Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? 1. Хіба до Вас якісь претензії??? 2. Відкривайте гілку, обговоримо. Тут - оффтоп. 3. Не знаю.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Чому не дивлячись на це Ви продовжили? Підкупила віра у Вас? Заробіток? Ви що під дулом пістолету лікували? Адже Ви чинили непряму шкоду - Ви давали фальшиву надію на сцілення. Хоча Ви мали б підштовхувати їх до профільних спеціалістів. А от це, нажаль, приклад порушення лікарської етики. Нажаль, дуже розповсюджене явище і в офіційній медиині. Пацієнт повинен першим дізнаватись про свій діагноз і прогнози. А родичі тльки з його згоди. Я так розумію, що початок тому зробили не Ви. Але посприяли тому безглуздю. Досвід - це можливість визнати, що був не правий (с). А як би Ви поступили зараз?
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Я б не була така категорична. Не всі хочуть знати про такий діагноз, не завжди є зміст говорити про це пацієнту. Додано через 1 хвилину Читайте будь-ласка уважніше
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Знаєте, я думаю, що nata-k права. Навіть переконаний, що права.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? А може тому, що це давало бодай мінімальний шанс на зцілення? Напротивагу "профільним спеціалістам"? Додано через 6 хвилин Відкривайте гілку - це справді цікаво. Що воно таке, з чим його їдять, які принципи тощо.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? А я й не є категоричною. Але факт є факт. Пацієнт повинен мати вибір. В першу чергу треба говорити з ним, а не з його родиною. Це до питання самосвідомості і самоповаги наших людей. Це ж нонсенс, що замість чоловіка вирішує все його дружина. Такий самий нонсенс трапляється з дітьми старшими 18 років. Батьки зовсім не зважають, что це вже люди, які повинні все вирішувати самі. А батьки можуть дізнатись про все лише з їх згоди. Але то інша тема... Я читала уважно. 2 місяці роздумів і фальшивої надії. Для онкологіїї то може бути фатально....
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? +1 Додано через 7 хвилин Ваш вчинок щодо пацієнта оцінювати не буду, а ,особисто для мене, от те, що ви це розповіли заслуговує поваги....
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Цікаво як ж тоді християни студенти, майбутні лікарі, складають оцю клятву в кінці свого навчання? чи вона вже віджила себе і тепер ніде не пропагується? А є радше нова клятва гіпОкрита - ріжем всіх підряд. Людина яка має Бога в серці інакше з вами поводиться а ніж той якого ви цікавите як підопитний кролик або як можливість заробити на вас файну суму грошей, хай то навіть буде витягнено з іншуренсу. Додано через 11 хвилин -100 Пацієнт в першу чергу повинен знати про такий діагноз. Я б наприклад не обтяжувала свою родини зайвими клопотами і що думаєте людина настільки обмежена що не зауважить іншого ставлення до себе її родини коли всі довкола знають що у нього онкологічне захворювання а він ні. У мого свекра був рак підшлункової залози але йому про нього нічого не сказали аж вже за місяць до кінця, і то сказали не йому а його родині, мол готуйтесь він жити не буде. Ну йомайо!!! Якби вони зразу сказали діагноз то можна було допомогти йому прожити довше але не сказали бо не вважали це необхідним. А для нас це було дуже важливо... якби нам сказали зразу то дідо хоч би внуків побачив перед смертю. Я нікого особисто не звинувачую і не тримаю ні на кого зла і намірів на вендетту не маю, але сам факт залишається фактом. Дивлюсь на людей які пережили онкологічні захворювання і перейшли операції. Коли перед ними виклали всі факти їхніх шансів і пояснили хворобу то люди принаймі знали як з тим боротись. Знаю багатьох жінок які були діагностовані з раком грудей. Багато з них побороли цю хворобу бо зразу лікар їм сказав що як і до чого. Любу фатальність треба говорити самому пацієнту!
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Читайте гілку: Є Присяга лікаря України (раніше було - лікаря СРСР). Але то все казочки для немовлят. Почитайте, якщо є бажання. Потім можна про щось говорити. "ЗАТВЕРДЖЕНО Указом Президента України від 15 червня 1992 року N 349 КЛЯТВА ЛІКАРЯ Набувши професії лікаря та усвідомивши важливість обов'язків, що покладаються на мене, в присутності моїх учителів і колег урочисто клянусь: усі знання, сили та вміння віддавати справі охорони і поліпшення здоров'я людини, лікуванню і запобіганню захворюванням, подавати медичну допомогу всім, хто ії потребує; незмінно керуватися у своїх діях і помислах принципами загальнолюдської моралі, бути безкорисливим і чуйним до хворих, визнавати свої помилки, гідно продовжувати благородні традиції світової медицини; зберігати лікарську таємницю, не використовувати ії на шкоду людині; додержувати правил професійної етики, не приховувати правди, якщо це не зашкодить хворому; постійно поглиблювати і вдосконалювати свої знання та вміння, у разі необхідності звертатися за допомогою до колег і самому ніколи їм у цьому не відмовляти, бути справедливим до колег; власним прикладом сприяти вихованню фізично і морально здорового покоління, утверджувати високі ідеали милосердя, любові, злагоди і взаємоповаги між людьми. Вірність цій Клятві присягаю пронести через усе своє життя. ". Даруйте, але Ви написали нісенітницю. "Бог в серці" тут абсолютно ні до чого. І альтернативи, яку Ви змалювали, зовсім немає.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Нема альтернативи заробити на людині багато грошей або використати його/її для експерименту? Даруйте. Про Бога в серці не буду з вами обговорювати, бо нема про що якщо ви вважаєте це нісенітницею. Що до клятви то в сучасноми вигляді її надалі приймають випускники вузів в закордонії. Почитайте якщо вас цікавить: http://www.pbs.org/wgbh/nova/doctors/oath_modern.html А так вона друкувалась в 12 столітті в Візантії...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Мій тато зразу попередив що про такий діагноз знати не хоче Мамі ми не сказали, і вважаю правильно зробили. Саме на надії вона прожила 2 роки хоча лікарі говорили про декілька місяців. Я знаю свою маму - сказане в очі "ваш залишилось від сили пів року" доконало б її швидше. Тому і кажу що не все так однозначно. Направду деколи краще не знати.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Степаничу,не сприйміть за образу,але уявіть собі,що в один прекрасний день,Вашій внучці заборонили їсти м’ясо,рибу,яйця,молочні продукти,булочки,хліб,цукерки,каші(майже всі)і багато чого іншого. І це,коли дитина розвивається. І потребує всього... Вона буде благати -Хочу цукерка! - Дай йогурта! - Хочу тортика! - Хочу морозива! - Чому всі їдять.а мені не можна?! Цікаво,скільки часу вона витримає? Найнеобхідніше ми замовляли в Познані(хліб,макарони,каші і т.д),але це мало... Безперечно,якби діагноз був поставлений вірно,то ця дієта була б потрібна.але.як виявилось,вона дійшла до повного виснаження. Зоряна витримала три роки...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Маруся-мама, ну не можна ж такі альтернативи! Це все одно, що запропонувати: або будеш Марусею-мамою, або Джеком-потрошителем! Навіщо цей пафос??? Лікар повинен працювати. Бог тут абсолютно ні до чого. Оскільки Бог у серці, віра взагалі є річ суто інтимна, на загал не виноситься. Наскільки я розумію англійську, там немає про язичницьких богів, про безоплатну роботу, про прожиття з родиною у бідності... Додано через 1 хвилину Уявив. Послав би подалі таких "заборонщиків".