Відповідь: вплив мови на психіку людини... У них есть очень много интонаций. При разном звучании, одно и тоже словосочетание может иметь разный смысл. К тому же были тысячи случаев когда азиатский регион переходил на стандарт сотовой связи DTMA, то при разговоре он не передавал некоторого спектра обертонов, поэтому учавствующие в диалоге просто не понимали друг друга Додано через 8 хвилин Браво Кертис! Потрясна байка!!! Додано через 13 хвилин Забавно. А почему? Можете более детально пояснить?
Відповідь: вплив мови на психіку людини... Та справа не в тому, що в мовах багато спільного, наприклад, Arbeit і робота - це одне й те саме слово. Цікаво, чому вони так різняться ? А Ви порівнювали колись, ну, хоча б візуально, ту саму книжку англійською мовою, та російською? Російська товща. Тому, що конструкції більш громіздкі. Певно, і в голові так. І в загадковій російській душі усе складно і невизначено ; ) Чому, зрештою, у нас таке активне і своєрідне вживання пестливих суфіксів у фольклорі?
Відповідь: вплив мови на психіку людини... Це тому , що англійська мова належить до так званих "аналітичних мов" , а наша , до "сінтаксічних" В "аналітичних" мовах у реченнях використовуєтся строгий ( незмінний ) порядок слів , а в слов'янських мовах сенс речення не залежить від порядка слів у ньому. Це можливо із - за суфіксів та зміни закінчення слова. Немає мов кращіх чи гірших , просто в кожній мові існують свої засоби для вирази певних понять. Так , деякий час я жив в Аргентині . Не можу сказати що моє світосприйняття дуже змінилось , але якщо ти живеш в іншой країні і спілкуєшся мовою той країни , то обов'язково переймаєш частину тій культури.
Знаю, что меня можно поздравить с Новым годом))) Но у меня появились вопросы. Почему русский язык является иностранным языком? Да, он зародился не на землях Украины, но он близок к украинскому и большинство людей на Украине говорят на русском. И опять же, чем именно война ТАК может повлиять на психику человека?
Конечно влияет.Я могу говорить на разных языках(с такой же разной степенью успеха).И каждый раз немного меняешся,в настроении прежде всего.Вообщем ,ничего удивительного,оденьте классический костюм и модельную обувь,-и уже думается по-другому.Только...Я абсолютно согласен с Довлатовым,на другом языке человек теряет 80% себя.Прежде всего это заметно в возмости свободно шутить и иронизировать .Дальше глубже.И наконец в самых интимных и сокровенных чувствах.которые ,будучи изложенными на не родном языке почему-то сдаются вычурными и неискренними. Впрочем,с развитием передовых технологтий мы почти не общаемся по настоящему.Потому вот эти короткие реплики,которые остаются друг для друга.можно уже и не переводить .Уже все равно...
Якщо ви не обтяжуєте свій мозок цифрами, то напочатку цього року Центр Разумкова провів опитування, згідно якого 52% українців вважають рідною українську, 26% - російську, 22% - рідними вважають дві мови. Мораль: брехати негарно Наприклад тому, що неіноземною, тобто державною є в Україні українська мова (про це пише Конституція). Всі інші мови є не державними, тобто іноземними. Мораль: ваше запитання безглузде і відноситься до запитань типу "Чому Україна не називається Росією?"
Интересный опрос. Но, в его правдивости я сомневаюсь, и получается, что вру уже не я, а определенное количество людей. Далее, если 22% родными считают оба языка, то их можно прибавить как к тем, что считает родным украинский язык, так и к тем, кто считает родным русский. И у меня еще появился вопрос насчет опроса. У кого они спрашивали? Где они проводили опрос? Т.к. где-то на форуме не так давно выкладывалась статистика, в каких районах на каких языках говорят, и насколько я помню, украинский не был большинством. Короче, просто пользуемся официальной версией. Ну ладно. Это Ваше право.
По перше, не такий вже "блізак". Відстань приблизно та сама, як і між іншими словянськими мовами. Думаю, найближча до української словенська мова. Мені це дуже легко судити, бо я на 95% англомовний (розмовляю по-українськи з жінкою і тут на ЛФ). Але большінство рускаґаварящіх? Сумніваюсь. ОК, Київ, наприклад, рускаґаварящій... Але хто такі кияни? Це наполовину вчорашні жителі навколишніх(і не дуже) сіл. А в Києві стидаються по-українськи розмовляти. Колись Чехов радив по краплині вичавлювати з себе раба. Думаю, поки українці в Україні не почнуть розмовляти по-українськи, до тих пір вони морально будуть рабами Російської імперії. Пригадую, випадок 25 річної давнини. Був на курсах підвищення кваліфікації в Запоріжжі. Зі мною був головний стоматолог Дніпропетровської області. Після занять ми, студенти, трохи випили, почали розмовляти, співати українських пісень. Ні з того ні з сього він почав плакати і розповідати, як бабуся його вчила української мови, українських пісень, які в нього спогади. На жаль він все забув. І як би хотів розмовляти по-українськи але немає змоги. І чи мало таких рускаязичних є. До яких ще совість трохи говорить?..
Статистика стосувалася досить великих міст, а про поширенність російської у промислових містах вже говорено. Та якщо взяти невеликі містечка і , тим більше, села, то % україномовного населення зашкалить.Процентів на 20 це буде суржик, та все ж таки!...
Ви маєте на увазі українців за походженням чи громадян України? Тобто розмова про етнос чи про державу? Завдяки тому, що ви живете не в Україні, хочу спитати чи подобається вам розмовляти англіцькою?
На перше питання - українців за походженням які живуть в Україні. Це не стосується ні етнічних росіян в Україні ні українців які живуть за межами України, в тому числі в Росії. Щодо англійської. Я мушу її знати і розмовляти. І я рахую, що найперше, що людина повинна зробити, коли поселилася в даній місцевосці - це вивчити мову місцевого народу. А взагалі, моя думка, що англійська мова - це є найзручніша, найбагатша і найлогічніша мова в світі.
Во многом согласен с изложеным (все цитировать не стал) а вот -1 - за коверкание русского. Такое завидное постоянство наводит на правильность топика...
Извиняюсь, что выриваю из контекста. Ну...думаю, что все-таки мало. Хотя, попадаются иногда такие. То есть, те, кто хотят говорить на украинском или говорят на нем - до тех совесть дошла, а до всех остальных - нет?:girl_sad: