Відповідь: Закон Герінга Уко, співчуваю, щодо негативного досвіду. Я його теж маю, повірте. І тепер я розумію, що треба не забувати питати звідки у лікаря інформація, яку він дає . Чим вона обгрунтована? Додано через 2 хвилини Це чудово! Здоровий скептицизм має бути завжди і у всьому . А Скептик не відповідає у консультативних темах, він відповідає тільки на закиди антипрививочників, бо буває на форумі рідко.
Відповідь: Закон Герінга Ви про що? Левандівко, річь у тім, що я маю дуже добре уявлення про той форум, бо я там давно. Прийшла як пацієнт і отримала не раз ціні поради. І для себе і для сина. Мушу Вам сказати, що дуже багато пацієнтів користуються тим форумом і всі призначення з реалу звіряють з рекомендаціями на форумі. Однак, рішення, все одно, приймає пицієнт А зі Скептиком я не знайома, жодним словом з ним не перекинулись . Я лише читала його дописи.
Відповідь: Закон Герінга О, наша нефролог так гарно все пояснювала, розумно обгрунтовувала (як на мене філолога), і кілька місяців "рятувала" нашу річну дитину від пієлоектазії (при нормальних аналізах). Спершу ми антибіотиками вбивали якусь бактерію, яка нібито спричинила пієлоектазію, а потім пані передумала і вирішила зробити рентген (цистографію чи як там), і справді - нейрогенний сечовий міхур, "ну нічого, ваша дитина напевно буде мати енурез, але сечовий з віком виправиться, ми все вилікуємо" і розписала нам на півроку які ліки давати малій для профілактики загострення (туди теж антибіотик входив). Веду до того, що питай не питай, якщо ти в медицині нічого не шариш, то не оприділиш наскільки можна лікарю довіряти, що би він не говорив і не пояснював.
Відповідь: Закон Герінга irushka це все так! І сама стикнулась з подібним. Нажаль, якщо мова йде про гострий стан і невідкладну допомогу, то вибір малий . Але якщо це тривале лікування, яке можна відкласти на день, то можна скористатись порадою, спробувати перевірити призначення - чи мають вони наукове обгрунтування, доведенність, чи застосовують таке лікування у цивілізованному світі?
Відповідь: Закон Герінга Навіщо тоді до лікаря іти якщо і так потім самому потрібно зі всім розбиратись, перевіряти і шукати як ж таке лікують А про те як і що обгрунтовують кожен може писати і писати, як і про те як дивляться на таких "доставучих " і "мудрих" (з т.з. лікаря) пацієнтів. P.S. Особисто я особливих претензій до лікарів не маю (крім пологового з старшою), хоча б тому що рекомендацій не виконую ходжу суто при кашлі в дитини легені прослухати ну і довідку в садочок намалювати.
Відповідь: Закон Герінга Так це наші збочені реалії:8:. Але ми в них живемо, тож треба пристосовуватись з найменшими втратами . Деякі ліки можна купити лише за рецептом, деякі симптоми не можливо зрозуміти за описом, бо "через інтернет" не видно..... Так, багато лікарів того не люблять. Але то іхні проблеми . Це не причина відмовляти собі у тому на що маєш право. Ну, і ще важливо як говорити з лікарем До речі, закордонні лікарі розповідали, що особливістю "їх" пацієнтів є те, що вони дуже добре теоретично підковані. Приходять на прийом з списком запитань, вступають у дискусії з лікарем. (Але без лікаря все одно не обійтись!!)Треба наших привчати. Адже звички лікарів на совісті у пацієнтів
Відповідь: Закон Герінга Дуже дякую. Зайду почитаю Не сприйміть, як за вихваляння, просто я ніколи не хворіла. За ангіну, грип і т.д. чула - і на тому все. А от мій синуля весь цей рік прохворів. і я дуже багато читала, і говорила з лікарями, і дуже багато для себе взнала. І так як для мене кожна хвороба було щось нове -а знань в тій галузі ніяких - відповідно збирав великий страх . Але тепер багато розумію, і сліпо лікарям не довіряю, завжди є якісь питання і відповідно висновки.(на то у нас на плечах голова, яка досить файно аналізує, і як жартує моя мама "голими руками нас не ввзяти"):p Додано через 4 хвилини Дякую за співучасть.
