Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. MaK

MaK Active Member

Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам?

Якраз агітую "згорающих:)" це робити тут замісь "вендетти"

Додано через 1 хвилину
    Спробувати варто! постараємось...

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ви топік читали? Агітуєте оффтопити?

3. MaK

MaK Active Member

перепрошую, не до кінця зрозумів питання.

4. levandivka

Щоб зрозуміти "до кінця" - читайте з початку.
    Ця гілка не передбачає надання консультативних послуг.
    Тут можна писати, "які хороші в нас лікарі". (слово "хороші" теж пасує в лапки брати).

5. MaK

MaK Active Member

Злий Ви якийсь. Так як би не з Левандівки були:beee: Тут вже через Ваші дописи про "хороших лікарів" люди починають втікати (coffe13). Я стараюсь щось позитивне запропонувати, а Ви... "новизною міркувань" вражаєте.:beee:

Додано через 2 хвилини
    ... і тема гілки - досить обширна, не обмежується характеристикою професії.

• Подобається Подобається x 1
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Муки наших дітей по вині лікарів ви називаєте нефартом?Муки матерів,постійна напруга,кошти.нерви - це нефарт?

• Подобається Подобається x 5
  7. levandivka

Знаю.

не треба "з хворої голови на здорову"...
    Пробуйте! У новій гілці.

О-о-о. Реформаторству новачків спойом ми пєстню.

8. MaK

MaK Active Member

дозвольте пояснити: маю на увазі обставини при яких Вам непощастило у тому, що з усієї громади лікарів Ви попали саме до таких "добрих людей". А я абсолютно не є деревяний, і РОЗУМІЮ Ваші почуття і емоції. Страждання, біль, розпач, страх - БАЧУ КОЖЕН ДЕНЬ!

Додано через 3 хвилини
    Добро. Ще трохи "оффтопу": цікаві Ваші пропозиції щодо того як змінити ситуацію в медицині і зробити всіх лікарів добрими?

• Подобається Подобається x 2
  9. Romko

Romko Дуже важлива персона

10. Е.Стілл

Е.Стілл Well-Known Member

Співчуваю...

• Подобається Подобається x 4
  11. MaK

MaK Active Member

Ще раз: РОЗУМІЮ Ваші емоції, і ЩИРО!!! співчуваю. розую що це тільки слова, але покищо не знаю чим можу допомогти.
    P.S.: беручи участь у цій гілці і перечитуючи її, чесно кажучи якось пропустив Вашу проблему, тому і не зовсім коректно відреагував на деякі дописи...

Додано через 12 хвилин
    А Ви доречі віруючі люди? ...Я не жартую, і не просто так питаюсь - кажуть в батьох випадках (коли медицина безсила) молитва допомагає. Крім цього може попробувати порадитись з представниками "нетрадиційної" медицини? Може хоч якісь зрушення або ідеї будуть.

Додано через 28 хвилин
    знаю, що для більш детального вивчення рідкісної патології (правда це більше стосується онко-, але...) існують різні державні і наукові програми, при участі у яких, обстеження і лікування хворих фінансується або державою або фармацевтичними фірмами. може поцікавитись у цьому напрямку також.

12. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Частина друга: " Їжак повертається!"

Додано через 2 хвилини
    А можна детальніше? а щоб не офтопити напишіть в приват або можна створити нову гілку,як пропонує Левандівка...або ще можна в цю гілку "Про рак. Причини виникнення, способи запобігання і лікування." Думаю останнє...

13. levandivka

Елементарно!
    Відігнати недобрих.
    Зараз паталого-анатомів бракує, санітарів.
    Нє?

14. nata-k

nata-k Well-Known Member

А критерій професіонал/не професіонал враховувати при цьому? І хто і як це має визначати?

15. levandivka

Фахівець - він і в Африці... :)

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

абсолютно погоджуюсь :).
    А все ж таки. Лікар професіонал - який він? Можете описати?

17. MaK

MaK Active Member

Це зовсім пусті репліки. Загальні фрази. Запропонуйте щось суттєве, конкретні кроки які будуть дієві в ситуації яка існує (накшталт шляхів покращення якості підготовки студентів медиків, реформ у медицині тощо) не вистачає фантазії, знань чи кваліфікації?
    Якщо будуть цікаві ідеї з радістю підтримаю!

Додано через 15 хвилин
    Я вважаю, що причини проблем медицини потрібно шукати біля самої вершини "вертикалі влади", зокрема медичного керівництва. Потім серйозний дефект при наборі абітурієнтів на "конкурсній" (читай аукціонній) основі, з подальшим перенасиченням трудового медичного ринку:):):) великою кі-тю зайвих спеціалістів. Під час навчання - проблема в абсолютній безсистемності представлення медичних знань, абсолютно неадекватній аукціонній:) системі оцінки знань. Потім пошук роботи, також аукціонний. От і маєте багато таких ситуацій про які пишете.

18. levandivka

Відповідь: Закон Герінга

Знову декларації...
    ВимОгателі знаходяться в нашій країні по іншу сторону бар'єру...

Наспівуючи совдепівське:
    И на свете тебя еще нет,
    И едва лишь откроешь глаза ты,
    Твою жизнь охраняют от бед
    Люди в белых халатах.
    Люди в белых халатах
    Твою жизнь охраняют от бед.

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Левандівко, Ви вводите в оману людей ;). Поки люди не зрозуміють, не усвідомлять свої права і не відчують поваги до себе - змін не буде.

І ще добре було б лікарям зрозуміти, що люди дуже часто оцінюють професіоналізм лікарів за тим, чи лікар поспівчува, чи говорив він лагідним голосом, чи поговорив "за життя" з пацієнтом. А от гомеопати дуже активно використовують цей хід.

Шановна МарянаК, чи потрібно щось робити і що саме залежить від ситуації зараз. Я б хотіла висловити ще одне попередження - не слід дуже довіряти порадам не лікарів. Я впевнена, що всі присутні тут батьки - чудові батьки. Але самолікування деколи приводить до поганих наслідків.

Якщо російська мова для Вас не проблемна, тут є чудові педіатри, які допоможуть розібратись з тактикою лікування http://forums.rusmedserv.com/forumdisplay.php?f=7. Особисто я з ними завжди раджусь и вони не раз допомагали моєму сину :).

20. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

ну чому, вимагати можна. і вам навіть обгрунтують. А якщо нема медичної освіти, чи знання проблеми, то обгрунтування можна і за чисту монету прийняти - лапшу розвішують з мудрим виглядом - тільки так. Я ж уже десь розповідала, як мені обгрунтовували відмову від ГВ в місяць і перехід на суміш для боротьби з фізіологічною жовтухою. В тій же чорнобильській.

Координати свого гомеопата можу дати - але це в ПП.

В мене в малої шийні вузли були близько року збільшені. Після затяжних хронічних бронхітів. Потім самі пройшли, коли я вже заспокоїлася з їх приводу, перестала мацати, і не сподівалася з ними впоратися

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)