Врач - светя другим сгораешь сам?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Степаныч, 19 лип 2007.

1. zet

zet Дуже важлива персона

Відповідь: Врач - светя другим сгораешь сам?

Пришли молодые и рьяные, а зарплаты никакие. Кто легок на подъем укатили на заработки, да хоть в ту же Москву стоматологом на время, а те что остались или честно мрут на посту (это старшее поколение), или начинают усиленно продавать лекарство на рабочем месте. что очень напрягает...

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Вже купив білет на вечірній поїзд. :) І... на край світу...

Кого "напрягаєт"? Лікарів?
    -ТАК це ж їх вибір..?

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

левандівко - останній раз прошу: виявляй повагу до людей, яких не розумієш, навіть якщо в твоєму оточенні таких мало.
    Те, що ти не розумієш чи не бачиш проблем - не є 100-відсотковою гарантією того, що вони не існують.
    Те, що в тебе є інше бачення цих проблем - це не привід для зневаги до людей.
    --
    Перелічені мною риси притаманні певному архетипу, гарно змальованому дАртом...

4. levandivka

Афтере, заспокойся: жодної неповаги не відчуваю. Жодної!..
    Маю файний настрій командировочного. не бери ТАК близько до серця (я вже за нього побоююсь, ттт).

ЗІ: відра з лайном і проч.проч. - уявне, твоє. ;) Я не ношу відер, ліниво. :)

5. zet

zet Дуже важлива персона

Обязательно загляните в Кременчуг. я жду... [​IMG]

6. levandivka

З бригадою? :)

7. zet

zet Дуже важлива персона

Сама справлюсь.. :) (вы в синем)

• Подобається Подобається x 1
  8. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Не думайте, що тільки у Львові були розумні люди. Лікарі отримували додаткову винагороду від пацієнтів скрізь, питання тільки в масштабах і в культурі того чи іншого закутка СРСР.

Ні, я за свою роботу бажаю отримувати платню. Якщо ви почитаєте мої дописи, то побачите, що я ніде не вимагав безоплатної роботи лікарів. Я просто не згоден з намальованою на початку дискусії картиною лікаря, як злиденної безправної істоти, такого-собі державного раба (чи раба суспільства). Незгоден тому, що цього не було. Та й зараз нема.

Не вяжеться 1 і 2 речення. З 1 згоден, з 2 ні.

За ідею працювати можна, але скільки людей (який :wacko: працюють за ідею? Я не вважаю, що система охорони здоровя може триматися на ідеї. Якщо в СРСР вона на ідеї не трималася, то зараз - тим більше.
    З чого ви це взяли? Зарплата лікаря була така ж як і у вчителів, чи інженерів: 120-130 рублів, медсестра, якщо не помиляюся отримувала 80-90 рублів.
    А от, скажімо, зарплата працівників фінансових установ (банків) в СРСР взагалі були копійчаними, рядовий службовець з вищою освітою отримував 90-110 рублів.

9. KabMiner

Не подумайте, що така ситуація тільки в медицині. Така ситуація у нас скрізь. Тільки не всі можуть поїхати в Москву, Лондон, Нью-Йорк.

10. afterstep

ви мелете дурниці, кабмінере, пробуючи у відображенні відображення знайти першоджерела.

за таке позбавляли диплому та садили - якщо вам такий нюанс невідомий. І "массовості" це явище ще й досі на теренах Східної України не набуло. Київ прошу не вважати Східною Україною.

може, у вас і не в'яжеться - але це ж саме так і було? а не в'яжеться у вас саме тому, що ви порівнюєте
    між собою "престижні професії та професії обслуговуючого персоналу".
    А давайте порівняємо ці зарплати з зарплатами шахтарів? адже вчительську працю по шкідливості порівнювали з шахтарською?
    А працю лікарів - і оплату - з оплатою роботяг: для прикладу, для отримання 3-го розряду фрезерувальника мені вистачило курсів профнавчання в школі та 2-х місяців практики на підприємстві. Лікар з 20-ирічним стажем мав 180 - а в мене відразу зарплата стартанула зі 340....

11. zet

zet Дуже важлива персона

Господи, да кем же вы работаете? Никогда не равняйте зарплату медиков и инженеров, это несопоставимые величины, потому, что у медиков НИКОГДА не было премий и 13 зарплаты. Еще раз пытаюсь объснить не у всех медицинских специальностей вообще возможны "свои пациенты".
    Таких немного. В основновном:
    1) стоматолог
    2)гинеколог
    3) хирург
    т.е. там где человек обращается иногда, а не болеет годами...

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Зет, в стоматології був ще один ньюанс - там можна було заробляти гроші практично легально, "клепаючи" коронки чи роблячи зубні протези. Цим займалися майже всі, хто не лінувався.
    Я не чув ні одного випадку щоб когось засудили за це. В гіршому випадку забирали інструменти якщо не хотів ділитися роботою (і грішми) з зубним техніком.

• Подобається Подобається x 1
  13. afterstep

стоматологія - то окремо. Навіть факультет окремий.
    Саме так - зубне протезування давало непогані доходи талановитим стоматологам.