Відповідь: Закон Герінга Там можна не лише почитати, але й задати своє запитання . Конкретно про Вашу дитину. Головне все чітко описати (коли були які симптоми, що з ними робили, виписки аналізів і висновки які робили лікарі).
Відповідь: Закон Герінга В першу чергу важливо з ким говорити (з деким немає про що говорити взагалі). Пацієнтів ? чи лікарів? Ну да, ну да, знову в всьому пацієнти винні, навіть в поганих звичках лікарів. Мене як пацієнта більше цікавіть щоб моє здоров"я (його відсутність) потім не було на совісті лікаря.
Відповідь: Закон Герінга Медичною освітою, а чим же іще? Запитайте мене обгрунтування якоїсь математичної інфи. Ну, доведу я вам пару теорем. Або і полінуюся. Ви ж у тому все одно нічого не второпаєте. Так само і тут...
Відповідь: Закон Герінга І тих, і тих. Пацієнтів- поважати себе і свої права, не боятись відповідальності за свої рішення. А лікарів привчати поважати пацієнтів, і бути готовим до запитань, а отже до навчання. То справа довгого часу, але вода камінь точе (с). В деяких - так, винні деяки пацієнти. Так само, як у деяких звичках посадовців, викладачів, вчителів і ін . Додано через 1 хвилину Медична освіта буває різною . Я б запитала Вас яким підручником Ви користувались. І якщо виявиться, що таким як і матиматики в Європі, в США, а ще якщо зустріну подібне пояснення поважного математика, то я Вам повірю
Відповідь: Закон Герінга та тому що підручник - це навіть не базова освіта, радше путівник, в якому напрямку вчитися. Це методичний матеріал, а не джерело інформації. Невже я тут щось нове для вас сказала?
Відповідь: Закон Герінга Звичайно так. Але є одне але . Медицина і математика суттєво відрізняються тим, що данні в галузі медицини постійно вдосконалюються. Однак, ті підручники за якими навчаються у більшості пострадянських мед ВУЗах безнадійно застаріли. У світі педіатри користуються підручником автор Нельсон, який оновлюється окжні 5 років і містить він конкретні рекомендації, не лише загальну інформацію. Крім того є так звані гайди - це найновіші рекомендації. Все доступне в інтернеті. Що правда, лише англійською. Якщо лікар про це знає, йому можна довіряти, якщо ні, можна спробувати йому про це розповісти .
Відповідь: Закон Герінга міняються. Некоректне слово застосоване. Коли люди будуть розмножатися клонуванням - тоді медицина буде аки математика. А до того часу - медицина - наука точна. От тільки пацієнти - різні.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? О власне!!! Я коротенько оповім історію хвороби мого чоловіка. Велич хороших закордонних лікарів. Десь приблизно минулого року восени мій чоловік почав жалітись на болі в нижній частині живота і паху. Пішов до лікаря, він йому сказав що це гази і гордо вручив лікарство яке може легко вбити. Чоловік вирішив дати лікарству шанс але чомусь біль не покращувалась а погіршувалась і він повернувся знову до лікаря і сказав що ваше лікарство на іншу проблему а мене болить в паху. Добре, лікар-терапевт його оглянув і сказав що у нього проблем нема, нехай іде додому і відпочиває. Пройшло ще кілька днів, чоловік почав жалітись на часті походи в туалет навіть у ночі і посилені болі. Знову навідався до цього ж лікаря. Цього разу він сказав що в чоловіка грижа і відправив на операцію. Хірург підтвердив що таки є грижа і її треба усунути. Пройшла операція в кінці жовтня. Все ніби було добре. Після операції болі не перестали. Надалі боліло в паху і по-низу живота. Хірург сказав що не знає в чому проблема ну що може мій так довго відходить від операції. Вирішив мій чоловік повернутись до терапевта, бо до болів в низу живота додались болі ззаду і в нирках. Терапевт витисав лікарство на депресію і сказав пити. Я зразу викинула ті таблетки через вікно. Чоловікові не ставало краще і стан його погіршувався. За пів року він вівідав кімнати швидкої допомоги кількох госпіталів але всі казали що у нього проблем нема. Просто