Виховання у неповній родині

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Un.Known, 6 лют 2009.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

а чого ви це сприймаєте на свій рахунок?
    я не про вас пишу і не про вашу дитину і не лише на ваш допис відповідала, але і на інші
    ви не помітили?
    та то буде просто факт що сім’я неповна. я буду брати це до уваги в вихованні дитини, а не казати, що все як раніше, або краще
    бо річ не в тім, а в тім що буде інакше

а неповноцінна я не казала взазалі. то ви говорите
    може вас десь хтось ображав, але не я, то не треба на мені зриватися :dntknw:
    я таким в чужої дитини не поцікавлюся
    це ви про кого? явно не про дитину, а про самотню жінку
    того я і кажу, що то лише погляд дорослих

в дітей будь-яка дрібниця може стати проблемою - то за косичку смикнули, то іграшку забрали і т.п.
    припускаю, що періодами відсутність тата теж буде сприйматися емоційно
    акцентувати на цьому не треба, але і робити вигляд що все як завжди теж не слід

п.с. повторю для Іриски- то не про вас конкретно. то думки по теми

• Подобається Подобається x 1
  2. Ірена

Ірена Well-Known Member

думаю, ви даремно нападаєтесь. такий термін, як неповна сім"я у нас дійсно існує. і це не образа. крім того, Геленою було сказано саме НЕПОВНА, але не неповноцінна - то різні речі.
    крім того, не варто нікому нічого такого бажати (то вже по-українськи, як здохла в мене корова)... тим паче, людині, яка багато прежила. переживете і ви. все буде гаразд:)

• Подобається Подобається x 11
  3. Iriska

Iriska Well-Known Member

Реально... багато вже перечитала, і вже дико шкодую, що влізла в тему, в яку були 100% шанси, що допише саме Гелена. Самовневненість і переконання всіх, що вона в сфері виховання дітей і взагалі найрозумніша, просто викликає дикий приступ нудоти.
    Я не нападаю, людина звинувачує всіх, що вони говорять зі сторони дорослих, і тільки вона і саме вона думає про дітей... І може все бачити очима дітей, а інші жінки думають лише про себе... верне.

4. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Мені з моїм батьком дуже пощастило: він у мене найкращий! І я дуже тішуся тим, що мій синочок, не маючи (водночас і маючи) батька, який навіть не привітав свого синочка з вчорашнім Днем народженням, має такого чудового дідуся. А син без нього навіть їсти не буде. Разом грають у футбол, ходять на рибалку, ремонтують щось по-дому.... Інколи дуже близькі люди в змозі "замінити" батька. І я дуже рада, що мій батько є дуже хорошим прикладом для мого синочка. А сама я дуже переживала, що моя дитинка росте без батька. Я всіма можливими способами хотіла, щоб батько все-таки не забував про свого сина. Але постійно когось просити, тягнути.... просто не вистарчає сил. Та й не відомо,чи потрібно це. Моя дитина щаслива. А що ще потрібно мамі, тільки бачити щасливі оченятка своєї малечі, не хай і без повноцінної сім'ї...

5. Гелена

Iriska, то не я так пишу. то ви так сприймаєте мої дописи
    інших аргументів очевидно не маєте :scratch_one-s_head:

розумію, що то для вас болюча тема, але ж...

а ви їжте менше солодкого :)

=============================
    а від власних солодких слів не верне?
    для чого казати "якщо в дитини супер-мама, то дитина і не помітить відсутність тата"?
    лейтмотив цілої теми. тому я і дописала сюди
    я не вважаю тата такою незначною особою, щоб аж дитині була цілком по барабану його відсутність
    за такою логікою - є діти які не мають ні мами ні тата і їм теж це по барабану
    рятівний аргумент бо "всі діти різні"?
    а якщо трохи ближче до реальності? втім... а нащо?

Останнє редагування: 8 лют 2009
    • Подобається Подобається x 7
  6. Iriska

Iriska Well-Known Member

Солодкого я не їм 12 років, тому не в тему. А питання не в моєму сприйнятті, а в тому що ситий голодного не зрозуміє, проте намагається переконати, який той хліб не смачний... Тим паче, як тоді називаються сім*ї з усиновленими дітьми? А якщо в придачу хтось помер чи пішов з сім*ї?

7. Ірена

Ірена Well-Known Member

вибачте, що втручаюся, але ви... не читаєте... ви просто виливаєте образу... не робіть цього. вчіться чути і бачити. інакше буде важко. (по собі знаю).:pardon:
    а сім"ї з усновленими дітьми, називаються так само, які і з народженими. (до чого тут це?:scratch_one-s_head:)

• Подобається Подобається x 12
  8. левиця

левиця Well-Known Member

Я теж знаю таку сім"ю, де дідусь для внука значив все. Хлопчив його у всьому наслідував. Але як не "печально", але дідусь помер. Дитина змінилась. Дуже важко це перенесла. Так бракувало чоловічого спілкування. Тож бережіть і шануйте своїх дідусів.

• Подобається Подобається x 9
  9. Гелена

мені так само дідо замінював тата, бавив мене все дитинство, вчив, давав поради як підросла
    я його найбільше любила, бо він мене найбільше любив і слухала його більше за інших :)

• Подобається Подобається x 8
  10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Дитина дуже переживає відсутність одної або іншої половинки у сім*ї. Нам це не так видно бо ми як мама стараємось їм дати все як найкраще і готові для них небо прихилити, але нажаль вони відчувають що їм бракує тата.
    Можливо, якщо дитина з дитинства ніколи тата і не бачила і мама їй сказала що у нас нема тата то він більш і не питатиме про свого батька, але внутрішньо він буде дуже хотіти щоб у нього був тато. Я знаю по-свому синові. Він мав, не найкращого для мене, але для нього чудового тата. Тато з ним грав у футбол, возив його в ігрову залу, возив його на море, грав з ним в шахмати. І хоч той самий тато страшенно над ним знущався емоційно син всеодно його страшенно любить. Це просто парадокс про який вам скаже любий психолог. Я була шокована коли в час відсутності мого чоловіка мій син за ним дуже скучав але мені ніколи і словом не обмовився де мій тато. Але потім коли той тато прийшов то він кинувся йому на шию і не хотів ніде відпустити. Але то не в тему... це просто я до того що діти потребують тата і маму. Звичайно що це батьки мають поводитись як дорослі люди, але це вже інше питання.

Тепер що ж робити аби замінити батька в сім*ї де його таки нема і можливо не буде вже. Мій тато втратив свого батька коли йому було 2 рочки. Його мама виховала сама трьох синів але тому що для хлопчика авторитет мужчини є дуже важливий мій тато «приліпився» до свого вуйка, який дякував в церкві. Потім мій тато пішов вчитись на вчителя музики і зараз дякує в церкві.

11. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ну, в нас все не так і погано. Я тему почала не так для вирішення проблеми, як з цікавості - спитатись, в кого який досвід і дізнатись думку.

От долучати... В моїх дітей є дідусь і бабуся, котрі живуть на сусідній вулиці. Дітей (якщо немає якихось екстра причин зустрітись) можуть і три місяці не бачити... І нікому тих дітей не бракує...

Але коли зустрічаємось десь з колєжанками і їхніми сім"ями, то Мартина від чоловічих штанів не відірвати...

Це може не до теми, але я просто не уявляю, що це таке - любити за двох.

Коли в пеленках - не розуміє. Доня говорила відкритим текстом:"І коли ми вже від нього переїдемо...", а Мартін проходив повз тата, як повз меблі...

Не розуміє, якщо дорослі зуміли все вирішити цивілізовано, пояснивши дітям розлучення фразою типу:"Не зійшлись характерами". Якщо ж тато шикував всіх і в третій ранку, принісши з собою неповторний аромат кнайпи, неодноразово, то їм дуже швидко спаде на думку, що без тата було б спокійніше.

Знаєте, я чогось думаю, що перш ніж привести в свою неповну-неповноцінну, але все-таки сім"ю нового чоловіка, жінка б мала зважати і на стосунки його з своїми дітьми. Бо почати спільне життя з думкою "стєрпіцца-слюбіцца" (я про вітчима і дітей) не видається мені розумним рішенням.

Може я й не права. Мабуть мама має право жити з тим, хто її серцю милий. Але... не впевнена, що вистачає просто поставити дітей перед фактом, що в них від завтра буде "новий" тато.

12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Думаючи про будь які зміни після можливого розводу з своїм чоловіком я в першу чергу думала про те, а як чужа людина сприйме моїх дітей. Може я просто така маман що надто любить своїх дітей, але я б ніколи не пішла на союз з іншою людиною знаючи що він буде нелюдом для моїх дітей.

• Подобається Подобається x 10
  13. Гелена

я теж не знаю:)
    але я собі подумала, що коли є мама + тато і мама нині "недобра", то дитина пригорнеться до тата
    а коли є тільки мама, то до кого пригорнеться?
    ну але то приклад, не варто буквально розуміти
    просто не знаю як краще пояснити, що значить для мене "любити за двох"
    виховувати ж за двох стараються. ніби :dntknw:

14. Гелена

я теж тільки так. без варіантів

• Подобається Подобається x 3
  15. Un.Known

Ну, мамі мінус, якщо її "недоброту", як поганий настрій, відчує дитина на собі.

Якщо ж дитина отримала різок (моральних) від одного з батьків, а другий її пошкодував то таке виховання є безрезультатним, як на мене.

