Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам?

не рівняйте всіх лікарів до себе, афтерстепу.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

обходилися хабарем, чи просто втікали?

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Може, брек? "Ну чего не скажешь в шутейном разговоре? Вы пошутили, я пошутил." (с)

• Подобається Подобається x 3
  4. Ума

Ума Well-Known Member

Степаничу, я не розбираюся в медичних тонкощах щодо назв посад і спеціалізацій. Мій сімейний лікар (чи якось інакше його назвати) не повинен мені замінити хірурга, гінеколога і тп. Він повинен зібрати усю необхідну інформацію про стан мого здоров"я у тих фахівців (гінекологів, стоматологів, і тд) а тоді назначати мені лікування.

• Подобається Подобається x 1
  5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

їжте цукор, Миху. Вже не раз писав, що я не лікар. І лікарів нездарами та хабарниками - всіх крім свого - назвали саме ви. І прирівняли до фашистів у своїх порівняннях - саме ви.
    Так що їжте цукор, Миху
    --
    тяжко пояснити аборигену поняття ядерної фізики....
    Але таки спробую нашому сільському філософу-теологу натякнути....
    Миху, у договорах існує така типова фабула: "всі суперечки по даному договору сторони стараються вирішити шляхом переговорів. У разі недосягнення згоди - спори вирішуюються (.... у відповідному ....) суді.
    так от - переговори - це коли сторони пробують зрозуміти одне одного. А не проявляють ослячу впертість - як от ви, Миху. І не хизуються потім своєю впертістю.
    Хабар - нагадаю вам знову, Миху - починається з неоподаткованого мінімуму, а до того - це подарунок. Так каже законодавство.
    Судитися з державою - то абсурд. То те саме, що шмагати тінь.
    Але вам такі філософські поняття навряд чи осягнути... Ви ще з епохи війни з відьмами не вибралися...

6. afterstep

Ні, Степаничу - я зібрав достатньо даних ;) почитайте гілку про Гаррі Поттера.
    2 Самойлович - зробіть те саме. Людина, що на повному серйозі вірить у відьм - і вважає, що відьомство шкодить християнству - ....
    Мене тривалий час дивували Михові "одкровення" - але коли він щось цитує, його думка практично не проглядає. Тобто - немає зачіпки для оцінки.
    В Гаррі Поттері ж - маємо чисту думку, без цитат та жартів.
    --
    До речі, Миху - спробуйте розглянути медичне втручання в людський організм як спробу йти всупереч божій волі... Вам будь-який лікар скаже - що втручання в організм (будь-яке) - це є зовнішнє збурення, і воно шкодить. Правда, медицина побудована на тому, що шкода від того втручання значно менша, ніж користь...
    --
    Але ви зазвичай такі складні абзаци не можете правильно прочитати.... У вас відразу якісь протиріччя виникають...

7. Степаныч

Умо,
    якщо Ви читали раннього Чехова "Записки земского врача", то там як раз і описано, яким повинен бути лікар загальної практики. І запалення вилікувати, і елементарну операцію зробити, і пологи прийняти, і зуб видалити, і... і... і... До речі, лікарі будь-якої спеціальності знають, що коли призначають консультацію лікаря іншої спеціальності, то він консультує не хворого, а лікуючого лікаря. Відповідальність несе лікуючий лікар. Він може прислухатись до порад консультанта, а може і не прислухатись. Лікар загальної практики ПОВИНЕН не замінити хірурга, але елементарний панарицій повинен вміти вскрити, не буди окулістом - але повинен вміти видалити інороднє тіло з ока (якщо це якась соринка), не бути ЛОР - але вушні пробки вимити.......

8. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

1. Мені не подобається тон дискусії пп.Афтер, і Миху. Обох Вас маю підстави поважати. Чи не надто близько до серця Ви, панове, приймаєте цю дискусію? Ви чо'!!? :scare: Клавіатури ще не розбили?
    2. Система "свій до свого по своє" процвітає у Львові. Це не добре, не приємно. Але ТАК склалося.
    3. Ненависть до звичайного клієнта у всіх галузях існує(електрик, лікар чи водій маршрутки). просто медичний пофігізм найбільш фатальний, болючий.
    4. Паскудна кваліфікація великої кількості працівників у всіх галузях - катастрофічна. В медицині ситуація не сильно відрізняється. Система атестації - ні кчорту. Рівень відповідальності - нульовий (всюди)

І шо, застрелитися нам?
    Згоден, є фахівці, є нормальні лікарі і педагоги, може і мєнти десь хороші ховаються, не знаю. Але загальний стан - :n: :n: :n:
    Треба працювати, а не оскорблятися/сваритися.

• Подобається Подобається x 4
  9. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Пане Левандівка, скажу, що Ви на цій гілці - the best ;).

Пане Миху і пане Афтерстепе, припиняйте, бо один одного Вам ніяк не зрозуміти. Думаю, що це й не надто суттєво, бо кожен все одно при своїй думці залишиться...

