняти...

Все до того, що спеціальнісь є суперважка і всі люди знають, що і як має робити лікар, який часто стиснений між своєю совістю і необхідністю годувати сімю, між адміністрацією, навстіж корумповано-прогнилою і некомпетентною, і з хворим, бідним озлобленим пацієнтом, що години вистояв перед дверима і який тут нідочого і потребує кваліфікованої допомоги і не більше.

Все, що хочу тим сказати, що лікарі нічим не відрізняються від пацієнтів, з усіх їх вадами і недоліками. Пацієнт на місці лікаря і лікар на місці пацієнта зроблять те саме, що роблять зараз. Не потрібно дияволізувати ні одного, ні другого, бо це одні і ті ж люди. З одного тіста зліплені.

Міняти потрібно прогнилу систему, вершина якої живе тільки заради хабарів і від лікарів, і від пацієнтів. Влада не хоче змін, бо має надприбутки, не маючи справжньої відповідальності. А відбивається пацієнт і простий лікар, який НІКОЛИ не може бути кваліфікованим і надати якісних послуг, коли думає де і як б підзаробити, чи має ще бізнес збоку, а не займається собою. Бідний лікар добрим бути не може. Ніколи. І факт, що ви йому заплатили, зовсім не значить, що він зразу став компетентним. Лікар будь який і так зробить все, на що він здатен + приділить більше уваги.

А лікар - це той же пацієнт і так само шукає доброго спеціаліста, як у медицині, так і у всіх інших галузях життя.
    А найбільша різниця медицини від інших в абсолютно постійній самовіддачі. Приходилось приходити до лікарні часто і в суботу і в неділю перевірити стан людини і т.д. тобто рівень самовіддачі тут величезний. Мовчу про відповідальність і постійні ризики, чого часто не видно збоку. Але люди вибрали цю роботу і ніхто її не навязяв. Просто, як підуть лікарі-хабарники і вимагачі, не факт, що прийдуть інші.

Сам лікар в наших умовах не здатен вже нічого змінити без допомоги збоку. А стан медицини - це результат дії нашої влади, брехливої, корумпованої по горло і безпринципної до свого народу. При найменшій простуді гади їдуть лікуватись заграницю, а мали б по місцю народження, бо всі владоносці з приписками і іноземними паспортами тепер. Тоді б справа пішли. І то дуже швидко.

Р.S. Розповів, щоб ситуація була зрозуміла з усіх сторін. Щоб люди не шукали диявола там, де його нема. А в сучасній Україні дуже мало місць, де б він не попрацював. А імя йому українська Влада, що має свій терпеливий народ, що її не тільки сам вибрав, але і сам терпить. Чи надовго? Не знаю.

Останнє редагування: 5 лют 2009
    • Подобається Подобається x 7
  7. Юліан

Юліан Active Member

чи допоможуть такі супердорогі книги видання 2009 року в умовах
    - відсталої, якщо не допотопної технологічної бази клінік
    - рівня мотивації та можливо кваліфікації решти персоналу, зокрема середнього медичного??

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

от язичники....

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не пробували "без грошей", наприклад, борщ зварити?

10. TARIKAFR

Відповідь однозначна - ТАК.
    Матеріальна база вирішує багато, та не все.
    А маючи достовірну останню перевірену інформацію з супердорогих книг 2009 укр лікар дізнається, що наприклад, дисбактеріозу, вегетосудинної дистонії і в помині не існує, що тиск не є ніколи наслідком остеохондрозу, що антибіотики не використовуються і в половині випадків, як то було колись і т.д. Лікар не ставитиме неіснуючі хвороби, а шукатиме справжні по рекомендованих чітких протоколах пошуку проблеми. Це уникне і непотрібне використання ліків, з яких половина має доказану дію, а отже і рекомендується до сучасного лікування людини. А решта - наслідок промоуції фармлабораторій, то і не використовуються в цивілізованій світовій практиці. Жодних "укрєпляющих" і "сосудорасширяющих" і тих, що "для підтримки імунної системи" у світі нема по причині не тільки їх неефективності, а і шкідливості.
    І т.д. І це тільки малесенька частинка з того, що можу Вам цілком відповідально розповісти.

Останнє редагування: 6 лют 2009
    • Подобається Подобається x 5
  11. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

ніколи не стикалася з лікарями. Бог милував... зате зараз... надолужую по повній.

особисто я за платне медичне обслуговування. заплатиш по чеку в касі і можеш вимагати і поваги і людського ставлення і всього решти. А тут платиш "У халат" і шо??? а нічого.
    прийшла нині в лікарню... дитина закакана, запісяна, очі закишші... і в них нема часу бо у них нині відітєлі санстанція, треба було тій санстанції памперс малої показати (цікаво шоб вони сказали) і очі дитини хай би подивилися.

