Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Я теж не вірила...поки не стикнулась особисто, це при тім, що в мене теж є медична освіта..тому прикро, що є такі "лікарі"
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Не думаю, що завжди річ у дилерах. Хоча, особисто я зустрічалась з такими випадками, коли лікар наполегливо радила придбати профілактичні натуральні препарати у певній аптеці. Але, думаю, так тільки з тою "натуральщиною" поступають. Бо то ж і так ні на що не впливає. Але в більшості випадків ми у наших пострадянських умовах маємо справу з іншим феноменом - некомпетентність лікарів і повна безглуздість наказів, яких вони поіинні дотримуватись. Ну, наприкла, та купа ліків (в тому числі антибіотик), які випусує лікар на кожне ГРЗ - це просто злочинне безглуздя. Чому так? Я з'ясовувала . По -перше, їх так вчили. По-друге, так пише в наказі, якого лікар має дотримуватись.
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Строго говоря, это не совсем так. Врачей особенно молодого поколения не учили лечить ОРВИ антибиотиками. Просто есть традиция, есть желание «подстраховаться» антибиотиком и эта традиция передается из поколения в поколение. У меня волосы на голове дыбом встают, когда я вижу, как врач год тому назад закончивший интернатуру, всем подряд назначает антибиотики. Некоторые врачи, приходя в практику, перестают учиться, и начинают слепо копировать опыт «старших товарищей». В приказах № 191 05.05.2003 (стандарты лечения для семейных врачей) и № 507 28.12.2002 р. (стандарты лечения для амбулаторного звена мед.помощи) антибиотики не значатся как средство борьбы с ОРВИ, хотя действительно чушь несусветная там написана. В мировой медицине ОРВИ не лечиться вообще никак, допускается лишь симптоматическое лечение направленное на облегчение болезненных симптомов, а по нашим инструкциям назначается : А11-вітаміни, R01-засоби, що застосовуються при захворюваннях порожнини носа, R06-антигістамінні засоби J05-противовірусні засоби для системного застосування, R05- засоби, що застосовують в разі кашлю, N02-анальгетики, J03-імуномодулятори, M01-нестероїдні протизапальні. Что-то из этого изредка действительно может быть назначено, например парацетамол или капли в нос. Но вносить такие рубрики в стандарты лечения ОРВИ просто глупость.
Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо Не знаю, чому уролог займався цією проблемою (безпліддя). Але головне - чому Ви вирішили, що він "завєдомо", тобто свідомо ставив неправильний діагноз?
Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо Дурень, мабуть. Ще й не своєю справою займається. Уролог і безпліддя! :eek:
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Спасибо за уточнения! Но суть таже . а молодые врачи только вышедшие из института... Согласитесь, что наша система образования такова, что эти молодые врачи выходят с кашей в голове и полным отсутствием практического опыта. Вот только после института их учеба и начинается . И тут, как Вы правильно заметили, подключаються опытные старшие товарищи . Хотя возможна альтернатива - читать хорошую литературу по специальности, изучить мировые стантарты и пытаться работать согласно им. К счастью, у нас появляюьтся такие врачи
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Целиком и полностью согласен. Увы, это наш крест, это данность, и делать с этой данностью никто ничего не собирается. К сожалению, я не вижу пока таких врачей в практическом здравоохранении. Хорошие и опытные врачи есть. Но врачей читающих медицинскую литературу мирового уровня и работающих по принципам мировой медицины очень мало, я их не вижу.
Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи Нагадався один рік з мого життя, коли я три рази на рік захворіла на грип. І кожен раз лікар назначав інший антибіотик, мотивуючи своє рішення тим, що він кращий за попередній (а по суті - дорожчий). Не знаю, може так мало бути, але себе тоді відчувала як "піддослідна мишка".
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Нє, хіба я таке написала?:no: Лікар до мене сам приходив.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Ну ше чого - буду я Вам тута всьо "від А до Я" розказувати...:o Не буду:p
може хоче бабулєсу? інший діагноз, бо кожен по-різному вчився, у різних прохфесОрів, за різне баблО, а різні таблетки, бо кожен приписаний до іншої аптеки і кожен має різні відсотки, загалом, чим вищі ціни - тим краще, бо відсотки вищі.
Це приклад того як працюють міністри полоітики а не міністри-спеціалісти. Можливо як лікарі вони були чудові,аце дійсно так,не знаю Князевича,а про Поліщука чув багато хорошого.Але у нас до цих пір ще з СРСР ніяк не можуть зрозуміти що професія лікаря,і менеджера в медицині зовсім різні.І менеджерів потрібно навчати в ВУЗах.Вже були взялися в Тернополі-в ТНЕУ було дві групи менеджерів державних організацій.Вчили прекрасно до одного моменту,доки комусь не стрілило в голову відмінити ці професії.Тепер ці дві групи(після трьох років кваліфікованого навчання)перепрофілюють на менеджерів в будівельному бізнесі(не спитавши згоди у студентів,котрі за це платять гроші).Ось такі в нас порядки і нікому поскаржитись-політикуму не до цього,в них гризота з п.виборами.
Так от про Поліщука. Рідкісний мудаг! Не знаю, який з нього нейрохірург був. Але те зло, яке він приніс вітчизняній медицині за свою в цілому мізерну каденцію на посаді міністра, переоцінити важко. Доводилося з ним спілкуватися, коли він не був міністром, і коли став міністром. Дєрьмо воно завжди дєрьмо.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? ну, навіть боксери світового рівня - наукові роботи пишуть і кандидатські дисертації також воно десь не треба робити з віртуозного виконавця - адміністратора, з фотографа - лікаря - і т.д.