Волонтерство

Тема у розділі 'Війна', створена користувачем VasMT, 8 лют 2015.

1. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Можливо. Але для мене теж це важливо.

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я відбІгав в свому кзьонному "Корсарі" і не дзижджав...
    Це зараз я модний...
    Але вже давно не бігаю.
    Тому і роздаю. Розгрузки, польські плити, черевики...

3. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

4. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

5. MayorMayor

Текст від волонтера:

Минулого тижня був в гостях у хлопців Боніфація, спецпідрозділ КРАКЕН. І мені дозволили розповісти вам багато чого.

Головна мета мого візита була передача великого дрона, який я зібрав у свій вільний пенсіонерський час на персональне замовлення Боніфація. Дрон я назвав ГексаКРАКЕН.

Технічні характеристики гексаКРАКЕНА:
    Повна злітна маса: 60 кг;
    Бойове навантаження: до 24 кг;
    Скид 8 точок;
    Управління – цифра;
    Камера: цифрова, два канали, денний с зумом і тепловізійний.
    Використання дронів у війні стає масовим і всеосяжним. Дистанційне ураження ворога дронами зараз є основою бойових дій. І розумні командири всіх рівнів намагаються в себе створити і дронову розвідку, і системи ураження дронами.

Але для дронів потрібні і БК. Для бомберів – бомби для скидання на голови московитам, а для камікадзе – бойові заряди з системою ініциації. І якщо дрони можна купити, чи взяти у волонтерів, то з БК велика проблема. БК просто нема. Ось як вирішив проблему з відсутністю БК Боніфацій, простий старший лейтенант, командир батальйону.

Він знайшов 152 мм снаряди 5 категорії, які годяться тільки на утілізацію. В цих снарядах гексал (гексаген з алюмінієвою пудрою). Ми купили станки, які розпилюють ці снаряди.
    Боніфацій знайшов забутий всіма прес. Ми купили манометри і тензодатчики на цей прес. І цей прес зараз випресовує гексал з розрізаних циліндричних частин снаряду. А з частин-конусів хлопці вручну ковиряють.

Ми купили молоткову дробилку для помолу зерна, якою дроблять виковиряний гексал.

Ми купили промислові мішалки для тіста, на яких гексал змішується з спеціальним платіфікатором:
    На 16-ти 3Д принтерах друкуються хвістовики для бомб-скидід та тушка. Туша складається з двох відсіків: центральний для вибухівки та сорочка для осколкових елементів.

Сорочка заповнюється шматками різаного дроту діаметром 5-7 мм, верстат для різки дроту ми купили, і заливається епоксідною смолою, яку ми теж купили. Епоксидна смола збільшує фугасність, силу вибуху, а уламки епоксидки теж є вражаючими елементами.

Далі в центральну частину ручним пресом пресується готова вибухівка, накручується хвостовик, з іншої сторони в вибухівку ставиться капсюльний детонатор та наколювач капсюля з пластиковим запобіжником.

Бімба готова. Кріпиться к системі скиду, знімається запобіжник. Дрон злітає і кидає на ціль.

Аналогічно робиться боєзаряд для камікадзе, тільки замість капсюльного детонатора стоїть електричний детонатор, який підриває заряд чи при замиканні контактів-вус, чи тумблером з пульта.

В день виробляється до 100 бомб.

Щось аналогічне робить і бригада Мадяра, тільки там обсяги більше. Я впевнений, що свої БК роблять всі бригади, полки, батальйони, роти і взводи беспілотних систем. Хтось купує вибухівку, чтось сам робить, хтось отримає імпортну поставок багато. А ось БК для себе роблять самі.

На четвертому році війни воїни Сил Оборони не тільки воюють. Вони самі собі роблять БК. Самі купують собі РЕБ. Самі купують сітки рибальськи для захисту логістики, самі купують собі корчі. Самі, я маю на увазі за допомогою волонтерів і небайдужих людей з усього світу.

І ті ж воїни грошей отримують меньше, ніж поліцаї. Я не кажу вже за прокурорів-інвалідів.

І все це, що я вам розказав, є вирок міністерству мародерства, вирок всьому великому оборонпрому, вирок кабміну імпотентному з імпотентою радою. Це вирок Україні, як і обіцяв Зеленський у 2019 році.
    https://defence-line.info/?p=3470&f...EGJgyk-esYOcRCQL3Q_aem_ESer2LKJxc2NT0gus21MqA

6. MayorMayor

Поки потужне гундосе жиденя з потужною кодлою потужно пиздИть та пИздить- військові самі роблять БК для дронів.

Останнє редагування: 21 сер 2025
а де твій аватар? :)