Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. Dr. Alex

Dr. Alex Well-Known Member

Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам?

Смит. Я стараюсь окружать себя теми людьми, которые меня слышат и которых слышу я. Я даже не буду спрашивать что такое "фильлюваты", догадываюсь, что чтото кривое.. (О манерах я уже писал)...
    Просто если чтото и писать о БАДах то пишите компетентно, а не то, что услышали по телевизору или знакомый рассказал..
    К БАДам тоже применима правда жизни "плохой" и "хороший".. И если есть для ВАс смысл, то стоит разобраться и изучить, а не писать, получив информацию с одной колокольни..

2. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ризик в людей різних спеціальностей-різний.Я ніколи не повірю,що ризик вчителя одинаковий з ризиком пожарника,або МНСника.Тепер на рахунок ризику лікарів.Мої друзі-два хірурги знаходячись на чергуванні попали в халепу.Привезли з аварії молоду людину,з численними травмами,як мягких тканин,так і кісткових.Вони п"ять з половиною годин буквально складали його з кусків.І прицьому не зважаючи на царапини,поранення (їх)в процесі операції.Через два дні після операції їм повідомили що в хворого активна форма сифілісу.Так ось ці хірурги пройшли профілактично протисифілісне лікування.І таке майже постійно.Люди хворі на СНІД ніде про це не кажуть,а йдуть до лікаря-хірурга,травматолога стоматолога,і ті їм роблять маніпуляції.Ясно що існують методи запобігання,але чи пробував хтось колись шити тканину-в резинових рукавицях-неудобно страшно особливо при маніпуляціях стоматолога працювати тонкими голками в зубних каналах-страшно неудобно.Брат каже що накрутити ватку на голку в резинових рукавицях неможливо.І до лікарів ідуть в основному хворі люди і кожен несе свій вірус,котрий моментально чіпляється до лікаря.Я бачив один раз операцію ЛОРа по видаленню мігдаликів по відео.Не знаю чи видержалаб це все нормальна людина.Під час операції хворий раз 40 харкнув лікареві прямо в обличчя кров"ю з слюною.Його втирали і він робив далі.Так це на рахунок ризиків.Є ще сотні варіантів але не хочу забирати Ваш час і сердити модератора бо він до лікарів ставиться відверто негативно,при чому без розбору і до всіх.

Додано через 13 хвилин
    Слово фіглювати значить-Фіглі
    (фігльовати, фігляр) - гумор (жартувати, жартівник). "Тобі лем фіглі у голові" - про людину, що не хоче займатися серйозними справами і цим нервує оточуючих.
    Я не проти БАДів,але я проти,щоб БАДи продавали в аптеках.Оскільки це Біологічно активна добавка до їжі,а їжу продають в гастрономах то і бади повинні продаватися в гастрономах.Я не дилетант,і багато про що читав,і про те як в США бади заполонили весь простір і про те негативне ставлення суспільства яке прийшло після цього.Я кажу ще раз,я не проти них,але нехай вони продаються в звичайних магазинах,хай дистрибютери роблять їм рекламу,а люди думають повірити їм чи ні.Але коли вони продаються в аптеках,і лікарі їх прописують,не вдаючись в подробиці(що це не лікарство)і люди платять за них шалені гроші,і не знають що не це їм поможе від хвороби-це неподобство,і це потрібно зупинити.Я вище писав як оформлена упаковка віджайсара,по всім правилам фармації,а внизу невеличкими буквами лише написано що це нібито не лікарство.Але зазвичай цього ніхто не читає.

• Подобається Подобається x 1
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Молодший брат мого друга починав кар"єру анестезіологом-реаніматологом. Безліч разів чергував студентом і ось - перше самостійне чергування.
    Привозять нарка в глибокій комі. Молодий лікар робить все що потрібно, нарк відкриває очі, бачить фейс у масці крупним планом і стукає лікаря (такий вийшов "ліхтар", що лікарю дали лікарняний на 7 днів).
    Оскільки небезпека не минула, лікар схопив бікс-стерилізатор і тріснув нарка по голові до нової відключки.

