Волонтери в час російсько-української війни

Тема у розділі 'Війна', створена користувачем Gyppsy, 12 бер 2022.

1. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Львівський волонтер та кулінар Всеволод Поліщук розповів, як насправді поводяться біженці та переселенці, повідомляє Про Львів.

Про це Поліщук написав у Facebook. Він наголошує – великодушних та щедрих українців більшість, а війна їх лише об’єднала.

Я нічого не знаю про ваших хамовитих переселенців. Наші харків’янки тихенько, але впевнено дякували за все. За чай, за мило, за рушник, за яєшню, за канапку, кожного разу дякую. Хоч я чітко зранку показав і наголосив, що ось є готовий салат, а ось начистив бульби і моркви, і замочив сочевицю, і ось цибуля, ось спеції, лише зварити зупу, їли аж до вечора залишки того, що залишилося після 20ти годин у потязі, якісь шматки хліба і сиру, та консерву. І аж увечері допомагали мені варити ту зупу, з їли по тарілці, стрясаючись щоразу, коли запускався холодильник.

Лише коли зайшли до хати в Рогатині, де місцевий волонтер не ночував уже десять днів і не опалював, тож у хаті було градуси 3-4, дев’ятирічна дівчинка заплакала і сказала “хочу додоооому”. Але дорослі не сказали нічого, тільки знову за все дякували. А потім ще намагалися дати нам гроші. “Як не за кімнату, то хоч за бензин, будь ласка”. У Рогатині вони пішли у міськраду волонтерити на другий де день. Так само я точно знаю, що волонтерять десятки приїжджих у Львові.

Я нічого не знаю про ваших здирників – галичан чи закарпатців. Я бачив людей, які повивозили на польові кухні обладнання, котре коштує тисячі доларів, і це – останнє, що було в цих людей, які в боргах ще після локдаунів. Ці люди не ображалися, якщо хтось не дякував, бо бачили, наскільки всі в шоці. Я бачив людей, які не їли по дві доби, хоча за цей час самі організовували харчі хто для десятків, хто для сотень, хто для тисяч людей. Я бачив людей, які носили важелезні коробки і посміхались. Я бачив людину, яка потай від водійки закидала гроші в авто на бензин, бо авто зробило невеликий гак, щоб до ліків на фронт докинути особисті речі хірурга.

Я бачу, як спокійно організовують ланцюжки доставок львівяни, хмельничани, миколаївці й одесити. Як несподівано потіснішала країна, як Київ став майже поруч, а Харків – трішки дотягнутися і можна поплескати по плечу.

Це дійшло ще не до всіх, і є ті, хто ще не побачив змін. Є ті, хто загнав до неба ціни на квартири. Є ті, хто доїхав до курортних містечок першого ж дня і намагається робити вигляд, що війни нема. Але це одиниці, які не роблять погоди, якщо не робити цим історіям “максимальний репост”.
    Не знаю, як ви, а я дуже хочу якнайшвидше побачити відбудовані Харків і Чернігів, і потрапити в звільнений Херсон. Ходити і обнімати там усіх.

View: https://www.facebook.com/vsevolod.polishchuk/posts/10226183527311394

• Подобається Подобається x 1
  2. Gyppsy

3. Gyppsy

4. Gyppsy

Сергій Притула
    [​IMG]Вибране · 16 хв ·

Я занадто часто чув у житті фразу «це неможливо», щоб звертати на неї увагу!

Тиждень тому ми збирали 300 тисяч євро на крутий безпілотний комлекс для ЗСУ. Ця сума була більшою, ніж я зібрав на Армію за 2021 рік.
    А минулого тижня ми зібрали ці гроші ЗА ТРИ ГОДИНИ.

Постачальники з Європи зрозуміли, що ми з вами не жартуємо і нам знайшли ще один комплекс БПЛА! І він, курва, ще кращий!!!
    У комплексі 2 дрони, модель гібридна з бензиновим двигуном, час польоту ДО ВОСЬМИ ГОДИН! Дальність польоту до 850 км з віддаленням від станції до 150 кілометрів. І найцікавіше — КОЖНА ПТАШКА ЗМОЖЕ ПОНЕСТИ ДО 25 КГ КОРИСНОГО ВАНТАЖУ[​IMG]
    Тобто: більша дальність, більша живучіть, більша ефективність. Це буде хороша допомога рідній Армії.

