Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? В Феофанії не лікувався, тому нічого не можу сказати. З київськими і львівськими і іншими лікарями доводилося вступати в контакт, крім того маю також і немало знайомих, як я вже писав. Дільничих немає, здається. Є травматологи, стоматологи, хірурги, лори, фармацевти, ще там хтось. Непогано живуть, нормально. Мушу вас розчарувати: при ТАКому підході у нас не залишиться не тільки нормальних лікарів, у нас вже є реальні проблеми з нормальними залізничниками, міліціонерами, суддями і т.д. Не думайте, що бардак тільки в медицині. А які ще висновки може зробити Мих, коли в медінститут навіть за совітів поступали в значній мірі за хабарі (хоча кілька моїх знайомих поступили за знання, але вони були золотими медалістами і вчилися не так як я - майбутній шахтар), які ще висновки можна зробити коли у нас кількість студентів на платному навчанні більша ніж на держзамовленні? Той світ добивають не галасливі бійці з корупцією, а сама корупція, та й наша капіталістична суспільно-економічна формація також не сприяє утвердженню ідеалів гуманізму, чи не так? А мені як буває тоскно! Аж Харчікова слухаю!!! .... а ви кажете...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? саме так. Цілком погоджуюся. Всі лікарі - це нездари, що купили диплом, щоб потім заробити на хабарах та наших бідах маєтки. І всім заправляє фармацевтична мафія (до речі - фармацевти - не лікарі, але то несуттєво...) Треба мати хорошого лікаря для себе - а решту поливати брудом. Оскільки я не лікар - то мене особисто це зовсім не стосується. Оскільки свого лікаря я "маю" - то цілком можу стати на сторону більшості (тобто тих дописувачів, що мають час та натхнення напхати побільше постів на форумі - кількість колись переросте в якість).
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? і тут відповім корупція не взялася з марсу, і не підлі вороги закинули її на Україну. Вона - наслідок мишлення жителів. Не більше і не менше. І, левандівко - хоч 20 пунктів карми ми зніми - але рагулі в обл- та міськраді - це наслідок саме такого підходу, який ви демонструєте до медицини. -- ТАК - і цей підхід демонструє, зорема, Мих. У двох питаннях - міської господарки та медицини. І заробляє на тому карму
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? И зачем так себя расстраивать...Я буду лечиться у врачей, а недовольные могут обратиться к рецептам знахарей и заняться самолечением... вам сюда тогда Рецепты знахарей http://www.ozon.ru/context/catalog/id/1082673/ А то отношение, как к евреям в фашистской Германии... Все евреи подлежат уничтожению, правда,я лично, знаю одного нормального.... Это уже просто клиника..
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Почув від знайомого працівника міліції: "Ти не уявляеш, скільки людей гуляють на свободі завдяки вашому судмедексперту!".
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Я вже писав на іншій гілці, що у даному випадку Мих пише повну ХРЄНЬ! Коли я поступав у медичний інститут у 1976 році, конкурс був близько 7-ми чоловік на місце. Один поступав - шестеро ні. От ці шестеро і репетують про вступ за хабарі. А хто хотів поступати - влаштовувався на роботу, потім ішов на підготовче відділення, після якого треба було вже дуже захотіти не вступити. Або просто тупо поступав. Зі мною вчилася дівчина, яка поступала 6 разів, але ж поступила! Так що про "значній мірі за хабарі" АБСОЛЮТНО НЕ ВІДПОВІДАЄ ДІЙСНОСТІ!
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Единственный еще был вариант, это направление от колхоза. И всё! А так по несколько раз поступали мои знакомые. Удавалось, как правило, уже после курсов....
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Ну, был еще вариант - сразу поступить, т.е. сдать экзамены, набрать проходной балл... Как и поступали большинство. Естессно, не все было справедливо. Играли многие факторы роль: удача, случай, даже пол... Но не взятки! За взятки поступали единицы!
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Степаничу, нагадую (без особливої радості): Ви вже один раз помилялися і признали, що Львів відрізняється... Львівський мед теж інакший.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Це не ми, це вони, люді в бєлих халатах... з большими кишенями
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? А я говорю о Днепропетровске, Ленинграде и Харькове.. Кто ж вам виноват?
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? за огульне гівнометання в сторону професії. Левандівко - вам ТАКого не пробачу. ТАКе собі можуть дозволити люди певного рівня освіти - але такі люди не займаються, зокрема, українською історією....
