Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам?

твоїми словами - "мосчно задвінув".
    Ти - дилетант, тобто далеко не фахівець. Ти знаєш кілька часткових випадків - і вирішив, що "всі розуми поїв".
    -1 - за перекрут слів.
    Злочин - так, якщо ти так хочеш - склад злочину є. Не можна займатися лікарською справою без ліцензії - то порушення законодавства.
    --
    причому все-таки більшість породіль народжують нормально, а ви, як затяті комуністи, роздуваєте винятки в правило і з прапорами "споконвікутрийцідев'єтого" організовуєте хрестовий похід проти відьм.

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Завжди приємно поспілкуватися з доброзичливим фахівцем.

3. zet

zet Дуже важлива персона

Левандовка, отдавайте детей учиться в медицинский, т.к. все равно от судьбы не уйти. Если не сами выучатся на врача, то в дом приведут, но внуки у вас точно от врачей будут... :)

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Бабла не вистарчить. Та й прадідова лікарня ще стоїть...

Вже луччє мєнтярами...

5. afterstep

недоброзичливо ("прєдвзято") ставишся якраз ти.
    щодо того, що я не є фахівцем в медицині, що не заважає мені знати троха більше, ніж того потрібно для поливання лікарів багном - так я вже не раз наголошував: Я НЕ МЕДИК.
    Моя спеціальність - АСУ. Те, що я розумію організаційні особливості роботи великих підприємств - це специфіка АСУ.
    Те, що ти дійсно засліплений, і відкидаєш будь-яку логіку, будь-які докази опонентів, і робиш узагальнюючі висновки з частинних випадків, або перекручуєш зміст дописів опонентів - це факт.
    --
    В цій гілці ти спілкуєшся абсолютно ідентично до стилю Чітатєля у відповідних гілках...
    Зараз ти би мав задати питання, чи я тобі в борщ плюнув - для повної ідентичності стилів...

6. syavych

syavych копач

Я не думаю, я знаю. Мною особисто проаналізовано більше 10000 виписок з хвороби дітей на ДЦП. Зараз пошукаю конкретно в процентному відношенні ці помилки.

7. afterstep

родова травма - не завжди помилка лікарів. З рештою - я згоден, можете не перейматися - саме родова травма найчастіше і є причиною (точніше, саме з цим пов'язують, оскільки точну "exactly" першопричину ще науково не встановили)
    власне - ДЦП - дитячий церебральний параліч - сама назва передбачає "вродженість" недугу.

8. syavych

syavych копач

Причини ускладнень у розвитку новонароджених дітей, що в подальшому ведуть до розвитку церебрального паралічу:
    Ускладнення вагітності (хвороби матері тощо) - 17%
    Стрімкі пологи - 15%
    Стимуляція пологів (застосування окситоцину тощо) - 34%
    Пологи шляхом кесарського розтину - 4%
    Неправильна акушерська допомога, витискання - 30%.
    І де тут наслідки дій самого пацієнта? Не лікарськими помилками є лише ускладнення перебігу вагітності (17:wacko:, і то це важко назвати помилками пацієнтів (матерів), бо не завжди вони винні у хворобі. А що робити з рештою 83%?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я придумав гарний лозунг:

Не всі лікарі одинаково корисні.

• Подобається Подобається x 1
  10. syavych

syavych копач

Не Вам мені пояснювати що таке ДЦП. Буква Д (дитячий) приписується тілько історично (колись розглядався тільки дитячий параліч). Зараз цей термін об'єднує не тільки дитячі паралічі, і не завжди ця хвороба є вродженою. Якщо на хлопський розум - це будь-яке порушення функціонування ЦНС (центр. нервової системи), причиною якого може бути навіть неправильне медикаментозне лікування дорослої людини.

11. syavych

syavych копач

Маєте рацію Миху.

12. afterstep

Мих вкладає інший зміст - є кілька його знайомих, а рещта - коновали.
    Левандівка закликає до популяризації
    ====
    саме це я мав на увазі, коли говорив про вину пацієнта. Доволі часто майбутні мами не виконують приписи лікаря.
    згоден.
    правда, дорослим таки ставлять просто "церебральний параліч".

як на мене - це відрижка боротьби за статпоказники і розповсюджена практика давання хабарів лікарям роддому.
    можливо - я помиляюся.
    але, наскільки я поінформований - пологові будинки (тобто лікарі в них) все гірше та гірше виконують свої обов'язки, причому, у боротьбі за статзвітність - максимально швидко стараються "випихнути" проблемну породіллю або на дільницю, або в патологію новонароджених.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Афтестеп, лікування - то не складання програм - запустив компілятор - виправив помилки і запустив повторно. Там помилки бувають невиправними, тому якщо програміст - поганий - не біда, а поганий лікар - це зло, тому і питання стоїть гостро.

