Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Тааак.Це сама не благодатна тема,із тих тем які можуть бути.Завжди,коли збираються люди на спільне проведення часу-на вечеринку,для застілля і ще для чогось то після п"ятої ,шостої випитої рюмки зазвичай всі розпочинають говорити про медицину,про лікарів.І всі вважають,що вони дуже великі специ в цьому.Можливо це і правильно,і напевне здоров"я це одна з тих тем котрі хвилюють нас найбільше,адже не буде здоров"я не треба нічого. І кожному з нас хочеться щоб саме з НИМ всі хто повинен піклуватися про здоров"я-поступали так як НІ З КИМ.І це правильно,це нормальне бажання,хто скаже інакше той,або збреше або буде необ"єктивним. Так от ,перш за все що ми хочемо від медиків.Ми хочемо щоб вони якісно,своєчасно,самовіддано,кваліфіковано надавали нам допомогу при необхідності(хворобі;фізіологічних станах-родах,гормональних змінах;невідкладних станах-травмах,кризах і др. Тепер розберемся хто такі лікарі і хто ними стає,і чого він це робить. Перш за все лікарі це такі самі люди як ми з вами.Уявіть собі що ви клерк скажімо в мерії,або в РЕСі і в третій ночі вам звонять і кажуть вставай бо якомусь чоловікові потрібно негайно підписати справку.Ваша реакція- перш за все.Говорити не буду,бо не треба,і так ясно.А ще збоку вам будуть казати вставай ти ж давав клятву державного службовця(аналогічно ти мусиш бо ти давав клятву Гіпократа)Про силу клятви поговоримо потім,а зараз просто попробуємо влізти в голову до того хто ніяк не хоче вставати бо він просто хоче спати,бо він цілий день працював,і після того як він три-чотири години буде надавати допомогу,його ніхто не звільнить від того що йому о 9.00 потрібно бути на роботі, і попробує тільки не прийти-поставлять прогул.Добре коли це чергування у великому відділенні,після закінчення якого він чи вона піде додому відпочивати,гірше,коли це невропатолог(лор,окуліст,стоматолог) в райлікарні.Коли питають хто нам за ці нічні години заплатить,йому глузлива відповідь,цього тижня зробіть собі робочий день на 5хв коротший. Вернімося до того хто ж у нас стає лікарем.Ше з радянських часів,професія лікаря була і є престижною серед представників(чуть нижче середнього класу).Радянське начальство своїх дітей рідко робило лікарями.Синів зазвичай вчило в історичних факультетах(з перспективою роботи в райкомі,обкомі партії)дочок вряди-годи давали вчити в медичний,але працювати вони йшли в якісь елітні медичні заклади,на "легку"роботу.В основному лікарями ставали ті хто жив гірше і вважав що професія лікаря поважна престижна і люди померти з голоду не дадуть(так казав Луначарський коли на зорі Радянської держави назначали дуже малу зарплату лікарям. Тепер подивімся хто навчається на лікаря тепер.По перше діти лікарів,бо батькам здається що вони цю роботу знають і дітей научать,не все їм подобається нераз і дуже не подобається але вони нічого другого не знають.По друге діти вчителів,бо вони думають що лікарі живуть трохи краще,хоча частіше всього вони помиляються(заробітня платня у вчителів на даний час вища ніж у лікарів).По третє-діти дрібних підприємців,які стоять на морозі і жарі на базарах,важко заробляючи копійку,яку ж в основному і віддають за дуже дороге платне навчання.По четверте-діти селян і робітників які важко працюють і бажають щоб їхні чада так важко не працювали а жили в пошані і легше ніж вони.Тепер хочу щоб хтось мені заперечив і сказав що я говорю неправду.Я не чув щоб дитина в якої батько в великому бізнесі,або хоча б власник заправки вчився професії лікаря.Тепер є ще одна категорія п"ята,це дійсно люди для яких медицина це покликання.З них звісно самі кращі лікарі але їх на жаль відсотків-5-8 від загальної кількості лікарів.Але закінчують ВУЗ всі 100.5-8 це лікарі від бога,А ДРУГІ 95 це лікарі просто за професією.І не обов"язково вони непрофесіонали.Час і досвід робить свою справу і між ними є багато чудових спеців.Але вони не такі "навіжені"(я вибачаюсь я в хорошому розумінні,тобто це люди які і голодні і в дощ і в сніг будуть надавати допомогу) як ті,вони будучи хорошими спеціалістами хочуть відповідного положення в суспільстві.Щоб стати хорошим лікарем,крім 8-9 років навчання в інституті ще мати стаж мінімум з 10-15 років.А тепер порахуймо-18+9+15=42роки.Тобто такий вік коли вже і діти підросли,і сам вже не дуже молодий,після важкої роботи хочеться і відпочити і комфортно проживати,і на більш-менш нормальному автомобілі їздити-а чом би і ні,тим більше залізну завісу зняли і не є секрет як живуть і працюють колеги за кордоном.