Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. Varvar

Varvar Well-Known Member

Той вигляд у якому планували запровадити у нас декілька років назад теж не був би добрим виходом.
    Загалом на мою думку має бути модель при якій є вільний вибір і легка зміна страхових компаній, а страховики в свою чергу борючись за клієнта, вимагали б належного обслуговування від медичних установ. Не сподобалось пацієнту - змінив СК на іншу, яка співпрацює з іншими медустановами і т.д.
    Ну і звичайно окремий державний пакет для тих, хто через вік/інвалідність і т.д. не може заробити на медичне страхування. Але від держави для даної категорії лише сплата внесків, ніякого "особистого" забезпечення лікування державною медициною, вільний вибір СК (і як наслідок медустанов) для усіх без виключень категорій

• Подобається Подобається x 3
  2. Agaton

Agaton Well-Known Member

+100!

Це видалось чи найбільшим проблемом у Польщі, де реформаторі ще у 1997-му саме так планували, але зупинилисмь в пів кроку... І зараз маємо щось вроді монополю одної державної страховної компанії, з фінансовим диктатом НФЗ для лікарі і терапевтів і лімітами для пацієнтів.
    Це має звичайно змінитися, але фіг їх знає коли - вже більш 10 років про це дискутуємо.
    І цілий час тільки аргументи, що мабуть ще ринок медичних страхованії не готови на вільну конкуренцію.

На наших помилках вам вчитися :dntknw:... це дешевше ніж на своїх.

Останнє редагування: 29 січ 2009
    • Подобається Подобається x 2
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Та без образ!:) Просто відволікає. Про пільги і взагалі порівняння фінансування освіти і медицини я підготую і завтра скину Вам в ПП. Але зразу скажу: я не мав на увазі, що освітяни "в маслі купаються". Мова йде про порівняння. В цьому заслуга освітян дуже велика. А от медики інертні. Ситуація: 1999 рік. Освітяни тільки свиснули, і страйк, і вимоги і т.д. Мер міста, підкреслю, мер міста закликає медиків: наберіть 2-3 автобуса людей, поїдемо в київ пікетувати КМ, ВР. Я буду стояти в перших рядах з плакатом. І що? А практично в приказному порядку наскребли на автобус.
    Постарайтеся поспілкуватися не з лікарями-клініцістами, а з організаторами ОЗ (від головного лікаря самостійної установи і вище).

• Подобається Подобається x 1
  4. nata-k

nata-k Well-Known Member

Інертнсть лікарів продиктована принципом "от добра добра не іщут". Хто його зна до чого той страйк приведе? А так, більш менш є працююча система.

У колі мого спілкування і такі є також ;). Дуже різноманітна, чудова компанія.

5. Степаныч

Великою мірою так. Є й інші причини.
    Не познайомите (якщо віртуальна)?:)

6. nata-k

nata-k Well-Known Member

Так я тут мало не на кожному кроці лінки вставляю :) http://forums.rusmedserv.com/index.php

Можливо, Вас ще оце товариство зацікавить http://www.onlinetherapy.ru/ (більш тематичне)

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Я ще не чула таких випадків, щоб зробили операцію, носилися, як біля яйця розбитого і за це нічого не давати!!!!! Добре, що в мене лікар порядний попався і не ВИМАГАВ грошей, я дала йому САМА, як подяку, бо інакше би не змогла поступити. А є такі лікарі, які ВИМАГАЮТЬ. От знайома випадок розказувала, що їй за видалення кисти заспівали 700 ЄВРО. Нормально? І таких випадків багато, тому і "роздула" цю тему!!!!!

8. Степаныч

У-у-у-у-у... Мені знайомі стільки розповідають... Але ж не завжди це дійсності відповідає. Нє?

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Добре, я Вам зі свого особистого досвіду скажу. Мені також хотіли вирізати кисту і за це запросили 500 у.о. (більше року тому), добре, що мені хватило розуму піти до іншого лікаря і мені взагалі нічого не вирізали, а лікували, але це вже інша історія. Просто є порядні лікарі, а є такі, що їм по барабану різати людину без потреби чи ні....в них одні долари в очах!

10. Степаныч

Згоден. Сам таких знаю.

11. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

от завше мене цікавило - звідки такі беруться?
    як от з людьми спілкуєшся - то всі порядні, і їхні знайомі - теж порядні, і знайомі їхніх знайомих - теж порядні... всі - цінні спеціалісти на своїй роботі, всі безкорисні, раді допомогти ближньому, більшість - церкву відвідує альбо й взагалі в церковному хорі співає....
    ==
    А от звідки беруться оці-от непорядні садисти, яким тільки бакси в очах, і за 500 у.о. готові людину зарізати?