Тепер той лікар при солідній посаді в солідній клініці.
    Але випадок з нарком в його "першій" лікарні пам"ятають. :)

• Подобається Подобається x 4
  4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

"Профессия врача теряет престиж
    04.06.08 12:45

На Украине престиж медицинских профессий, за некоторыми исключениями, падает. А в некоторых сферах уже сегодня отмечается острая нехватка специалистов. Это грозит тем, что через несколько лет некому будет защищать украинцев, например, от туберкулеза.
    ".

http://rabota.ua/jobsearch/news_item5356

Что и требовалось доказать! Остается пожелать всем не болеть! А тему закрыть. Неактуальна. Все идет естесственным путем.

• Подобається Подобається x 2
  5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

1. В цій гілці я не модерую.
    2. В цій гілці обговорюється стан медицини, а не модерація.
    3. Хто Вам сказав, що я ставлюся "негативно... і до всіх лікарів без розбору"? Плюньте йому в очі! Вас надурили... :)

6. Степаныч

http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=29695&page=11

Випадок із життя. Лікар-анестезіолог вищої кваліфікаційної категорії, стаж біля 25 років. Лікар хороший. Проводить інтубацію хворій з короткою шиєю. Інтубація складна, одне з основних ускладнень - перфорація стравоходу. Для прикладу: відомий академік Корольов помер, тому що його не змогли заінтубувати вітчизняні світила з причини короткої шиї. Так от, згаданий лікар проводить інтубацію, і - перфорація. Сестра хворої жінка із статками, піднімає усі свої зв"язки. Службове розслідування, визнають, що нічого не порушено, ускладнення, яке буває, ну нічого не поробиш, лікар не Бог. Не брак, не невмілість, не нещасний випадок. Ускладнення інтубації. Є статистика таких ускладнень і вони будуть, на жаль. Звісно, нещастя, хвору оперують, ушивають перфорацію, все закінчується добре. Відносно добре, бо яке добре, коли робили пластику стравоходу. Лікаря тягають по судам, створюється навколо нього відповідна атмосфера стараннями цієї сестри хворої. Результат - у лікаря мікроінсульт, потім проблеми з серцем. Запитання: за що лікар відповів своїм здоров"ям? Про те, скільки грошей викинув на лікування, що пережили рідні, не кажу.

7. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Степаничу, випадок прикрий, але таких одиниці. Бо хворі здебільшого надто заняті своїм здоров'ям. А щодо тягання по судах зазвичай відповідь "а що то дасть, дитину/здоров'я не повернеш". Якщо навіть починають щось добиватися, натикаються на кругову поруку, фальсифіковану документацію, після чого просто опускаються руки, закінчуються кошти і сили. Тільки серед моїх знайомих таких випадків різного ступеню трагічності - безліч. Та й Ви самі це добре знаєте. Тому описаний Вами випадок радше виняток, який підтверджує правило.

8. Степаныч

Можливо. Але от зараз я б не хотів бути на місці лікаря, який робив цеплення тому хлопчику у Краматорску. Хоча лікар як раз і не винен. Але знайдуть, до чого причепитися.
    До речі, наш шановний Тітієвський на прес-конференції дуже жорстко відізвався про лікарів, які давали заключення по аналізам. Я там у коменті недаремно згадав про факультети народної медицини. Ну якщо лікаря навчили в інституті (а зараз іще і курси є післядипломної освіти), що буває "зашлакованість", що лікувати потрібно "мурав"їним деревом", ну чим він винен? Мені син коли розповідає про те, чому вчать на тих факультетах народної медицини, у мене волосся на голові дибом не встає тільки по причині його вудсутності!

