Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. Ksani

Ksani Well-Known Member

Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам?

Так, давайте зробимо закладку. То ж треба, які пацієнти нервові пішли! Я вагітною ходила у ЖК щодватижні, і кожного разу мусила чекати у черзі 45 хв. Хоча прийом був по запису, на конкретну годину. А мені в ту ЖК від роботи ще годину добиратися, годину чекати, годину прийом- півдня випадало. Одного разу я записалася на 8-00, на початок прийому. Прийшла о 7-55, а о 8-10 лікарка зайшла в кабінет зі своєю _невагітною_ пацієнткою, і я знову мусіла чекати 45 хв. у черзі. Як вам такий сервіс, подобається? Хамство від лікаря у чистому вигляді, чи може хочете заперечити?

А ви експерементатор, виявляється! Але не перекручуйте, бо про пацієнтів тут погано думаєте ВИ !

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

певно, слід зазначити, що не тільки лікарка - а й невагітна пацієнта - виявили до вас неповагу?

3. zet

zet Дуже важлива персона

В 15,00, снова ахинея. Возможно только в случае преподавания в первых 3-х классах, да и то проблематично. KabMiner, я преподаю в ВУЗе и каждый день не раньше 19.00 или 20.00, потому что пары - это только верхушка айсберга моей работы. Мало того, официально в отпуске, а только на 1,5 недели отторвалась с работы, да и то просто курс лечения надо было пройти... У каждого по разному, не с теми учителями знакомы. И при моей памяти ни разу не припомню, что б до 15.00 родители работали. Откуда столько ахинеи собрано в одном месте? Причем, я ведь ни слова вам не говорю того, что мне "одна баба сказала", а откуда из какого грязного мешка вы черпаете свою информацию?
    Года 2 назад мой младший пробил на пляже ногу, причем так глубоко, что все полотенце было в кровищи (как потом сказали всего 0,5 см не дошло до аорты, а это конец). Никого из знакомых медиков в этом городе у меня нет. Моего ребенка спасли, хотя один, конечно, нашелся подонок. Как оказалось, то не он и спасал моего ребенка, но... Так что ж теперь все остальные заслуживают тех ведер дерьма, что вы на них льете? Низко, некрасиво и очень-очень предъвзято...
    Я все-таки там в больнице встретила больше хороших людей и специалистов, а с такими "непримиримыми" они общаться посылают соответствующих "непримиримых", но из своего состава...

• Подобається Подобається x 1
  4. zet

zet Дуже важлива персона

Так я ж вас сначала на чашечку кофе... (а я живу на 8 этаже..:bazar: )

5. Ksani

Ksani Well-Known Member

...її неповага виявлялася в тому, що вона була невагітною?:D :D :D

afterstep, припиняйте вдавати з себе носія таємних знань субкультури медиків, бо смішно :p

6. afterstep

я розумію, що вам смішно - але....
    є дуже багато "але" - ви ж не знаєте, чому лікарка завела ту пацієнтку в кабінет поза чергою? вам не спадало на думку, що завідуюча викликала лікарку перед прийомом, представила їй цю пацієнтку і попросила (!) негайно її обслужити?
    --
    Тобто та пацієнтка скористалася своїми можливостями впливу на лікаря, для того, щоб не сидіти з вами у загальній черзі.
    Я розумію, що простіше разом зі всім загалом вихлюпнути порцію негативу в бік лікаря - так само малі діти б'ють шафу, якщо об неї вдаряться...
    --
    Дійсно - є з чого пореготати ;)

7. afterstep

ні - я не знаю таємних знань субкультури медиків - я просто знаю, що більшість пацієнтів, що "критикують" лікаря (то така м'яка форма назви того, що в дійсності мало б називатися значно грубшим словом) - зазвичай самі винні в негараздах. І міфи про злобних та хамовитих садюг-лікарів походять саме від таких пацієнтів.
    --
    Але давайте далі ;) як я зрозумів - ви непримиренний ворог лікарів. Вагітність закінчується народженням дитини - які злочини щодо вас вчинив педіатр?

8. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ви не зрозуміли. Чекати мені доводилося кожного прийому. Годину, плюс-мінус. Тобто, за вашою логікою завідуюча щоразу викликала і просила когось прийняти ? А що для вагітної щоразу вистоювати годину в душному коридорі, ви знаєте ? А це тільки один приклад лікарського хамства.
    Збийтеся. Я не збираюсь вестися на ваші провокації, пишіть свої "давайте" комусь іншому. Таке враження, що ви не бачите далі від свого носа, всі навколо вороги, а ви -єдиний герой і захисник.
    Я непримиренний ворог не лікарів, а лікарського хамства і непрофесійності. Якщо ж ви сприймаєте це як нападки наа самих лікарів, значить у вашій свідомості ці категорії нероздільні. можливо, Вам видніше? :D

9. afterstep

за вашим висловом - збився ;) Ви мене переконали, що лікарі - це моральні потвори від самого народження, моральне призначення яких - псувати життя православний ;)

10. afterstep

конкретно вами описаний випадок - я конкретно прокоментував. Всі львів'яни "накопичують блати", і при першій нагоді їх використовують, і хизуються цим один поперед одного. Такий підхід породжує таких от мовчазних позачергових пацієнтів.
    --
    Тим, що я вам вказав на особливіть "львівської" поведінки - я заслужив на порцію згладженого хамства з неприхованою ворожістю?
    --
    Тоді - звиняйте!

11. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Афтере, Ксані, та не порозумієтеся Ви, бо говорите на різних мовах і про різні речі. Афтере, для Вас образ лікаря персоніфікований конкретними особами, яких Ви знаєте особисто. Ви переносите їх на поняття "лікар" узагалі. Відповідно ж пацієнт - своєрідний демонічний образ. утворений з розповідей тих знайомих лікарів (про своїх безпроблемних клієнтів я нікому не розповідаю. а от про проблемних...). Для нас, як пацієнтів, навпаки. Ваші наїзди на "поганих пацієнтів" є образливими, бо ми теж пацієнти, і не такі вже погані здебільшого. А от образ лікаря у нас вже демонізований - бо таке життя, такий досвід, і нічого з тим не поробиш. Тому, якщо ми не перестанемо узагальнювати, говорити про всіх лікарів і про всіх пацієнтів - порозуміння не буде.

А от щодо системи і хто кого породив, то тут я можу посперечатися. Не пацієнти зробили таких лікарів. Система охорони здоров'я - цілісна машина. Вона існує реально і вона перетворює особистостей на отих лікарів і пацієнтів, котрих ми з Вами демонізуємо. Так, вона ламає медиків. Але, як щось трапиться, то лікарі мають за собою систему. Пацієнти не мають нікого...

І байдуже, лівівський підхід чи не львівський...

• Подобається Подобається x 5
  12. Ksani

Ksani Well-Known Member

це ваше трактування. а ось моє:

13. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Нічого проблематичного. Поцікавтеся коли закінчуються заняття в школі. В залежності від класу і школи вони закінчуються в 13.00-16.00. Затримуватися довше вчителям потрібно лише у випадках проведення якихось вечерів, батьківських зборів, педрад, тобто явищ непостійних.
    До речі, ви нічого не сказали про лікарів. Ми ж тут обговорюємо тих хто "згорає сам", не зауважили який у них графік роботи? - Поцікавтеся!

Хтось мені тут розказував, що не можна порівнювати зарплату лікаря і інженера, а от порівнювати роботу вчителя і викладача ВНЗ це значить можна? Такі порівняння взагалі некоректні, школа і ВНЗ - це земля і небо: зовсім інший графік і стиль роботи, і оплата праці також.

так і я вам не говорю, що мені "одна баба сказала". А стосовно грязних мішків, ну не знаю - у кожного свої джерела інформації. Мені мішки не потрібні, бо я виріс в сімї вчителів і мав змогу спостерігати життя вчительських сімей в реальності, а не в мішках.

Прошу предъявить вёдра с дерьмом!!!
    Не могли б вказати де саме я вилив ці самі вёдра на голови бідолашних лікарів? - І не старайтеся, бо цього не було.
    я ніколи не погоджувався і не погоджуся з образом лікаря-раба суспільства, закатованого невдячними пацієнтами, який ви і компанія тут змальовуєте. Тому, що нічого подібного в реальності не було і немає. Лікарі ніколи не були в нижніх стратах суспільства і зараз там не знаходяться. Я цю банальну істину тут довго пробую донести до вух опонентів, але їм чомусь більше до вподоби вёдра с дерьмом, які я ніби-то виливаю на лікарів. Байки які не мають нічого спільного з моїми поглядами на суть питання.

