Відповідь: вплив мови на психіку людини... Чомусь думаю, що мова - це своєрідний інформаційний код, який закладається ще при зачатті. Протягом всього життя, створюючи своєрідні вібрації, вона позитивно або негативно спливає на життєво важливі органи і системи в цілому. З часом, в зв"язку з переходом на іншу, не рідну мову, відбувається своєрідне перекодування психіки та нервової системию. Йоги читаючи мантри, входять в стан трансу завдяки резонансу з космічною енергією і бачуть різні видіння, навіть були випадки наукових відкриттів та правдивих передбачень майбутнього.
Відповідь: вплив мови на психіку людини... Та нічого там не змінилося... ні свідомість, ні світосприйняття... І з якої би то статі взагалі?! Щоб шось змінилося, треба повноцінно думати на чужій мові, а шоб думати - треба народитися там, ну або принаймі переїхати в дошкільному віці чи хоча б першокласником... і виростати в тому суспільстві... А так ніколи нізащо неповірю, що людина переїхала в 20-30 років, пожила з 4-5 рочків, а потім байки розказує: "Ой, та я вже й думаю по нім./анг./фр./арабськи.... А щебечу, то взагалі без жодного акценту, так важко на рідну потім переходити..."
Відповідь: вплив мови на психіку людини... Від народження користуюся двома мовами. Рівноцінно. На мій погляд, ніякого впливу на психіку чи на риси характеру. То вроджені якості і виховання становлять те, ким ми є, але не мова. 5 років провчилась в Польщі. За цей час виросла, бо сама про себе дбала, подорослішала, бо здобувала не тільки освіту, але й досвід, але все це з мовою ніяк не пов"язано. Така моя думка.
Відповідь: вплив мови на психіку людини... Цікаво... чи вплинуло знання мов на мою психіку і особистість? Ні не вплинуло. Моя думка що не мова впливає а оточення, особливо коли людина в підлітковому віці і якраз формує своє я... Тому знання мов тут не має значення, але он виховання батьків чи оточення і суспільство таки мають. Он скажу про моїх племінників. Вони приїхали коли їм було по 2-3 роки. Ну то можна сказати що виховувались вони тут але багато в чому інтереси їх і їх однокласників не співпадають, хоча вони мають більшість цяцьок що й американці мають. Але мова тут ні до чого? Дітиска володіють добре українською і англійською. Але якщо пупер мав на увазі народи і як на них впливає їхня мова, то скажу що англійці - дуже стримані і справді дуже на перший погляд «без почуттів» люди. Дехто про них скаже що вони сухі я б радше сказала що вони дуже добре панують над своїми емоціями. Італійці - дуже галасливі. Вони як зачинають говорити то то все на півищенних тонах. Японці - також малословні, і таке враження що як вони щось кажуть один одному то лишень ГАР і вклоняються. Доречі вони вклоняються кожен раз як з вами вітаються або відходять після розмови. Тихоні, ну або скриті контри, як на мене. Латиноси - страшенно розтелепаний народ. Але не думаю що це вплив мови.
Відповідь: вплив мови на психіку людини... Влияет, влияет. Но только на тех кто уверен, что влияет. Особенно, если уверен, точ генетически, там у них код Да Винчи заложен. А на остальных нет. Вот беда-то какая. А серьезно, ИМХО то мыслим мы образами, не словами. Просто образы, например того же стола могут укаждого быть разными. Отсюда и разнообразие восприятия мира. Кто-то видит деревянный неструганый стол на 4 ножках, а кто-то столик в стиле Ампир. Хотя я немного лукаавлю в том плане, что у языков есть разница. Разные образы, иногда в разных языках не прямо переводятся, требуются вспомогательные слова, чтобы объяснить. А иногда слов и нет просто, исходя из развитости самого языка. Там Степаныч привел слова индейцев, для распознавания цвета. А знаете почему такая бедность в цветах ? Просто, кто там был, а это видимо пустыня, то других цветов просто почти не видишь. Это уже фактор места проживания. Зачем, напрмер иметь в языке слово снег, лед, снежки, гололедица, поземка, пурга - если снега не видел ? Можно, конечно и объяснить почему, например англомовные пануют над эмоциями. Законы и условия жизни у них такие.
Відповідь: вплив мови на психіку людини... не погоджуюся. для прикладу беремо армію, середню школу і художню гімназію..... армія: все має бути ультралаконічно, середня школа -- розжовано, художня гімназія -- поетично... впливає на віддачу?... впливає...
