Вопрос к Украинкам и Украинцам, но не только: Хохлушка/хохол для Вас оскорбление?

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем andrzej, 30 кві 2011.

?

Является ли это оскорблением по Вашему мнению?

1. Да, является оскорблением

19 голосів
    61,3%
  2. Нет, оскорблением это не является.

12 голосів
    38,7%
  1. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

:));)
    Два однакових значення, але звучать по різному. відтінок "незабаром" то і є та родзинка мови, так би мовити нюанс, який для неволодіючого як рідною українською мовою і не помітить.:rose:

2. ГРАНД

Отакі "райські кущі" , а не кусти, і така "таємна вечеря" , а не секретний ужін получається.;):)):pardon:

3. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Кущи и вечеря есть и в русском;)

4. ГРАНД

Та Ви шо!!!???о_О
    а куди ж подівалися кусти з секретними ужінами?о_О

;):))

5. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

А что Вас удивляет? Никуда не подевались. кущи и вечеря - мало распространенные слова, но они ЕСТЬ.

6. ГРАНД

В Біблії та в назві однієї картини в музеї?;):)):)):rose:
    а у нас ... вийдіть у двір і побачите кущі. Не райські, але натуральні. Навіть помацати можна. І вечеря теж цілком осязаєма і повсякденна в кожній хаті.

7. Balaganoff

Balaganoff Дуже важлива персона

Проголосовал за первый пункт, но хотелось бы оговориться. Безусловно, само слово "хохол" оскорбительное, это без вариантов. Но контекст применения все же играет роль. Если в анекдоте там или такой же украинец шутки ради - можно не обращать внимания. Это как "ниггер" у афроамериканцев, своим можно, чужим - не дай Бог.

8. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

9. spice

spice Дуже важлива персона

Проголосовала за первый пункт.
    Считаю слово хохол/хохлушка пренебрежительным. В драку, конечно не полезу, но отомщу ;)
    [OFFTOP]Кстати, мужчина, назвавший меня ласково хохлушечкой, уйдет домой ...ээээ.. неполюбленным и с комплексом неполноценности на всю жизнь :rolleyes:[/OFFTOP]

ЗЫ. В воскресенье гуляли всей семьей на Майдане. Картина маслом - я, муж, трое детей, фаны готовятся к матчу Динамо - Шахтер [OFFTOP](как мы кротов размазали по стадиону - песня!;))[/OFFTOP] подбегает парень, спрашивает "Извините, Вы мне не поможете на вино? А то не хватает". Я вообще офигела от такой простоты, муж говорит "Нет". Парень отходит, оборачивается и с такой обидой говорит: "Какие вы, хохлы, злые! Вот в России люди более отзывчивые!" :))

10. Оникс

Оникс Well-Known Member

:good: Ничего не попишешь - разница менталитета...

11. ГРАНД

[OFFTOP]Я би мабуть допоміг. Але за однієї умови. Щоб я особисто купив йому вина, а він все випив на моїх очах. Таким чином звітувавши про те що моя "допомога" була ефективною.:));)[/OFFTOP]

12. olegp

olegp миється в бані

киивского попрошайки и мужа Spice?:))
    глубокая мысль, хотя и до банальностти очевидна, по написанному

13. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

А я за другий. Навіть десь вважаю, що це звучить гордо, більше із заздрищами та образою на свою національність того, що мовить. Вони ж кажуть це у безвиході, а самі заздрять - був би я хохлом і в мене все б було теж (і буде)... Та вибачайте, не кожному таке щастя дано. Та що там казати... В кого все є, тільки не для всіх? У хохла трохи завжди знайдеться, але собі знадобиться (це для тих, хто невірно наголос ставить у контексті). Особисто мене поважали росіяне і головне - навіть не "ображали" вголос, а так, анекдотами відшучувалися.
    Так що немає там нічого образливого. Якщо взагалі не реагувати, а сміятися разом над цим, то взагалі життя налагодиться.

14. tanna

tanna Дуже важлива персона

Мене наприклад більше ображає, коли українців називають украми. %-) Якась виникає погана асоціація не то з уркою, не то з укропом. :rolleyes: А ще терпіти не можу оце - укромова.

15. olegp

olegp миється в бані

а американцев амерами, или британцев бритами?
    та и термин укромова чем провинился?:))

16. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Врет на счет большей отзывчивости в России на подобные просьбы, на все 100 врет.

17. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Это только в сети. В реальной жизни здесь, пока по крайней мере, украинцев так не называют.

18. Оникс

Оникс Well-Known Member

На це деякі лінгвостукнуті і розраховують... Бо хохол-кацап - це історія... А такі "новомодні "терміни надумують і постійно ними користуються з ненанависті, недолугості та браку культури і виховання. :pardon:

19. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

I know.

20. ГРАНД

Не переживайте так. У москвинів вистачить таланту ще напридумувати вам всіляких кличок та прізвиськ. І не сумнівайтесь, всі вони будуть огидними ( а для декого і приємними) Ну дивлячись в якому контексті , чи з якою інтонацієй вони звучатимуть. Головне не забувайте про дружбу народів і чим вона закінчується, коли один із народів надто задружиться з москвинами і втрачає розум. А разом з ним і територію і незалежність.
    одним словом, тримайте кишені ширше, очі заплющені міцно, вуха заткнутими плотно, а свідомість .....Та забудьте про неї, як про щось непотрібне. Бо москвинам вона не подобається.;):)

а де твій аватар? :)