Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам?

Трагедія, що тут скажеш!

Але в чому вина медиків? Держави - так! Але медиків? Звідки у автора такі висновки: "Що заважало ці сумніви чесно висловити батькам, запропонувати провести діагностику в закордонній лабораторії? Чому власні амбіції та захист «честі мундира» виявилися вищими за інтереси справи, важливішими за здоров’я маленької дівчинки, котра всі ці роки живе у страшних муках і марно чекає допомоги від дорослих?"??? При чому тут "честь мундира"?
    Як раз цей випадок демонструє ситуацію, у якій знаходиться наша медицина. І не із-за вини медиків, а із-за вини суспільства, держави.

Якщо шукати "стрелочника", знайдемо. Звинуватимо лікарів, у яких немає чим діагностувати, лікувати, які не МАЮТЬ ПРАВА порушувати порядок направлення на лікування за кордон (який не вони визначили)......... А винні лікарі! Зручна позиція...

Дівчинку шкода... батьків... Але надія завжди повинна бути!

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Вибачте,тільки по вині медиків наша дитина дійшла до повного виснаження,тільки по вині В.І.Шуварської(педіатр-генетик Львівського генетичного центру),яка поставила дитині цей діагноз,ніхто навіть не хотів братися за її лікування.Стан дитини погіршувався,а вони розводили руками-"Ви не тримаєте дієту!",втой час,коли ми за останні гроші закупляли в Польщі безбілкове харчування($200 в місяць) і відмовляли дитині у всьому.Їй не можна морозива,цукерків,пряників,булочки і т.д.Дитина в садочку просила в дітей цукерки,а її відганяли.
    Коли погіршився психічний стан(в результаті тієї ж таки дієти)ми кинулися по психіатрах,але всі розводили руками - гіперпролінемія,воно так повинно бути при тій хворобі(2 випадки на Украну).І з яким апломбом все це говорилося.Коли ми мусили віддати Зоряну в лікарню(8-й відділ психлікарні),бо вже не витримували тієї напруги,то забирали її побиту,залякану до краю,всю в синцях і побоях.І знову медики тут ні при чому?А з якою війною ми добивалися навіть простого медзаключення для виїзду за кордон.
    Про все це можна писати томи і томи.В Польщі жахнулися,до якого стану "долікували" дитину,журналісти були в шоці від побаченого в нашій хаті.
    Але в чому вина наших медиків?

3. Степаныч

Я Вас розумію... І навряд чи зможу щось довести. Та й сенс? Але все ж таки...
    Діагноз, виставлений дитині, як я розумію, ще не знятий.
    У побиття в лікарні дитини, пробачте, не вірю. Я лікар-психіатр, знаю про що кажу. Не могли хвору дитину бити медики в лікарні! Не могли!
    Щодо медзаключення, то медики діють у певних межах. Можна написати яке завгодно направлення, але воно буде незаконним і не матиме ніякої ваги, якщо не відповідає нормативним документам.

Пробачте, але я так і не зрозумів: медики винні, чи держава, яка поставила їх у таке становище? Та й не їх, а хвору дитину, Вас, батьків? Кінець-кінцем не в медиках справа.

4. Romko

Діагноз відмінилиRozpoznanie metaboliczne
    Opóźnienie rozwoju umysłowego. Ciężkie zaburzenia zachowania z nasilonymi elementami agresji o nieustalonej etiologii.
    Wykluczono hiperprolinemię typu 2.
    Podejrzenie zespołu Retta.
    Prof. Ewa Pronicka, Konsultant pediatrii metabolicznej
    Klinika Chorób Metabolicznych, Endokrynologii i Diabetologii
    Instytut „Pomnik-Centrum Zdrowia`Dziecka”
    04-730 Warszawa
    Aleja Dzieci Polskich 20
    А відносно побиття,то ясна річ що самі лікарі дітей не бють,вони ж на своєму 2-му поверсі,може і не знають,чи є в них така хвора.Та й не били її "впала,кров з носа пустилася,подряпалася".Треба було зразу на експертизу податися,але тоді було не до того,а тепер тим паче.
    Але страшно чути,як Зоряна згадує,що "цьоця била мене мокрим рушником".

