ну просто можна було сказати що не всі лікарні при медінституті і все... і ціни по лікарнях теж різні... недавно говорила з подругою, гінеколог.. недавно закінчила... не знає як бути - чи лишатися у Львові чи їхати "на район", звідки приїхала вчитися... там у неї гарантована робота і близько 200 грн за роди... у Львові треба пройти довгий шлях, але націнки - 200 євро за роди...
а хіба дати лікарю то хабар? субєктом злочинів, повязаних з хабарем є службова особа.. службовими особами є особи, які постійно чи тимчасово здійснюють функції представників влади, а також обіймають постійно чи тимчасово на підприємствах, в установах чи організаціях незалежно від форми власності посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків, або виконують такі обов'язки за спеціальним повноваженням. організаційно-розпорядчі обов'язки - це обов'язки по здійсненню керівництва галуззю промисловості, трудовим колективом, ділянкою роботи, виробничою діяльністю окремих працівників на підприємствах, в установах чи організаціях незалежно від форми власності. Такі функції виконують, зокрема, керівники міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, державних, колективних чи приватних підприємств, установ і організацій, їх заступники, керівники структурних підрозділів, їх заступники, особи, які керують ділянками робіт. Адміністративно-господарські обов'язки - це обов'язки по управлінню або розпорядженню державним, колективним чи приватним майном. Такі повноваження в тому чи іншому обсязі є у начальників планово-господарських, постачальних, фінансових відділів і служб, завідуючих складами, магазинами, майстернями, ательє, їх заступників, керівників відділів підприємств, відомчих ревізорів та контролерів тощо. лікарі будуть виступати субєктами у випадку, наприклад, за видачу липової довідки за гроші... бо то є в їхніх повноваженнях, якими вони позловживали... а робити операцію, то він має і без "подачок", а такса по суті є подякою... інша справа, коли лікар вимагає подачки або коли неналежно виконує обовязки без подачки... ну це моє сприйняття і я би взялася його підтримувати в спорі...
ну можете їх задекларувати... а що? як вам людина за роботу дає вдвічі більше грошей.. ну то шо? ви кажете "заберіть собі, бо то по документах не проходить ) до речі... подарунки щось там до 1000 грн не оподатковуються і договір письмовий можене укладатися...
Якби я мала то дала би і більше, ніж треба і не пожаліла би ніколи! Але в нас ситуація, що ми обоє не працюєм, як якісь.... не знаю хто в батьків на шиї, бо не маєм можливості знайти роботу! Тільки мій чоловік вже домовився про співбесіди, як знову в лікарню загримів, я вже автоматом також не можу нічого вирішувати, бо мушу його пильнувати....Важка ситуація! Але, надіюсь, що нашим бідам настане кінець і все буде добре!!!!
Якби то!!!!!! Я все таки думаю, що дам 100 доларів і хай мене застрілять, скажу, що більше не маю! Потім вам напишу як все відбулось!
Все ж таки дивні ми, люди, створіння. От скажіть, Олька, а якби Ви не дали цих 100 дол? Що б сталося з Вашим чоловіком? Адже лікар від Вас нічого не вимагав, зробив якісно операцію. І вже коли фактично чоловік після неї практично одужав, в тому сенсі що післяопераційний період пройшов гладко, Ви САМІ вирішили дати ті гроші. Могли ж не давати. А тепер роздули тут цей випадок.
Е не кажіть , Степанович , .Я бачив відношення до мого батька , коли САМ (досить відомий доктор) приходив і дивися на перевязки , які робила м/с і на все решта.А коли виписували , то дав #телефона свого мобільного і сказав дзвонити в БУДЬ-ЯКИЙ час , колу буде температyра.Але дзвонити не прийшлося , бо все було добре.То десь 2 тижні пізніше доктор сам подзвонив до батька (мене вже не було , я поїхав) і спитався чи все в порядку. Та і я заходив в лікарню цих 3 дні , після операції , без всяких "годин пропуску" , коли хотів.
А у Вас гроші до операції ВИМАГАЛИ? Те, що відношення різне - цілком природньо. Це як в армії: можна жити по уставу, а можна нормально.
Прямого "ДАЙ" не було.Але коли звернувся до рекомендованого лікаря , до якого черга. Розмову я почав зразу прямо - "Скільки , щоб це зробити без черги?" Була відповідь -" стільки" , щоб це сталося на другий тиждень.
Ну от бачите. А зробили б у порядку черги, то й не було б нічого. Фактично Ви заплатили за ДОДАТКОВІ послуги, за які лікарям і іншому медперсоналу зарплату не платять. Що ж тут несправедливого або неправильного?
Степанович , Я НЕ НАРІКАЮ , боронь Боже! В цього Доктора "золоті руки" і дай йому Боже здоровя і багато пацієнтів ,таких як мій батько. Коли я їхав спеціально до Львова , то про гроші навіть не думалося.Був готовий виложити , скільки треба.Жінка навіть казала може батька до Канади привести на операцію.Але в Львові зробили не гірше, та і в Канаді це би обійшлося ....дуже багато , позику в банку треба було-би брати.
Патріку, та я ж ні в якому разі не дорікаю ВАМ! У Вас прагматичний, адекватний, діловий підхід, ІМХО. І допис Ваш виважений. Але справа в тому, що на такій інформації і створився імідж українських медиків як найбільших хабарників у державі. Звісно, в медицині люди різні, як і будь-де. Але щоб ПРЕЗИДЕНТ називав медицину найкорумпованішою галуззю, це вже перебор.
Не буде ж називати правоохоронні структури, ті можуть колись стати в пргоді, а наша медицина йому ні до чого, чуть шо, зразу за кордон.
Мені розходилося на здоровї мого батька. І це була ТЕМА #1 для мене. А все решта мене не обходило і тим більше президент. А якщо в загальному то з медициною треба щось робити . Дивитися на світові моделі і міняти в себе. Мені подобається канадський підхід- Державна страхування.Де кожний легальний мешканець і громадянин країни має безкоштовне (і це так) мед.обслуговування.А лікарям держава платить від податку.Терапевт за кожного відвідувача дістає $85.Хірург звичайно більше.