Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. smeet

smeet просто спілкуюсь

Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам?

Якщо не помиляюся, більше 2-х десятків статтів КК є, за що можна судити лікаря. Починаючи з "халатності" і до "залишення в небезпеці".
    Як бачите всі б судили,лікарів,вчителів-всіх тільки не себе.А загляніть кожен до себе в душу,чи дуже ви відрізняєтесь від того кого б ви судили.Чи може не треба судити того суддю який за долари робить правосуддя своїм бізнесом,чи того міліціонера котрий кришує наркоторгівлю,чи того державного чиновника котрий за хабарі дерибанить наліво і направо землю і всі національні багатства,чи може президента,який ради примарних перспектив нового строку,не дивлячись на поставлену в позу країну повністю розвалив систему державної влади?Судити треба всіх нас бо ми як суспільство всі хворі,ми хворі на політичну сліпоту і дієву неспроможність-ударити кулаком по такій владі і сказати досить експериментів над власним народом.Та за ті гроші,які ми витратили на нашу владу за роки незалежності,ми б могли найняти 1000японських,чи яких других менеджерів,від києва і до Ужгорода посадити по одному в держадміністрації,поставити коло кожного Білого дому по БТРу з кулеметом,щоб ні одна зараза з хабарем не пройшла,і за ці роки ми б мали державу з процвітаючим капіталізмом.Мені сьогодні розказував один чоловік,шеф якого(чех) був місяць в Китаї.Так от він констатував,що Чехія в своєму розвитку відстала від Китаю років на 40.Так це Чехія,аде ми українці(для нас Чехія є прикладом).А ви кажете що треба судити лікарів.Можливо діло зовсім не в лікарях.

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

То,вйо...вдаримо...
    В котрій годині?

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ви шо, Ромку!?
    За змову більше дають!

4. Romko

Та яка змова?
    Я тут одному пропонував внести свій вклад в боротьбу з корупцією - запропонувати Мартіні розмістити баннер - КОРУПЦІЇ - БІЙ!.
    Тут те ж саме...

5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Шановний пане Ромку Ви вважаєте що я не правий?Покажіть мені хоч одну сферу в нашому суспільстві де всче так як треба,де все правильно.То чи маємо ми моральне право лічити одних людей,не дивлячись на хворобу у других.Мені багато чого не подобається в сучасній українській медицині,але мені однаково багато чого не подобається в сучасній українській освіті,в сучасній українській міліції,в с.у.владі,в с.у.економіці.і т.д.то чого ми думаємо що можна навести лад в одній окремо взятій галузі суспільного буття.Це так само як комунізм в окремо взятій країні.Ми вже це чули.Докажіть що я не правий.

6. levandivka

Ви поясніть, сподіваєтеся на Бліцкріг?
    -напевне ні.
    Збираєтесь "бити" все й одразу?
    -теж здоров'я забракне.

Що Ви пропонуєте?
    Алєксєй Тітієвскій виклав програму.
    А у Вас? (с)

7. Romko

Колись Шрек дуже влучно запропонував вирішити цю проблему...
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=124510&postcount=447

8. smeet

smeet просто спілкуюсь

Знаєте як я йду до лікаря?Я копаю в інтернеті купу інфи,по даному захворюванні діагноз якого я собі поставив,даю її терапевту і йду до нього через три-чотири дні на прийом.Взагалі дивуюся,в районі з півтори тисячі медичних працівників користуються і-нетом 5-6.Більша половина чула,що щось таке є але не бачила комп"ютер взагалі,хіба десь у когось в кабінеті.Мій батько взагалі прикольно робить.Іде до трьох терапевтів,по порядку,вони йому роблять назначення,він потім звіряє рецепти,котрі ліки сходяться,ті він купує і лічиться.

• Подобається Подобається x 2
  9. Romko

А найбільш маститі впевнено і переконливо...з глибокодумним виглядом кажуть,що от так і повинно бути.
    Бо я дохтур,а ти гівно.

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Схоже, так.
    Ось зав.відділенням, найкрутіший хірург у своїй галузі, по кілька разів на рік їздить по різних континентах (!) - а поштова адреса - "домашня". Бо клініка - державна.

А в приватній клініці - лікар знайшов у компі, ЩО він мені приписав 4 роки тому.

• Подобається Подобається x 1
  11. smeet

smeet просто спілкуюсь

В теперішній ситуації на районному рівні маститих просто немає.Люди не вірять районним лікарям і зразу їдуть в область.А районні"довольствуются малим"-лікарняний,справка і т. д.А на обласному рівні-справжній автомат для викачки грошей.І навіть не дивляться на те що ти колега(на районному рівні з колег зазвичай грошей не беруть).А на обласному рівні,як беруть офіційно в касу,так і неофіційно.Я згоден давати ,але щоб було за що.Але як лежить людина в лікарні і їй назначають купу обстеження,яке коштує недешево,а потім як розберешся то його зовсім і не треба було.Та ще і діагноз правильний не встановлять.Я розумію-людський організм складна штука,то не який-небудь автомобіль,але все-таки хотілося б щоб діагностика була правильна.А для цього потрібно,щоб лікарі були грамотні,а для цього потрібно щоб вчителі лікарів за хабарі не ставили студентам медикам п"ятірки,а для цього потрібно щоб вчителі мали достойну зарплату і кваліфікацію,а не куплені дипломи,а для того треба щоб.........хватить а то зараз Левандівка знову за щось розсердиться і скаже що я не даю рецепту змін-помоєму це і є рецепт.Він простий-люди мають достойну зарплату,за свої гроші вони вимагають кваліфіковану медичну допомогу,а тупі лікарі сидять без роботи бо до них не підуть люди і їм не заплатять,отож вони з голоду знайдуть собі другу професію.Бо менеджер-економіст котрий має управляти лікарнею,попросить HR-менеджера,чи як вони тепер називаються TM(талант-менеджера)щоби той кваліфіковано підібрав йому персонал,і тільки з спецами він буде працювати.А за хабарі на роботу брати не будуть.

