Високий Замок без телевежі (реконструкція)

Тема у розділі 'Історія і видатні місця Львова', створена користувачем Dzeko, 22 жов 2010.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

От іменно! Це одна з визначних пам'яток! Коли ставили львівську, то ні про які архітектурні якості ніхто не дбав, суто технічний об'єкт. На панорамі Праги телевежа десь там далеко губиться, тому що її вміло розмістили. Лондон - те саме.

Вітаю, ви виграли номінацію "Найтупіший допис".

А у Франківську така сама, доведеться франківську перенести в Москву і на Останкінську висадити, знову будете по висоті "впереді планєти всєй" .

Останнє редагування: 23 жов 2010
    • Подобається Подобається x 2
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

:)

Як, наприклад, тут?

Чи тут?

Вітаю, Ви виграли також якусь там номінацію. Спочатку поїдьте в Прагу, мистецтвознавець...

• Подобається Подобається x 12
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви розумієте, що таке панорама? Коли все місто видно, а не пейзаж з вашої халупки.

І взагалі, вас конкретно я прошу не говорити зі мною, ви мене дуже сильно виводите з себе. Останній раз стримую себе.

4. Un.Known

О, тепер скажіть, що Ви ще й мовознавець. )))

Прошу пана, хочу Вам сказати, що декілька фото, Вами тут викладених, зроблено в іншому напрямку, тобто Жіжковська телевежа була у фотографа за спиною. І не варто мені показувати панораму Праги. Мені вистачить вікна. ))))

Якби Ви були в Празі, то знали б, що цю телевежу видно звідусіль, якщо Ви не знаходитесь у долині Нуслі або ж за Баррандовом. Або не стоїте в якійсь з вузьких вуличок старого міста.

Жіжков сам по собі дещо вище решти центральних кварталів. Так-так, центральних, саме там знаходиться телевежа.

О, я в екстазі. Шльопни мене по дупі, фраєре. )))

5. Templar

Templar Дуже важлива персона

6. Полковник

Полковник миється в бані

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Любителі підстаркуватого сексу?

• Подобається Подобається x 1
  8. Un.Known

• Подобається Подобається x 4
  9. Molv

Molv New Member

:))):))):))):))):)))::))):)))

10. gvorn

gvorn Well-Known Member

Я звичайно не прихильник зносити кудись Львівську телевежу, але вважаю, що Празька телевежа далеко не найкращий приклад.
    Спілкувався з корінними "пражаками", всі вони плюються від того чуда комуністичної думки. Колись то була глушилка, щоб глушити західні радіостанції. Мало того - її побудували на місці єврейського кладовища, а могили пересунули на декілька сотень метрів. Наскільки я знаю, для євреїв - це дуже погано, коли пересовують могили (якщо неправий - може хтось з більш знаючих виправить). Після того як совок загнувся, було багато дебатів про те що з тим символом робити. Під кінець зробили те, що зараз є. Поналіплювали велетенських "мімінків" (чеською - немовлята), які лазять по ній туди сюди, але асоціації з нею у людей негативні.

І тут прийшов Палковнік і все спошлив...:)))
    Ага, і його можна продовжити. Підгірецький замок, виноградництво в Криму, трипільська культура і скіфські кургани...Куди тільки не прикладали свої руки галичани...Мало того , ще й хрести кляті ставлять. Навіть на цвинтар зайдеш, а там на тобі, ні одної «звйоздочкі» не видніється

Черговий раз "уміляєт" широта русскай душі бачити чужі піщинки, не зважаючи на свої колоди.
    – та де там, крові немовлят малувато буде. Підійде будь-яка, лиш би побільше

11. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

"Высокий Замок" назвал свою книгу воспоминаний о детстве уроженец Львова, великий фантаст Станислав Лем и его земляк, тоже великий поэт, как считают литературоведы, Збигнев Херберт. Послушайте:
    В награду - экскурсия к Высокому Замку.