• Подобається Подобається x 2
  10. levandivka

Я знаю, тільки нікому не кажіть, з'їдять... ;)

• Подобається Подобається x 3
  11. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Мовчатиму, як риба ;). Хіба що в моїх очах правду прочитають :).

12. zet

zet Дуже важлива персона

Додала карми за з'їдять... А не тому, що усим згідна. Вразив негатив по відношенню до лікарів, хоча б малося негодувати на саму систему, що не цінує цю працю.

13. Степаныч

І я за гумор!:)

14. afterstep

Левандівко - маю лише одне застереження. Не можна огульно ганити професію - будь яку. Є два підходи - хвалити тільки хороших, і ганити всіх скопом, крізь зуби вичавлюючи "может кто-то коє-гдє у нас порой".
    Огульне хаяння - це логічний засіб "добити" - це вам підтвердить будь-який керівник, кадровик або людина, що має організаційний досвід.
    --
    Працювати можна тоді, коли від тебе очікують результатів твоєї роботи, і стараються допомогти - а не штовхнути, як спіткнувся.
    Власне цей розвал, що маємо - пошматовані тротуари, "повоєнні" (після бойових дій) дороги, безпорадні жеки - вони не вчора виникли. Це - результат багаторічної селекції.
    Свідомо за цим процесом, знаючи його теоретичні основи - я спостерігаю вже 15 років, і все діється згідно класичних (теоретичних) канонів. І ви, і Мих - в питанні медицини послідовно продовжуєте цю лінію - лінію руйнування - причому "як книжка пише"..
    --
    Я зрозуміло висловився?

15. levandivka

Відповідь: мєня на "понял" нє бєрі

ТА ж написав, спеціяльно для Вас:
    .
    Готовий погодитися навіть на ВАШ список "нормальних" (киньте в приват, я підпишусь ;) )

Я не знаю, як п. Мих (і не пробую в інших гілках вишукати масонську змову), а особисто вважаю, що тільки руйнація СИСТЕМИ (ТАК-ТАК, боляче, страшно, +аналогії з демагогією комуняк про "новий мір"), але руйнація ідіотської хворої СИСТЕМИ стане початком нормальних здорових відносин лікар-пацієнт, нормальної здорової конкуренції, нормальної здорової медицини. Хороший лікар себе прогодує і не повинен боятися пожежі в полУклініці: його капітал - знання і відношення клієнтів. Чо Ви ТАК кіпішуєте, Афтере?

Жодне міністерство не зробить ніц для очитки сомого себе від баласту і хабарництва. Це під силу лише маленькому лікарю і маленькому пацієнту (добре працюєш - я твій, зле - твоя мітла).
    А Система продукує собі подібних безголосих і сірих.
    Раньше впАде -раньше встАне.
    МОЗ (і багато інших М) мусить бути зруйнований (перефразовуючи древніх).

Я зрозуміло висловився? :cowboy:

16. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

А я от за Миха!!! Хоча б лише тому, що він далі в звертанні до афтерстепа використовує "Ви" з великої букви... хоча той давно вже межу перейшов...

• Подобається Подобається x 2
  17. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Додав карми за прікольну українську... А не тому, що усим згоден. Просто від Вас чую її вроді вперше... :)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D :D :D

Цікаво послухати профі у конкретній справі.

Доречі, я ніколи не писав, що всі лікарі є погані, ну але якщо Ви вважаєте всі, то Вам ліпше знати.

19. levandivka

Все! Я пойняв, чого Афтер з Михом зчепилися: кармічна вОйна 922/919...:D :D :D

Оптічєскій обман здрєнія: немає негативу до людей-лікарів, є оччєнь больший негатив до Системи. І не тому, шо бідних лікарів не цінує (лікарі тут - інструмент, работа ТАКая, самі прішлі), Система не цінує предмет опіки - пацієнта. А це - свинство.

20. afterstep

"весь мір разрушим" - десь я то чув? напевно, буду завтра наспівувати "до основанья, а затєм..." - а далі буде пустка...
    --
    не тільки тому - але то несуттєво... зокрема, "ви" я завжди пишу з маленької букви, і навіть нові речення починаю так - оскільки це типово форумне. це не ділова переписка - зауважте.
    А за Миха (зверніть увагу - таки пишу з малої букви, хоч Мих при особистому звертанні пише з малої - негаразд ніби?) ви з тої причини, що ви й далі в Німеччині не можете повірити, що по наших вибоїнах рагулі можуть до 200 км/год розганятися, і ігнорувати міліцію, правила і здоровий глузд. Бо ви жиєте в іншому світі, і світогляд у вас припасований до того іншого світу.
    --
    так, і наостанок згадаємо руцнацію цієї системи взірця 90-х. Кінескоп, Лорту - як? щось вийшло? що було "затєм"? а сільмаш - як воно вам? а дрогобицький автокрановий? а ЛАЗ - ви вважаєте, що він відродився?
    --
    Так, ви зруйнуєте систему - і де лікарів братимете? от глянемо на 20 років уперед - система зруйнована, лікарів немає. І що? до Польщі? знов як жебраки?

а де твій аватар? :)