Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? волошина ви читали, Миху. Хоч з примусу - та таки прочитали. Тому так і денервуєтеся. Слово "дилетант" пишеться троха інакше, шановний досліднику ком та прихованого змісту.... Стосовно зубного - треба би ваш допис пошукати - але шкода часу. Врахуйте той момент (також) - що стоматологія - то не зовсім медицина. То троха єнша галузь - хоч теоретично й регулюється тим самим міністерством
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Звичайно, лікарі "старої гвардії" - на вагу золота. Приклад 1: повів родичку до ортопеда (д.м.н., на пенсії, приймає раз на тиждень у комерційній поліклініці; колись давно вдало "склав" мого кота). У родички - неправильно залікована стара травма стопи. Лікар сказав чесно - "будемо працювати методом "тика". Ось коли я працював в Африці, там були доступні препарати з усього світу - тільки скажи начмеду - назавтра літаком привозили. А тут - на кілька візитів робимо знижку в оплаті, бо я не відразу намацаю правильну стратегію." Через кілька місяців він сам зателефонував і сказав - в аптеках Києва з"явився французький препарат такий-то. І процес відразу пішов. Потім він чесно сказав - "методом тику мені нарешті вдалося вправити вам зв"язку. Сам не очікував." Happy end. Приклад 2. Лікарка-пенсіонерка з 1991 по 1997 працювала за кордоном нянею. Повернувшись, пішла лікувати коліно до районної поліклініки. Коли сказала лікарю, що масаж і щось іще не допомагають, лікар перепитав, чи "заохочує" вона масажиста ? - Ні. А треба ? - Колего ! Це в часи Вашого лікарювання ми з вами могли посидіти, подумати над складним випадком, з колегами порадитися. А тепер кожному треба крутитися в кількох місцях. Тож станьте на місце того ж масажиста і зробіть висновки. Для мене Ви ще "колега", а для нього - "замовниця". Удачі Вам!"
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Ну як нема аргументів можна перейти й до граматики, щось тре говорити, нє? пошукайте, мо знайдете свій "мудрий" допис про моїх батьків? Ну так, стоматологія - то ж механіка... як ви вумно написали... я просто невстигаю за викрутасами вашої думки. Сірість що поробиш?
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? карму за свій допис ви отримали заслужено == 2 levandivka - я б отримав за таке гірчичник? Миху, тільки для Вас, коротко питання: 1) Ви жалілися на форумі на недолугість зубного, що його відвідали? 2) в біблійних гілках не Ви сперечалися сторінка за сторінкою про значення коми? 3) до чого Ваші батьки? чи то спроба залучити однодумців на справедливе обурення щодо обурливих дописів оцього зайди afterstep'а? але ми можемо про ваше авто поговорити. Яке по вартості певно перевищить статки двох-трьох фашистів в халатах? 3а) чи то не Ви порівнювали "лікарські експерименти" з "експериментами фашистів"? 3б) судячи з Ваших дописів, що корупцію в медицині Ви знаєте зсередини - бо стикалися з тим - дозвольте поцікавитися: а екперименти фашистів?.. 4) але найбільше мене потішили Ваші відгуки про Гаррі Поттера - то вже точно офтоп - але порівнюючи ті відгуки з Вашими "медичними" пізнаннями - ..... == Вирішив уточнити - про Гаррі Поттера - Ви висловлювали думку, що ця книжка як пропаганда відьомства - є вельми шкідливою для сучасної української молоді завдяки Вашій рекламі - я навіть прочитав ту книжку Миху - книжка містить доволі багато дійсно повчальних моментів, поданих у "казковій", легкій для сприйняття формі То при умові, якщо не чіплятися до слів, а спробувати осягнути зміст. == Медицини це також стосується
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? хабар посадовій особі-Лікар то не є пос адова особа,посадова особа є зав відділенням.Якщо заввідділенням взяв гроші від хворого і заставив лікаря зробити хволрому всі процедури і лікарю за це не заплатив то це буде хабар,і корупція.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? це буде типова львівська ситуація адже практично кожна львівська сім'я з тих, що троха кращих статків/посад - знає як не якусь голову облздороввідділу - то хоча б заввідділенням особисто Ну тобто в чергах перед кабінетом - не сидять
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? afterstep, цікаво, а на вашу думку, плата лікарю грошей хоча б якомусь випадку може бути виправданою? ну крім тих випадків, де це передбачено законом
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? бачите - особливість цього форуму - чоно-білість думок. А моя думка - не чорна і не біла - але висловлювати тут її безглуздо. Перекрутять. Стосовно грошей - додам: іноді лікарі за свої купують ліки пацієнтам. Але то таке. Іноді лікарі відмовляються брати гроші в пацієнтів - не тому, що щось не так зробили - а тому що видно, що цій сім'ї навіть на хліб не вистачає. Але то таке. Іноді - виганяють мерседесоїдів з кабінету, разом з їхніми подачками - щоб рук не бруднити. Але то таке. Іноді свідомо порушують закон і видають липові довідки - бо та десятка зараз направду критично на хліб потрібна... Людські зносини - значно об'ємніші, ніж думки у цій гілці, і всяке й різне буває. І самі лікарі з частиною дописів можуть погодитися - але... після тих дописів йдуть або неадекватні висновки, або вже зовсім (ну) не в ту сторону повороти теми. == краще Степанича перепитайте - у нього більше терпцю, до того ж він автор гілки.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? знаю. не спорю ви все добре написали, і лікарі такі є, і випадки такі є проблема в тому, що частіше буває навпаки, набагато частіше так часто, що інших випадків і не видно я можу до вечера писати про інші випадки ну і що тут зробиш? Додано через 1 хвилину так, яка відповідь на моє питання?