І з того всього такий лікар який вже до такого віку має вищу категорію дістає 800грн зарплати.Чи зможе він тепер за цю суму нормально існувати,ну нехай дружина скажімо медсестра заробляє ще 600грн,в сумі 1400грн і двоє дітей.Чи хватить їм чотирьом цих грошей на компослуги їду квартплату,і ще на щось.Думаю відповіді чекати довго не треба.А як вже і дітки поступають навчатися і на те щоб поступити на державний у той же медінститут не хватить батькам грошей,тоді вимушені будуть платити по 8000грн щорічно тільки за навчання,я не кажу вже про їду одежу і т.д.І в той час цей же лікар бачить як по вулицях катаються 18річні хлопчаки на іномарках які коштують десь під30-40тисяч доларів не болить його душа за те суспільство яке так низько оцінює його потрібну роботу.Та ще і цей сопляк,який в свому житті ще не заробив ломаного гроша скаже цьому лікарю-ти мусиш бо ти давав клятву Гіпократа.Хоча мій один знайомий каже:"Я давав не клятву Гіпократа,а клятву лікаря Радянського Союзу,котрого вже не існує,отож моя клятва не дійсна".Це так жарту ради але через цей жарт відчувається саркастична іронія.І тепер уявіть,що прийде ця дитина в державний лікувальний заклад,витративши на навчання за 8-9років порядка-20тисяч доларів(не рахуючи грошей на проживання в місті ,а це приблизно така сама сума яка йде на навчання-при дуже скромному проживанні),чи буде він чесно керуючись клятвою Гіпократа за 700грн в місяць працювати,не беручи подачок від хворих?Це так само як навчання в Вищій школі міліції-на контрактній основі(де майбутній міліціонер відіб"є витрачені гроші-абсурд нашого часу.)Це перша частина допису,дійдем і до пологових будинків,чекайте.Вже дві години ночі треба і поспати.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? smeet, ви все гарно описали... але. те що "життя невдалося", не означає, що треба його псувати іншим не означає. до якої ж міри треба озлобитися на світ, щоб псувати здоров'я, читайте - життя, іншим людям? а вони псують. тим, що не вчаться, не вдосконалюються, тим, що обманюють, бо хочуть заробити і т.д. і на чому заробити? на здоров'ї людей, навіть малих дітей як можна бути такими бездушними? я радше зрозумію продавця який вічно обраховує в магазині - ну обманув, заробив, чорт з ним а лікаря який торгує чужим здоров'ям ніколи ще гірше, що навіть великі гроші нормального лікування не гарантують це як в анекдоті: син довго вчився на адвоката, нарешті відівчився і щасливий батько передав йому свою важливу справу, яку він вів роками ну синочок прийшов з засідання і каже: "тату, я вже виграв справу" а тато і відповідає: "сину, що ж ти наробив? я тебе завдяки тій справі, вивчив, квартиру і машину купив, а ти взяв і все зіпсував" так і не один лікар готовий лікувати доти поки гроші будуть знаєте, всьому є межа всюди є лівак і халява, наш народ то любить але в медицині лівак і халява - то понад межу мого розуміння і для лікарів я не бачу виправдання одна справа отримати гроші як подяку, інша призначати ліки за відсотки, або не лікувати поки не побачиш грошей я таких всяких історій у власній сім'ї маю купу, мене вже ніхто ні в чому не переконає
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Згадав одну зі своїх перших суперечок на ЛФ... http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=124196&postcount=440 http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=124430&postcount=442
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? я би більше поважала того лікаря який би чесно сказав що він того не знає, не стикався, не береться лікувати а шкодити через непрофесіоналізм і стояти на своєму - то вершина цинізму
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? це собі може дозволити польський лікар, розмовляючи з українським пацієнтом. А не український лікар, який "зобов'язаний" і "не має права відмовити" в інших галузях - те саме. Ну, я так думаю - зокрема. Непрофесіоналізм, дилетантство та затятість - таки суттєва проблема. Особливо - сучасного суспільства == Давайте організуємо марш проти медичної корупції? приїдемо всі на дорогих Рено та Мерсах, Тойотах та іншому подібному недешевому залізяччі, і "кинемо своє фе" корумпованим непрофесійним лікарям - прямо в обличчя? Не анонімно на форумах, не в пересудах з сусідами чи на гулянках - а отак от прямо, викликавши їх автомобільними гудками з поліклінік - лице в лице? І хай ті корупціонери в стоптаному взутті втікають від гніву народного?
