Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам?

Ні немає, це сучасна версія.

В класичній:
    I swear by Apollo Physician and Asclepius and Hygieia and Panaceia and all the gods and goddesses, making them my witnesses, that I will fulfil according to my ability and judgment this oath and this covenant:........

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

от язичник Гіпократ! невірним бокам поклонявся - не прийняв віру правильну ....
    Та й інші "першопроходці" - той же Авіценна - ті взагалі на релігійні манівці збивалися....

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А з трикутною печаткою що робити? ;)
    Вони ж дипломовані\ліцензовані...

• Подобається Подобається x 1
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та ще й такі круті...
    В Києві сказали,що спеціалістів такого рівня в них немає...
    Гречанінова з Харкова казала.що Шуварська не помиляється.
    А сама Шуварська щебетала нам
    - Дорогенькі мої!
    Їдьте хоч в Москву,хоч в Нью-Йорк,вам скажуть те ж саме....

5. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А ви думаєте що є золота середина? :p

A ніхто і не закликає лікарів працювати за дурно... чому. Я плачу гроші чи лікареві чи в іншуренс для того аби мені допомагали а не заліковували чи так виліковували що потім без таблеток людина вмирає.

Я особисто на лікарів жалітись не можу, бо мені таланить на добрих лікарів спеціалістів а он мому чоловіку ні. Може це ще психологічно його до дурнів тягне :D

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А туди ж би послав!:)

Маю надію. Золота-не золота, а шось таке...;)

Правильно!

Ви як моя дружина, чесслово!:)

7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А я що... а нічо

8. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Відповідь: Вакцинація дітей: за і проти

Нардепы тут очень даже до чего. Навести хотя бы первичный порядок в здравоохранении можно достаточно быстро. Хотя бы на уровне снабжения больниц лекарствами. Бюджет здравоохранения Украины составляет порядка 6,5 миллиарда долларов. Кроме того, больницы должны обеспечиваться бюджетами местных органов самоуправления. Где деньги? Где учёт?? И ведь делать много не надо, достаточно посадить (или сильно-сильно оштрафовать)надолго одного верхнего ворующего жулика из Минздрава, по одному верхнему из нескольких Облздравов и по нескольку делящихся с ними наворованным "нардепов", как только они таковыми перестанут быть. Всё.

9. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

В тому то і справа, що там не появляються, а їдуть в америки і брешуть, брешуть, брешуть...
    Я просто був в їх поліклініках. Навіть в них працюю.
    А що, депутат так потрібний країні, що в черзі в поліклініці не постоїть і мусить за наші гроші срочно до Європи летіти?
    Полікувався б тут - і порядок б навели у всім! І вакцини ми б мали ті, що і наші обранці. Бо ми що, гірші?

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

То прошу не оффтопити!

Бо ТАК можна і на обговорення автопрому перейти...

11. afterstep

можна. Там - ситуація аналогічна. Дороги (безособово) лають, так само крадуть і так само використовують неякісні матеріали.
    І так само - на місцях - це робить місцеве начальство: не марсіани і не "зайшлі вороги". А добропорядні, шановані громадою, місцеві мешканці. Які, на забаві під чарку - повчають зелену молодь - "крутитися треба".
    А старші, - ті кивають - "так, так, слухайте уважно, цей поважний чоловік великі гроші запробив, вчіться у нього, як крутитися треба"
    ==
    Тобто: громада благословляє крадіжку держмайна, і вважає таку крадіжку далеко не злочином, а заслугою.
    От тільки наслідки крадіжки - врешті-решт - відбиваються на здоров'ї членів громади та на благополуччі громади. Ні-ні - в кожного його хутір облаштований чудово, і квартира - ну майже "повна чаша". Руйнація починається на кордоні хутора - сходові клітки, хідники, дороги міста (вже що там згадувати про сільські), обідрані стіни, занедбані дит. майданчики, засмічені парки....
    ==
    Все решта - наслідок. І некомпетентні лікарі, і погані дороги, і загальноосвітній рівень :)
    Наступний крок при такому загальноосвітньому рівні - особисто переконатися, що не завжди в книжках брехню пишуть.
    Тільки "хомі невіруючому" обов'язково потрібно пальці в рану вкласти.... А вам що - закортіло на власні очі побачити, як від епідемій люди помирали та калічіли у 19 сторіччі?

• Подобається Подобається x 3
  12. Степаныч

6,5 млрд долларов делим на приблизительно 36 миллионов населения... Блин... Один пишем, два в уме... Не понял? Сколько ж это на одного жителя???:)

13. afterstep

1805 баксів
    Якщо на 48 - тоді 1354 бакси.
    Скажете - купа грошей?
    а яка зарплата "на руки" лікаря відразу після інтернатури - в рік?
    грубо рахуємо: 700 грн * 12 / 4,6 (чорт з ним, зробимо суму троха більшу в баксах) = 1826

дивно співпадають цифри....

14. Степаныч

Угу. Тобто, навіть не вистачає на зарплату МОЛОДОМУ лікарю. Я правильно зрозумів???

15. afterstep

не зовсім так - не вистачає на "готівкову" частину. А там ще - купу податків додати треба....
    але загалом - при таких розкладах - на кожних двох мешканців - по одному лікарю....
    ==
    тільки тут би таки попередньо - від річного буджету всієї медицини - відняти річний буджет Феофанії та інших державних установ (СБУ, МВС і таке інше)

16. Степаныч

"Не в бровь, а в глаз"(с)!!!

17. Яруська

Яруська Well-Known Member

Відповідь: Медична довідка: запитуйте - відповідаємо

а я бачила і неправдиві аналізи і ліки виписують...мабуть відкат мають від дилерів

18. Степаныч

А можна б якийсь конкретний приклад? До речі, чому "дилери" дають відкати за "неправдиві аналізи"?

19. Яруська

Яруська Well-Known Member

Можна..."доктор"-уролог залізничної лікарні ставив моєму брату діагноз непліддя(нерухливі сперматозоїди) та простатит і виписував таку гору ліків, що здорова людина би клигнула від такої кількості.Але найбільше злякало бужування і тому він паралельно обстежився в іншій клініці-жоден діагноз не підтвердився...
    А ви собі уявіть стан молодої сім"ї коли їм кажуть, що він не може мати дітей.

P.S.Через пару місяців його жінка прийшла до того дохтіра з великим животом...то воно аж з кабінету втікло.

20. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Відповідь: Медицина і здоров'я: оффтопи

Я думаю, що у вашому випадку можна говорити про лікарські помилки або навіть некомпетентність, перестрахування в виписуванні маси додаткових ліків. Але щоб свідомо виписувати неправильний лік людині? Щиро не вірю в таке. Хоч у світі все буває і повторюсь, що в такому випадку людина і людиною називатись не може, не те, що лікарем.

а де твій аватар? :)