Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам?

Якої?:) :) :)

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

змінив телефон - згубив номер - хіба зателефонуєш сам, щоб поновити,
    але виглядає на те - ну нема мені що на вашому пиві шукати :)

3. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Хватит спорить..вот вам всем :

• Подобається Подобається x 1
  4. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Спочатку вникніть всуть,а потім вже так висловлюйтесь

5. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Допис Читатель_Обкома не сподобався 3 учасникам:
    afterstep (Нині), Boris_Kiev (Нині), Pand@ (Нині)
    Злые вы все .....пошли вы все нафиг...ругайтесь далее...:agree:

• Подобається Подобається x 2
  6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А що? Я ТАКу ситуацію бачив на власні очі, на Орлика: дитина на столі, а батькам повідомляють про доплату. При мені ламали голову, де 300 баксів терміново знайти.
    Все - наживо.

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Трудівники целюлозно-паперової промисловості!
    У виконання рішень Х** з"їзду КПСС невпинно підвищуйте якість продукції! В нову п"ятирічку - без геморою!

(із закликів ЦК КПСС до 1 травня)

8. levandivka

Папрашу не абабщать! :)
    Чи Ви теж полюбили накидати слово "всі"..?

9. Pand@

Pand@ Well-Known Member

А чи не пішли б ви самі.....:beee:
    І ще раз...ДЕ ВИ БАЧИТЕ СВАРКУ?

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Вот так невинно, с юмором и формируется общественное мнение. Вроде и придраться не к чему. Карикатурка, юмор-шлюмор. А рисуночек-то чрезвычайно вредный.

11. levandivka

І ТАК, і ні. :)
    Всі (Афтере, тут читати "всі"!) люди у нас стикаються з лікарями. Комусь пощастило знайти реального нормального лікаря (і кошти), а основна маса вимушена користувати "ширпотрєбом" (простіть за ТАКе порівняння, не знайшов точнішого).
    От на основі цього "шир..." і формується суспільна думка.
    Нє?

Свіжа ілюстрація:

• Подобається Подобається x 3
  12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ні,Степаничу.Достатньо лише раз потрапити в лікарню.

13. Степаныч

Давайте з іншого боку. Хто заставляє "користувати "ширпотрєбом"? Лікарні переповнені, в поліклініках черги. Ну якщо вже в медицині все так погано, чому люди туди звертаються? Бойкотуйте, лікуйтесь у бабок, займайтесь самолікуванням. Це реально примусить державу щось міняти. Адже це потрібно перш за все хворим, а не медикам. То в чому проблема?

Та я розумію. Лікар повинен за свої гроші лікувати. Це ж "очевидно".

14. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

якщо врахувати, що оце "шир...." вами ж і зформоване - і вашою ж суспільною думкою - то думаю, що все вірно :)
    а ось оце
    потребує додаткових коментарів.
    Подам в тезах:
    1) доба має певну чітку кількість годин
    2) робочий час за означенням має менше (або іноді таку саму кількість) годин
    3) "свій" (кишеньковий, тобто з доплатою в кишеню) лікар теж працює на основній роботі
    4) часові рамки для нього незмінні - тобто він не має кілька додаткових годин для обслуговування "блатних" пацієнтів. Цей час викроюється з власного вільного (що в принципі викликає виснаження лікаря) - або з часу для "шир..." пацієнтів виду левандівки
    5) дуже часто люди відмовляються від діагнозу "простого лікаря", бо їх той діагноз не влаштовує, або відмовляються від лікування, "бо дорого". І йдуть до "світил" щоб ті заперечили діагноз. Ті, за додаткові гроші - тривалий час "за вуха" пробують притягнути інший діагноз. І тільки у Варшаві пацієнт нарешті знаходить заспокоєння - там лікарі кажуть те саме, що попервах казав лікуючий лікар :)
    ==
    Так от, власне основне запитання - з чого починається корупція в медицині? з "шир...." - з "добре влаштував діточок" чи "знайшов свого лікаря"?
    І друге додаткове, зі "з'їздом на персоналії" - левандівко, чи ти можеш зрозуміти той факт, що однією лінійкою всі професії не міряють? І що зневага та лайка - аж ніяк не покращують сервіс та якість?
    Уяви собі своїх клієнтів, що будуть тобі цвенькати крізь зуби, що ти робиш задорого, заповільно, неякісно, що кожен ламер би той фотоальбом за вечір наклепав....
    Але уяви то все з додатковим обмеженням - ти ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ їх обслуговувати, ввічливо відповідати і в жодному разі не подати приводу для скарги, і платять тобі за цю роботу строго фіксовану ставку - 800 грн на місяць. І ти на це мусиш жити - бо робота в тебе "виносить" щодня по 9-10 годин, а в "пікові періоди" - і по 16.

