Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам?

дійсно - який тут діалог? не смію переривати ваші монологи :) - тільки наостанок пораджу - не міряйте весь світ мірилами вашого хутора :)
    у світі й нормальні люди трапляються :) - хоч і далеченько від пупа Землі - Львівщини, але таки, незважаючи на таку глушину - кілька тисяч кілометрів від Львова - люди чомусь нормальні :)

2. smeet

smeet просто спілкуюсь

І депутати повинні думати про людей це тоже в їхніх обов"язках записано,і міліція повинна нас захищати,і судді повинні чесно нас судити,і армія повинна нас берегти,а не стріляти по будинках мирних жителів з гармат і не збивати ракетами пасажирські літаки.А чиновники у виконкомах,радах вони теж повинні добре до нас ставитися,а водії в автобусах тоже і т.д.Скажіть хто зі всіх вищеперечислених категорій ставиться краще до нас за лікарів?Правильно практично у всіх галузях відсоток хороших і нехороших людей одинаковий.І причому нам їх з Африки не привезли-всі вони наші-українці,так що звинувачувати тут вже нікого,ні "клятих"москалів,ні негрів,ні албанців,ні молдаван.І при тому всьому,що суспільство зі всіх категорій працюючих найменшу зарплатню виділило медикам.
    А давайте відмінимо медицину взагалі-для чого-такі всі погані лікарі-нащо нам їх взагалі.Морги залишимо,а медиків розженем-набагато легше в світі стане жити.
    А якщо серйозно то просто напросто хворе наше суспільство,в умовах ринкової економіки хоче до цих пір мати Радянську медицину.90відсотків наказів і формулярів якими користуються в своїй роботі медики придумані ще в епоху СРСР.Чого варта лише ВД-загальна диспансеризація,її вже давно немає,але звіти по ній здають до цих пір,а ліжкодні,і ще купа показників ше з тих часів.

• Подобається Подобається x 1
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ви про кого? :)
    Ні я, ні мої приятелі - не хочуть.

Прально!
    Як в анекдоті (рос, тому з нецензурними вставками):
    Или х... пополам, или п... вдребезги!

Інакше мислити не вдається?

• Подобається Подобається x 2
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ні.
    Ніззя...
    А хто буде довідки писати?
    Лікарняні?
    Рецепти,знов ж таки виписувати?

5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я не бачив,і не чув,щоб Ви і Ваші приятелі вимагали від депутатів і від влади реформ в медицині.Ніхто не вимагає,а знаєте чого,-бо люди все ще надіються,що крикнуть,пригрозять,заставлять і лікарі стануть на задні лапки і начнуть зразу ж якісно всіх лічити.І не хочуть знаєте чого-бо бояться що потрібно буде платити і платити всім а не лише простому обивателю.Є дуже великий чиновницький апарат для яких комунізм в медицині продовжується,бо твони ні за що не платять і платити не хочуть.Я маю на увазі чиновників з (починаючи з РДА,КРУ,ДПА,МВС,суд,прокуратура)і багато багато інших.Так от за них розплачуються прості люди.Вони заходять до лікаря і зразу кажуть-я звідти.Це значить,що лікар повинен лічити найкраще і бесплатно.І ще одне діло дати лікарю грошову суму в карман і інше заплатити в касу.Ви прекрасно знаєте,що по цінах на продукти і різні речі ми вже догнали і перегнали Америку.Невже Ви думаєте,що як введуть платну медицину,то всі будуть раді.Ви помиляєтесь.Якщо неприведи господь завтра Вам потрібно буде прооперувати апендикс Ви будете готові викласти 7000доларі або 35тис гривнів?Не думаю.Невже Ви думаєте,що ціни на медичні послуги будуть самі дешеві при самих дорогих продуктах.В Чехії 5000крун лише за то треба заплатити щоб стоматолог Вам заглянув в рота,ще нічого не робивши.А якщо буде робити?Так що до платної медицини суспільство ще неготово.Вірніше зарплати ще не позволяють зробити повноцінну платну медицину.