14. zet

zet Дуже важлива персона

Кабминер, для ВАС лично! У меня папа был фтизиатром, зав. Желтоводского туб. отделения (лечение рака и туберкулёза), а мама медсестра.
    Папина сестра - директором школы была в Кривом Рогу, сейчас зам. декана в техникуме ну и, заодно, городской депутат
    Я - преподаватель ВУЗа. (и чуть-чуть и т.д.)
    Я за всех нас и ответила.
    А раз вы еще и карму решили отнимать из-за нашего с вами несогласия, чего я по отношению к вам не позволяю, то что б вас так лечили, как вы к ним относитесь. В этой жизни все взаимосвязанно, хотите вы этого или нет.
    p.s. А карму я вам отнимать не стану, не снизойду...

15. Ksani

Ksani Well-Known Member

Знову винні пацієнти! От накопичують вони, а лікарі скромно стоять осторонь! :D

afterstep, ніякої ворожості до вас немає. Я заперечую лише _ідею_, яку ви тут просуваєте: в плачевному стані нашої медицини винні пацієнти, в низькому рівні мед.обслуговування винні пацієнти, в усіх бідах лікарів винні пацієнти, а лікарі по праву мстять. А не треба переносити відповідальність зі здорової голови (лікаря) на хвору (хворого)! :D
    А стосовно форми викладу мого поста - ну, це не мій стиль спілкування, просто склалося враження, що коли толерантно, то до вас просто не достукатися. Крім того, у ваших постах хамства прихованого і не тільки більш ніж достатньо.

16. zet

zet Дуже важлива персона

Не согласна с тем, что виноваты пациенты. Но и сами врачи часто заложники ситуации. Им тоже надо как-то выживать, а сама система медобслуживания застряла между социализмом и капиталлизмом.
    Надо уже давно предпринимать государственные меры, реформы. Мне, из знакомого, нравится канадская система. Но может я не все знаю....

17. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

С чем я вас всех и поздравляю! Молодцы!

Вёдер с дерьмом, которые я якобы обрушил на головы столь почтенной публики, вы конечно же не обнаружили?
    Ну, это и неудивительно. Чего не было - того не было.

Не из-за несогласия, а из-за голословных обвинений и приписывания мне мыслей которые не имеют ничего общего с моими.
    Карму, кстати, не я придумал.
    Никогда не подвергал эту истину сомнению.

Є, є, правда.
    О! Есть-таки зёрна истины. Но можно сказать и точнее: генералы от медицины застряли между социализмом и капиталлизмом и их это устраивает, а врачи в подавляющем большинстве подстраиваются под своих генералов, и налаживают жизнь исходя из заданных сверху правил игры. Страдают при этом пациенты, а врачи ещё и считают виновными их во всех своих бедах.

Понимаете, в беспорядке в образовании виновны работники образования, в армейском - военные, в медицине - пациенты?, да нет же, врачи!!! Вот это надо понять всем врачам. И не сваливать ответственность за этот беспорядок на общество в целом.

18. afterstep

zet, тут компромісу не буде ;) чітка полярна позиція - будь-які логічні аргументи отримують відразу ярлик з негативним змістом - і все ;)
    --
    задуматися над тим, що лікарі не народилися хамами, і в медінституті того не вивчали - не хочеться. Бо то може порушити стрункість побудованої моделі ;)
    хоч мінімально визнати, що хиби виховання формують відповідно до тих хиб оточуючий світ людини - теж не дочекаєтеся ;)
    --
    Воістину, кожен народ жиє саме в такій країні, на яку заслуговує ;)

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК, але лыкары самы вибрали фах, добровыльно. Хворы звертаються ж по допомогу, бо быльше ныкуди...

20. afterstep

то всім лікарям взяти та й звільнитися?
    до речі - лікарі (але дійсно лікарі) - останнім часом все частіше так роблять ;)
    Правда, від того людей в білих халатах не меншає ;)
    --
    левандівко - ти й там інтернет знайшов? - тільки не кажи, що там інет з 39 року залишився ;)

а де твій аватар? :)