Вивчення релігії в школі: за і проти

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Бійцівська Рибка, 22 жов 2008.

?

Як Ви ставитесь до вивчення релігії в школі?

1. За

51,1%
  2. Проти

42,0%
  3. Важко сказати

6,8%
  1. Яро

Яро Well-Known Member

100%!
    Це приколи нашої шизофренічної держави.
    Але ще страшніше вводять - це інститут капеланства у війську. Тобто в Донецьку капелан буде вояків вчити - бєй бандьор!, а в Тернополі - мочи донецьких!

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Власне згідно Конституції жодна релігія не має переваги перед законом.

• Подобається Подобається x 2
  3. Bear

Bear Well-Known Member

Я против изучения религиоведения не говоря уже о христиановедении или исламоведении в школе. В крайнем случае - допускаю изучение общего религиоведения только старших классах. Для этого несколько причин, но главная - дети еще малы, что-бы разбираться в этих хитросплетениях церквей, сект, расколов, их причин, следствий.. и главное - выводов! Это даже с учетом незаинтересованности преподавателя пропагандой своей религии и своих точек зрения!!!

Тут приводились примеры математики и физики. Но к постулатам математики во всем мире одинаковое отношение. В религии же это множество точек зрения. И их все (или большинство) нужно будет проанализировать в курсе общего религиоведения. Это вопросы в которых даже взрослые ломают копья... не говоря уже о детях.

И что можно говорить о более узком изучении какого-либо одного течения, допустим, христианства... Тут к вышеприведенным причинам прибавляется та, что у нас в стране не все люди принадлежат одному течению.

Только этика? я - за. За этику. Но при чем сдесь христианская? У нас много нехристиан. Заметьте моральные и этические устои у всех религий почти одинаковые (тоталитарные и извращенные организации во внимание брать не будем). Так пусть это будет просто этика.

Хотите чтоб ваши дети были знающими и практикующими христианинами как и вы? Это ваша забота. Не надо перекладывать ваши обязанности на светскую школу. Учите детей сами, ищите факультативы, воскресные школы, семинари и т.п.

4. грішна

грішна Well-Known Member

з одного боку це правильно,та з іншого ні,бо якщо дитина зовсім іншої релігії,то це може викликати дуже велике обурення!

• Подобається Подобається x 1
  5. Яро

Яро Well-Known Member

Навіть християни це розуміють. Але гарячі голови таки пхають христетику в школу!

6. Ronin

Ronin Active Member

Вивчати релігію в школі потрібно...
    якщо батьки мають право відмовитись, щоб конкретно іх дитина це вивчала. При СРСР так було з українською мовою - якщо хтось не бажав, щоб його діти вивчали мову, то вони й не вивчали

7. natkanetka

natkanetka Well-Known Member

я проти. дитина сама має дійти до розуміння віри, вибрати те віросповідання, яке хоче, а не яке хочуть батьки. то вже власна думка дитини. а в молодших класах діти ще в тому не дуже розбираються, тому хай діти вибирають, чи вивчати такий предмет вже в старших класах. ІМХО

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

та про шо ви....
    і нащо тоді батьки?

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Предмет "Християнська етика" (див. перший пост) - це не навернення.

Наскільки мені відомо, тільки від знання християнської етики жодний мусульманин не помер.

• Подобається Подобається x 6
  10. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

ніхто від знань не помер.
    але особисто я мала троха проблєм через ту етику. Я не хрещуся (ну не накладаю на себе хреста), а вчителька урок розпочинала молитвою де всі по команді мовили Отче Наш і хрестилися тричі. Мені доводилося цілий урок пояснювати свою думку щодо хреста і мого бачення розп*яття Ісуса як такого взагалі. Потім я притарабанила в школі ксерокси історичних книжок і доводила шо Ісуса було розіп*ято на т-подібній палі, а хреститися в ім*я Отця, Сина і Святого Духа він закликав люей у воді, а не накладаючи на себе при першій нагоді нагрудного хреста....
    Потім просто перестала ходити на її урок... і мала проблеми вже з директором...
    Тому я категорично проти християнської етики, я - за релігієзнавство.

• Подобається Подобається x 5
  11. natkanetka

natkanetka Well-Known Member

Мих, батьки виховують дитину, але то вже її власна думка, у що вірити, а у що ні. як можна змусити дитину вірити в Бога?
    Adriasia, +1. вивчати релігії можна, а от змушувати на уроках вірити в Бога я вважаю обмеженням.

12. Un.Known

Тобі, Андріасю, просто не потрафило з вчителькою. Бо я погоджуюсь - одна справа вивчати основи чогось, інша - слідувати їм.

Змушування - не єдиний спосіб виховання. Є ще віра, надія, любов, батьківський приклад.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

змусити вірити - ні, а підвалини закласти - ой як треба!

• Подобається Подобається x 3
  14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Їсти дати...
    Цуцю купити...
    А навіщо ще?о_О

15. Яро

Яро Well-Known Member

То може введемо мусульманську етику ще? Чи тоді християни почнуть помирати?

16. Un.Known

Тільки від знання ісламської етики також не помирав ніхто.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

для того, щоб діти ще й людьми стали..

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

То ми то знаєм... А вони...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

ми і є для того, щоб вони дізналися....

20. Un.Known

Панове, мені чогось здається, що вони думають те саме. :)

а де твій аватар? :)