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Справа в тому, що я знаю корупцію не з телевізора, чи газет, як афтерстеп, а з власного досвіду. При тому я приклав немало зусиль та здоровя, щоб ту корупцію хоч якось подолати. Я не буду вихвалятися, але з державними структурами я судився 10 разів і жодного разу не програв суд, доречі двічі з них у Верховному Суді України. А що зробили Ви афтерстеп, городський та просвічений окрім виливання бруду на мене особисто, чи на Кабмінєра? Товариш Афтерстеп - міський "продвинути" чоловік звідки? - Звідси, а манери хуторянські, нє?
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Ну-у-у... Якщо Ви тільки Львівський мали на увазі... Я знаю колег з Тернопільського, Івано-Франківського, Вінницького (при чому різного віку - від 65-ти до 29-років) - вони також не говорять, що там були повальні хабарі.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? пане Миху - мене приємно радує, що ви таки себе від мене вирізняєте... То ви - Миху - приймали участь в тій корупції - чи засудили 10-ьох хабарників? Хоча - відповім, чом би й ні? Тільки короткими, рубаними повідомленнями - бо складнопідрядні речення ви зазвичай не в стані подужати і вірно прочитати... -- Я жодного разу не був настільки впертим ослом, щоб довести справу до суду. тим паче - ніколи не опускався до суду з державними установами. Якщо ви вважаєте, що огульне обливання болотом - то конструктив на благо Україні - ваше право. Але то є лайно - що я вам пробував втолкувати. І з лайна цукерку не зробиш. Навіть якщо й зробиш - лайно лайном залишиться. -- А кабмінер - в якийсь момент так само як ви - перескочив на особистості. І тут же отримав зустрічну співмірну порцію. З кабмінером просто - він не "городський" Мих. От з вами - складніше. Обломок середньовіччя, типовий представник тої субкультури, що довела до банкрутства промисловість львівської області, той патріот, в якого є багацько лайна та потяг до мудрування, який кражу держмайна вважає святим обов'язком українця, і який навіть після сповіді робить богоугодне діло - матюкає міську господарку...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Прошу вибачення, що не прочитала усю гілку... (стільки нового на форумі, за всім не встигаю). Хочу висловити свою думку, щодо ставлення до лікарів. Безумовно, професія дуже важлива і необхідна, і безсумніву люди такого фаху повинні заслуговувати повагу! Але я думаю, що в навчанні медиків чи в системі є помилка, щодо кваліфікації лікарів. Давно потрібно відійти від підходу, що лікар лікує хворобу. Не хворобу, а хворого!!! Бо окуліст лікуватиме тільки зір, а нашкодить серцю (для прикладу), але то не його парафія, най далі кардіолог мастить собі голову Практика сімейних лікарів може значно змінити ситуацію у цьому напрямку - головне співпраця лікарів з пацієнтами і бажання лікарів. і дуже поважаю тих лікарів, які постійно вдосконалюють свій фах - курси, література і тп. Цікавляться новинками в своїй галузі і тд. у мене є приклади дільничих лікарів. До сімйеного лікаря у нас був такий дільничий, що мама моя рідна... він заробляв тим, що торгував лікарняними. Жодної поради від нього (крім, як пийте калинку) не почуєш. А коли він відвідував сусідку, в якої захворіла мала дитина і він прийшов на огляд і почав виписувати рецепт, а мама каже : "лікарю, може глянете горло дитині?", то він сказав: Навіщо? воно ж плакати почне! Тепер в мене сімйена просто суперова, може далося взнаки, що вона була педіатром. Але така чуйна, така уважна!! Співчуваю тим, в кого тепер сімейний мій колишній дільничий!
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Та взагалі то саме так і вчать! Але потім лікаря вже починає виховувати практика, система. А вона була (та й досі в значній мірі є) хибною. Кожний лікар повинен був би як мінімум 3 роки пропрацювати не вузьким спеціалістом, а вже потім - спеціалізація. Одна з помилок медиків, особливо керівників галузі, у тому, що людям нав"язується термін "сімейний лікар". Потрібно говорити про лікаря загальної практики. Це - спеціальність. А "сімейний лікар" - посада, спосіб організації роботи... За цією невдалою термінологією тягнеться багато негативних наслідків... як для лікаря, так і для пацієнта. Педіатрічний і лікувальний - різні факультети. З першого курсу педіатр вчиться на педіатра, а на лікувальному факультеті вчаться іншим спеціальностям. Тому лікарі, які закінчили лікувальний факультет, м"яко кажучи неохотно займаються дітьми, навіть бояться. А щодо Вашого нинішнього лікаря, тут Ви праві. Педіатр залишиться педіатром навіть після курсів. Але я не впевнений, що вона буде для Вас ще й хорошим терапевтом, хірургом, акушер-гінекологом,.......... А якщо буде - тоді вона точно МОЛОДЕЦЬ!