більшість медиків на жаль то - козли рідкісні. Хоча ніколи не забуду того що для мене зробили Усик і Никитюк з Мечнікова. То люди не просто люди, а Люди від Бога. Вони і мене врятували і дитинку мою врятували.а ось анастезіолог Пилипчій Роман Богданович... підійшов і сказав шо з ним "недорозрахувалися" отак... сволоч однако

• Подобається Подобається x 11
  12. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Тут Ваш ответ хотелось бы на две части разделить.. Закаканного и записянного ребёнка кто отмывать должен: родители или мед. персонал? А анестезиолог при чём? Ребёнка оперировали?

13. Оля

Оля Старожилка форуму

А Ви взагалі читали історію народження дитинки Адріасі? Тут весь форум переживає, допомагає.... Перш, ніж таке писати, перечитайте!!!!!

14. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Порассуждаем.. Врачу доверена жизнь и здоровье того человека, который пришёл к нему на приём... Сколько это стоит?

15. Adriasia

хм, інколи не приходиш на прийом, а забирає швидка. Тоді не до вибору.
    а тут взагалі цікаво. Моя дитина лежить в лікарні. Відповідно медперсоналу я довірила найдорожче створіння для мене. А вони з моєю дитиною поводяться халатно.
    більш детальна нинішня ситуація: приходжу я в лікарню до малої. В дитини закишші очі таким чином, що вона їх навіть відкрити не може. очне яблуко відповідно не омивається і то є незлим місцем для розмноження бактерій (хто потім нестиме відповідальність за зір моєї дитини? хто нестиме відповідальність за інфікування ока? А ніхто!!!) Кажу то лікарці на що мені відповіли " В нас нема фурациліну і у нас санстанція" Та качка би вас копнула, мене аж трафило. Але то ше не всьо... Думаю подивлюся скільки памперсів було використано за добу... вчора я завбачливо їх порахувала... І що? ОДИН може ДВА. Розпеленую дитину, знімаю памперс і О УЖАС!!! він не просто повний, в дитини від калу зашкарлуплена дупа і страшне подразнення... Отак. А у них санстанція... часу на догляд за дітьми - нема. І це при тому що я медсестрам щоразу даю 25грн, за те аби вони дивилися дитині за очима і аби міняли памперси. Якщо я б ці гроші платила офіційно, вже була б заява в суді за НЕДОГЛЯД ЗА ДИТИНОЮ, а також за відсутність поваги до мене, як мами. А так заплатила "в халатик" і думай чи буде моя дитина помита чи не буде....

• Подобається Подобається x 11
  16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Адріасю,ціхо...
    А то дехто скаже,що зводите наклепи на лікарів...
    Обливаєте брудом,таксказать...

17. Оля

Оля Старожилка форуму

А взагалі, Адріася, не звертайте увагу на таке.... З Вами багато людей, які моляться за Вас і Вашу донечку! І не оправдовуйтесь, Вам нервуватись не можна! Тільки позитивні емоції!!!!

18. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Потрібно було покликати лікуючого лікаря. Якщо він "про санстанцію" - до заввідділенням, до нечмеда, до головного лікаря. З ТАКИМ свинством миритися не можна!

19. Adriasia

в мене нема на них нервів. Поговорила з лікуючою дохторшою (якій до речі вже певна вдячність за те що витягла дитину дана була), а вона мені про відсутність фурациліну заявила... та він не коштує тисячі і його не так складно купити... але ж ні... моя дитина мала лежати з такими вочима поки "не видадуть"... мене вигнали (там лише годинку можна бути з дитиною, а нині за умов санстанції 30хв), а очі в дитини так протертими і не були.
    хочу забрати малу до хати і доглядати за нею сама... бо лікарям жодної довіри не йму. За то шо роздихали і вратували - ДЯКУЮ. За подальший догляд - розстріляю, коли ніц ся не змінит.

я б така рада коли б то були наклепи і лише "обливання брудом", але то на жаль правда, правда яка мені болить...