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Це загальносвітова практика,ви платите лікарю за його послугу.Ви заперечите-йому платять зарплату.Так але,ця зарплата настільки мала,за те що лікар робить(якщо він дійсно робить те що треба,і так як треба)що вважаймо що держава йому платить тільки за те щоб він,був в данний час в данному місці,а Ви доплачуєте до того рівня,який приблизно має бути в цього спеціаліста за цю роботу.Рівень доплат в різних місцях різний-у Львові він більший ніж в Стрию,а в Стрию більший ніж в Сколе.Але не це головне-головне те щоб люди заробляли стільки,щоб їм хватало заплатити за послугу лікаря і мати право вимагати відповідного рівня цієї допомоги.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? якби мед допомога була якісна, то я би ні слова не сказала, що "а чому я маю платити лікарю" ні слова. платила би з задоволенням але блін, я сиджу і каюся, що заплатила лікарю в ПБ, краще би була викинула в унітаз ті гроші все. більше не маю, що додати в цій темі
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Їхали сьогодні з молодим лікарем до моєї мами (він підвозив по дорозі). Запитав у нього, чому затримався на роботі майже на 1,5 години. Виявляється, привезли бабусю, у якої, судячи з клінічної картини і анамнезу, дискогенний радикуліт з корінцевим синдромом. Лікар приймального відділення чомусь запідозрив ниркову коліку і направив на консультацію до уролога (він уролог). Подивився хвору, урологічної патології не знайшов, почали хвору дивись різні спеціалісти, в результаті поклали в неврологію. От ми їдемо, і цей лікар розмірковує: "Дочка привезла бабцю на крутій іномарці, по вигляду дуже не бідні люди, готові заплатити. Можна ж було сказати, що апендицит, прооперувати, операція хвилин 20, ну 40. Скоріше всього, після наркозу завдяки міорелаксації проблему було б знято. Але якщо б і залишився больовий синдром, за час післяопераційного періода пролікували б. За таку операцію хірургам заплатили б родичі гривень 200-250. Анестезіологу - 40-50. Бабусі плюс, тому що в анамнезі перенесла кілька приступів гострого апеднициту, від операцій відмовлялась. Тут би погодилась. Видалили б апедникс, фактично міну повільної дії, а з роками операція переноситься все гірше. Проблеми з хребтом би вирішили. Родичі задоволені, бабуся задоволена. Лікарі-хірурги отримали б 200-250 грн на двох за 20-40 хв. роботи, анестезіолог - 40-50. Поділився б з анестезисткою. Ставка починаючого лікаря 600 грн. Порахуйте, який відсоток цієї ставки отримав би лікар за 20-40 хв. роботи". Я заявив, що це цинічно і так робити не можна. Відповідь: "Я вчився 10 років. Дружина в декреті, маленький син. Як прожити на 600 грн?". Кажу: "Бабця ж не винна". Відповідь: "Та їй же би зла не зробили, навпаки". От така реальна історія. Звісно, що нічого цього хлопці не зробили. Сьогодні не зробили. АЛЕ Ж ТАКА ДУМКА З"ЯВИЛАСЯ В ЇХНІХ ГОЛОВАХ! Так що молоде покоління лікарів - це не ті лікарі, яким сьогодні 40 і більше років. Через 15-20 років вони будуть лікувати нас. Можу побажати тільки здоров"я, ну і мати "своїх" лікарів. ЗІ: в кінці розмови молодий колега заявив: "Я не вимагаю від суспільства багато. Але хочу мати пристойну, не круту, машину, квартиру, можливість відпочити з сім"єю влітку, одягатися пристойно, харчуватися нормально. А якщо суспільство моєї роботи не цінить, чому я повинен перейматися проблемами членів цього суспільства?". Я передбачаю, скільки зараз буде сказано негарного про лікарів. Але перед цим поставте себе на місце цього 27-річного лікаря, чоловіка, батька, який вимушений буквально "сидіти на шиї " у батьків. Уявили? А тепер пишіть.