14. afterstep

Згоден. Але для таких "критичних" галузей - існують методики мінімізації ймовірності помилки.
    Але до нуля - ймовірність звести не можна. Постраждалі будуть завжди.
    Загальний стан здоров'я - зараз все гірший та гірший. тобто ніби й хворіб немає - але середня тривалість життя, складність протікання "звичайних" захворювань, інші фактори .... - не лікарі в цьому винні.
    --
    Але! Основна тема гілки - панове, підтримайте лікарів. Ставтеся до них доброзичливо та з розумінням. не воюйте з ними.
    Їх і без вас добивають служби санстанції, перевірки КРУ та інша гидота.
    Антилікарські виступи - зменшують кількість хороших лікарів, але загальна кількість "людей в білих халатах" - не змінюється.
    Якщо ви хочете "боротися проти злочинної системи" - не скеровуйте свої удари проти лікарів, що вимушені знаходитися "на передовій" і прикривати собою ту систему...

15. syavych

syavych копач

Добре, захворіла мати на грип під час епідемії - ускладнення для плоду. Які приписи лікаря вона не виконала? Не сиділа вдома? Але ж людину не ізолюєш від світу. Мало того, деякі ж лікарі ще й після цього прописують медикаменти вагітній які ще більше шкодять дитині. Ще приклад ускладнення - обвиття пуповиною дитини. Які тут можуть приписи лікарів? Ніяких, так природа захтіла.
    Список можна продовжувати довго...
    Згоден, підтримаю, але тих, які дійсно знають свою справу, хоча їх все менше... А з тими, хто відмучив 6 років в медичному на таткові/мамині гроші тільки заради дого щоб піти в стоматологи для заробляння грошей, а самі не знають де 4-ий зуб, буду воювати, як треба в суд подам.
    Добивають, добивають, але добити не можуть. Результату - ніц. Підіть для прикладу в роддом на Мечнікова чи Рапопорта. Санстанція їздить туди частенько, але ходять вони не по палатах/туалетах, а по кабінетах головних лікарів і збирають свої пакети (і точно не з лайном)...

16. afterstep

згоден - але зазвичай - "з такими не хочуть зв'язуватися". тобто - такі дискомфорту не відчувають, а при "разових потрясіннях" - "відкуповуються". Якщо боротися - то методично - "капля камінь точить". Наприклад, завести "золоті сторінки львівської медицини" - щоб громадська думка "тиснула на мозги", а не перетворювалася в огульну лайку.

Знаю.
    Тому й пропоную боротися з санстанцією в першу чергу.
    Бо "щемить" санстанція не тих, хто не працює - а тих, хто "не дає".

17. afterstep

мати тихенько, щоб навіть чоловік не знав - приймає наркотики...
    на прогулянці - тихцем - по 50 коньячку та по цигарці...
    --
    І такі трафунки теж бувають, правда?
    Ті 17% важко розділити - але здоров'я - це результат плідної співпраці лікаря та пацієнта, причому навіть в більшій мірі - пацієнта...
    --
    так, знаю, що зараз аж надто багато є недолугих "лікарів".... колись їх було - одиниці, зараз же хороших на одиниці рахують...
    І це вина не лікарів особисто - це вина суспільства.... Як би то не було прикро визнавати...

18. zet

zet Дуже важлива персона

передавали сегодня статистику по России. Каждые 4-е роды в домашних условиях заканчиваются смертью младенца, причем большая часть в стационаре были бы спасены...
    Так, что если вы своих близких толкаете на этот шаг, то не забывайте, что сразу включаетесь в природный естественный отбор, и пусть вам повезет...

19. syavych

syavych копач

Особисто я проти домашніх родів (нехай простить мене Левандівка :) ). Але на жаль наші дохтори забагато беруть на себе. Вони повинні наглядати за перебігом пологів (і в разі чого прийняти необхідні міри), а не робити як їм вигідно - пришвидшувати процес бо: а) іду на рекорд, треба ще 17-ох сьогодні "вродити"; б) хочу спати; в) зараз будуть транслювати "Карпати" - "Шахтар" ("Не родись вродливою" для жінок-акушерів); г) "Думаєте я буду з вами тут сутку сидіти і чекати коли ВОНО вилізе?"

20. syavych

syavych копач

Тут про співпрацю і мови бути не може. Таких взагалі стриляти треба...

а де твій аватар? :)