Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Zet, та ніхто їх/нас не використовує. Ну не є то масовим явищем, здатним вплинути на систему. Я сама, будучи цілком зневіреною в нашій медицині, цілком усвідомлюю свою маргінальність. Завжди, в усі часи на лікарів нарікали і все одно в разі чогось до них зверталися. Альтернативу вибирають одиниці. І, якби їм дали можливість законно ту альтернативу вибрати, вони б узагалі сиділи тихо. Якби мені не доводилося гризтися за щепення, та мала б я в носі всіх наших дільничних. Якби я могла законно народити вдома і без проблем зареєструвати після того дитину - та плювала б я на то, що робитьься в пологових! Час би сам все розставив на місця і показав би, на чиїм боці правда. До речі одна з європейських країн,чи не Бельгія (читала про це, але не маю посилань), має цілком законне домашнє акушерство - близько третини дітей народжується вдома. І їхня статистика говорить якраз на користь домашніх пологів. А на хронічні хвороби є страхова медицина, котра при всіх своїх недоліках вирішує цю проблему в усьому світі. Розвал медицини вигідний, але не для приватизації, як Ви кажете. Просто у нас зараз дикий некерований ринок - це ж справжнє "поле дураків" для фарм.компаній, невже ви цього не бачите7 Де ще можна так легко просувати і реалізовувати міліонні партії найрізноманітніших препаратів? Де ще їх просування можна робити через некеровану рекламу і самих лікарів? В якій країні так легко можна сертифікувати і збути неліквід? Курси підвищення кваліфікації чи маркетингове заняття? У мене це питання виникає щоразу, коли дільнична призначає якийсь новий препарат з фразою "от нам на курсах радили - дуже хороший". Багато хто з батьків зрозуміє, що то примітивна реклама? А коли лікар каже "ні, амброксол, то неефективно, візьміть лазолван", і ще додасть іменний рецепт в певну аптеку - як це розцінювати? (хто не в курсі, лазолван і амброксол - то один і той же препарат, лише другий вдвічі дорожчий). Ні, не на розвал медицини ми працюємо. Ми - крик в пустелі, і нічого ми не вдіємо, щоб ту систему зламати. Поки то не дійде до якоїсь критичної точки, незалежної від окремих індивідів (щось типу психоісторії Азімова, хто читав).
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? читав. але зробив абсолютно протилежні висновки. Так - та планета, що містила знання - була вразлива. І перемагала слабкістю... Чи я не про те? Сила - розпадається на шматки, як щось тверде... Я кусок граніту під пресом... Розум - гнучний... Його не порівняєш з силою - то різні речі. Гурт - черпає силу у відсутності єдності. І у наявності єдності... -- Смішно... Але будь-яка дія в житті (відображено в біблійних заповідях) - твоя дія повертається якщо не тобі - то твоїм нащадкам до сьомого коліна - віддзеркалено багатократно. І вислови (негативні) щодо "савєцкай мєдіцини" - теж... Тому - не дивуйтеся... читайте біблію - до сьомого коліна...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? не так все просто - вони не першоджерело - вони просто користають... раніше курси базувалися на наукових дослідженнях і можливостях стаціонарів.... "мєнятся всє... в наш вєк пєрємєн.... мєняєтся звук - мєнятся слог" так казав левандівка... маю іншу думку...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? А що заважає? Пишіть відмову, народжуйте вдома. Хто може примусити чи заборонити? Ви дуже идеалізуєте страхову медицину. Вона далеко не панацея. Та ми вже це обговорювали, не хочу повторюватися. Уко, Ви ж розумієте, що реклама робиться за гроші. Ну який дурень буде рекламувати щось безплатно? Цікаво, скільки отримує Ваша дільнична за рекламу? Погоджуюсь повністю. Головна проблема в тому, що усі галузі країни перейшли на ринкові відносини (наскільки вони зрілі - інша справа). У тому числі освіта, культура, побутове обслуговування... усі. А медицина - єдина - залишається як при соціалізмі. Принципово не змінилося НІЧОГО! І суспільству це глибоко по барабану! От що дивує і заставляє дивитися на ситуацію песимістично.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Ой... Ваша справа, чи погоджуватися! Але їх не "добивають", а "доять". Санстанція (плоть_от_плоті МОЗ), КРУ, пожежники... ТАК доять і маленького ПП-шника (підприємця), бо теж є що видоювати... ТАК доять і Голову нашого гаражного кооперативу і гріль-бар. Нє-нє, то - заговор... :ninja: А серйозно - "+1". (Голки ставив "штатний" невропатолог). :D Тут Вас, Уко, хтось надурив: жодних юридичних проблем не існує, народжуйте і реєструйте. Ну... Ви ще про атестацію згадайте... (спеціально для ЗЕТи і Степанича: мова про ЛЬВІВ!) Вау!!! Афтере, уточни, бдлск, з кокого "джерела" твоя "статистична інформація". :D :D :D Бо виглядає, що ЗЕТ на "АСУ" купилася... :D :D :D І кого, особисто, з твого кола доїдають злостливі ПАЦІЄНТИ? Розкрий Форумові таємницю... Шо?.. Невже ...