Додано через 3 хвилини
    невірне твердження - дехто з лікарями живе, а не стикається :)
    але чомусь саме на галичині прийнято брехати священнику, власному бухгалтеру, адвокату та лікуючому лікарю :)
    хоча прислів'я стверджує, що саме представникам цих професій брехати - то лише собі шкодити :)

15. levandivka

Тому, що відкрити широку приватну медицину не дають, або дають жахливо і невиправдано дорого.
    Скільки Вам відомо приватних педіатрів з Ліцензією?
    То й змушені люди ризикувати здоров'ям у полУклініках.
    Ви про коку державу? :)
    Нашу - бойкотуй/небойкотуй... пофігу їй. І лікареві в полУклініці пофіг.
    Доречі, дуже багато моїх знайомих ТАК і роблять, бойкотують полУклініки, ПБ. А в лікарню - хіба на вскритіє... :)
    Степаничу... :) Оп'ять про море?
    Достатньо не обкрадати, не дурити, не калічити пацієнта.
    Демагогія! Світ широкий. Не підходять умови праці - вперед! Немає примусу іти в медицину. І правила встановлювалися не вчора. Знали, куди йдуть.
    А корупція в медицині починається з 3-х проданих корів, щоб в медін поступити. ТАКа виснажлива праця за 800 грн., що конкурс завеликий (дорогий).

16. Pand@

Pand@ Well-Known Member

Я віддячую лікарям коли йду на прийом(як на мене то не мало).Дуже добре коли лікар це так і сприймае.А коли виявляеться що це мало...то пішов би він далеко....
    Я за свое життя достатньо стикалась з лікарями(не на роботі а особистому житті) і бачила одиниці що хороших спеціалістів,що людей.Нажаль в стаціонарах безпредел.Вони дійсно як по ковееру до хворих ставляться.

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

Що Ви так обідилися?Що я такого сказав.Ви сказали про те що лікарі беруть відкати за лікарства,я сказав що БАДи коштують тоже недешево-який кримінал-чи Вам можна фіглювати а мені ні-де це написано?.

18. Степаныч

Без ліцензії не можна працювати приватним педіатром. У нашому місті ведуть приватний прийом 2 педіатра. Один пішов з лікарні, займається рефлексотерапією. Друга веде прийом в позаробочий час.

Угу. І ще й гроші за це платити. Та ще й лікарі докладають усіх зусиль, щоб угробити. Я Вас не можу зрозуміти. Адже краще ризикувати вдома безплатно. Це ж набагато логічніше.

Риторичне запитанні: у паршивій державі може бути хороша державна галузь?

Одному? Чи усім поголовно?

А шо ж тоді робить?:)

19. Salata

Salata Well-Known Member

По поводу рисунка:
    Сталкивалась с тем, что платные роды бывают двух категорий: первая подразумевает хирургическое вмешательство и стоила где-то на 30% дороже; вторая - "обычная".
    Хирургия, если неясно, - это кесарево. Которое может быть плановым, а может внеплановым. Получается, если кто-то заплатил по второй категории, а ситуация потребовала операции, то как медперсонал наколдует в ситуации, аналогичной рисунку, лекарства? Скальпель, допустим, найдут. Ну там перчатки может где-то, йод... а там еще огромный пакет капельниц и много чего. Иногда и переливание необходимо, не у всех же в семье группы совпадают...
    Это не проблема врачей, это проблема людей. Которые рады тому, что теперь можно "работать на себя", "работать на государство", видите ли, "отстой, совок". А врачи, получается, не имеют права работать на себя, тогда слишком многим прийдется работать исключительно на врачей, кому не повезет. Ну так почему для врачей такое исключение?

20. Степаныч

В принципе, да, проблема людей и государства. Но реально в сегодняшних условиях эту проблему должны решать руководители ЛПУ. Должен быть запас всего необходимого на такие экстренные случаи. Другое дело, что больных потом просят эти запасы возмещать. Но это ПОТОМ. Кстати, возмещают далеко не все.
    А вот это как раз "совок" в полный рост!:)

а де твій аватар? :)