Вода

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мих, 25 тра 2007.

  1. Mylnyk

    Mylnyk Well-Known Member

    1) підкажіть чи вірне рівняння 0,7мСм = 490ppm=9.8мг-екв/л = 27dH ?
    після цього ми дізнаємося про ваш професійний рівень ;)
    2) ви стверджуєте що після осмосу буде 20-60 мг-екв/л ? і це нормально ?
     
  2. Mylnyk

    Mylnyk Well-Known Member

    вплив на ШКТ , осмотичний тиск, розчинник, гази у воді - "рийте" в цьому напряму . Також активні іони ;) .
     
  3. dorozhnik

    dorozhnik Member

    Екософт рекомендує змінювати префільтри 1 раз на 3 місяці (розрахунок при максимальній продуктивності), в умовах Львову можна сказати так: забезпечення проходить по 7ми різним водогонам, найкраща - стрийська лінія, найгірша - личаківська. З механікою все зрозуміло - забилось-змінив. Щодо префільтру, який забирає хлор та хлороорганічні сполуки то він потребує обов'язкової зміни через те, що ці сполуки проїдають його і таким чином ресурс виходить 3-5 місяців в залежності від насиченості води даними сполуками.
    З практики скажу так - 1 раз на 2 місяці змінюю механіку і 1 раз на 3 місяці - вугільний
     
  4. dorozhnik

    dorozhnik Member

    1) 0,7мСм - уточніть одиниці виміру, щодо іншого - в кількісному значенні це рівні показники, але в різних одиницях виміру жорсткості
    2) Європейські норми дають границі ідеальної води для пиття 20-60 мг-екв/л
     
  5. dorozhnik

    dorozhnik Member

    Якщо бути точним, то це значення <0,5 (значення для води 1 класу "High status" згідно директиви 2000/60/ЄС)
     
  6. dorozhnik

    dorozhnik Member

    Куповані води і вода з осмосу ідентичні. Чому? Тому що ніхто Вам не розтопить льодник. Вся вода, яку ми купуємо має приблизно однакове значення (0,4-0,8твердість, солевміст 40-60мг-екв/л), чому? Тому що виготовляються вони за допомогою осмосу, тільки промислового (з великою продуктивністю). Різниця лише в тому, з якого джерела отримана вихідна вода (свердловина/водопровід). На деяких сайтах виробників навіть наведені фотографії та схеми водоочистки та водопідготовки.
    Пізніше знайду сайт виробника по виготовленню питної води на якому знаходив зображена система очистки
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Баян Баян x 1
  7. dorozhnik

    dorozhnik Member

    Вкладення:

    • TT_V_2.jpg
      TT_V_2.jpg
      Розмір файлу:
      63,8 КБ
      Переглядів:
      3
  8. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Я розумію, просування зворотнього осмосу - це добре, але не так ряно. Запитайте свого шефа про осмос. Навіть він не поділяє ваших переконань.
     
    • Не подобається Не подобається x 1
  9. dorozhnik

    dorozhnik Member

    Я не збираюсь щось доказувати або переконувати вас, це вже давно проїзжена тема і на рахунок цього є багато наукових публікацій.
    Більшість води, що представлена на ринку виготовляється по приблизній схемі: вхід>механічна чистка>водопідготовка>осмос>готовий продукт.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Мих

    Мих Дуже важлива персона


    ну от... це вже тепліше....
     
  11. Mylnyk

    Mylnyk Well-Known Member

    мілісіменс
     
  12. Mylnyk

    Mylnyk Well-Known Member

    ще раз уточню - ви впевнені що все вірно написали ?
     
  13. Mylnyk

    Mylnyk Well-Known Member

  14. dorozhnik

    dorozhnik Member

    Так, для води Ії кат.
     
  15. dorozhnik

    dorozhnik Member

    Заг. солевміст - сума всіх аніонів і катіонів, присутніх у воді, додайте все і отримаєте кінцевий результат
     
  16. dorozhnik

    dorozhnik Member

    показник електропровідності, а ми говорили про твердість
     
  17. Mylnyk

    Mylnyk Well-Known Member

    то похлопочіть ! щоб чоловіку дали премію під НР за таке рряне старання ! молодець ! всі б так працювали !
     
  18. Olenall

    Olenall миється в бані

    а колись(кажуть бабусі) можно було пити не тільки з кринички, а з маленької копанки..
     
  19. Mamitta

    Mamitta Member

    Не знаю Або у нас осмос не такий , або ще чогось Але вода з супермаркету смачніше тієї , що у нас йде з крана
     
  20. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Після того, як вода пройшла осмос, слово "смак" втрачає будь-який зміст. Це хімічна сполука аш-два-о - без смаку і запаху.
     
а де твій аватар? :)