пацієнти (і моя скромна особа)???:no: Ні-ні-ні!.. :D Я його на підступах до АСУ зупиню (сподіваюся)... :D Наспівуючи: Но виновен не Жираф, А тот, кто крикнул из ветвей...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Та ні, Левандівко, от тут як раз не тільки про Львів! Сучасні курси та атестації-переатестації як правило повний маразм.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? А раптом Кременчук фтізіатричний приємно відрізняється..? Та й люба переатестація - рух коштів. Пам'ятаєте анекдот? -Абраме, кажуть ти продаєш варені яйця по 1,20? -ТАК -Але ж і сирі ти купуєш за ту ж ціну?!! -ТАК, але навар залишаєцця, і гроші в обороті.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Ви скільки заплатили "не через касу"? Маю на увазі атестацію.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Боже, борони! Я ж не СИСТЕМІ... :bazar: Але місяця 1,5 тому, повертався з центру міста з доброю знайомою (по віку в коліжанки не проходить). Знайома - член атестаційної (передаточної) комісії. І вупше, Степаничу...:agree: Я ніколи не пощу "уток", або даю відповідний коментар.:bazar:
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Коли вчився в інституті, у нас при розмові, коли йшлося по відмінників, завжди питали: "Він вчиться, чи "крутиться"?". Тобто, можна було вивчити і здати залік чи екзамен, а можна було "прокрутитися". Останнім як правило займалися молоді партійні активісти, чи комсомольські, чи профсоюзні... Так і з переатестацією. Якщо платять, тут щось нечисто. Або "рильце в пушку", або хочуть діючий порядок обійти. Лікар, який нормально працює, вчиться, читає, володіє... ніколи нічого не заплатить. Немає потреби. Ну, інша справа, що після курсів, іноді після атестації в ресторан сходити з викладачами або керівниками. Нічого в тому поганого не бачу. Тим паче, не хочеш, - не йди. ЗІ: Львів не маю на увазі. Можливо, там дійсно інші порядки.
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? +1. І нікока реорганізація йому не страшна. Bo gdzie jeszcze ludziom tak dobrze jak tu? Tylko we Lwowie!
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Можливо. "Каждый кулик свое болото хвалит!" Мені от тут добре!:p
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? А я не кажу, що панацея, а пишу "при всіх недоліках" - просто нічого кращого наразі не придумали. Вона, скоріш за все отримує свої відсотки з рецептів. Власне я згадала Азімова не в тому філософському контексті, про який писав Афтер, а в контексті "собака гавкає, а караван іде", іншими словами, закони соціуму працюють, не зважаючи на окремі точкові збурення. Медицина залишилася в соціалізмі, бо вона була найбільш соціальною галуззю. Через оце відставання акумулюється конфлікт, напруженість. Рано чи пізно він досягне своєї критичної точки і система розвалиться. Буде переродження. Питання механізмів - то вже інша річ. В будь-якому разі, що швидше, то краще, так що не треба цього гальмувати. Радше - навпаки допомогти. Критична маса громадської думки, судові справи, публікації - все це може стати додатковим каталізатором. І це добре. ІМХО...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Краще - бюджетна. Багато про що можна говорити. Факти в студію! Цікаво, що скажуть родичі людей, які помруть не отримавши медичної допомоги, чи ті, хто стане інвалідами під час "розвалу"?
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? Ука, Ваши рассуждения жутковато читать, помня и зная сколько сейчас неудачных родовспоможений... К невропатологу не просто очередь, а Вавилонское столпотворение, это при том, что многие родители необходимость наблюдаться у такого врача просто игнорируют. И ортопедические проблемы практически у каждого первого, что тоже не отменяет необходимость консультации невропатолога... К чему я? Философское ожидание развала этой системы может закончиться задолго до ее развала, когда большинство людей просто не будут способны к философии...
Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам? В СИСТЕМІ. ТАК, наше завдання - не попасти під той граблє-каток. Залежить від точки зору. І це нормально...