• Подобається Подобається x 4
  12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Вони й нікуди не дінуться,поки в них будуть "захисники",котрі волають,що лікарі непомильні,а оті...оті..
    насмілюються хворіти.та ще вимагати чогось в тих святих і непорочних...
    Вони й так бідаки горять на роботі...бо світяться...

13. afterstep

Ромку - ви по знайомих/родичах шукали кращих лікарів для дитини? саме так ви на тих лікарів і "вийшли"?
    УРА! знайшовся один, у якого в колі знайомств саме такі лікарі!
    ==
    а потім ото от і лишається - бігати та жовч виливати відрами :) та й у кожному слові опонента жовч бачити :)
    я ще собі тут цитування дозволю:

14. Romko

Ні...
    Ми не могли оминути генетичного центру...
    І,як виявилось в нас,у Львові генетичний центр найкращий в Україні,так що не було сенсу кудись їхати..
    Потім виявилось,що і психіатрія у Львові найкраща...
    Що поробиш,що такі - і найкращі...
    Про що тут говорити...

15. afterstep

і поїздка за межі генетичного центру - дала якісь принципово інші результати?
    ==
    до речі, ромку - ви таки (будь ласка) - завше як помиї в сторону лікарів вихлюпуєте - будь ласка, завше додавайте - що ви говорите про спеціалістів генетичного центру у Львові та про львівських психіатрів. Причому не про всіх - а вам так пощастило, що ваші знайомства та "блати" звели вас з певними людьми....
    ==
    А то воно знаєте - ваших "одкпровень" люди поначитуються, і є такі "вразливі" особистості, що потім на будь-якого лікаря як на ворога дивляться....
    А воно знаєте як у людському суспільстві заведено - як ти до людей - так і тобі від них подібне буде.... Лікарі, безперечно, толерантніші за деяких форумлян на ЛФ - але їх терпець теж не безмежний :)
    От і виникають якісь зайві непорозуміння, зайве взаємне псування нервів, та й на якості наданих медичних послуг то потім відображається :)

16. Romko

звичайно..
    Поляки за голову лапалися..
    Професор Ева Проніцка дивувалась,що вона не сподівалась такої некомпетентності від наших генетиків..
    А щодо решти...
    відповім словами зі статті в ДТ.

17. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Афтере, ну Ви просто неперевершенні у своєму вмінні провокувати такі деструктивні перепалки. І все б нічого, але ж шкода, люди цікаві речі обговорювали, а Ви своєю абсолютно недоречною шпилькою, котру, мабуть, чи не слово в слово лише в цій гілці можна знайти в енній кількості екземплярів, знову звели все до заїждженої пластинки "всі лікарі сво"

Афтере, хто Вам платить? Хто зацікавлений у формуванні образу львівського пацієнта, як недолугого примітивного тупого рагуля?

Це певно Герич, як буде звітувати перед начальством, то показуватиме роздруковки з ЛФ і виправдовуватиметься "ну, бачите, які настрої в нас панують. з такими пацієнтами неможливо добитися якихось змін в галузі..." Що, чергові звіти недалеко, а на ЛФ давно лікарів не обхаювали? То Ви вирішили підсобити?

тьху! :cesored:

18. afterstep

в принципі - спершу хотів поставити мінус - а потім....
    в принципі - зрозумів :)
    в принципі - саме така поведінка характерна для тих лікарів, на яких ви жалієтеся :)
    ==
    ще одне підтвердження правила "рибак рибака..."?

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

То ж не ВСІ.
    Ось, і Афтер Вам підтвердить...:mocking:

Останнє редагування: 4 лют 2009
  20. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

а ще мами бояться що медсестра погано вколе внутрівеенне, зашвидко введе їдкий і болючий препарат, погано візьме пункцію.
    Це не винятки це норма . Навідь якщо приходить у відділення нормальна людина за якийсь час стає така як усі, бо немає жодних важелів якіб могли регулювати відносини пацієнт -лікар, пацієнт - медсестра.

після того як я закатила шкандаль на батальній про мене знала і зав поліклінікою по місцю проживання і усі педіатри.
    Так і какзали " оту не чипайте вона відморожена лікарів не боїться" , сама своїми вухами чула

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)