5. Степаныч

Наскільки я розумію, не "відмінили", а "уточнили". Проте польської не знаю, можливо не правий. Але знову ж таки: такі захворювання можна діагностувати остаточно лише маючи необхідну апаратуру і обладнання. Якщо його немає - хіба ж то лікарі винні?

Якщо це підтвердиться, ту "цьоцю" (можливо, санітарка?) не просто з роботи потрібно гнати, а садити. Але, повірте, за більш ніж 3 десятиліття роботи в медицині я не зустрічав випадків, коли б у психлікарнях медперсонал бив хворих дітей! Звичайно, бувають "чікотіли", але це ж виключення.

6. zet

zet Дуже важлива персона

Пусть у вашей дочери все-все плохое останется в прошлом. Здоровья ей, счастья, а вам терпения и радости...
    Вы это все заслужили.
    Степаныч прав в том, что диагноз ставится только на хорошем оборудовании. Я, чтобы поставить своему старшему правильный диагноз, потратила больше денег на порядок, чем на само лечение...

• Подобається Подобається x 1
  7. Forpost

Forpost Стоїк

Я херею! навіщо тоді заліковуваи до смерті ,не маючи діагнозу і апаратури.Яйці тим лікарям відкрутити.Поки не буде в особистому користуванні нарізної зброї, не буде ні в якій галузі порядку

• Подобається Подобається x 2
  8. Степаныч

Ех, Шреку, Шреку...Як легко Ви робите висновки, виносите вироки. Я цієї ситуації не знаю, висновків робити не можу. А Вам зразу нарізна зброя потрібна! Натомість потрібно не говорити, а галасувати, щоб на медицину держава увагу звернула. Як Ви цього не розумієте?
    ЗІ. А лікарів відстрілювати сенсу немає, собі дорожче. Біля 33% лікарів сьогодні - пенсіонери або стануть ними через кілька років. Молодь не дуже прагне у практичну медицину. Так що 5-10 років, і будемо лікуватися в Польщі. Кого будуте відстрілювати?

• Подобається Подобається x 1
  9. Forpost

Forpost Стоїк

Та то лікарі туть не винні ,по великому рахунку ,то наш нарід такий.Але якби візаві знав, що клієнт може вистрілити першим ,то наше суспільство зробило би гігантський крок вперед

Додано через 3 хвилини
    Степаныч Ви краще поясніть мені чого тре було дитину голодом морити і віддавати в псіхушку.

Додано через 5 хвилин
    Склеювач постів заграв вже

10. zet

zet Дуже важлива персона

Эти родители для своего ребенка сделали все возможное и невозможное. Ведь, не дай Бог конечно, диагноз мог и подтвердиться.. Они сначала все выяснили до конца, чем спасли своего ребенка и подарили ему будущее...
    Что у вас за мания лезть грязными ногами в чужую душу? Чужую беду и руками разведу, а своей - не дам ладу..

11. Степаныч

Підкреслю ще раз: ситуації не знаю, тому тільки ІМХО.
    1. Дитину не "голодом морили", а лікували. Вірніше, намагались лікувати. Для прикладу - цукровий діабет, теж певна дієта.
    2. Зауважу, що "віддавали в псіхушку" не лікарі. Вони дитину "прийняли" у психіатричну лікарню на лікування. А "віддавали" батьки, мабуть були на жаль підстави.
    3. Є певний порядок направлення на лікування за кордон. Лікар НЕ МАЄ ПРАВА, МОЖЛИВОСТІ направити з порушенням цього порядку. Це все рівно, що виписати направлення для лікування на іншій планеті. Ну випише лікар? Що далі?

12. Forpost

Forpost Стоїк

А виявляється захворювання то спадкове

Додано через 1 хвилину
    Если же родители ребенка хотят поехать за границу за свои средства или за средства гуманитарной организации, то комиссия МЗ пишет в направлении — «по желанию родителей» и дает такое заключение, которое позволяет получить визу и выехать на лечение за границу.http://donor.org.ua/index.php?module=articles&act=show&c=1&id=193

13. Romko

14. Степаныч

Вот именно - комиссия Минздрава!