що це у нього запори його мучать. (Цо ма пєрнік до вєтрака) Накінець в квітні мій чоловік вирішив залишити англо-мовних лікарів і звернутись до «наших» ну бо вони говорядь російською, а щей рекламуються по-радіо точно поможуть. Пішов до одного терапевта і той йому сказав що з такими симптомами треба звертатись до уролога. Люкс, ми знаємо уролога в нашій околиці звернулись до нього. Лікар прийняти його не захотів і відправили до помічника, а той радо здіагнозував запалення простати і виписав такий сильнючий антибіотик що мому чоловікові вбив усю внутрішню флору. Там бактерій ніяких не залишилось. Пройшов мій курс антибіотика, симптоми присутні. Повернувся назад до уролога, і знову відправили до помічника - знову антибіотики. Чоловік не витримав лихої долі пішов до іншого уролога і той здіагнозував камені в простаті, збільшену простату і защемлений прохід і сказав що йому негайно потрібна операція - радіо хвилями. Ну думаємо, треба рятуватись. 14 Червня пішов чоловік на операцію. Операція пройшла добре, і сказав дохтір - на слєдующій дєнь будєт как оґурчік. Але он оґурчіка з мого чоловіка не вийшло. Через тиждень по-операції ми мали їхати відпочивати на море. Як лишень приїхали чоловік сходив в туалет кров*ю і кінчав кров*ю. Тепер він почав сильно крово-точити так що мусіли ми вкоротити наш побут на морі і вертатись додому. По-поверненню пішов до лікаря який робив операцію і каже, що ось так і так, маю такі ускладнення. Лікар відповів: Дєтачка, я етім занімаюсь уже 30 лєт, ти мнє тут нє указивай. Сказати що мій чоловік втратив сенс життя то ніц не сказати. Далі знайшлись ДОБРІ люди і сказали що лікаря «доброго» треба судити, бо щоб молодий хлоп вмирав а той йому лишень відповідав що не знає чому у нього такі проблеми. Порадили нам доброго терапевта. Пішов мій чоловік з моїм двойорідним братом (ну щоб якщо треба з мовою допомогти) до лікаря і все йому розповіли. Той зробив спеціалізований аналіз крові аби вияснити чи де нема біди вже і направив до старого професора-уролога. До професора я пішла з чоловіком. Професор сів і нас сейозно вислухав. Запитав від кого ми прийшли, ми сказали хто нас направив. Він втішився, бо то його давній друг. Далі ми розказали нашу історію і професор був просто в «захваті» від того як добрі лікарі нам допомагали. Він пообіцяв що витягне мені чоловіка з тої хвороби але це тепер займе довший час. Лікувати його треба лише медикаментозно і сказав що операцію яку йому зробили робити не було чого, бо це роблять лише старшим мужчинам, тим що вже за 55. Виписав нам лікарства і вже за кілька днів чоловік перестав кровоточити і жалітись на різкі болі в районі хворого місця. А ще професор сказав що могли долікувати мого до більшої проблеми. Але будемо надіятись що той аналіз буде негативний. Окрім хімічних ліків ми маємо цілий ряд гемеопатичних і навіть вчора робили народний рецепт аби щей самим якось рятуватись. Так що скажу я вам малята мораль цієї казки така, що не варто ходити по-лікарях бо як залікують вовіки не вилікуєшся.:8:
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Мораль така , що краще бути багатим і здоровим. А якщо серьозно ,то Фахівець - він і в Африці...© levandivka. Основна прикмета добрих лікарів( в Канаді і США) ,- то це що тяжко записатися до них на прийом. А біда в тому , що багато лікарів , НО НЕ ВСІ, тут дивляться на хворого , як на мішок з грошима і приписують йому не те що треба , а те що по дорожче , щоб стягнути побільше ґрошей зі страхової компанії. Деколи аж не знаю ,... зло бере ,- чоловіче , скільки , тобі тих хатів і мерседесів потрібно? На двох кріслах одночасно сидіти не будеш.І з собою в могилу не забереш.Але все одно гребе під себе. Є звичайно управи і правди можна добитися(легше ніж на Україні) , але це треба сидіти вдома, мати адвокатів , знову таки добрих , і запастися терпінням.А коли людина ходить на роботу , то тяжко такі речі зєднати.