Мне не приходится. Я живу и работаю в русскоязычном окружении, к тому же я не чиновник. Но при необходимости я могу перейти на мову, хотя, конечно, мне это будет сделать некомфортно. Просто нет практики общения на мове.
але ви не поважаєте моє бажаняя спілкуватися з вами україньскою мовою, незважаючи на те, що мені теж дуже важко спілкуватися на неї (взагалі то не дуже важко, важко спілкуватися - грамотно), але я не вважаю це чімось принизливим, ви вважаєте??? додаток...:
Нет, не уважаю, потому что Вы просто ёрничаете. Писали-писали по-русски,- тут бац! Пробило! Захотелось со мной на мове поспілкуватись. С чего бы это? Я перехожу на мову с украиномовными людьми, которые мне симпатичны. Извините.
Російскомовні дуже часто розповідають , як їм некомфорно спілкуватися українською, як важко їм розуміти українську, але при цьому навіть не допускають, що хтось в Україні може некомфорно відчувати себе, спілкуючись російською. Принцип : россійську ПОВИННІ знати усі - діє з радянських часів. Я часто спілкуюсь з українськими громадянами для яких і россійська, і українська мови не є рідними. Вони за одну державну мову, бо це для них єдиний шанс зберегти рідну мову.
Нет, мне как раз не тяжело. Я выросла по соседству с бабушкой и дедушкой, которые говорили на хорошей украинской мове. Я чувство мовы впитала с детства, она для меня такая же родная, как и русская речь, просто нет практики общения.
це природно, в усьому світі -носій більш рейтинговоi мови важко освоює inferior мову чи багато американців, які мають природний english, знають інші мови? такий американець шведску ні захоче вчити без крайніх обставин, а швед- англиску- no problem що за принцип такий? звідки?
живите по рейтингу мистер канадец я понимаю что для вас рейтинг превыше всего, но у людей есть еще и другие ценности - несколько выше рейтинга дом -2 рулит? :rolleyes:
Мабудь, мої дід з бабцею цього принципа не знали, тому все життя балакали українською. І це ще не все! Усі магазини були завалені українською літературою, або перекладами іноземних класиків на українську, радіо теж вело програми на мові, а по телевізору ішов канал УТ-1 виключно на мові. Отаке от неподобство!
ну и слава богу могу тока презюмировать, шо ваши геополитические ценности- Украина- мова- русофобство(напоминает,как при совке было- Ленин- партия- комсомол))
в отличие от вас у меня нет геополитических ценностей, я не страдаю "владычеством над миром" у меня есть исключительно общечеловеческие ценности, впрочем зачем оно вам надо, продолжайте думать, что вы "царь горы" адью, ребеллинговый вы наш, афиилированный хозяин, некоего этноса :rose: