Зі сторони пртивників,крім аргумента -ми світська держава -жодних.А що заважає у світський державі вивчати засади її моральності?
Почати варто зі свободи совісті, і з того що людина має мати право вибору, якого тут позбавляють. Все залежить від стилю викладання. Якщо перетворити на проповідь, то отримаємо формування кругозору дітей в певному напрямі. Відбувається це не зовсім усвідомлено, але тим не менше проникає у підсвідомість. Знову ж таки несформованій особистості важко занйти власну позицію, і зрозуміти чи це їй потрібно чи ні. На рівні підсвідомості залишаються певні установки які потім важко виявити і видалити. По моєму вивачати релігію людина повинна добровільно і у старшому віці. Також у школі не так багато часу, і чи варто його витрачати на чергову непотрібну дисципліну. Краще б більше вчити точні дисципліни, а до релігії кожен прийде сам.
Джерело і формулювання, прошу. про обов'язковість (позбавлення вибору). Вам не потрібну..? - Не витрачайте! Ви про сиріт? Хочете і в цьому відірватися? шоб оп'ять "фпєрєді планєти всєй"?
Тут на скільки я розумію ідеться про викладання християнської ЕТИКИ,тобто того світогляду,який власне і сформував це суспільство (правда після комідеології воно в нас дуже поневічене).Хіба адекватність до оточення, що буде формуватись у дитини ,це загроза формування особистості?
Мені згадалось,як моя перша вчителька,Ольга Данилівна,на запитання батьків,як дитину привчити читати,відповіла - Коли дитина вперше підніме пальчик,потрібно той пальчик - в книжку. Те ж стосується віри в Бога. З маленького..бажано власним прикладом.. ЗІ.зараз в мене в гостях донька Януша з товаришами... Їм по 16 років. Першим ділом спитали мене,де тут костьол і в котрій годині мша. Жодної показухи чи награності. Світські діти,між іншим.
Я бачив... абсолютно інше ставлення,як в нас. жодної показухи...хрещення на кожен хрест з потребою і без потреби..
Конечно, простите меня. Я уважаю тех, кто истинно верит. Но если молодёжь на каждом шагу крестится... это уже не совсем нормально. Это уже зомби.
Якщо не важко... Що таке світська держава? і... засади моральності? я цілком сер"йозно. цікава думка кожного з учасників.
і ще одне запитання: церква і релігія для Вас - це... 1. різні речі 2. елементи одного цілого 3. церква заснована на релігії і не може без неї існувати (на відміну від релігії) 4. свій варіант