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? мені теж особливо немає що розжовувати. Єдине - я вже кілька разів пробував звернути увагу на те, що подібні "настрої в суспільстві" панували у 80-х. На додачу - було "різке" підвищення зарплат медпрацівникам та вчителям - що завдало непоправного удару по якості абітури (тодішньої). А зараз - маємо наслідки. Але! Зараз - "ламаючи через коліно" залишки лікарів "громадською думкою" - ви готуєте подібне світле майбутнє своїм онукам. == Ви - то не особисте, а безособове звертання, що має на увазі "громада, спільнота, загал" - безособово. Вже привчений робити такі уточнення - Миху, дякую вам за науку! левандівко - теж! Додано через 2 хвилини іноді лікарям везе у шлюбі.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Добре, що побачила цю гілку, Хоч якась обєктивність, а то читаєш то загальна медикофобія. Лікурів тут гуглярі заміняють а це ой як недопустимо. От для того нам і потрібна страхова медицина: щоб люди навчилися цінувати своє здоровя і роботу інших. Ось тоді вже ніхто не посміє слухатися дурних порад ікористуватись нетрадиційними методами, бо всі почнуть рахувати свої гроші, а не державні,які вищі крадуть мільйонами, а лікарів судять за двацятку. МІж іншим, ще Ленін писав в декреті, що лікарів народ прогодує (інформація проф. Рудня), бо то дійсно була проктика світова,і тоді порядок був, бо ринок залишав кращих, а зараз в нас базар. Додано через 15 хвилин Так ми цього хочемо - бо кожен того хоче. Чомусь, як я захочу поставити плитку в кухні мені скажуть 10Уо за метр, а то шо я медик і не маю грошей їх не буде цікавити абсолюнто, бо їм треба сімю годувати, а наші сімї не святі, тоже їсти просять. Я розумію це ніби не полюдськи, а у всьому світі не полюдськи, там це бізнес.І не апелюйте до клятви Гіпократа, бо той взагалі казав гроші брати тоді, коли найбільше болить пацієнта. МИ даємо дуже лояльну клятву "радянсько-українського" лікаря
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Ото,Афтере знов з’їзд на чорно-біле.ЄЛікарі за покликанням,які намагаютьсяролегшити страждання хворим..Їх багато.Честь їм і хвала.І вони її мають.До них ідуть люди,віддячуються.Оплата їхньої роботи(я не про зарплату) є високою. Є(на жаль їх більше) звичайні дочки-синочки-племінники "іванівівановичів",для яких людина існує в першу чергу,як засіб заробити гроші. Не треба,Афтере,не треба. Такого відношення до нас,як у Варшаві,у нас ми ніколи не відчували.І справа тут не в грошах.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? А ти знаєш як було в Варшаві колись!? В них булоо гірше ніж в нас. Був на зустрічі з таким польським кардіохірургом Релігою, і він розказував, що колись вони до хворих навіть оглядати не ходили бо смертність була 40% і лікарі не витримували. ВІн один із авторів медичної реформи в Польщі, і грошові внески (фактично страховку) збирала позабюджетна організація і грошей вистарчала на все, включно з заміною апаратури. це дксь 97 роки. Через 2 роки держава підімяла під себе ці гроші і стало трохи гірше (гроші не тільки в Україні безслідно пропадають), але всеодно непогано. І що зараз? Наші люди на це дивляться, як на щось недосяжне, але ми ж можемо це зробити в себе
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Я знаю.як у Варшаві є тепер.І знаю те,що у нас відношення до людей за останні 40 років не змінилося.Навіть стало гіршим. І,справа не тільки в системі. Зараз,в порівнянні з Польщею у нас - небо і земля.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Не тікайте у Вас є ще багато що сказати.А лікарю якщо він не заслужив платити не треба.І це сказати йому в очі,можливо з другою пацієткою він буде розумніший,і більш корректний.Взагалі я вам скажу, що дійсно дуже багато є лікарів таких,що до них краще не ходити. Тепер скажу вам ще одно.Це медична освіта.