У 2006 році Україна підписала європейську Конвецію про якесь врегулювання..., згідно якої водійські права мають мати термін дії. Йдеться про 50 років! Це стосуватиметься лише водіїв, які їздять закордон + ті, які отримують права зараз. Все решту залишається так, як було. Думки. 1. якщо я отримав права у 20 років, то вони дійсні до моїх 70 років. Чи захочу я здавати на нові? І чи взагалі то ше тре дотягнути до такого віку. 2. у нас, як завжди, коли скажуть молитися, то влада чоло розібє - зроблять термін не 50 років, а допустимо 10, щоб служба медом не здавалися, тому спішіть міняти права, де написано 50 років, бо як вже напишуть 50 років, то того не викреслиш з документів і не переправиш на 10. 3. які документи і що треба, щоб поміняти свою права на нові - міжнародні? 1. паспорт 2. ідентифік. номер. 3. старі права 4.медичну довідку 5. доказ, що ви останніх півтора року практикували водіння(техталон власного авто, довіреність діюча, або довідка з роботи) 6 довідка, що у вас нема заборгованостей по штрафах. Ось такий перелік потрібен. Ви скажете: а де тут прихований хабар для даїшників? А ось вам і пункт номер 7: 7. екзаменаційний картка, де вказані оцінки, коли здавали екзамени на права. Як сі чуєте? З крісла не впали? То називається: Іді сюда, стой там! Слава корупції і мудрим головам чиновників!!!
Місяць тому я переробляв свої старі права на нові національні, бо ті старі вже були дуже не в хорошому стані. Вся процедура вимагала медичну довідку, екзаменаційну картку (яку на щастя зберіг ще з тич часів коли складав іспити) і офіційної оплати в касу 420 гривень. Година часу - і права були в мене на руках. На рахунок міжнародних прав - то, як виявилося, ше їх не потрібно мати аби їздити за кордон. Отож я зараз закордоном із своїми новими українськими національними правами. p.s. якщо ви не маєте екзаменаційнцу картку, то з неофіційних джерел треба неофіційно додати ше 50 зелених
А чого це Вас так збентежило? Хочете, прям зараз викладу свою... 1982-го року "народження"... З усіма оцінками і відмітками про заміну прав і відкриття свіжих категорій...
Ну це я також не дуже розумію, а ше більше не розумі того, шо мугу мати підтвердження, шо я маю автомобіль і не менше 3-х років їжджу ним
Льогко... Ви вчились на водія в Винниківському ПТУ у тисячу девятсот курносому році, права отримали там же і їздете ними дотепер. В гаїшній базі даних Вас немає. І тут, через пів-століття "явлєніє" у МРЕВ: - Я тут такий крєндєль, давай мені міжнародні права... От тому її і вимагають.
Михайлович, свого часу я, "крєндєль", заявилась у чеську інспекцію з українськими правами. Думаєте, я була у якісь базі даних? Тим не менше, чеські права мені видали через півгодини, заплатила 50 корун... Ніяких інших документів від мене не вимагали.
5.В мому випадку як бути? Нову машину купив рік тому, стару, на якій проїздив 13 років продав. 6. Довідку про штрафи в кого брати? В тому самому ДАІ, для того самого ДАІ ?
Я теж напевно складу компанію Миху, і ще раз уточню. Навіщо екзаменаційний лист, якщо я здаю своє старе посвідчення водія ? До паспорта ніхто ж не носить ще й свідоцтво про народження. Звиняйте за тугодумство, якщо щось
виконавча служба від бстиції. В кожному районі таке є, навіть у Сихові. ---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:42 ---------- І шо? Їм конче в базу даних тре ввести мої оцінки? Шо то змінить? ---------- Додано в 14:49 ---------- Попередній допис був написаний в 14:44 ---------- то є звичайна корупція, бо ту макулатуру рідко хто зберігає. Свідоцтво про народження - це ще документ. А той екзаменаційний лист при наявності старих прав немає жодного змісту. Це зроблено виключно, щоб дати на лапу у МРЕВ.
А у разі втрати чи загубленні прав, Ви збираєтесь знову на курси йти? Зараз, коли починається базування даних, можливо і дійде до того, що все буде в МРЕВовській базі. А поки того не є, пильнуйте картку...
"В Украине полным ходом идет выдача новых прав с ограниченным сроком действия. Получить бессрочные «корочки» уже невозможно. Все будущие водители, которые успешно сдали экзамены в ГАИ, уже получают права со сроком «годности». Напомним, что украинское правительство установило для национальных водительских удостоверений беспрецедентно длительный срок действия - в 50 лет. Похвастаться подобным сроком вряд ли сможет еще какая-то страна участница Международной конвенции о дорожном движении. Напомним, что требование ограничить срок действия прав как раз и продиктовано Конвенцией (ст. 43 и положением №6). Получить бессрочные права в Украине уже нельзя - такие документы в отечественных МРЭО уже не выдаются. Об этом нам сообщил начальник пресс-службы Департамента ГАИ Игорь Клопотий. Права со сроком действия в 50 лет также получают водители, которые решили заменить свои старые «корочки». Этот срок проставляется с момента выдачи нового удостоверения. Обязательного обмена прав не предусмотрено и старые документы используются наравне с новыми. Можно по ним ездить и за рубежом - ст. 43 Конвенции предусматривает, что все национальные удостоверения, выданные ранее, должны взаимно признаваться всеми странами участницами. Вместе с тем, Игорь Клопотий, рекомендует автолюбителям, которые планируют выезжать за рубеж во избежание проблем заменить права. По его словам, не исключены ситуации, когда полицейские других стран могут усомниться в действительности украинских удостоверений - например, им не донесли информацию о взаимном признании старых прав и в данном случае, чтобы подтвердить это придется искать и предъявлять соответствующий текст Международной конвенции. Могут также возникнуть проблемы и при получении автомобиля напрокат." Экспедитор из нашей фирмы получил новые права, официально заплатил 600 грн, опыт водителя подтвердил генеральной доверенностью на авто матери, хотя мог и предоставить справку с фирмы, о том что работает водителем. А вот что он сдавал права на категорию А не смог подтвердить, хотя на все остальные категории бумажки были, как не доказывал он что на мотыке не катается, пришлось ему доплатить
Питання. Яким чином громадянин Польщі, який має водійські права категорії Б, може зробити водійські права в Україні категорії С (для керування вантажівкою), щоб вони були дійсні в Польщі?
Доброго дня. Скажіть будь ласка, чи обов'язково навчатись в автошколі, щоб отримати водійські права? Чи можна самостійно вчити правила і брати приватні уроки водіння?