• Подобається Подобається x 3
  9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

багато можна навести випадків з життя...
    Але бечите, у чому справа, Степаничу....
    У Львові для прикрашення та зміцнення медицини ще за Брєжнєва почали застосовувати морений дуб. Тобто - фахівців заміняли дубами.
    Ну, а зараз - так більше мода на липу. Навідь відомих дубів-стовбів - і тих липою міняють :)
    "Хіба ж ми як не люди? дві корови продамо, в родини позичимо - а дочка медінститут закінчить!"
    ==
    Ну, і ще - чим менше людина знає про чужу роботу - тим радикальніше розмірковує. Зверніть увагу - ймовірність прийнято рахувати "на око" на емоціях. Це й є найбільш типовий шлях до помилок :)
    ==
    причому "борці за здоров'я" абсолютно ігнорують смертність від ДТП та шкоду для здоров'я від забруднення довкілля :) вся біда - у поганій медицині :)

Додано через 4 хвилини
    Степаничу, думка форуму - "як з гуся вода" - ніц лікарю не буде :)
    тут працює уявний збірний образ лікаря як ездушної машини, яка тільки й думає, як у пурєдних громадян гроші вижебрати/видурити :)
    ==
    Тобто ставлення - щось троха гірше, ніж до обслуговуючого персоналу типу "прибиральниця", десь на рівні ставлення до бомжів, що під церквою просять :) копійку кинуть "про людське око - як всі" - але стороняться та оминають :)
    І дивуються, бідолаги - чого ж то лікарі так погано ставляться до пацієнтів - вони ж "повинні!"

10. Степаныч

Оффтоп, але для розрядки:).
    У нас в інституті на кафедрі військової підготовки був такий собі полковник Ш. Про нього анекдотів ходило масса. Один з них:
    - Товарищи студенты! Завтра встречаемся в парке Шевченко у 3-х дубов!
    - Товарищ полковник, так там только два дуба!
    - Не беспокойтесь, я тоже там буду!

11. Ука

це якраз той випадок, що я казала, коли система будучи під загрозою, жертвує лікарями. Казав один з лікарів, коли призупинили вакцинацію: я перший раз бачу, як фельшери з терапевтами обнімаються і кричать "ура!". Тут дійсно всіх псів на лікаі на лікарів на місцях повішають. Вони між молотом і наковальнею: колоти, як потрібно, а не згідно інструкції - покарають за невиконання плану, колоти згідно інструкції (3 хвилини на 1 ін'єкцію! яка там термометрія - в картку не подивишся!) - будуть інциденти, і теж будеш винен.

Додано через 56 секунд
    хто? де?

Додано через 3 хвилини
    та ні. ніц не буде Мухарсікій і ко. Крайніми якраз будуть бригада, що колола, і лікарі в лікарні за неналежно надану допомогу (останні, схоже, не зовсім безпідставно)

12. Степаныч

До речі, оце найгірше уявлення населення про лікарів. Ви дуже вірно підмітили. Чомусь вважається, що якщо лікаря не посадили в буцегарню або хоча б не вигнали з роботи, то з нього "як з гуся вода". Абсолютно неправильна думка!

13. Ука

Афтере, Ви знову за своє?
    Так, вони повинні лікувати. То їх робота. І з повагою ставитися до пацієнта - це у них в посадових інструкціях записано.

А у вас як завжди - у хамстві лікарів винні пацієнти, у хамстві водіїв - пасажири, продавців - покупці і т.д. і т.п. Совок у всій своїй красі.

Додано через 6 хвилин
    Степаничу, "як з гуся вода" появилося з практики. Через кругову поруку. Ви ж самі це добре знаєте. Невже ніколи не підписували "дещо підправлених діагнозів". щоб колега уникнув якихось проблем?

14. Степаныч

Да-а-а, совок... А ведь было же, помните?: "Покупатель и продавец, будьте взаимно вежливы", "Не отвлекай водителя во время движения автобуса", "Чисто не там, где подметают, а там, где не сорят"... А и хамили, и отвлекали, и сорили... Потому и загнулся совок. Не увещеваниями нужно, а действиями, тут я согласен полностью. Сказано "Покупатель ВСЕГДА прав", хрен тут похамишь. Не могу сравнивать врачей с продавцами (при всем уважении к продавцам), но из собственного опыта знаю: в 99,9% случаев жалобы на врачей пишутся потому, что врач не уделил достаточно внимания, не так поговорил, не так посмотрел... Что характерно, врач может быть хорошим специалистом, грамотно лечить, т.е. с профессиональной точки зрения сделал все, что нужно. Но! Больной недоволен. Бывает наоборот: врач черт те что назначит, больной поправился "невзирая на активное лечение", а больной врача боготворит и всем знакомым рекомендует. Аргумент железный: "Он/она такой внимательный/внимательная, Такой добрый/добрая". :)

• Подобається Подобається x 4
  15. Salata

Salata Well-Known Member

+1
    Но тут еще один нюанс: отношение тоже лечит, конечно, слишком много от врача требуется, не спорю.

