Власть боится митингов. 22 января День соборности Украины.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем kertis, 21 січ 2011.

1. Маджентис

Маджентис Главный Бухгалтер

Я украинских реалий тоже не знаю.

Ну как то по русски можно его сформулировать.
    День независимости, например, день национального возрождения...
    Насколько я понял по Вашей ссылки - день воссоединения двух частей украинского государства.

А то слово "соборность" чем-то поповским попахивает.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

скоріше "день единства"

3. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Акт воссоединения Великой Украины и Галичины, если коротко.

4. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

Всіх вітаю з Днем Соборності України. Схід і Захід разом! :rock:

5. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Старослов'янське "соборність" на угро-фінській називається "собиранием земель". Різниця лиш та, що в нас соборність відбувалася на своїй землі, а не на захваті чужої.

По суті теми. Вернувся з центру. Враження наступні.
    ВЛАДА. Заблокували майдан Незалежності нагнаними за гроші людьми та концертом в більшовицькому стилі про "єдіний, майже савєцкій, народ". Такса студентам та пенсіонерам - 120-150грн. Про плату артистам - не знаю.
    ОПОЗИЦІЯ. Кожен "гетьман" гнув свою кирпу. Яценюк десь на Подолі, не бачив. Костенко влаштував "носіння прапора" декількома сотнями людей. Дисципліновано під дудку влади виконував всі команди "освободить проєзжую часть", але все ж засвітився перед народом, що він ще не повний політичний труп.
    На Софіївському майдані зібралося найбільше СВІДОМИХ (не за гроші), десь декілька тисяч. Тут порадувало те, що не погидували один одним Тарасюк, Юля та "Свобода". Були ще й представники київського патріархату, які замість пропаганди християнської моралі суспільству по кальці РПЦ лізуть теж "будувати державу".
    ГОЛОВНИЙ НОСІЙ ВЛАДИ просидів на своїй жлобській печі, не удосужившись сказати політикам своє "фе". Особливо вразив студенський молодняк своєю продажністю за вказану зверху суму. Розплодившийся жлоб не будує своє життя, а пристосовується до обставин, підсунутих черговою жлобською владою.
    Від всього цього попереднього гірко на душі. Навіть не підняло настрою те, що винесені мною десь штук 50 моїх книжок розхватали за гроші, як свіжевипечені пиріжки, бо слух про неї вже пішов по Україні.
    Попереднє підтверджує правильність назви моєї книжки - "Історія українського невігластва". Продовжуємо жити однією надією, бо віра та любов якось десь загубилися.

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Да бред всё это!

7. GR_

GR_ Дуже важлива персона

Бред что?

8. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Як і "Теорія відносності" Енштейна.

9. Степаныч

Да всЁ. Если одна страна, один народ, зачем его "злучать"? Смысл этоЙ "ЗЛУКИ": В ОДНОМ: ДОКАЗАТЬ, ЧТО ЗУ-УКРАИНЦЫ=ВУ УКРАИНЦАМ? БРЕД. и ТАК ПОНЯТНО, ЧТО РАВНЫ. СМЫСЛ ЭТО ДОКАЗЫВАТЬ???:scratch_one-s_head::scratch_one-s_head::scratch_one-s_head:

10. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Що в Степанича в якийсь день року "день народження". Навіщо?

11. GR_

GR_ Дуже важлива персона

Так в том то и дело, что один народ тогда впервые оказался благодаря этому Акту одним единым целым в составе одного государства, пусть и не надолго. Что не так?

12. Оникс

Оникс Well-Known Member

У Донецьку в День соборності помолилися за єдність українців

13. Оникс

Оникс Well-Known Member

Міліція затримала організатора акції До Дня Соборності у Донецьку

14. bars

bars Well-Known Member

Думкою багатіти нікому не заборонено...:sad:

15. Оникс

Оникс Well-Known Member

У промові на честь Дня Соборності Янукович переплутав слова "заради" і "зарази"

http://ua.korrespondent.net/ukraine/1177547-u-promovi-na-chest-dnya-sobornosti-yanukovich-pereplutav-slova-zaradi-i-zarazi

16. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Степаныч, я Вам как ребенку попробую объяснить:

Вот одна часть Украины (Великая Украина), оказалась в составе Российской империи. А другая часть Украины (Галичина) в составе Австро-Венгрии.

А вот 22 января 1919 года, обе части Украины воссоединились. И для многих людей это праздник.

17. Norton

Norton камышовый кот

читаю: думаю багатіти нікому не заборонено...:rolleyes:
    [OFFTOP]Пан Прокип а по чем книжки?[/OFFTOP]

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Це що, завидки? Гріх.

19. Степаныч

Вчитайтесь в то, что Вы написали. Как можно Актом создать народ??? Народы актами не создаются.
    Анджей,
    как ребенку поясню. Ничего тогда не воссоединилось. Праздновать нечего. Это все равно что праздновать намерение выиграть битву, которая была проиграна.

20. Степаныч

А, ну теперь понятно зачем Вы туда ходили. Торгануть, бабла подзаработать... А нам тут о патриотизме втюриваете.:sad:

а де твій аватар? :)