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? біда в тому, що наш час означений цинізмом... мало є людей, що йдуть життям за покликанням. а найгірше, що такі як лікарі і священики ще навчаючись думають, як зароблятимуть на людях дурні гроші. та з попами- Бог їм суддя (на тім світі), а через лікарів і на цьому мучаться.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? це ж основне досягнення сучасної медицини - якщо на початку минулого століття від багатьох хвороб просто помирали, а про деякі навіть і не здогадувалися - то зараз люди замість померти тривалий час мордуються.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? ну на марші якому би не було ви мене не побачите а давайте організуємо платну медицину? я тільки за і хватить про стоптане взуття: лікарям платять гроші я от в ПБ платила - дві год лікар біля мене, акушерка довше, а лікарю дала 250 у.о. як він хотів чим не достойна оплата за 2 год роботи? я теж не проти такої роботи і питання інше: нащо було псувати мені здров'я і дитині? я за це платила? чи просто нудно було лікарю про що ви говорите? мамі робили операцію - заплатили лікарю 600 грн, на той час як півзарплати правда він не знав чи заплятять, всеодно врятував їй життя дідові - не заплатили бо не встигли приїхали, а приїхали то грошей мало мали і тільки ліки купили і що - зранку так і лежав в реанімації після аварії з відкритою черепномозковою травмою і ліки не давали і голову не перев'язали - сам помер над ранок як поклали на ліжко - так ніхто і не порухав його, чекали поки помре бо грошей ніхто не дав та дали би - позичили би і дали би, але ж - треба було сказати про то наперед яке лікування як грошей ніхто не дає? далі - моя тьотя, її так полікували, що дітей донині не має, не то, бачте, лікували ну помилилися люди, про стоптане взуття думали і т.д. і т.п. одному лікарю я вдячна - тому який маму врятував. ну то я то все пам'ятаю, знаю як все було, от йому є за що дякувати а решту вбивала би Додано через 1 хвилину є ще інше - здорових роблять хворими і щонайгірше - часом цілком свідомо Додано через 2 хвилини та от в тому то і річ
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Я пішов до майстра автомеханіка ,бо загорілася лампочка гальмівної рідини.Він авторритетно заявив,що потрібно міняти головний тормозний циліндр,лише брати треба за 95 а не за 65 бо той недобрий.Купив приніс.Майстер поставив.Через два дні лампочка загорілась знову.Він подивився,підкрутив якусь гайечку і каже вже добре.Через два дні лампочка загорілась знову.Пішов до нього,кажу щоб подивився може проблема в гальмівних шлангах.Він бігом оглянув і каже все нормально,то такі неякісні головні гальмівні циліндри випускають.Я каже нічого не зроблю,доливай потиху рідину,та й їздь.Пішов до другого майстра-він провірив,проблеми в шлангах-поміняв-все добре.І ви що думаєте що перший майстер верне мені кошти потрачені на запчастини і гальмівну рідину?Ніколи.Та к чим він віфдрізняється від того лікаря,який лічив неправильно і не вилічив.Як бачимо,тут проблема набагато глибоко захована,а не в суб"єктивному факторі.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? та тим що машина і здоров'я то різні речі те саме: що вкрали машину і вбили людину що нічим не відрізняється злодій від вбивці? як думаєте?