14. Ksani

Ksani Well-Known Member

afterstep, Ви просто невиправний! А давайте навпаки спробуємо : спочатку хай лікарі дадуть пацієнтам належний рівень сервісу, а там і дивись, не буде за що на них лайно лити. А ?

15. zet

zet Дуже важлива персона

а, простите, за какие средства? Или вас устроит просто без лекарства и оборудования пошаманить?

16. afterstep

лікарі - не приватні підприємці, і ду-у-уже малою мірою можуть вплинути на рівень сервісу в тих установах, де вони працюють.
    Наприклад - бувають нервові пацієнти, які дуже протестують, коли без черги лікар приймає пацієнта...
    В цьому місці робимо закладку - через дві сторінки обговорення повернемося до цього допису ;) Вважайте це експериментом - ви побачите, наскільки ви погано думаєте про інших пацієнтів - у першу чергу ;)
    --
    Суто модель ваших з лікарем відносин - і суто для прикладу: двірник не зможе забезпечити вам ідеальну чистоту подвір'я, якщо ви будете принципово викидати сміття через вікно на то подвір'я.
    --
    Аналогія спрощена - сподіваюся, ви її розумієте.

17. KabMiner

Відомий мені цей нюанс, так само як і частота його застосування. Ви чули щоб когось посадили чи позбавили диплома в наш час за те, що лікар щось там взяв в пацієнта якого він лікує? Є таке?
    В СРСР ще була якась відповідальність, але то було дуже рідко. Мої багаточисельні знайомі-лікарі не постраждали жодного разу.
    І слава Богу, бо всі розуміли що це дурниці.
    Кого це ви називаєте обслуговуючим персоналом, вчителів і інженерів (саме до їх зарплати я рівняв зарплату лікаря)? Так вони образяться. А зарплату медсестри я привів просто для того щоб показати, що якоїсь фантастичної різниці в заплаті не було, що для тих часів і не дивно.

Вчительську чи лікарську працю до шахтарської праці можуть прирівняти хіба поети, бо економісти цього ніколи не робили і різниця в оплаті праці була в рази, причини я думаю зрозумілі. Так воно і зараз є.

Роботягам бувало везло влаштуватися на хороші підприємства, як от вам. Ви просто не зустрічали, напевно, роботяг які працювали за ті ж самі 120-130 ре в доволі некомфортних умовах. Заодно хочу запитати чи чули ви про конкурси в ПТУ де готували фрезерувальників? А про конкурси в медінститути? Чомусь ніхто не поспішав йти у фрезерувальники, чи не так?

Це трагічний факт :)) А от інженер не міг собі дозволити піти додому в 15.00 як вчитель чи лікар, і що ж? А можна до когось прирівнювати зарплату лікаря, чи це табу?
    Насмілюсь продовжити список:
    травматолог, уролог, лор, дерматолог, педіатр і т.д.
    Згоден з тим, що, як і скрізь, в медицині є більш і менш "хлібні" місця. Є взагалі безхлібні.

Ну, да, розкатали губу, сервісу захотілося! Будете нервуватися - зроблять клізму!!! :))
    Ну де ж ви бачили щоб хтось зараз лікувався без особисто куплених ліків і матеріалів? Лягаєш в лікарню - дають тобі списочок - і йти в місцеву аптеку, купляй. Бо інакше будуть тебе лікувати аспіріном, а якщо точніше то лікар і не підійде. Така загальна ситуація в країні. і я не засуджую (в більшості випадків) лікарів, бо лікування без ліків неможливе, це всі знають.
    Ну, це як хто. Хтось не приватний підприємець, а хтось і приватний. А хтось не ПП, але прибутки отримує цілком конкретні, використовуючи матеріальну базу державних закладів охорони здоровя (я вже писав, що це одна з причин чому у нас гальмується приватна медицина - не потрібно воно "генералам", простіше використовувати державне майно і на цій базі заробляти собі копійку).

18. afterstep

ви заколупали зі своїми перекрученнями. Писали про СРСР - я відповів про кримінальну відповідальність в СРСР - виявляється, ви вже правила поміняли - обрізали кусок цитати і застосовуєте до сьогодення.
    --
    Медсестра - середньо-спеціальна освіта. Відноситься до обслуговуючого персоналу. Так само, як санітарка.
    слова, застосовані до наданого вами переліку професій - відповідають дійсності.
    Перекрут (ваш, і свідомий) - всього-навсього спроба на рівному місці повлеймити.
    І більшість ваших "логічних доказів" - такого ж гатунку.
    --
    Флейміть.

19. KabMiner

Не люблю повторюватися, але оскільки ви заперечуєте очевидний факт, а саме- написане на цій же сторінці лише трошки вище, то мушу повторити:
    Я думаю, не потрібно довго думати над тим чию зарплату я порівнюю?

Про СРСР і теперішній час.
    Що тут не зрозуміло, і чому я не можу писати як про ті часи, так і про сьогодення?
    В чому перекручення?

20. levandivka

От тому я і живу на 1-х поверхах...:ninja:

а де твій аватар? :)