6. levandivka

Кокі "люди"?
    Агов! Є на ЛФ ТАКі? Відгукніться!!! :)
    Хто тут боїться, що доведеться платити всім? Хто не хоче, щоб і йому платили?! :)
    Йой! То правда? :) А я і не знав... [​IMG]

Ні, я ТАК не думаю. :) ВСІ - ніколи не будуть раді. [​IMG]

А коку позволяють? [​IMG]
    Що конкретного і дієвого (!) Ви сьогодні пропонуєте? (укотре питаю, але ніяк не потрафлю в тих лекціях знайти "зерно". слішкам многа букв)

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Скажімо так що і Ви конкретно нічого дієвого не пропонуєте.І у Ваших лекціях кроме критики зерна я не бачу.А як ми знаємо критикувати легше всього.Назвіть хоч одну країну в світі де хоча б 50,0000000005% громадян була задоволена системою охорони здоров"я.Нема ні однієї.Людство ще непридумало ефективну і якісну формулу надання медичної допомоги населенню.Системи охорони здоров"я в розвинутих капіталістичних країнах піддаються так само нищівній критиці.Страхова медицина тоже не панацея-лікарі вимушені захищати інтереси страхових компаній,а не пацієнтів.Так що вихіт золотий ви наш модератор повинно шукати все суспільство і Ви і я і всі люди які проживають в Україні.І я не думаю що його легко буде найти,бо готового рецепта немає.А розвалити?Можна розвалити лише кому це щось дасть.Ви думаєте що у нашій владі немає таких розумників-на рахунок розвалити-є доста.Але вони не дурні-знають,що як вони розвалять цю систему яка є і не дадуть нічого нового,то аж тоді народ візьме в руки вили.Бо із здоров"ям жарти погані.Ви думаєте вони не знають що робиться в звичайних поліклініках?Знають прекрасно,але вони прийняли вичікувальну позицію.Потроху закривають очі не незначні побори(з юридичної точки зору так називається дача грошей лікарю,це те що помилково вважають хабарем.Для хабаря потрібна посадова особа.Заввідділенням взявши гроші за якусь справку -дістав хабаря).Хто заривається-(бере дуже багато,або від того від кого не можна брати)того можуть і наказати камерою.А так всім(владі і лікарям)більш менш добре.Тиснучи на лікарів,вони за рахунок тих поборів поробили непрогані ремонти в лікарнях,для лікарів більш-менш терпима добавка до зарплати і галузь не вмерла як повмирали цілі галузі від недостатка фінансування.

• Подобається Подобається x 3
  8. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вчора по Інтеру показували систему ОЗ Німеччини.Казали,що одна з самих кращих систем в світі.Люди кожен місяць платять страхові внески і ходять до лікарів і не платять.Але в кінці лікар-терапевт дав інтерв"ю і сказав:система дуже недосконала,бо страхові фірми заставляють нас втискуватися в грошові рамки,тобто потрібно назначати ліки,котрі дешевші,а не котрі лічать.І в них вже появились альтернативні(приватні)страхові компанії,де ви заказуєте собі самі види страхування,тобто обумовлюєте хто Вам робитиме операцію-провідний хірург,чи простий,чи в одномісній палаті будете лежати чи в двохмістній,і т.д.Така страховка коштує-300-400 євро в місяць.
    Сьогодні знову будуть розказувати вечером в 20.00 в новинах про якусь кроаїну.
    Чи можна нам зараз переймати німецький вид страховки.Чи будуть мати і який відсоток громадян України 300євро щомісячно заплатити страховку.
    Так що виходить що в нас зараз така система охорони здоров"я яку ми можемо потягнути з нашими статками.І на чужий коровай рота роззявляти неможна,бо не вийде,ми(основна маса населення України)порівняно з німцями жебраки.