Зверніться в управління охорони здоров"я ОДА для початку. Якщо визнаєте за можливе, скиньте мені в приват свої координати, потрібно виходити на МОЗ. Така можливість є.

15. LKdesign

LKdesign New Member

Internet-конференция с министром здравоохранения Гайдаевым Ю.А.

28.08.2007 с 15.00 до 16.30 состоится Internet-конференция с министром здравоохранения Гайдаевым Ю.А. Вопросы можно задавать зарегестрировавшись на странице конференции http://csi.km.ua/conference/28_08_07/registration.php и по телефону 8 (0382) 65-31-73 во время проведения конференции.

16. zet

zet Дуже важлива персона

http://www.korrespondent.net/main/182070
    Киеву не хватает тысячи врачей и десять тысяч медсестер
    Корреспондент.net
    10 Марта 2007, 12:20

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

То є правда. Мене дивує одне. Де наші податки? Та при таких зборах лікарі, вчителі мали б отримувати....

18. zet

zet Дуже важлива персона

Как где? Часть по карманам, часть на выборы уйдет. Мало того, им еще и не хватает, снова в долги страну вгоняют, только-только начали частично раздавать, и снова..

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

То є правда. Мене дивує одне. Де наші податки? Та при таких зборах лікарі, вчителі мали б отримувати....

Додано через 58 секунд
    в кишені - згоден, а на вибори - то копійки серед того, що йде в кишені.

20. Romko

Звернулись ми до нашого найголовнішого.
    " Пишуть до Вас батьки хворої дівчинки,якій 5 років тому був поставлений неправильний діагноз(гіперпролінемія 2 типу).Ми вже зверталися в МОЗ(депутатський запит від народного депутата Яворівського http://donor.org.ua/index.php?module=arpages&act=show&c=1&id=57),але нам було відмовлено.Через неправильний діагноз,безбілкову дієту,відсутність лікування,дитина доведена до краю(про це писало ДТ http://www.dt.ua/3000/3450/59864/)За свої кошти ми поїхали в Польщу.Діагноз відмінили(Rozpoznanie metaboliczne Opoznienie rozwoju umyslowego. Ciezkie zaburzenia zachowania z nasilonymi elementami agresji o nieustalonej etiologii. Wykluczono hiperprolinemie typu 2. Podejrzenie zespolu Retta. Prof. Ewa Pronicka, Konsultant pediatrii metabolicznej Klinika Chorob Metabolicznych, Endokrynologii i Diabetologii Instytut „Pomnik-Centrum Zdrowia`Dziecka” 04-730 Warszawa Aleja Dzieci Polskich 20)Ми телефонували в Варшаву.Зроблено першу половину аналізів на синдром Ретта.Поки що не підтверджується.Розмовляли з професором Евою Проніцкою,у вересні потрібно їхати з дитиною знов.Один день перебування в лікарні коштує 5000 злотих,потрібно повне обстеження.Що нам робити?Дитина в страшному стані,жодні препарати не діють.Ми,практично без коштів."
    Відповідь:
    "Ви повинні терміново звернутися до головного спеціаліста МОЗ з цієї патології. Коли він підтвердить, що це захворювання не можливо вилікувати в Україні, буде заключення спеціальної комісії МОЗ і держава оплатить лікування вашої дівчинки. Адреса МОЗ: м. Київ, вул. Грушевського 7."-Наша пісня гарна,нова,починаєм її знову.
    Все це ми вже проходили минулого року.Йому(гайдаєву) глибоко по барабану всі наші проблеми,він навіть не прочитав запитання.В цім самім місці(акурат посередині) наші проблеми були і в Поляченка,і в Катерини Чумаченко,і в Юлі Тимошенко,і в майже усіх депутатів і владоможців,до яких ми зверталися за 5 років.

"Комісія" Минздрава полягала в тому,що дитину на півтора місяці положили в лікарню,де на неї повінні були подивитиися( не дивилися)місцеві світила -Долішня,Фільц і т.д(підписи були на обстеженні)і дитьину довели до нєвмєняємого стану.

а де твій аватар? :)