вплив мови на психіку людини...

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем duncan, 28 кві 2008.

1. sselev

sselev Well-Known Member

Це все зрозуміло. Але хіба тих рускагаварящіх під дулом автомата заставляли спілкуватись російською? Це був їх власний вибір, імхо.

• Подобається Подобається x 1
  2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Згідний. Колись А. Вознесенський так сказав про подібні випадки:

Невиносимо - когда насильно
    А добровольно - невиносимей...

І як Ви думаєте, що примушує відмову спілкуватись на своїй мові, на мові свого народу, своєї країни на користь спілкування на іноземній?

• Подобається Подобається x 2
  3. Г-ну Педро.Приведенный Вами сентиментальный пример,- слезы заслуженного дантиста очень напоминают чувства Шурика из "Кавказкой пленницы",-"Ппптичку жалко...."Вероятная причина та же самая,-алкоголь.
    Я категорически считаю единственно возможным государственным языком сейчас,-украинский.Хотя бы по причине оформления национального самосознания.Идентификации нации,наконец.Можно спорить о его перспективе,учитывая плачевное состояние дел с его продвижением.О его популярности,в т.ч. у молодежи.О таких. кто его "стыдаются".Несомненно одно,государственный-это украинский.
    Что касается нас,русскоговорящих...Мой прадед и дед работали на заводе.Отец был главным конструктором нескольких крупнейших предприятий.Я главный инженер завода.Мои предки(и иже с ними)и создавали вот ту основу экономического потенциала Украины.Работая по 20 часов.Честно и напряженно.А вы уехали в тяжелое для страны время.И теперь,сидя на высоком холме клеймите нас "рабами",с пренебрежением называя "рускагаварящими".Хорошо,что уехали...

• Подобається Подобається x 3
  4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Да как обычно - желание жить "по - человечески" - или "хоть дети поживут".... Осознаный выбор - или жить среди родного языка - или "жить по человечески" - но среди чужого...А болеть за родной - среди чужого - простите, фарисейство...

5. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Вот, зашла в одну из многочисленных групп в контакте посмотреть, что там творится. И после выше приведенных цитат мне стало просто плохо. :sad: Интересна ваша реакция, как людей с Западной Украины.

6. sselev

sselev Well-Known Member

На це може бути багато причин: іноземна мова приємніше звучить, іноземна мова переважає в колі спілкування людини, а може взагалі людині все рівно якою мовою спілкуватись.
    Зробіть опитування "Чому я не спілкуюсь українською мовою?" і побачите повний список причин.

7. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Мовлено-перемовлено... Уся вища освіта у СРСР (крім української філології), а також технічна освіта взагалі, велася російською. Мій дід інженер-будівельник, бабуся - бухгалтер, з іншої сторони дід - юрист, бабуся - ...не пам"ятаю. Мама - архітектор. То якою мовою я повинен був розмовляти з дитинства? Не кажучи вже про "міську" політику відношення до україномовних -"жлоби","кугутня","селюки"...А звільнення від вивчення української за заявою батьків? Мої були розумнішими - я навчався в українській школі, але у побуті - виключно російська.

8. sselev

sselev Well-Known Member

Та і зараз з технічною українською мовою важко. Моя перша робота була в редакції технічної періодики (журнали, каталоги), пригадую скільки в редакторів було суперечок відносно правильності написання технічних термінів.

9. bora

bora Well-Known Member

Точка зору Бернарда Вербера на вплив мови..правда не на психіку, бо інакше можна договоритися, що є ненормальні психовані нації :) а я глибоко переконана, що різниць між расами та національностями в розрізі погані-добрі фактично нема. Є просто відмінні.

• Подобається Подобається x 3
  10. консультант

консультант Дуже важлива персона

Мова по-різному впливає на психіку людини, але це впершу чергу залежить від психіки самої людини. Люди з нормальною психікою, будуть по-своєму реагувати, з порушеною по-своєму, хоч подразник може бути один і той же.

11. Львівянка Роксолана

Львівянка Роксолана миється в бані

так.Наприклад якщо людина розмовляє мовою неприємною твому вуху,то в тебе відпадає бажання говорити з нею,але якщо вона заговорить рідною,мелодійною мовою-все стає на свої місця,і говорити хочеться і хочеться.

12. Наприклад?

• Подобається Подобається x 1
  13. SFO

SFO Well-Known Member

А я кажется знаю ответ!!!

14. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Никакой язык сам по себе на психику нормального человека никоим образом не влияет. Никак.
    :)

15. Львівянка Роксолана

Львівянка Роксолана миється в бані

Правильно думаєш!Ми ж інтлегентні люди і давайте не переходити на особистості,назвемо цю неприємну вуху мову коефіцієнтом "р", рідну мову коефіцієнтом "у",тоді все стане на свої місця!:)
    Ось таке рівняння дітвора!;)

16. SFO

SFO Well-Known Member

Да нет, интеллигентные люди не будут говорить, что какой-то язык их уху не приятен, я думаю.

Sand Sand Sand вот в этой ветке
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?p=474938#post474938
    я оффтопом завел дискуссию о статусе русского в вашей стране, мне очень интересно ваше мнение, можете там высказаться?
    Лилия, вы могли бы пока не удалять оффтоп с той ветки?

Останнє редагування модератором: 7 бер 2009
  17. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Сразу видно - биолог.:mocking:

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я її наразі не рухаю. Затихне трохи, тоді впорядкую. :)))

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Добродію! на дати дивитеся?

20. SFO

SFO Well-Known Member

Вроде написано, что он добавил свой пост 03.10.2008, 14:46 ...

а де твій аватар? :)