Прежде, чем мы достигнем подножья
    Поездка на трамвае - Кончерто Гроссо
    Для железа литого, кованого, свыше дарованного,
    Альт рельс, гобои в густой траве диссонансов,
    На каждом повороте трамвай сгорает в экстазе.
    На крыше комета фиолетохвостая,
    Яростный грохот меди красной,
    Меди охриплой, меди победоносной
    Отраженный в окнах, утихший Львов
    Спокойный, бледный
    Канделябр слез

Сегодня мы поднимаемся на Высокий Замок экскурсионным автобусом либо пешком. А я и Збигнев Херберт помним, как на гору взбирался по извилистым улочкам трамвайчик, поэтому поездка и правда «Кончерто Гроссо» для железа, дребезжание по брусчатке, сладостный звук детства. Трамвая больше нет. Пришли на гору, которая помнит войска шведского короля Карла ХII, воска Богдана Хмельницкого и его соратника Максима Кривоноса. Тут мы можем увидить сохранившийся фрагмент южной стены замка и его сторожа- 400-летнего каменного льва, искусственную пещеру, по обе стороны которой сидят два других льва с гербами львовских патрициев в лапах. Потом поднимаемся на «kopiec», курган над Княжьей горой, его насыпали жители города в честь 300 -летия Люблинской Унии. Теперь это смотровая площадка, с которой виден весь Львов: стеклянные крыши площади Рынок, храм Эльжбетты, купол собора Св.Юра и одинокая сосна, прямо над обрывом.
    http://www.dimukraine.com/lviv.shtml

• Подобається Подобається x 3
  12. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

тим, че сказать-то хотел? = дескать, нахрен машиньі, брусчатку и конньій трамвай обратно - или я че-то не понял?
    ==
    не стоит грустить в Донецке о Львове - териконьі и Вьісокий замок - просто разньіе "весчи"

13. Molv

Molv New Member

:pardon: І Волинська височина, на якій стоїть Львів, і Донецький кряж - з вапнякових порід складені.

І пагорб Високого замку, і терикони - рукотворні - насипні!:))):))):)))

• Подобається Подобається x 3
  14. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Вікна моєї халупки виходять на Високий замок (і вікна роботи, до речі, також). Обожнюю ті рідкісні зимові сонячні дні, коли все засніжене і вкрите інеєм, вежа тоді виглядає просто казково, вся така біленька, ажурна, а довкола такі самі казкові дерева... Гарно.

15. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

16. Тим22

Я не грущу, просто о терриконах ностальгических стихов не пишут

17. Зануда

Зануда така зануда

Черепиця не "світиться", бо вона не дає відблиску - це ж випалена глина. А бляха нефарбована - ота світься.
    Ну і щодо вандалізму (дивно, що слово це віднесли до відбудови, бо воно радше пов"язане із руйнуванням :)):
    Замок Мальборк, Польща - відбудований з руїн.
    Замок Тракай, Литва - відбудований із старовинних гравюр.
    Питання - у чому вандалізм?

П.С. Я би наприклад дуже хотіла, щоб відбудували Високий Замок. З естетичної точки зору і як згадку про минулі часи.

18. Тим22

Наверно речь шла о черепице из современных материалах, на старинных зданиях действительно смотрится дико

19. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Є лише одна проблема - про згадані вами замки збереглася дуже детальна інформація, аж до планів з вказаними розмірами. Тому це дійсно відбудова і реставрація конкретної історичної споруди.
    Львівський замок ж зображено лише на кількох не дуже чітких гравюрах. Тобто знаємо лише про його дуже загальні обриси. ("Ой туман-туман, лиш видно дуба зеленого"). В даному випадку не буде йтися ні про відбудову, ні про реставрацію, а радше про "реконструкцію" - знаєте, як ото підлітки збираються, роблять з фанери шоломи і граються в лицарів. Тобто величезна кількість грошей і зусиль буде викинута на споруду, що не матиме ЖОДНОЇ історичної цінності (і сумнівну естетичну). Така собі фантазія сучасного архітектора на середньовічну тему, побудована з сучасних матеріалів...
    П.С. І це ще я не беру до уваги той факт, що більшу кількість грошей банально розкрадуть... бо це розмова для іншої гілки

• Подобається Подобається x 6
  20. Полковник

Полковник миється в бані

А если смотреть на крыши во время или сразу после дождя?
    Ещё как светится!!!!

а де твій аватар? :)