Ну звісно що не варто пялити вишиванку на пляж, або у сауну... є купа місць коли дана одіж буде недоречна... але якщо на неділю до церкви чи просто прогулятися... то я вважаю вишиванка може мати місце, і бути лише окрасою
Не маю проти пам’яті витоків, але не схвалюю намагання будь-що триматися їх. І не село-зло. Неправильно, коли ми міняємо середовище, але не хочемо адаптувати свою психологію до нових умов. Коли в місто приходить сто людей, вони пристосовуються до міста, коли 10 тисяч, із психологією чужого середовища, вони пристосовують місто до себе. Буферність системи тут в значенні здатності компенсувати вплив інтервенції тих сто людей. Створення автобусного, кінескопа, сільмагу, телевізорного… і відповідно Наукова з Артема, Сихів, Рясне… Це лише моя думка, і не претендує на абсолютну істину. І то лише тому що Істина одна… Приймало, але еволюційно, а не революційно.
.Мав щось своє, неповторне, але міське... Наприклад ? Архітектура, пам’ятник Міцкевичу, батяри, торги східні, стрийський парк, книжковий форум… Шотландці вперті і хорі люди На свята Я не проти використання етнічних мотивів у вбранні. Але проти впертої демонстрації своєї українськості видобутими із старих скринь вишиванками, шароварами (Хай і не із скринь).
Вот читаю и в который раз убеждаюсь: Киев и Львов совершенно разные города. У нас не то что в городе, в селе вышиванки я не видела, чтоб носили.
Я гадаю то не питання в місті чи в селі, то питання чи має місце вишиванка у сім"ї, у вашій власній сім"ї. П.С. Ірено, фото вдалися, дякуєм.
у нас ніколи нікого не побачиш в вишиванці. Хіба що на урочисте свято, де концертна група виступаючих на національні мотиви.
звісно що дорогі, якщо ручна робота... тож скільки тра дзьобати ото вишивання... душу вкладати. У Львові також є на Вернісажі вишиванки вишиті вручну, але можна і знайти значно дешевше машинної вишивки, не сприйміть за рекламу, але фірма "Юність" здається таке вишиває.... ну а ось і я у вишиванці, то таке плаття з запасками
ну та ж на вулиці знимкувалася і подруга моя носить вишиванку влітку по вулиці... та і мама носить... зараз мені подобаються такі на льоні вишиті, але льон не фарбований має бути а натуральний колір.... гуцульський стиль
А як гарно виглядає вишита чоловіча сорочка з комірцем під костюм, але так, щоб піджак був розчіпнутий. Це просто супер. Ще ж такий варіант Франко запропонував.