Відповідь: вплив мови на психіку людини... Лучше всего удается тем, кто может прикидываться чайником, находясь в упрощенных условиях. В армии надо реагировать, а мыслить могут только отцы команлиры, да и то по приказу, нро в строго определенных уставом правилам. Иначе "Не могу знать !" И "Разрешите идти ?". Вышел и опять мыслишь про столик в стиле Ампир. Не знаю, что там у вас в средней школе разжевано было. У меня нет. А в гимназиях не учился.
Відповідь: вплив мови на психіку людини... пане, не любите алегорії?.. тоді таке питання: якщо мова "бідна" і якщо "багата"?.... якщо синонімічний словник в одній мові є в кілька разів грубший за такий самий словник в іншій мові?... якщо в одній мові є слова-пояснення до кожного явища, а в іншій використовують одне слово для пояснень різних явищ?.. врешті-решт: літературна мова і сленг?...
Відповідь: вплив мови на психіку людини... ИМХО богатость и бедность языка определяется уровнем развития и многими другими факторами. Я знаю больше названий грибов на своем родном, чем американцы. А для многих это вообще mushrooms, Это уже условия проживания и жизненный опыт.
Відповідь: вплив мови на психіку людини... Я бы сказал, что на язык влияет, скорее. А не наборот. Что касается каждого конкретно. МОжно родится в условиях развитого языка, а использовать не больше 1000 слов. Кстати - это мое личное мнение.
Відповідь: вплив мови на психіку людини... Як на мене, то не стільки мова впливає на психіку людини, як психологія людини виражається в її мовленні. А якщо брати ширше, то ментальність народу виражається в його мові, цим і пояснюється "бідність" чи "багатість" певної мови.
Відповідь: вплив мови на психіку людини... Вы знаете, я тут не соглашусь про ментальность всего народа, в зависимости от используемого языка. Исключительно по причине того, что есть разные люди, с разным образованием, опытом, общением. И даже если они используют тот же самый язык, они и используют его по разному, да и количество используемых слов у них разное.
Відповідь: вплив мови на психіку людини... У чукчів застосовуються різні числівники для: - живих істот - круглих предметів - довгих предметів ... і т.п. Може то "титульна нація" країни, де проживають чукчі, тупа у порівнянні з ними ? А ще сміються, коли чукча не може заповнити декларацію: 1. Чукча - 1 2. Собаки - 6 3. Нарти - 1 4. Рушниця - 1 - Загалом ? А як це можна додавати такі різні поняття ?
Відповідь: вплив мови на психіку людини... ... Араби мають кілька десятків слів, які означають відтінки кольору піску. Ескімоси використовують сотню слів, що описують різні стани снігу.
Відповідь: вплив мови на психіку людини... це проста синонімія... я цю тему започаткував не для того, щоб показати, що якась мова (українська) є ліпшою за якусь іншу (російську), але наведу порівняльний приклад спрощення і синонімії: російською: брак (одне слово, два поняття)... українською: шлюб і брак... російською: масло (одне слово, чотири поняття)... українською: масло і олія, мастило і олива... тощо.
Відповідь: вплив мови на психіку людини... Брак... якось товариш, який більше 5 років жив у Штатах, написав мені листа - напів-англійською, напів-транслітом. Там було прохання оформити йому дублікат "svidetelstvo o brake". Я про всяк випадок пограв через прогу-перекладачку ы вийшло "svidetelstvo o тормоз" ! Довго сміялися !
Відповідь: вплив мови на психіку людини... Розумієте, про ментальність народу я говорю лише якщо брати мову загалом (н-д українська, англійська, іспанська і т.д.). Вони різняться за емоційністю, засобами вираження думки, про що вище сказав пупер. То від чого залежить ця відміннісь? Мова ж формується віками і під впливом багатьох чинників(історичних, територіальних іт.д.), тому й кажу, що в мові відображена ментальність народу, це яскраво видно із фразеологізмів, синонімів, багатозначності слів кожної мови. Якщо ж брати кожного індивіда зокрема, то звичайно, що його словниковий запас і мовлення залежить від його життєвого досвіду, обставин, емоцій та характеру. Але ж формується він на основі певної мови, ми начебто із загальної системи мови вибираємо те, що підходить саме нам. Тому як народ виявляє себе в мові, так і кожна людина зокрема виражає себе в своєму повсякденному мовленні. ІМХО!