Вивчення релігії в школі: за і проти

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Бійцівська Рибка, 22 жов 2008.

?

Як Ви ставитесь до вивчення релігії в школі?

1. За

51,1%
  2. Проти

42,0%
  3. Важко сказати

6,8%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

а що поганого в цьому?

2. demetris

demetris Well-Known Member

Саме так. Як і в мусульманських країнах іслам. А якщо не хочеш - то прошу до "спецшколи" для "своїх".
    Людина мусить знати де живе і яа логіка "суспільної моралі", а не тому "що так треба".
    Ми ж наслідуємо Європу в її прагненні зректися християнських коренів.

Скажу простіше: якщо Бога немає - я не бачу причин не чинити зла.

• Подобається Подобається x 3
  3. Зачем подгонять всех под одну линейку? В Украине есть мусульмане, иудеи, язычники и т.п. Так что, их нужно заставить быть христианами, потому что у нас большинство христиане? :nea:
    Тут велись сравнения с другими науками: зачем, к примеру, в таком случае учить физику? Но физика и религия - абсолютно разные вещи. Наука имеет практическую сторону, которая одинакова для людей любой веры. Религия же не имеет практической стороны - это вещь духовная. Применить её на практике, как физику или математику, нельзя.

4. demetris

Цілком згоден!
    Точно!
    А
    можна християнську ЕТИКУ (наука така), а не релігію. Не підмінюйте понять. Етика - дуже практична річ.

• Подобається Подобається x 2
  5. Каким же образом? И чем христианская этика отличается от обычной?

6. iso

iso Well-Known Member

А я не бачу причин його чинити:)

• Подобається Подобається x 1
  7. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Дозвольте не погодитись,оцю "духовну вєщь" якраз і можна... і треба застосовуватиу житті в першу чергу!
    А дискусія, як на мене ... пуста, тому що в школах предмет "християнська етика" є НЕОБОВ"ЯЗКОВИМ.

Останнє редагування: 19 січ 2009
  8. demetris

бізнесом займаєтесь? ;-)

9. iso

iso Well-Known Member

бо бізнесом не займаюся (і політикою теж):dntknw:

10. demetris

Основою є не абстрактні "загальнолюдські цінності", а теза Христа про "любов до ближнього". (якщо вульгарно спростити)
    а як жити?

11. Не знаю, не знаю. Тут много говорилось о том, что учеников заставляли ходить на эти уроки, а кто не ходил - косо на них смотрели. Почитайте предыдущие страницы.

12. Фесько

Фесько Well-Known Member

На мій погляд, дитині релігію ні в якому разі не треба викладати. Релігію не так просто зрозуміти дорослій людині, а що говорити вже про дітей, які мало що розуміють в цім світі? Вивчення релігії тільки за власним бажанням у доросломі віці !

Якщо ви про релігіоведення - так це ж інша річ !

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та у нас цілий совєцкій союз, що вчили релігію в дорослому віці, тому стільки всяких білих брацтв, тоталітарних сект. Порожнє місце довго порожнім не буває.

14. Фесько

Фесько Well-Known Member

У більшості рзвинених європейських країнах теж не вчать релігію у школах. І туди совок дібрався??

15. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Конечно, демократия… Народ избирает власть с тем, чтобы она совершала над ними насилие. Это и называется демократия. Нужно было какую-то нехристианскую власть избрать, тогда в школах и не было б христианской этики…;)
    Ну це коли вже прийде очікувана багатьма нехристиянська влада.А християнська етика включає в себе і статеве виховання дитини, це однозначно... Але не як користуватися гандонами, а як себе поводити в сім”ї, як дівчинці стати справжньою жінкою, матір”ю, а хлопчику справжнім чоловіком і батьком.:) а до яких наслідків доводить статеве виховання,та ще й раннє, прийняте в західних країнах, посилання є... Тому і підарів там стільки...
    Я вже писав, що не буває нейтрального релігієзнавства, атеїст не може дати об”єктивне бачення християнства. Так само український і російський історики по-різному трактують історію, наприклад, України... Підручники з релігієзнавства тхнуть атеїзмом, нема там ні об”єктивності, ні науковості, тільки версії, але з величезною безапеляційністю...
    Може, і справді, для загального розвитку можливо ввести в школі невеликий курс знайомства з нехристиянськими релігіями, але виключно з точки зору християнства...
    Мусульманин чи юдей не стануть християнами, прослухавши уроки християнської етики, але нехай знають, в якому суспільстві вони живуть, які цінності сповідують українці.:)))

16. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Нє, там тепер будують найбільші мечеті,мультикультурне суспільство називається...
    траву продають,хлопчики з хлопчиками любляться,педофільствують по-трохи..
    а так все як в людей.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

розвинутих духовно, чи техніко-економічно?

18. А у нас что, намного лучше?

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Блін.я собі нагадав.як на мене всі накинулись,коли я захищався за о.Ковпака... і те.що він обстоює...
    Єресь..однако...

20. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Ромку, обстоює він не тільки це. А як відомо, діжку меду може зіпсути ложка дьогтю. Але це тема іншої гілки.

а де твій аватар? :)