Вища освіта і рівень життя

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем mirawoo, 20 бер 2011.

?

Як ви живете з ВО (чи без)?

1. В мене є ВО, я живу добре

13 голосів
    68,4%
  2. В мене немає ВО, я живу добре

0 голосів
    0,0%
  3. В мене є ВО, я живу погано

5 голосів
    26,3%
  4. В мене немає ВО, я живу погано

1 голосів
    5,3%
  1. Hyligan

Hyligan Іронічний

Дитя в школі вже давно...Особливого дискомфорту нема, от хіба вчителька чомусь постійно заміняє фізкультуру математикою....прямо манія якась о_О

---------- Додано в 18:39 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ----------

Лікарі........лікарі це жах, це ..це повний пі...жах коротше)))))))))))
    Вони тепер всі в диСтиБЮторах ходЮть....так що лікують тільки препаратами тих фірм на які працюють і відправляють тільки в "свою" аптеку...тому я вирішив ніколи не хворіти)))))))

От тільки медогляди достають...як не самому потрібно, то дитю)....і в більшості кабінетів треба дати щоб написали шо здоровий ;)

• Подобається Подобається x 1
  2. Locke

Locke невиправний реаліст

Є на ту тему анекдот, але я би сказав, що то не анекдот, а правда нашого сьогодення:
    Один бізнесмен іншому:
    - Мій син закінчив школу, вчитися не хоче, лишень одні розваги в голові. Ти б не міг взяти його до себе на роботу?
    - А чому до себе не візьмеш?
    - Та він батька не буде слухатися. Хочу, щоби він попробував, що значить праця і навчився заробляти гроші.
    - Гаразд. 2000 баксів в місяць за пів дня роботи в офісі - підходить?
    - Та ні, то для молодого пацана для початку завелика сума.
    - Ну добре, 1000 баксів і цілий день працювати.
    - Та ні, все одно забагато для початку. Почне пити, гуляти. Я хочу, щоби він знав, як тяжко заробляються гроші. Дай йому таку роботу, щоби працював зранку до вечера і отримував 1000 грн.
    - Ну ти даєш! Для такої роботи треба мати вищу освіту.

---------- Додано в 18:51 ---------- Попередній допис був написаний в 18:48 ----------

Вчився то я добре. І свого часу працюючи за спеціальністю займався науковою роботою і мав навіть дуже непогані результати. Але цією роботою на хліб може заробиш, але без масла. Прийшлося працювати не за отриманою спеціальністю.

• Подобається Подобається x 6
  3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Викладача. (репетитора)

4. Hyligan

Hyligan Іронічний

....Більше того, подумайте скільки шкільних знань ви використовуєте в житті ;)
    Обмежується програмою до 4 класу)....Читати ..писати (майже не потрібно) рахувати.

---------- Додано в 19:02 ---------- Попередній допис був написаний в 18:58 ----------

Нівкого до-речі не виникало враження шо в школі нас вчили зовсім не того шо в житті потрібно?

Де юридична грамотність? Де самооборона? Фінансові знання? Психологія?
    Вивчення анекдотів було б значно корисніше нашої шкільної програми...

• Подобається Подобається x 4
  5. Radistka

Radistka Rändaj

Уся Європа скорочує кількість годин навантаження на викладача, а ми краще знаємо - ми загрузимо викладачів по повній, аби знали як лінуватися! Як то так - усі працюють, а вони інтілігєнти хр..нові ... :)))

Якщо викладач кваліфікований, то репетитор для чого???
    Тобто оскільки грошей нема, давайте вчити погано, щоб мати кого перевчовувати? :mocking:
    Насправді треба навчити молодь самостійно вчитися, то є одне з найголовніших і найпотрібніших вмінь.

---------- Додано в 19:17 ---------- Попередній допис був написаний в 19:14 ----------

Так-так, для заробітків в Італії якраз достатньо :)))

---------- Додано в 19:19 ---------- Попередній допис був написаний в 19:17 ----------

Основи усіх згаданих вами предметів передбачені шкільною програмою, але їм не надають серйозної уваги, через брак спеціалістів ... вловлюєте про що я?

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Щоб допомогти тим, в кого поганий ;)

ні - вчити тільки найважливішому. (нажаль кількість викладачів прийдеться зменшити...)

:yes:
    :give_rose:

Але тоді постане питання ще більше - навіщо стільки викладачів?:scratch_one-s_head:
    (кількість робочих годин правда можна буде зменшити, а якість збільшити - заодне і платню :) )

• Подобається Подобається x 2
  7. Radistka

Radistka Rändaj

Браво! Ось ми і спільно дійшли розумного висновку!
    Саме так і потрібно діяти.
    А запитання насправді звучить так - навіщо нам стільки некваліфікованих викладачів?

• Подобається Подобається x 3
  8. Hyligan

Hyligan Іронічний

От тільки в вас нема ніякої можливості так діяти...і не так діяти теж нема можливості. Чому б не обговорювати питання на які ми самі можемо впливати?

9. Radistka

Radistka Rändaj

Без питань. Починайте. На що Ви можете впливати?

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

А ми на них і повинні впливати.