9. Morryson

Morryson Well-Known Member

якщо співставити зарплати нас і нмців (і зарплатню лікарів їхніх і наших), думаю багато людей без проблем відраховували 300 грн страхових

10. levandivka

ТАК то ж співставляти треба!
    дивитися телевізор з попкорном - простіше. :cowboy:

11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я писав 300 эвро а не 300грн,гривень це буде-2400.Та навіть і 300грн якщо зарплата 600-700грн,не дуже даш,якщо треба заплатити і комунальні послуги,і є діти,і ще щось з"їсти треба.
    А перераховувати треба вартість медикаментів,які по цінах одинакові з німецькими,я не говорю про наші ліки,які робляться з китайської сировини і на 98%недієві.Так що більш менш непогане лікування можливе лише при страхових внесках-300 євро в місяць.

12. levandivka

600-700 - не зарплата.
    А за 300Є в місяць з лікарні можна не вилазити. І джакузі туди поставити.

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Якщо лікарню вважати будинком відпочинку,то так,а якщо потрібно буде ще й лічити,то буде якраз нормально.

Додано через 1 хвилину
    600-700 - не зарплата.Згоден,але на жаль більшість людей таку мають.Між іншим початкуючий лікар,якому ще не дають гонорарів ,дістає таку зарплату.

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

якщо співставити зарплати нас і нмців (і зарплатню лікарів їхніх і наших), думаю багато людей без проблем відраховували 300 грн страхових Morryson
    Щось ті хто продає бензин, м"ясо, олію, і сотні других товарів і продуктів не старається співставляти зарплати наші з німецькими, тонну заліза вдвічі, а нераз і втричі дорожчу ніж в США, без "зазрений совести" продає у нас і не порівнює і співставляє зарплату. Просто це називається так- одним можна лупити три шкури, а другим зась- рилом не вийшли.

15. afterstep

"справедлвіть є і за неї слід боротися" (с) Ю.Тимошенко
    розуміння приходить тоді, коли відкидуєте стереотипи чи "штампи".
    "любовь - енто русские придумали, чтоб денег не платить" (с) досвідчена паризька повія

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Тепер показали систему ОЗ Великобританії-нічого нового- сама звичайна радянська система охорони здоров"я.Люди платять податок- 8% від зарплати,плюс 8% фірма, на якій чоловік працює. А чиновник зверху розприділяє кому кіко дати, тобто в яку лікарню скіки відвалити фунтів. Тепер змагаються за хворих, до кого більше піде.Будуть ставити зірочки як на готелях. Але можливе і дописування і завищення показників для підвищення рівня фінансування-ну прямо як у нас,просто об"єми грошової маси більші і гроші цінніші.

17. afterstep

типова помилка - проблема не в об'ємах грошової маси, і не в об'ґємах сплати податків.
    ==
    Перша типова помилка - "державна медицина - для бомжів". Вони її можуть або приймати, або ні. Але - якщо не бомж - в Британії ти маєш варіанти.

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

Не зрозумів,я переказав те про що говорив телеканал Інтер.Я не схвалюю дану схему надання медичної допомоги,що Ви пане Афтестеп незрозуміли і що вам не сподобалось?І при чому тут бомжі-висловлюйтесь ясніше.:agree:

19. afterstep

коли дивитеся рекламу на Інтері - не полінуйтеся спробувати визначити:
    1) мету реклами
    2) замовника (якому то вигідно)
    3) аспекти, які свідомо замовчені чи обійдені увагою

20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Це не реклама,це цикл передач про системи охорони здоров"я в різних країнах світу, тобто кожен день в новинах о 20.00 вони розказують про це.Ви не прочитавши зразу ж критикуєте,а так неможна.Вони нічого не рекламують а просто подають інформацію,а наше діло осудити або схвалити.:ireful1:

а де твій аватар? :)