• Подобається Подобається x 10
  20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Платна медицина не обов"язково якісна.Тут існує друга проблема.Одна моя знайома пішла у вихідний день до приватного стоматолога зробити ренген зуба.Так він її запудрив мізки так,що вона і знімка не зробила,і вилічив їй три зуби і зняв мірки під коронки.Каже-вийшла і думаю:"Чого я така дурна?"А він розкрутив її гривень так на 1200.З поставленими болячими зубами знову прийшла до свого стоматолога,щоб переробляв.Так, користуючись людською добротою і неконфліктністю деякі недобросовісні медики лохотронять людей.Тепер появилась мода на військові шпиталі.Військові лікарні якось повинні заробляти гроші.От вони піаряться і люди,не розуміючи суті лягають в шпиталі,бо там скажімо за 150 грн в день лічать і більш нічого не треба платити.Іти дадуть за ті гроші і ліки купляти не треба. Але люди не знають,чим їх там лічать.Вони не розуміють,що платять в основному за готель.Тобто за їду і спання і дисциплінованих медсестер і санітарок (а цього якраз не хватає в державних медзакладах).А ліки,які нераз коштують більше ніж тижневе перебування в шпиталі,які потрібні на лікування тої чи іншої хвороби,за 150 грн не назначать.Назначають аналгін з дімедролом,папаверін з платифіліном,і роблять при тому чемну міну-а люди балдіють як там добре.Але пролежавши там певний строк і прийшовши додому хворий знову залишається сам на сам з своєю хворобою.
    На жаль поки що ніде в світі немає ідеальної системи охорони здоров"я.І це проблема в цілому світі.Я зараз вставлю деякі нарізки з форуму де спілкуються люди з колишнього СРСР які виїхали до Ірландії,про їхню ірландську медицину.
    -на днях было плохо с сердцем , поехали в ирландсий госпиталь проверили все и выписали парацетамол и от бронхита таблетки(антибиотеки) и сказали инфекция сердца... и ешхе сначала дали не тот рецепт. ето нормально я просто в шоке какие врачи там вообше сидят
    -здесь медецына уwасная ...лечит блин одним парацетомол все
    -christjuha, Хорошая здесь медицина тоже есть. И лечат современными методами и препаратами. Я в больнице довольно долго пролежала и видела изнутри:прекрасные руки у хирургов, замечательные анестезиологи и т.д. Так что и там, и тут встречаются разные врачи. Нельзя всю ирландскую медицину называть ужасной.
    -мое мнение ирландцкие поликлиники ужастныи ... таких тупых людеи я просто не видела нигде , им говориш одно они смотрят другое и выписывают тоже другое да я не говорю 4то все такие врачи здесй но в болйшинстве ето так ... здесй умреш тебе не помугут. когда у 5 месячного ребенка темература 39 они говорят ето нормалйно у него инфекция носа ... какая может быть здесь хорошая медецина
    -Кристина, медицина везде прекрасна когда с ней не сталкиваешься и везде ужасна - когда сталкнешься.
    Вас тут никто не ограничивает в выборе врачей - не нравится один, идите к другому или к третьему.

- Стоматология
    Расскажите пожалуйста как в Ирландии обстоит дело с этим.
    -Лучше вылечи ВСЕ зубы дома. Здесь очень дорого. Мы все во время отпуска первым делом в зубному врачу ходим. А потом уже отдыхаем
    -Дорого,да, и как правило некачественно.После снятия камней здесь,наша стоматолог долго возмущалась кто мне так дёсны изуродовал...
    -800 евро за удаление нерва и канал ( 1 зуб)
    к злой тете на Pаrnell Square ( за Black Church) не ходите
    -Сходил сегодня и я к стоматологу в польскую клинику. Что понравилось: не больно, профессионально, на экране показывают фотографию зуба (типа маленькую камеру вставляют и фотографируют), пломбы вроде качественные, современные, персонал приветливый.
    На русском говорит одна молодая девица в приемной (reception), дама постарше по крайней мере понимает. Со стоматологом договаривались на смеси польского и английского.
    Пломба стоила 100 евро: на входе заплатил 50, выдали предварительную фактуру, потом доплатил ещё 50 и выдали окончательную.
    -Инна,
    это у него уже недели 2-3, бесцветные маленькие прыщики.
    На вирус не похоже.
    Я хотела бы услышать мнение про конкретных специалистов.
    И узнать наиболее короткий путь попадания к дерматологу.
    В Mater Hospital надо ждать 3 месяца.
    Блин, домой быстрее слетать.

-Возьмите письмо у ГП и попробуйте через Блэкрок клиник - прайват. будет быстрее. чуть дороже может выйти, но не так что в 5 раз.
    -Мы пытались попасть в Блекрок 2 года назад с письмом от ГП к дерматологу. Предложили ближайшее время через 8 месяцев. Стоимость визита тогда была 150 евро.

Ось такі розмови у людей.Все пізнається в порівняні.Ті хто приїжджає звідти кажуть,що у нас ще суперова медицина,хоча все не так і те що вище описував Таріфікафр правда.

а де твій аватар? :)