А тепер до головного…
    ЦІНА ПИТАННЯ: 490 000 євро.
    Бронь на комплекс - 2 дні.

Ми приймаємо PayPal, криптовалюти, гривні, долари, євро та злоті на рахунки нашого Благодійного Фонду, гривні на мою особисту волонтерську картку, SWIFT в доларах та євро.
    Я знаю, що ця війна вимотує нас усіх і спустошує наші гаманці. Але ми будемо битися за збереження життя кожного солдата, який б‘ється, щоб зберегти наші життя!
    До праці, панове!!
    Я знаю, що нам це вдасться!!!
    Репост - це теж дуже доречно!
    Paypal: serhiy.prytula.kyiv@gmail.com
    USDT (TRC20)
    TW5pD4kFuQ4PfS1NkcTcvQ44djQwczQj37
    ETH
    0x858fa9c4de5f7a0e7d6eacb671c3482665a543b2
    BTC
    bc1qkd5az2ml7dk5j5h672yhxmhmxe9tuf97j39fm6
    Патреон https://www.patreon.com/prytula
    БО Благодійний фонд Сергія Притули
    ЄДРПОУ 43720363
    Гривня UA 47 305299 00000 26005026707459
    Долар UA 90 305299 00000 26001026709343
    ЄВРО UA 87 305299 00000 26009016707067
    PLN UA 893052990000026006046712337
    Призначення платежу « Благодійна допомога»

276261664_523617959122809_4113648331281283309_n.jpg

5. Gyppsy

Yanina Sokolova в місті Житомир.
    5 год ·

Друзі, ми дякуємо всім, хто допомагає армії. Ви - круті[​IMG][​IMG]
    Скільки саме буде тривати війна невідомо.
    Тому давайте підготуємося до довготривалого марафону з безумною перемогою України.

Сьогодні я була у Житомирі.

На фото у білому янгол-охоронець 72 та 95 бригад Yuliya Tolmachova. Ми заїхали у штаб щоб передати спальники від українців з Польщі.

Друзі, 95 і 72- легендарні бригади.
    Зараз вони у гарячих точках, де йдуть бої.
    Ви б бачили їхні авто.
    Це ніби з найстрашнішого американського бойовику, тільки це України після бою в Охтирці.

Попереду нові випробування.

Дуже прошу вас допомогти з тим, що збереже не одне життя наших.
    [​IMG]Потрібно на зараз[​IMG]
    -2 квадрокоптера Autel з тепловізійною камерою.
    -авто Mitsubishi L 200(готові купити, але ходове)
    Це треба повторюся на зараз[​IMG]

#РазомДоПеремоги!

Допомога фронту
    Монобанк
    4441 1144 6766 1102
    Толмачова

Приват
    4149 6293 5130 2674
    Толмачова

PayPal tolmachova808@gmail. com

Питання по цих опціях можете поставити: +380 (67) 783 48 14 Юлія.
    #СлаваЗСУ

6. Gyppsy

Leobit
    19 год ·

У перші дні військового вторгнення росії в Україну компанія Leobit разом зі співробітниками забрали на потреби ЗСУ 650 000 грн. Ці кошти були передані у фонд Повернись живим — найбільший в Україні фонд допомоги армії.
    І на цьому ми не зупинились, наші працівники активно долучаються до волонтерських ініціатив та допомагають на всіх фронтах у боротьбі з ворогом.
    Леобітівцям вдалось зібрати 500 000 грн, ці кошти компанія подвоїла зі своєї сторони, таким чином вже цього тижня ми перерахували 1 000 000 грн у фонд Сергій Притула. Частина грошей передана на проект “Пекельні тачки” (закупівля автомобілів для військових), та частина — на придбання військового спорядження для наших захисників.
    Не зупиняємось на досягнутому!
    Україна переможе! [​IMG]
    Проект "Пекельні тачки": https://pekelnitachky.com
    #standwithukraine #stopwar #SupportUkraine

7. Gyppsy

Сергій Притула
    [​IMG]Вибране · 16 хв ·

Кожному, хто долучився, присвячується…

Вчора, о 19.00 я звернувся до Вас із проханням допомогти із придбанням крутого комплексу БПЛА, який стане дуже помічним у роботі однієї з наших механізованих бригад.

