O ні.... Це ж бува маскотка товарищі з Густавом Гусаком на чолі Якщо Карел - то Криль а Karlův most - саме рахується як Злята Прага Пільзнер - це експортова візитивка - ясне. Але ІМХО найкращі є таке локальні пива, з трохи меньщих пивоварів як Ганушовіце (Гольба - Шерак ) Поповіце, Будейовіце А пам*ятяете Румцайся, замок у Їчині і Жаголецкий ліс?
Австрія- Відень, Захер торт Польща - Хуберт ( не будемо уточняти хто це), пиво ЛЕХ,РЕДС, бігос, флячки, і КРАКІВ Чехія- КАРЛОВІ ВАРИ, пиво Крушовіце Болгарія- виноград, "понічки" Румунія- цигани і жахлива кава
трохи несправедливо... Румунія - чудовий Фогараш, - Брашов - машина Дація (ну факт - це вже проза життя ) - бідність у селі - Адам Бодор та його "Область Синистра"
Ну, але ж має і чудові пісні... Таку, наприклад: А це всі знають: Крім того, бджілка Мая - то також вже візитка так трохи... чесько-німецька ))) А в Крила я дуже люблю пісню про ангела... А пиво... звичайно, і Будєйовіцкі Будвар є суперовий, а от Велкопопвіцкі Козел мені смакує тільки чорний...
Начиталась і поринула у спогади (а ще по декілька разів перечитувала дописи Рибки - перевіряла себе чи то мені не здалось, що українською написано Рибко - ) А я не можу так чітко окркслити з чим мені асоціюються країни, якось відразу все в голову лізе нараз
Самые некрасивые немецкие женщины: №1 - Клаудия Шиффер http://www.4wl.ru/media/1/20080706-Wl_135.jpg №2 - Жизель Бундхен (по-моему, она бразильянка немецкого происхождения) http://img.goroskop.ru/images/publish/articles/38491/jizel300.jpg №3 - Хайди Клум http://www.businesspundit.com/wp-content/uploads/2009/01/heidi-klum-582.jpg
а то ще спробуйте так, як моя дружина робить і "cerny" зі "svetlym" (саме Козел) змішує. Каже - чудо !
А це вже називається řezané. Але думаю, яке б не було, чеське пиво є найбільшою візиткою цієї країни.
Україна - асоцiюється з рiдним мiстом Львовом Росiя - кремль та собор на червонiй площi Францiя - їхнiй прапор та вино i сири (ммммм) Iталiя - мiй колишнiй бойфренд та дизайнерськi речi Iспанiя - море пляж Єгипет - верблюди, пiрамiди Америка - статуя свободи Африка (як континент) - пустеля, слони Iндiя - бруд, дохлi та живi корови що снують повсюди Iзраiль - євреї хасиди, Храм Господнiй Румунiя - граф Дракула ) Сербiя - високi красенi мужчини Бiлорусiя - Лукашенко Нiмеччина - машини, ковбаски, ПIВО!!! Турцiя - геноцид Вiрмен 1915го Iрак/Iран iтд. - верблюди, пiсок, жiнки замотанi в шмаття, бруд, i дикi мужики на вулицях. Китай - рисовi поля, зiгнутий селянин в трикутнiй шляпi, обробляючий поле, зелень, туман Японiя - Токiо, свiтла, гейшi, рибний базар Монголiя - снiг, гори, хутра Ладно, хватить вже з мене
Росія якщо подумати спонтанічно - передусім на думку приходят позитивні асоціації, ось така людська фраєрська натура - Висоцкий, Окуджава - Олег Митяев - Пітер - російске добре кіно - нагадуються люди котрих зустричав - добрі, щирі і ще таке особисте - Заонеже - хотив б колись побачити
Німеччина- Октоберфест( де грудасті дівчата можуть втримати по 10 бакалів пива в руках) , аккордеон , закручена булка(не знаю як називається) і пів смаженої курки...Або рання весна і замок в Баварії. Іспанія - коррида. Франція - сир , вино , звуки аккордеону , художник в бареті і в шалеку.... Італія - паста (макарони) , моторолери , звуки церковних дзвонів ,кава Греція - білі будинки , оливки , біле вино, море Вєтнам/Лаос -рисовi поля, зiгнутий селянин в трикутнiй шляпi, обробляючий поле, зелень, туман©Коза-Дереза. Нова Зеландія - зелені поля , ліси...все зелене Швеція - магазин "Ікеа" Швецарія - годинники.. Голландія - ровери , тюльпани , млин. Англія- 2х поверховий червоний автобус. Шотландія - гірська ріка , віскі. Японія- люди виходять і заходять в метро, вогні реклам Для Канади , США , України і Росії - одного загального оприділення підібрати не можу.Тільки по регіонах
Україна - САЛО, вишиванки, вусаті чоловіки, шаровари, гопак, Шевченко, Дніпро, Чорнобиль, "помаранчева революція", олігархи, Євро 2012 Ізраіль - Єрусалим (святі місця), тероризм, Моісей Данія - Андерсен, свині (м"ясо) Франція - вино, сир, "конкорд", Париж, парфуми, краса, сексуальна революція, поїзд TGA, півень, Зідан, замки Великобританія - дощ, туман, консерватизм, замки, футбол, королева, принцеса Діана Італія - круті спортивні тачки ("феррарі", "ламбо", "альфа"), вино, футбол, мафія, католицизм, піцца, спагетті Іспанія - коррида, гітара, Іглесіас, Толедо, море-сонце-відпочинок, Gipsy King, паелья Німеччина - сосиски, пиво, точність, педантизм, Гітлер, "мерседес" Австрія - гори Альпи, лижі, вальс, Шверценеггер, "Фалько", вино Швеція - король, швецька сім"я, шведський стіл, "стінка", ель, сірники, хоккей, поп-музика (АББА, Роксетт, Пінк) США - демократія, макдональдс, міккі маус, грін кард, емміграція, свобода, авто, Нью Йорк, великий каньйон, Техас, громадянська війна Росія - горілка, кремль, Москва, мавзолей, Ленін, Петро І, революція, Сибір, олігархи, комунізм, нафта, газ, мафія, чукотка, Абрамович Китай - Велика стіна, перенаселеність, рис, made in China, Мао, комуністи, буддизм Польща - Шопен, Іван-Павло ІІ, полька, торгівля, "емпік", Краків, Сенкевич, католицизм Румунія - Карпати, ліс, цигани, море, порт Чехія - пиво, Карлові Вари, Бехеровка, гори, лижі Канада - хоккей, українська діяспора, Квебек Мексика - мегаполіс Мехіко, Гвадалахара, "мильні опери", мафія Австралія - кенгуру, Вікторія, оперний театр в Сіднеї Білорусь - картопля, Лукашенко, опозиція, диктатура, "зайчики", сябри, "песняри" Угорщина - Будапешт, цигани, гуляш Греція - Афіни, Акрополь, сіртакі, Деніс Руссос, маслни, мандарини..., Зевс, острови, Троя, міфи