В принципе, в природе отдельно врачи не предусмотрены. Поэтому за каждое удачное лечение есть смысл быть благодарным. Как будто в любой другой профессии изо дня в день у всех без исключения сплошные успехи и достижения. В этом смысле медики, пожалуй, впереди всех по результатам.

16. levandivka

Точно-точно! Морги не встигають за тими результатами, а 1-ї аптеки на полУклініку вже не вистарчає. Стаханівці!!! :)

17. Ука

однозначно, так. цього ніхто не заперечує.

18. Salata

Salata Well-Known Member

Так и просится пример: без медицины, даже нынешней, было гораздо лучше. Вечная жизнь, ни эпидемий, ни патологий... съездил там к источнику и прозрел. Никаких "кривых рук" и "бездушного отношения", журчит себе источник и что на него жаловаться, если не каждому помог? :)

19. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ти про ДТП? чи травматизм на виробництві?
    чи про самолікування, коли привозять ще живого, але там вже на чолі написано - паталогоанатом йому лікар?

Додано через 1 хвилину
    і "міцна віра в бога", і виздоровів - щастя! Помер - на то воля божа! І вижило троє дітей з 18-ти - щаслива сім'я!
    ==
    до речі, зараз страшно модні ворожки, екстрасенси та гомеопати :)

Додано через 1 годину 2 хвилини
    левандівко, для тебе - трішки статистики :)
    ну, про найрозповсюдженішу причину смерті дорослого працездатного населення - сердцево-судинні патології - говорити не будемо :) Сподіваюся, що тут ти погодишся, що "лікарі богу душу винні" - якщо в людини серце барахлить, і людина не збирається "мотор ремонтувати" (бо де ж то бачено - ліки купувати! там же відкати які! а сердцеві ліки - ті за означенням - далеко не дешеві :) )
    ==
    але я підшукав тобі цікавішу статистику - від чого гине населення :)
    шукати тут: http://www.mns.gov.ua/annual_report/?m=B4
    в кодному році п7.2 - присвячений статистиці смертності :)
    Код:
    К-сть загиблих по причинах смерті у 2006-2007 р.р.
    Загальна к-сть  62923 64326
    з них дітей      1468  1505
    ....
    Так от - розглянь ту табличку. І коли черговий раз потєгне тебе на лікарів понарікати - вдумайся в першу причину - "нещасні випадки, пов'язані з транспортом".
    Заодно
    Проблема у вас не в лікарях, левандівко - проблема у вас....

20. levandivka

ТАК і записуємо: на ціле місто - 1,5 приватних педіатри. А шо ТАК багато? Невже немає попиту? ;)
    Не питаю, чиї куми ті 1,5 педіатри... :)

Логічніше - платити приватному, якщо влаштовують його послуги. Не влаштовують - іти до іншого приватника. А Ви і Салата (чомусь? :) ) припускаєте тільки забойну логіку: або полУклініка, або смерть під копицею зі струмком...

Не може! І цю "галузочку" - фтопку! Поки на голову не впала, не покалічила...

БАГАТЬОМ! Щоб не сказати більшості.

Працювати окремо від "галузки". ТАК, є небезпека "ніяким" спеціялістам з голоду померти, але...

Чомусь, у Польщі можна було піти у приватний кабінет до гінеколога. За якихось 30 злотих. І отримувати направлення на необхідні маніпуляції.
    Досі пам'ятаю її ім'я. Хороша немолода лікарка. Не голодує...

Додано через 3 хвилини
    Повторюю: в діалог на Форумі не вступаю, не партеся...
    (тільки на пиві)

а де твій аватар? :)