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Кажіть будьте добрі в українському суспільстві хто краще заробляє автомеханік чи лікар?
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? те що ви написали - суперечить чинному законодавству. Вже не кажучи що має всі ознаки корупційних діянь. Крім того - в конституції записано, що ви "маєте право ...." і так далі - все решта є наслідком "ваших прав на охорону здоров'я". == Ця гілка присвячена ненависті, яку викликають "фашисти у білих халатах". Зара гурт співаків розтлумачить, що вони захищають лікарів, а нападник на лікарів - то я. що боротися треба з системою. Ну і купу всякого подібного наплетуть. == А реально - в житті - об лікарів витирає ноги кожен, кому заманеться. Лікарі - не килимки колодверні, і не залізяки бездушні. Ну і так далі - тим, хто не може прослідкувати цю послідовність - то й розтлумачити не вдасться. Тим же хто тямить троха в сучасній медицині - оте гасло "слід ламати систему" - видається як мінімум смішним. А той потік чорнухи, що пішов в ЗМІ - обурливим - але що зробиш? По бажанню народу все готують до зламу системи - ламаючи живих людей, що зараз працюють лікарями. Власне працюють - тих, до кого ви дзвоните, незважаючи на час доби та день тижня - додому. == от як доломають - буде вам щастя. І платна медицина - теж.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? А лікарі не витирають ноги об нас? От мене хотіла одна мимра (бо лікарем я її не назву)прооперувати (хоч не треба було), і то терміново, бо їй 500 баксів не хватало на поїздку на море! Це нормально????
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Платна медицина може бути в суспільстві де нард заробляє достатьо,щоб мати змогу її оплатити,якажу ця проблема дуже складна,ніде в світі немає ідеальної медицини,і ніхто її ще не придумав. Додано через 3 хвилини Олько і Ви праві.Дуже багато випадкових людей в медицині,але це як результат неправильного відношення суспільства до цієї професії і діло не тільки в грошах,а багато в чому.Я біжу на роботу,бо кінчається обідня перерва а після роботи поспілкуємося.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? направду показово до речі - від поступлення до перших кроків в медицині - проходить не менше 10 років. Тобто зараз ви насолоджуєтеся медициною, яку сформувала "громадська думка" ваших батьків. І формуєте ту медицину, яка буде "обслуговувати" ваших онуків == Успіхів!
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Думку про лікарів формують самі лікарі. Якщо лікар дотепний, то люди до нього потягнуться і відповідно сформують думку. Якщо такий собі, то й думка буде відповідна. А просто формувати думку, щоб вона була сформована для поколінь - кому то потрібно?
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? це не корупційні діяння, бо лікарі не є держслужбовцями чи я щось упустила? в конституції ще й не таке пише - там пише кожен має право захищати себе всіма можливими способами нє, то можна довго спорити само собою, але нема сенсу
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? це не потреба - а ознака. Так само як для вас неочевидна різниця між громадою і натовпом - так для вас неочевидний зміст цієї громадської думки. Лацно на форумі, на вулиці, в черзі в магазині, тощо - викликає той ефект, що заходячи до лікаря - ви наперед настроєні негативно. Вас - кількасот на кожного. == Ви думаєте, що лікарі чимось відрізняються від інших людей? Ні. Ото як на вас трошка Волошинського опусу вилити - так півфоруму відразу й приміряло - пасує. А як "на лікарів в цілому, хоча трапляються хороші спеціалісти"? Можете приміряти таке по собі? == Ото й насолоджуйтеся результатом Спеціально упростив думку, і навмисне в категоричній формі. Форум насправді - чорно-білий, і градації сірого багацько дописувачів не розрізняють Додано через 2 хвилини хабар посадовій особі з метою забезпечити належне виконання посадових обов'язків тою особою - то нині модно називати корупцією в медицині. Вам то з ТВ розтлумачить навіть сам Ющенко == кожному інваліду - мобілку! супер. Люблю підготовку до виборів
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? вигадка чистої води. Хто настроєний? Ви йдете до зубного, наперед знаючи, що він делітант? Чи людина йде до хірурга-неука на операцію? Додано через 1 хвилину ну ясно, де ж нам темним, ми ж Волошинських опусів не читали.