Чи можете ви уявити собі таке,в одному з київських медичних ВУЗів на 5курсі медфакультету за цілий рік навчання,на одному з курсів було всього одне заняття з хірургії.Всіх других,які мали бути згідно учбових планів просто не було.Студенти приходили-їх потихеньку відпускали додому,Казали мовчіть і йдіть.Здавалося б студент платить гроші за навчання і за ці гроші повинен вимагати якісного навчання.Та не тут то було.По-перше платить не сам студент,а його батьки,які нічого не знають про те як іде учбовий процес.Студенти,часто-густо які пішли в ВУЗ з шкільної парти,не особливо переймаються якістю навчання,їм не до того,у них бурхливе студентське життя.Та й якби хотіли щось змінити у них немає шансів,викладач завжди правий,якщо б котрийсь із студентів захотів опротестувати дії викладача він би інститут не закінчив-честь мундира інституту б не дала.Десь два роки назад випадково прочитав на одному з форумів допис пенсіонера викладача з медичного вузу.Коротко зміст допису в тому,що він дуже шкодує,як вчив студентів-медиків,тепер йому страшно до кого він і такі як він піде лічитися ,тоді як через їх хабарництво на екзаменах і заліках,з медвузу випустилась основна маса неуків.Випадково недавно був в хірургічному відділенні і говорив з молодим хірургом,який випустився,десь два роки назад.Так от я виказав занепокоєння про випадок який я описав вище.Він мене вислухав і сказав,а що ви думаєте що в других вузах інакше?У нас теж так було і вчився я не в Києві.Отож система освіти приблизно одинакова по всій Україні.ВУЗам дозволили заробляти гроші через контрактне навчання,і вони,без належної на це навчальної бази,активно зайнялись цією роботою.Фактично іде офіційний продаж дипломів.А ви питаєте звідки багато некваліфікованих лікарів.Тепер закриймо очі на ВУЗ і перейдемо до інтернатури.Ви думаєте що вкидання грошей у бездонну бочку медичної освіти на цьому закінчилась?Не тут то було.Випускник повинен пройти ще після вузу навчання в інтернатурі-2-3 роки,залежно від спеціальності.Для цього лікар-інтерн повинен пройти очний цикл на базі(при медичних вузах)і заочний.Якщо лікар-інтерн котрий вчився на держзамовленні дістає вже заробітну плату,то лікар-інтерн якому не повезло,бо його батьки не мали стільки грошей,щоб купити своєму чадові місце на безкоштовне навчання,повинні платити гроші як за очний цикл(900-2300грн в місяць)так і за заочний в одній з лікарень(80-1000грн в місяць).Якщо за очний цикл беруть на немалу зарплату викладачам,то на заочний цикл беруть головні лікарі лікарень не знати за що.Я не кажу вони беруть не в карман,але якщо беруть гроші то відповідно повинні за ці гроші надати якісь навчальні послуги лікарю-інтерну.Але нічого крім права перебувати в халаті на території лікувального закладу,за цю оплату лікар-інтерн не дістає.А мав би.По перше із цих грошей мав би дістати доплату лікар який закріплюється за цим інтерном,і відповідальний за навчання інтерна практичним навикам.По-друге за гроші які надійшли від інтернів повинні бути створені робочі місця,де ті інтерни могли б вести прийом хворих під наглядом лікаря відповідального за їхнє навчання.Але нічого цього немає.Гроші з"їдає лікарняний бюджет,а вільноблукаючі інтерни нікого не цікавлять,крім них самих і їхніх батьків.Ідеальний варіант,якщо батько або мати інтерна лікарі,тоді навчання буде якісним,а якщо інтерн не свій,то страшно подумати,скільки йому потрібно пережити щоб його хтось щось навчив.Ось такі спеціалісти получаються.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Ну зміст я зрозумів... стоматолог - не лікар, тільки що до відношення Гарі Потера до даної гілки ніяк не дожену, але то таке... Що до медицини взагальному, розпитайте у Ромка, а то з журналів й казет важко бути обєктивним, нє?