Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. vanilia

vanilia Well-Known Member

Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам?

Згідна з Вами про студентів медуніверу. А звідки в них можуить бути знання, якщо вони вчаться лише за гроші? Заплатив -вчишся. На знання мало хто увагу звертає. (Таке не лише там, знаю по своїй ситцуації. Ти вчися хоч трісни, а деяким викладачам як не заплатиш, то будуть ганяти поки таки не дістанеш їх або не заплатиш врешті решт). Синочки-доці начальників, лікарів і т.д. вчаться там. Що у всіх таке дійсно покликання бути лікарем??? Дуууже сумніваюсь.
    Отак і вчаться. А потім людей калічать.

Але то не всі так. Є й такі, які дійсно мають покликання бути лікарем і набирають знань, що би ним бути. І це ще вселяє надію.

Додано через 8 хвилин
    Я би ще розказала про свою дільничу лікарку (хоча, вона не дільнича, вона завідуюча. Просто Дільнича була в декреті і тому завідуюча всіх з цього району приймала). З нашого двору ще 2 жінки в неї стояли на обліку( це гінеколог, стояли на обліку по вагітності). То те ж саме розповідали. Скільки разів я виходила з кабінету і ридала. не плакала, а ридала!!! Вона страшила всякими страшилками, посилала піти купити вітамін-панацею, а я не йшла. І не купляла. Бо я знала, що це просто БАДи. І вона мене кожного разу сварила чому я не приймаю ту "панацею". Посилала завжди в одну (не буду вказувати яку) клініку на УЗІ. А я туди не йшла, бо я на УЗІ завжди йду до одного й того ж лікаря і він мені всю вагітність обстежував (і до вагітності теж). То вона сварила, що я нехтую здоров.ям, бо лише в тій клініці роблять хороше УЗІ.
    Зате коли я під час вагітності була хвора, в мене була температура висока, я говорити не могла, бо горло боліло, я ледве ходила, то вона сказала, що НЕ МОЖЕ написати мені лікарняний, бо простуда -це не причина. Не хотіла й терапевт виписувати лікарняний, поки я мало не пересварилася з нею. В мене окрім простуди був високий тиск (в той час 160/90), знаю точно, що це може бути причиною для лікарняного, та лікарка сказала НІ. "Ходи на роботу, то нічого страшного".

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Чотири роки тому, в сусідньому селі, взагалі був унікальний випадок.... . Одного вечора, в сільської вчительки, матері трьох дітей, несподівано піднявся тиск з приступом тахикардії. Викликали швидку, фельдшер надав першу допомогу і відвезли в міську лікарню. Протягом трьох днів проходила обстеження, лікування, а ефекту ноль. Зате близько12 год ночі, її чоловік, який знаходився біля неї, впав в обморок, коли побачив голову дитини і родові потуги жінки. Жінка народила дитину... . Лікарів деяких звільнили, деяких перевели.
    Питається, як можна було 3 дні обстежувати і не побачити, що жінка вагітна...?

• Подобається Подобається x 1
  3. Michael2

Michael2 Member

А вона що сама не могла здогадатись що то через вагітність? Серйозна вчителька однако..
    Може була дуже повна?
    Колись щось таке читав, що, вроді, в Бразилії жінка і не знала що вона була вагітна, поки не народила. Через те що була досить повна.

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Згадався анекдот "Скіко тої зими?.." :D :D :D

5. консультант

Саме так, вона була середньої повноти і середнього зросту. На вигляд ніхто б і не сказав, що вона вагітна. Є версія, що напевно вона не планувала народжувати, тому нікому не говорила, навіть чоловікові.

6. Полковник

Полковник миється в бані

Расскажите - не знаю:sad:

7. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

а що ви таке запропонувати можете на захист наших лікарів?

8. Michael2

Michael2 Member

Батька трьох дітей можна зрозуміти:)

9. Полковник

Полковник миється в бані

Ко мне вопрос?
    Могу запропонувать повысить ИМ зарплату!

10. FeRmatta

а що ви таке запропонувати можете на захист наших лікарів?

11. Полковник

Полковник миється в бані

Выдать бронежилеты, каски и пистолеты!

12. FeRmatta

щось глючить у мене комп. підвищити зарплату? та я зверталася і до приватних клінік, я у будь-якому випадку платила гроші навіть лікарям державних клінік. але...результату нуль! підвищити зарплату - а за що?

Додано через 1 хвилину
    Полковник, ви напевно не знаєте, що це таке, коли ваше життя паскудять лікарі, до яких звертаєшся з надією на виліковування...хоча б з надією на розуміння, елементарну повагу!!!

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

То всьо крім Вас, Степаничу, говорилося.

14. Полковник

Полковник миється в бані

Знаю, увы, знаю.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

От за те скотиків їм не знаю що можна зробити - рідкісні зарази.
    Батьки мали дурні гроші встромили дитину в медінститут, щоб іншим завидно було, от виростили монстрів.

Треба було вимагати довідку про те, що Ви є здорові, тоді би вони відчули звідки небезпекою дме....

Додано через 1 хвилину
    І вони стануть розумніші?

Полковнику, як там нема, то звідти не візьмеш.

16. консультант

Ну і ше один випадок, який мав місце в одному із міст піл Львовом. Чоловіка з втраченою свідомістю після ДТП швидка доставила в хірургічне відділення. Після обстеження кількох хірургів, йому було видалено нирку. Так і неприходячи до свідомості, чоловік помер. На вскритті паталогоанатом сказав, що в покійника немає нирок... . Видно раніше йому вже видалили одну, а тепер хірурги видалили і другу... .
    От тобі і діагностика... .

17. Полковник

Полковник миється в бані

Какая, на фиг, разница?
    ОН ведь всё-равно помер?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну по-перше, невідомо, чи помер, а по-друге, вони не спасали чоловіка, а витягували нирку, а по-третє, хто їм дав право видаляти нирку? Вони могли і не підозрювати, що другої нирки нема.....

19. консультант

То який сенс було робити операцію ? А вдруг, знаючи про відсутність другої нирки, можна було обійтись і без видалення. Ми що, живемо при первісно-общинному ладі, що не маємо відповідної апаратури для поперднього обстеження ? Якщо вони бачили, що треба видаляти нирку, то як не побачили, що другої вже давно немає...? Але не в тім суть справи. Я веду до того, що потрібно лікарів перевести на госпрозрахунок по кінцевому результату. Вилікував - отримав, не вилікував - голодуєш. Безнадійно хворих віднести до окремої категорії і оплату лікарям надавати з державного бюджету.
    Це самий простий і доступний метод природнього відбору. Якщо майстер не полагодив телевізор, а навпаки, можливо ще й зіпсув, за що йому платити...?

20. шахрай

шахрай Well-Known Member

Точно,первісно-общинний лад в порівнянні із медициною за кордоном.
    Певно п"яні були!

а де твій аватар? :)