Вивчення релігії в школі: за і проти

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Бійцівська Рибка, 22 жов 2008.

?

Як Ви ставитесь до вивчення релігії в школі?

1. За

51,1%
  2. Проти

42,0%
  3. Важко сказати

6,8%
  1. iso

iso Well-Known Member

А это как?:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 1
  2. А можно поподробнее? Что-то не слыхала о таком. :pardon:

3. Lents

Lents Well-Known Member

На сусідній гілці писали. Вчать всякі обряди, звичаї, історію утворення різних конфесій, вплив християнства на суспільство і т.д. А Біблію - як додаток, десь колись.

4. Короче, христианством там почти не пахнет. Правильно? :pardon:

5. zet

zet Дуже важлива персона

Я согласна только на историю религии и краткое знакомство со всеми течениями. Если кому необходимо больше, то для этого есть воскресные школы при храмах, а всем навязывать свое собственное мировоззрение не стоит.

• Подобається Подобається x 3
  6. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Які елементи поганства включені в християнство як релігію? В обряди - так, але обряди не суть християнства.
    Не знаю, навіщо дітям буддизм з його різноманітними відгалуженнями,сектами і школами,надзвичайно складною філософською системою, своєрідною і відмінною від європейськох термінологією, чи індуїзм з величезним пантеоном богів і тривалою еволюцією, повірте, дітям це точно не під силу. А щодо християнства, то хрестові походи з інквізицією зовсім не є суттю християнства, хоча я переконаний, що і про це потрібно говорити, тільки не атеїстичні байки, а історичні факти, щоб діти-християни знали, що відповісти атеїсту. А взагалі-то релігієзнавства в школах не потрібно... А християнська етика необхідна:)

7. zet

zet Дуже важлива персона

Знать бы ещё что входит в эту христианскую этику? Нет, я только за религиознавство. А насчет разветвлений религиозных течений, то зачем же говорить о всех, достаточно только основных... Я бы от самой этики христианской. вплоть до скандала, добилась бы освобождения моего ребенка.. Хотя ничего против не имею, если выбор будет сделан им самостоятельно и осознанно в более сознательном возрасте.

• Подобається Подобається x 2
  8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мдя...Зето...дійсно..
    От прочитав...кошмар якийсь..:nea:

Десять заповідей Божих.

1. Я Господь Бог твій, не будеш мати інших богів, крім Мене.

2. Не роби собі ідола або чогось подібного до того, що на небі вгорі, або на землі долі, або в водах під землею, і не вклоняйся їм, і не служи їм.

3. Не взивай даремно імені Господа Бога твого.

4. Пам'ятай день святий святкувати: шість днів працюй і роби в них усі діла свої, а день сьомий — свято Господу Богу твоєму.

5. Шануй отця свого і матір свою — добре тобі буде і довго житимеш на землі.

6. Не вбий.

7. Не перелюбствуй.

8. Не кради.

9. Не свідчи ложно на свого ближнього.

10. Не жадай жони приятеля свого, не жадай дому ближнього свого, ані поля його, ані слуги його, ані вола його, ані осла його, ані всякої скотини його, ні чогось іншого, що є в ближнього твого.

Дві головні заповіді Божі

1. Возлюби Господа Бога Твоєго всім серцем твоїм і всією душею твоєю, і всею мислію твоєю.

2. Возлюби ближнього (Мт. 22, 37, 39).

твого, як самого себе

хіба таке можна вчити дитину?о_О

9. zet

zet Дуже важлива персона

И по первому пункту целые войны крестовые велись, так и до сих пор каждый со своей версией единого Господа носится. Достаточно взглянуть на мусульманский мир...
    А второй пункт вечно забывают. Особенно в части "не сотвори себе кумира..."
    Я бы хотела, что б выбор не навязывали попы. Иначе пришлось бы приглашать свяшеннослужителей всех мировых религий для справедливости и предотвращения навязывания одной точки зрения.
    Это все равно что в первом классе рассказывать с подробными картинками о зачатии и продолжении рода...Типа просвещать...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

чому нє??????????

11. zet

zet Дуже важлива персона

Все можно, но не попами в школе. Кстати, перечень основных религиозных постулатов входит в предмет истории религии.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

а кому? світським вчителям?

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

нє..на продльонці...тим,хто там підміняє...хімічці,фізичці..
    Часом,цьоця прибиральниця може..

14. zet

zet Дуже важлива персона

В школе только светскими учителями, так как у нас светское общество и нечего навязывать всем определенную религию. Если есть потребность в большем, то для этого существуют воскресные школы при храмах и учат там уже именно священники, как и должно быть.

• Подобається Подобається x 2
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

та то математику не навяжеш, фізику не навяжеш, хімію не навяжеш.... то воно дурне вийде після 12 років школи, нє?

16. Geograf

Geograf Меломан

не знаю? мене в школі християнську етику вчила звичайна вчителька, але душею вона була ближче до Бога ніж до повсякденного життя. Тай загалом може варто вчити даний предмет побажанню як факультатив, щоб не зачіпати людей інших вірувань, а от релігієзнавство обов'язково

• Подобається Подобається x 3
  17. iso

iso Well-Known Member

Не суть, але складова, я так думаю:)

18. Окультист

Окультист Well-Known Member

Саме так, але із спеціальною підготовкою, а не будь - кому. Священик, уже самим визначенням надає перевагу одній із точок зору. І ще не є гарантією, що коли якась дитина скаже, що вона є атеїстом він буде до неї толераентно і об'єктивно ставитися.

• Подобається Подобається x 4
  19. Окультист

Окультист Well-Known Member

Відгалуження вичають у вищих навчальних закладах, а дитині даються базові поняття, що така і така релігія існує, тоді і тоді виникла, говорять про суть її. На християнській етиці, яку Ви так обстоюєте, не будуть же дітям розповідати про відгалуження християнства, яких у нього не менше, ніж у релігій Сходу, про єресі, про Вселенські собори, про суперечки теологів, так само і в релігієзнавстві:) А що до термінології, то тут краще промовчати, почитайте підручник по богослов'ю, або праці деяких теологів - там такі терміни, що вони самі деколи їм ради дати не можуть (напр. катабазис і анабазис, назви церковного приладдя для літургій, частин самої літургії) Лише релігієзнавство - це сприяє розширенню кругозору людини, а якщо хтось має бажання - то практично при кожній Церкві є катехитичні курси.

20. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ромку, ну то батьки самі то дітям сказати можуть. Нє? І вчителя дуже й не тре :good:.
    При чому відразу зі своїми власними поясненнями, прикладами і т.д. Бо інтерпритація цих заповідей (а тим більше практичне їх застосування) може бути доволі різна ;).

а де твій аватар? :)