• Подобається Подобається x 5
  16. Гелена

я якраз саме про це думала :)
    а ще про те що деколи дитина хоче комусь пожалітися чи щоб її вислухали тощо

Останнє редагування: 9 лют 2009
  17. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

В мене в групі є дівчина, яка ростить дитину без чоловіка, і знаєте, ій пощастило, розказую чому:
    Вона завагітніла, правда взнала про вагітність десь на 4 місяці (в неї були проблеми з нирками і в неї часто бували затримки), сказала хлопцю по телефону (його в той момент не було в Україні), а він як почув то, зразу кинув трубку... Передзвонив через 3 чи 4 дні, і сказав, будем одружуватись, запланували через місяць, потім ше через місяць, потім ше через два тижні (він спеціально відтягував, бо його мама була проти того, щоб він женився...), потім на майже 8 місяці мали розписатись... і не розписались...
    Дитина народилась, а він навіть не приходив, ше й заплатив свому другу гроші, шоб той сказав, шо то дитина від нього... Дибіл (пЄрЄпрошую!), чесне слово!!!
    А коли одногрупниця ше ходила вагітна (якраз перед родами, бо вона з тих переживань переносила плід на місяць...), то він привіз собі з закордону другу.
    Їй батьки кажуть, шо її Бог від нього спас, а то б мучилась, і то правда!!!

• Подобається Подобається x 4
  18. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Адріасю, Ви наче моє життя описали.

Подивилася очима дитини. Очима себе маленької. Не хочу розписуватися за всіх дітей, але особисто я тоді вважала, що краще зовсім без тата, ніж з поганим татом. Я навіть деколи заздрила подружкам, у яких з тих чи інших причин не було тата: ніхто не сварить на тебе, не кричить на маму, не б"є...

19. Un.Known

Хм... То навіть не тема для роздумів, як виглядає ситуація очима дитини...

Якщо дитина має тата за всі гроші, котрий до неї уважний, з котрим весело, в котрого легко засинається на плечі, котрий порадить, допоможе - звичайно, навіть якщо є між батьками незгоди або інколи так незрозумілі дітям дорослі проблеми - дитині буде шкода жити без тата.

Якщо ж всього вищеперечисленого нема, натомість є вічнонезадоволений тато, тато у евергріні диван-телевізор-пантофлі, тато-п"яниця, тато-всекритикуючий, то навряд чи дитині буде шкода, що вона його буде бачити дуже рідко...

20. Iriska

Iriska Well-Known Member

З життя куліжанки... ЇЇ батьки як гризлись, так і гризуться по нинішній день... Вона мріяла з дитинства, щоб батьки розлучились, тим паче що він пив і толком не заробляв грошей, зате був (і є) всюдисущий... Мама тягне й по нині весь, власне, тягар, бо він ще й в придачу зламав ногу (пару років тому) і алкоголем з цигарками прибив собі судини і організм загалом. Досі не може ходити, лежить з апаратом Елізарова... Коли прийшов момент откровення і таки мама не витримала, розлучення не відбулось лише з причини тої, що якщо вони розлучаться, то їх сину і його дружині доведеться шукати квартиру. Суто матеріальний аспект... Як результат... куліжанка терміново знайшла собі хлопця і втікла жити з ним... Так, вона вже не дитина, і в тому то і є сенс, що не дитина - тому може просто піти з дому, а що робити дітям? Дитина не збере манатки і не вплине на відносини батьків.
    З мого. Коли мої батьки сварились, я не знала що робити, ні благання, ні сльози не впливали. Іноді, я думала, що краще б вони розлучились. Я досі пам*ятаю всі скандали в хаті і коли хтось з батьків зараз піднімає голос, в мене миттєва реакція сховатись в панцир, або навпаки, оскільки виросла, прикрикнути так, щоб вони сварились зі мною, а не одне з одним. Принаймні, це триває не так довго, а боляче... і так всім, яка різниця чи я беру удар на себе, чи хтось з батьків... Вони вже свої удари отримали. Якщо взяти колишнього чоловіка, то рада, що малий його навіть не пам*ятає, те що він на мене руку піднімав, то ладно, я пережила. Але 2-х річну дитину... я не прощу ніколи, і ніколи не забуду. От які чудові спогади чекали б мого малого, якби він був хоч на 2-роки старший, або я вчасно не схаменулась.
    Інші ситуації... їх повно. І кожна дитина сприймає все по своєму, тому говорити, що діти всі як один дивляться на такі ситуації одинаково... просто не можна. Чужі думки ще ніхто не навчився читати. А поведінка дитини... вона не повністю видає думки, діти також то діло гарно приховують, навіть щоб не засмучувати батьків.

а де твій аватар? :)