11. Locke

Якщо серйозно на цю тему, то я помітив серед своїх однокласників, одногрупників та й просто знайомих, що успіхів у бізнесі досягли ті, хто вчився ледве на 3 і свого часу не міг зв"язати до купи двох слів, а всі однокласники з них насміхалися. Тепер вони круті бізнесмени, а колишні відмінники-медалісти працюють на них. Чому бізнесмен-колишній двійочник досягнув успіхів? Чому він бере собі на роботу відмінників і медалістів, коли всім відомо, що зараз більшість людей працює не по спеціальності і стати більш-менш хорошим фахівцем в новій для себе справі можна стати через рік наполегливої роботи і самоосвіти?
    Та дуже просто. Двійєчник, який ніколи не готувався до уроків, щоби отримати трійку мусів проявляти "чудєса ізворотлівості", находу щось вигадувати і викручуватися. А відмінник мусів все знати, причому скурпульозно. Але в бізнесі нема готових рецептів, принаймі в нашому національному дикому бізнесі. Постійно треба щось вигадувати, викручуватися і порушувати закон, а відмінник завжди діє лише по правилах.
    А відмінників вони беруть на роботу виконавцями тому, що відмінник - це діагноз, він і в навчанні і в роботі відмінник і буде за копійки пахати зранку до ночі, щоби самому собі підтвердити свій статус відмінника соціалістичної чи капіталістичної праці.
    Кого цікавить ця тема - погугліть в Інтернеті книжки російського письменника-бізнесмена Юрія Мороза. Точно не пам"ятаю їх назв, але там описана вся ця жорстока правда.

• Подобається Подобається x 7
  12. Svjato

Svjato Well-Known Member

:good:

Просто супер! Сам хтів це написати. (Вони вчилися жити а не вчили щось, що забули)

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Тому що один привик кататись по рейках а інший по бездоріжжю, зато туди куди хоче ;)
    Один має готові рецепти на все (правда неправильні) а інший шось постійно вигадує...
    Один дуже розумний і тому точно знає що і чому і по якій причині в нього не вийде, а інший придурок, йому кажеш шо це неможливо а йому пофіг, він своє робить....

---------- Додано в 20:25 ---------- Попередній допис був написаний в 20:18 ----------

На те якими знаннями загружати собі голову)...
    Вирішив заповнити прогалини шкільної науки))....вчу закони України, для початку ті які стосуються спілкування з ДАі і міліцією, а ше про землю і фермерське господарство)))

14. Radistka

Radistka Rändaj

Сорі, що знову дістаю :mocking:, але то таки не шкільні прогалини.

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я прийшов якось в міністерство освіти, а там дєд на прохідній - і почав на мене робити наїзди. Я лише сказав:
    - Я громадянин України.

Дід різко змінився на обличчі, і сам мені розповів куди піти і як краще зробити... ;)

16. Locke

Згадав назву книжки: Ю. Мороз "Истина в тезисах".

17. Hyligan

Hyligan Іронічний

В нього і тренінги не погані....Якщо кому цікаво можу закинути ссилку на торенти.

---------- Додано в 21:13 ---------- Попередній допис був написаний в 21:11 ----------

Чому?....знання законів в житті знадобиться значно більше ніж знання інтигралів і тих як їх там...диференціалів, прости Господи)))))))))))))

---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:13 ----------

От візьмемо автошколу, правила хоч хриновенько, але вчать а права водія в спілкуванні з ДАІ не вчать зовсім....навіть не згадують)

18. majolika

majolika Well-Known Member

не мною придуманий вираз, що вища освіта розуму не додає :)
    Так воно і є.
    Вища освіта сама по-собі не впливає ні на що. На рівень життя впливає бажання людини добувати і використовувати набуті знання, досягати бажаного результату праці, і тим самим підвищуючи рівень свого життя.

Звичайно, в інститутах не навчають, як заробляти гроші. Але там можна добре натренувати соображалку, яка потім дуже знадобиться у зароблянні грошей.

Чи використовую я знання, набуті у ВУЗі? Так. Я навчалась комерційній діяльності, а тепер нею займаюсь. Звичайно, більшість того, що я знаю і вмію - це не заслуга ВО. Однак, навчаючись у виші, я реально вчилася (як то кажуть - для себе), запам'ятовувала і аналізувала великі обсяги інформації, читала багато додаткової літератури, писала аналітичні роботи (реферати, курсові) тощо. Мені було цікаво вчитись. А тепер цікаво працювати :)

19. Radistka

Radistka Rändaj

А тому, що ви егоїст і визнаєте за корисне і потрібне лише те що потрібне саме вам на саме цьому етапі вашого життя. :mocking:
    А крім законів дорожних і юридичних є ще тьма тьмуща інших законів - закон природи, мовні правила, правила поведінки, закони психології, і т.д і т.п. І, ви знаєте, є такі диваки, що їм інтеграли більше до душі ніж юриспунденція. Їх називають лохами, може чули :mocking: Але фіг би вашу машину сконструювали без тотих диференціалів. А у школі в ідеалі вчать всього потроху, щоб дитина могла вибрати собі заняття до душі. Повторюся, навчений вчитися здобуде необхідні для нього знання сам і без труднощів. А вас всього навчи - навіть права водія в спілкуванні з ДАІшниками :mocking: Та там і читати нічого. Тройошник видать :mocking:

• Подобається Подобається x 3
  20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та Hyligan не такий вже хуліган.
    Тому не ганьте його сильно...

Хоч про інтеграли ви дуже вірно підмітили.
    (просто наша школа з 69 року не вчить, як їх використовувати :) )

а де твій аватар? :)