Бюджет цього придбання у гривневому еквіваленті був в районі 16 млн. грн.
    Це було складне завдання, адже виробник сказав, що «бронь» на комплекс - 2 дні. І нам потрібно було бути дуже оперативними.

Сьогодні о 1 ночі, я константував той факт, що необхідна сума зібрана. ЗА 6 ГОДИН!!!
    Той випадок, коли хронічне безсоння було замінене щасливим сном!
    Сьогодні зранку я спочатку підтвердив партнерам факт придбання комплексу. Потім обновив інформацію по рахунках…

І замовив ще один комплекс БПЛА вітчизняного виробництва ПД-2, який колись показував вам у себе на сторінці в листопаді минулого року ( краса на фото)!!!
    Це дуже велике щастя, що він був у наявності!
    І дуже велика вдячність компанії-виробнику, що ще вчора вийшли з пропозицією!!!

Завдяки Вашим пожертвам, ми змогли придбати не тільки той комплекс, на який збирали, а й ще один, який посилить наші ССО і, що теж важливо, для якого вже готовий екіпаж управління!!!
    Вартість придбання - 360 000$!

Коротше кажучи, коли я звів до купи всі надходження з картки і пейпала, я зміг ще в першій половині дня перекинути на рахунок фонду 30 000 000 гривень, яких вистачить на проплату завтра цих двох комплексів БПЛА і ще буде зверху на інші поточні витрати.

Попри все багатство української мови, мені зараз вкрай важко знайти у синонімічному ряду правильні слова, щоб висловити ту вдячність, яку я відчуваю!
    Я б дуже хотів обійняти кожного з Вас!!!
    Але замість моїх обіймів, Вас буде, незабаром, зігрівати інформація у випусках новин про те, як наша арта палить російські колони і позиції!

І ви будете знати, що доклались до цього!

Якщо ви вчора поширили мій допис з проханням про допомогу, то поширте сьогодні і цей допис, щоб не залишилось тих, хто думає, що є якісь задачі, які нам не плечу!!!

Орки будуть знищені!

Ми вистоїмо!

Працюємо, панове!

Слава Україні!!!!

8. Gyppsy

“Зграя”, що працює на перемогу. Один день з життя волонтерського штабу у Києві

Що таке "Зграя"?
    “Ми заснували “Зграю” під час Майдану (у 2013-му), – розповідає Женя Таліновська, одна із засновниць організації. – Щоночі вартували на Майдані, організували велодоставку, займалися штабами та продуктами”.

У 2014-му “Зграя” почала займатися волонтерством для фронту.

“Наші хлопці брали участь у звільненні Маріуполя, – згадує Женя. – Ми їздили туди, збирали великі кошти, закуповували все, що потрібно для солдатів”.

До повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року вона працювала дизайнером в ІТ-компанії, допомагала з фандрайзингом фонду “Кожен може” та підтримувала дитячі будинки. Зараз вона координує ініціативу, що допомагає українським військовим у Києві.

Коли у 2020-му в Чорнобилі горіли ліси, Женя зі “Зграєю” їздили в Чорнобиль, збирали гроші для підтримки рятувальників та допомагали пожежниками гасити пожежі. “Наш друг там працював оператором дрона з тепловізором. Він шукав маленькі осередки полум’я. Через нього ми туди вийшли й декілька тижнів збирали гроші, привозили лопати, їжу, все що потрібно”.

“Зграя” – це неформальна організація, вона не зареєстрована, у ній ніхто не працює. “Зграя" збирається і починає допомагати щоразу, коли вона потрібна країні або місту. А потім продовжує жити своїм життям”, – розповідає Женя про роботу свого громадського об’єднання.

Публічний звіт "Зграї" від 12 березня. фото з Фейсбук-сторінки організації

9. Gyppsy

10. Gyppsy

Дев’ять тисяч порцій в день. Як працює польова кухня у Львові — Локальна історія

У третій день російсько-української війни на Двірцевій площі Львова волонтери розгорнули польову кухню. Більше місяця тут готують гарячі страви, розливають на порції, пригощають на місці та розносять перонами вокзалу. На початку війни, коли наплив людей був особливо великим, готували цілодобово. Про роботу польової кухні, її кухарів та страви розповідає один із організаторів – підприємець та ресторатор Андрій Німець.