12. Romko

Є,ще й як є...
    Взяти нашу Шуварську(педіатр-генетик в львівському генетичному).Ми звертались до Києва.то нам сказали,що в них педіатрів такого рівня нема.А від Гречаніної(професор-генетик з Харкова) відповіли,що немає підстав сумніватись в правильності поставленого діагнозу таким спеціялістом.
    Те саме про психіатрів.
    Ота Долішня(доцент на Кульпарківській) поставила себе на таку висоту,що всі,рангом нижче бояться навіть чхнути наперекір.
    І,коли ми відмінили лікарство,що вона призначила(галаперідол,нєглядя),бо пішла страшна алергія,то лікуюча,заламуючи руки причитала
    - Та ЯК ви сміли?!Це ж САМА Долішня призначила!

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Шановний пане Ромку.Ви дуже знизу на лікарів дивитеся.Лікарі такі ж люди як Ви.Вам в житті просто попадалися не ті лікарі.Якщо в Вас є якісь проблеми(чи у Ваших близьких)постарайтесь знайти толкового лікаря і зблизитися з ним(але ще з радянських-вони більш совісні).Тобто стати другом його або його сім"ї.І будете мати менше проблем з відносинами з медиками.Розумієте,тепер такий важкий час,що нераз не знаєш кому можна вірити,як кажуть інколи і собі не можна вірити.Ви є спеціалістом в чомусь.Зацікавте лікаря тим в чому Ви є спецом,дивись і він заінтересується,а тоді і Ви як спец будете йому потрібні майже постійно,а відповідно і він постарається Вам знадобитись при першому Вашому дзвінку(це якащо він порядна людина).Якщо не порядна-шукайте далі порядного.У кожної людини має бути знайомий лікар,стоматолог,перукар,автомеханік,м"ясник,комп"ютерщик(якщо Ви сам не ас в цьому)ну в основному все.Не так багато-витримати можна.Залишіть м"ясникові після кожної вдалої покупки 5-10грн(Ваше здоров"я стільки коштує)і він завжди буде давати Вам м"ясо тільки першої свіжості.Дайте чайові Вашому перукареві і він при першому Вашому дзвінку знайде місце для Вас.А з лікарем краще всього стати другом,тоді багато проблем у Вас відпаде-хочаб вдень або вночі можна позвонити по телефону і запитати що приймати коли болить горло або щось інше,дасть добру пораду до якого лікаря піти,щоб той нормально полічив.Можливо я не правий,але реалії нашого життя такі,що лише так можна вижити в наш час.Якщо начнемо шукати глобальні рецепти виходу з цієї ситуації,яка склалась в нашій медицині,особисто для себе ми нічого не знайдемо,а лише загубимо.
    Очевидно ці лікарі-ще старої(радянської закалки)вони "блюдуть честь одне одного".Якби Ви попали до сучасних-ринкових ескулапів,то таке б почули:"Та що Тебе за дибіл лічив?Руки йому б повідривати,голову відкрутити за такі призначення"-і т. д.-тут своя крайність.І саме головне назначить ті самі ліки але під другою назвою і лічить.Терпіти таких не можу.

Додано через 4 хвилини
    Коли чую,що лікар начинає в грубій формі так говорити за колег,роблю йому зауваження,і йду від нього-такий Тебе не вилічить,він заробляє чисто бабло і робить собі дешевий піар.Лікар завжди повинен сумніватися,тоді в голову приходить істина.А якщо він Вам говорить-я це знаю,я вже тисячі таких хворіб вилічив-тікайте від цього коновала,нічого доброго він вам не зробить.

14. levandivka

ТАК дать, или не дать..? Вот в чём вопрос... :)

15. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Лікували малого у Тернополі:всі хочуть щось,але навіть прості аналізи під сумнівом.Потім Київ - теж взяли гроші,але діагноз невірний.Врешті попали у Львів - навіть не натякали,не взяли ні копійки за більше ніж пів року лікування.Але нажаль "завдяки" Києву,дитину так і не витягли.А давати чи не давати все ж залишається питанням...

16. levandivka

Я не про те.
    Сміт заплутав (принаймні, мене) дописами: в одному пості пропонує антикорупційну радикальщину, в другому - хабар.
    От я і перепитую, що ж мало б бути за пишними словами, "шо дєлать?"

17. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

та шо - ламать! це (с) levandivka - "весь МОЗ спочатку ми зруйнуєм, зрівняєм місце - а тоді...
    Тоді можливо щось збудуєм, як нє - ну то не винні ми..."
    ==
    Отак от наспівуючи....

18. levandivka

А зачєм стулья ломать? (с)
    Меблі можна і лишити... :)

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А б..... поменять?:)

20. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

це натяк на "вторинну переробку меблів"? Мовляв - меблі нам також можуть знадобитися?
    ти відстав від життя, левандівко. Зазвичай в поліклініках меблі такі, що навіть бомжі постидаються їх собі забрати.
    Тому за меблі не переживай - ламай не глядючи :) заодно - й своїм нащадкам швидше карк зломиш :)
    ==
    он примара кору маячить за сусіднім горбом - слід активніше проводити агітацію проти щеплень - щоб встигнути до того, як та примара стане дійсністю :)
    і тоді на власні очі, на власних дітях, можна буде переконатися в різниці "щеплений/не щеплений" :)
    Тільки не забувайте, що бажано досягнути хоча б 15-тивідсоткового порогу нещеплених :)

а де твій аватар? :)