Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? До Чумака ще можна було зайти. Та то колись було. Тепер, певне, і він теж зажрався на своїх чесновкрадених мільйонах, як і його конкурент. А ше є бабки, що хребет викручують, гомеопати, продавці зіллє, часні аппарати львівської прохфесури... тобто кожен може собі вибрати в залежності від своєї розбещеності. Було би чим платити, а беруча сторона завжди знайдеться.:bazar: А шоб нікуда не йти, мож дома лечітса даром.
Знаєте... шляки трафляють від тих, як його... ну шо "згорают" самі ради пацієнта... скажіть, епілепсія - то хвороба, яку настільки важко діагностувати? Скільки років Ромко мучиться з дитиною по лікарях? певно років сім .... і ось тепер взнає діагноз і то закордоном. Тут у мого знайомого теж ситуація - малий через дві неділі після моря кашляв без перестанку... хто тільки не лікував... і завідуюча відділенням і світила якісь там і пульмонолог один, а потім другий, а кашель не проходив, тоді направили на масаж грудей, дитина пройшла 14 сеансів масажу, результат - нуль. Тоді потрапили до якогось іншого лікаря і той сказав - так у дитини двостороннє запалення легенів!!! Скажіть, двостороннє запалення - то настільки рідкісна та екзотична хвороба, що ТАК важко діагностувати???? Проте... не переживайте, з прививкою без спросу причалапає до хати, та ще й буде криво дивитися, якщо напишеш відмову.... Для чого нам така медицина?
У нас не вся медицина така. Мене наприклад два роки тому саме моя гінеколог зі Львова вилікувала і то по телефону. А тут я і в лікарні лежала, і ходила до лікарів різних по кілька разів, і не допомогли... Як на мене, однозначно нічого не можна сказати. Тутешнім лікарям забери їхні машини і навряд чи вони зможуть лікувати після того. А серед наших є багато таких, що краще за машину скажуть вам, що не так.
Ну, часом буває, що хто що шукає, те й знаходить. Я знаю, що моя мама робила так, що йшла до кількох лікарів, тоді дивилася, хто сказав найменше, що зійшлося, що інше було. І вже тоді вибирала, яке лікування починати. І вилікувала мого брата цілковито завдяки такому методу.
Так роблять багато через те, що у нас нема медицини. От Ромко роками ходив по лікарях, поки сказали діагноз, стратив купу грошей на лікарів, які по суті витягували гроші, а не лікували. То є вихід з ситуації, а де медицина?
Я вам так скажу. Порівнюю з тим, що є тут. Волію те, що є в нас. Може, я на таке натрапила, але тут то капець просто! Тут додому ніхто не приїде, мушу я пертися з температурою 40 до лікаря. Та що я? Дитину 5-річну так само! І хоч призначають на конкретну годину, то все одно ще треба чекати до 30 хвилин часом. А як піду до простої клініки, де не треба записуватися, то 3 години чекати треба, а на швидкій, то й усі 5, або й довше. А отримати свого лікаря (як у нас дільничного) взагалі чудо. Так що навіть не знаю, де краще, де гірше. Якби нашу систему на страхувальну перевести і дати лікарям нормальну заробітну плату, то більше ніц би й не треба було. А то назвали безоплатною ту медицину, от вона й не лікує. Бо що грошей не коштує, то є до нічого.
Мих, я, как и Вы, не специалист. Но знаю, что эпилепсия может быть следствием болезней, влияющих на нервную систему. А что касается воспаления легких - это родителей нужно спросить почему снимок не сделали, раз их кашель так беспокоил. Они же своего ребенка лучше знают. Если кашель, м.б. аллергия, бронхит, пневмония, коклюш. Если аллергии никогда не было, нужно делать снимок и решать. Бронхит и пневмония лечатся антибиотиками, это уже врач лучше знает. Коклюш по характеру кашля довольно необычен. Ведь родители не каждый раз обращаются к одному врачу, который со временем мог бы знать чем и как болел ребенок. Они ходят по разным, или лечат дома. Т.е. кроме них никто толком не знает что это может быть, а чего никак не может.
А хто на знимок має скерувати? Хто мав запідозрити, що щось не так? Батьки?!!! Вони ж не вдома сиділи, самі лікували! А до лікарів зверталися! Чи батьки мали так просто "від фонаря" йти на рентген?
Они могут попросить врача дать направление на снимок. Кому в конечном счете важно что с ребенком? Врачу д.б. нужнее чем родителям?
що значить "попросити лікаря"? ззвідки вони то мають знати? в них медична освіта? Я розумію, що в нашій країні через отаких згораючих батьки перелопачують купу медичної літератури і з приводу хвороб своїх дітей часто знають більше за лікарів, але звинувачувати молодих батьків у тому, що вони не знали, що при кашлю треба інколи робити рентген і не сказали того лікареві? Ну знаєте...
Та ні, Салато, тут ви не праві. Батьки поклалися на лікарів і робили все, що ті їм говорили і саме лікарі мали б "додути" направляти/ненаправляти на процедури, діагностику і т.д. батьки того могли й не знати...
Так, іноді дуже важко. Не вдаючись в деталі зауважу, що цій хворобі і епісиндромам присвячені десятки товстих монографій. Не дивіться на це з побутової точки зору. Судоми - це дааааааалеко не єдиний і навіть не самий основний прояв цієї хвороби. Давайте не будемо писати про те, чого не знаємо. ОК? Неймовірну ситуацію Ви описали. "Десь шось чув, то й скажу", називається. Скільки років дитині, яка симптоматика крім кашлю була, яка динаміка хвороби, які методи дослідження, які були їхні результати на кожному етапі хвороби, коли виникла пневмонія, яка форма пневмонії, який збудник і т.д. і т.п. Знову ж таки, не судіть на підставі того, в чому не розібралися. Лілії респект за переписку з Михом!!! Миху - БЕЗПЛАТНОГО не буває нічого! Медицина може бути безОплатною для пацієнта. Але все відносно, тому що пацієнт все рівно платить у вигляді податків, страхових внесків.
Степаничу, хіба ми тут будемо розбиратися у медичних тонкощах? Дитина пройшла купу лікарів, кожен закочував рукави вище лікотя і брався лікувати.... а вийшов пшик.... у дитини зоооовсім інше. Оце і є факт. Я думаю, що кожен лікар, що має слух та слухавки мав би то почути, нє? і направити на знімок.... з податків... ліпше я б не платив податків, а платив конкретно за лікування, може б тоді менше "спеціалістів" халявних існувало....
Ну добре. А такий варіант: у дитини був бронхіт, призначалося відповідне лікування, батьки не дуже ретельно виконували рекомендації (а це 99,9, а може й виконували (у що не віриться), але хвороба прогресувала і закінчилось запаленням легень. Міг бути такий варіант? Та цілком! Важке питання. Може так, може ні. Єдине, що однозначно: колись тільки так і було. І тільки чим більше ставало суспільство цивілізованим, тим менше "платили конкретно за лікування".
А на мій погляд, відповідають за здоров"я дитини батьки, а не лікарі... Не знаю, що було б з моїми дітьми, а тим більше у випадку тривалої хвороби,якщо покладався тільки на одного лікаря, не водив на консультації, не настоював на додаткових обстеженнях... Тай мати дома підручник "Дитячі хвороби" і час від часу до нього заглядати не завадить Діти ж мої, я за них відповідаю...