“У казан вміщається 320 літрів, або 1200 порцій. У перші дні війни ми встигали за день приготувати сім казанів супу”, – пригадує директор та співвласник ресторану “Бойківська гостина” Андрій Німець. Разом зі своїм другом Іваном Бойком, директором Aria Motors – Honda, їм вдалося налагодити роботу польової кухні за два дні – вона запрацювала 26 лютого.

“Зрозумів, що треба робити те, що вмієш – готувати їсти”, – говорить з усмішкою Андрій. Спочатку хотіли розмістити кухню на кордоні, проте там з їжею допомагали місцеві мешканці. Тож вирішили розташувати біля Головного залізничного вокзалу. Під кухню виділили місце, намет, підключили електрику, завезли воду та дрова.

“Подзвонив братові – дрова для кухні зібрали усім селом. Написав повідомлення на своїх сторінках у соцмережах – одразу отримав необхідні інгредієнти для страв”, – каже Андрій Німець.

11. Gyppsy

Роман Шрайк
    1 год ·

може бути гарною ідеєю.
    Коли почула, що запровадили програму ЄПідтримка, вирішила, що користуватися нею не буду. навіщо брати гроші у держави, якщо вони вам критично не потрібні?
    тоді я думав, що зможу отримати ці гроші і відправити в армію, але одразу відкинув цю ідею - який сенс перекидати гроші з однієї державної кишені в іншу?
    а потім я думав, що Міноборони з нинішнім керівництвом, звісно, молодці, але все одно це велика неповертальна машина, і добровольці будуть закривати якісь дірки швидше і точніше.
    то я подав заявку через Дія отримав 6,5 тис, додав своє і скинув волонтерам.
    на Monobank це відносно легко: інші платежі благодійні - я обрав Сергій Притула та фонд Повернись живим звичайно, можна обрати інші організації.
    по суті, так ми проводимо децентралізацію військової допомоги. imho це плюс.

12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Волонтери дійсно допомпгають ЗСУ.
    Дуже допомагають. Такої підтримки я ще не бачив з 14-го року.
    І свято вірять в нас і нашу Перемогу.

13. Gyppsy

Колишня дружина Джеффа Безоса пожертвувала Україні 100 мільйонів доларів

Найбагатша жінка світу підтримала українських біженців.

Американська благодійниця Маккензі Скотт, колишня дружина засновника Amazon Джеффа Безоса та найбагатша жінка планети, пожертвувала українським біженцям значну суму. Про це пише Forbes.

Opera Знімок_2022-03-29_114157_www.facebook.com.png

14. Gyppsy

View: https://www.facebook.com/events/1021036852130803/?ref=newsfeed

Організатор події: Lviv Music Room

Публічна · Будь-хто у Facebook чи поза ним

ОТЖЕ, завтра, в неділю, о 17-00 ви мусите подивитися цей грандіозний концерт-марафон на Lviv Music Room. Б’ємо ворога рідною піснею і збираємо кошти на потреби передової. Показуємо, що ми – незнищенні.
    Без обмежень (Сергій Танчинець). Віктор Винник (Мері). Павло Табаков. Іванка Червінська. Ivan NAVI. ХАС. Наталка Карпа. PANCHYSHYN. SVIT. Wszystko. Ірина Доля. Андрій Капраль. Петро Радейко. Софія Федина. Заліско. Андріана. Артур Боссо. Анна Добриднєва. Андрій Князь. Лєна Корнєєва. SHUMEI....
    Початок о 17:00. В описі до відео будуть реквізити для пожертв.
    Це займе цілий ваш вечір. З 17:00 до комендантської години маємо встигнути. З нетерпінням чекаю завтрашнього дня!

15. Gyppsy

Сергій Притула
    [​IMG]Вибране · 1 год ·

Немає такого дня, щоб я не дякував Збройним Силам України за їх подвиг!

Подумки, коли прокидаюсь чи засинаю у нерозбомбленому домі. Вживу, коли, впродовж дня, до нашого штабу стікаються десятки (а в період оборони Києва - сотні) військовослужбовців. Зрештою, тут на сторінці у своїх дописах.

Волонтерство є важливим елементом українського сьогодення, але наша робота не йде в жодне порівняння з тим пеклом, через яке щодня проходять хлопці і дівчата, які боряться на нас і за Державу!

Проте, з вашого дозволу, я хотів би сьогодні подякувати на своїй сторінці, як усім українським волонтерам, загалом, так і, безпосередньо, тим хто працює зі мною.

Нашим волонтерам з штабу на Гончара, нашому логістичному хабу у Львові, нашому логістичному хабу у Перемишлі, гуманітарному складу нашого фонду на Васильківській, нашому складу на Подолі, нашим закарпатським друзям, івано-франківцям, буковинцям, тернополянам, колегам з Волині, тим, хто «рисачить» по усій Європі і Британії у пошуках всього необхідного, колегам зі США, нашим бухгалтерам, логістам, усім кур’єрам і драйверам, які перекидають через кордон і доправляють у Київ чи, безпосередньо, у підрозділи, усе необхідне!

На цих фото лише частина вище перелічених людей.

Але і тим, кого на них немає, мій низький уклін.
    Кілька сотень людей стали частиною одного механізму!
    Завдяки тому, що українці зі всього світу мають великі серця і довірили нам, як людям, які можуть знайти, дістати, купити, завезти, розвезти… ми спромоглись!

Ми спромоглись допомогти Армії коптерами у кількості понад 600 штук (85 ще доїжджають, 200 -законтрактовані і на стадії виробництва), понад 8000 радіостанцій, кілька тисяч комплектів амуніції по кожному пункту: (броня, форма, берці тощо), законтрактовано пошив ще 5 тисяч комплектів форми, близько 330 генераторів, роздано тисячі турнікетів, доправлено по підрозділах близько сотні хороших тачок (ще +/- 30 в процесі придбання), понад 600 тепловізорів, тепловізійних прицілів, приладів нічного бачення, коліматорних прицілів, специфічних насадок для снейперських прицілів тощо, тисячі планшетів, тисячі павербанків, купа іншої номенклатури, перелік якої займе багато аркушів А4 формату)).

Окремо стоять 7 БПЛА різних модифікацій. Здавалося б, мало, але це понад 2 000 000 доларів.
    Загалом за 1,5 місяці ми допомогли військовим вже, або законтрактували допомоги, на суму приблизно у 350 млн.грн.

Що було б неможливим без підтримки нашої роботи українцями, українським бізнесом, співчуваючим громадянам інших країн!
    Ми дякуємо усім за підтримку! І, головне, за довіру! Бо якщо волонтерство стоїть на якихось китах, то головний з них – це довіра!

Окремо хочу подякувати гуманітарному крилу нашого фонду!

Усій команді, яка у стислі строки показала феноменальну працездатність і налагодила процес так, що я не можу знайти слів, як вами пишаюсь!

На цьому тижні ми перетнемо позначку у 1000 тон гуманітарних вантажів, які ми отримали і розвезли по різних куточках України!

В умовах відсутності фінансування цього напрямку, ви дуже круто масштабувались і це дозволило нам розпочати процес відкриття хабів по Україні! Молодці!!!
    Дякуючи вам усім, я б хотів одразу попередити, що найважче попереду.

Тому, тримаємо стрій і віддаємо всі свої сили на допомогу тим, без кого ми просто статистика.

Слава ЗСУ!!!
    Дякуємо ЗСУ!!!
    Дякуємо усім, хто підтримує!!!

Працюємо, панове!!!

• Подобається Подобається x 2
  16. Gyppsy

17. Gyppsy

‼️Друзі, продовжуємо збір на ЗСУ - АВТОМОБІЛЬ на передок! Якщо не маєте змоги допомогти фінансово, репост ваш внесок!

Перемогти ворога ми можемо тільки, якщо закінчимо бігти марафон.

Тому, кожні ваші 10, 20, 100 гривень дуже важливі! Якщо всі 15000 моїх підписників скине по 10 гривень, це буде 150 тисяч гривень !

Тому, дуже прошу всіх.

Реквізити для збору коштів:

Paypal: aronets@gmail.com

монобанк 5375414101744943

приват 4149439311396976

Пост у фб для репосту: Олександр Аронець

18. Gyppsy

19. Gyppsy

20. Gyppsy

Сергій Притула
    [​IMG]Вибране · 1 год ·

До наших структур у Перемишлі, Львові і Києві, додався ще «перевалочний пункт» у Дніпрі.
    І доставка допомоги одразу на кілька напрямків стала і швидшою, і частішою!
    Працюємо, панове!!!

а де твій аватар? :)