Віра віруючих і віра атеїстів

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем miliarium, 13 гру 2025.

1. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

До 2017 року я сам був безбожником, навіть молитви жодної не знав. Мій друг не ліпший за мене і зараз, але добріший за багатьох і зараз в ЗСУ на Донбасі.

2. Коммунарец

В більшості ви підтримуєте лайно майорчиків, його образи на форумчан.
    То ваша справа, але.. як модератор ви відповідатиме перед суддєю.

3. Коммунарец

Читав, але мене більше цікавить практика.
    Теорія - це добре, але без практики - це мертвий папір, на якому грають і блудниця, і сатана.

4. miliarium

miliarium Active Member

Це не я вчу по книжці...
    "Досліджуйте Писання , бо думаєте мати життя вічне" це слова Ісуса Христа, які записали його учні...
    Звісно, що це він вчить мене, і Вас і всіх остальних...
    Я зараз сам читаю Євангеліє(це частина Біблії) - стараюсь зрозуміти Його науку...

5. Коммунарец

Після інституту всім молодим спеціалістям кажуть:"Забудь те, чому вчили тебе у ВУЗі і вчись робити як треба".
    Хочеш зрозуміти його науку?
    Покинь все і всіх, та йди за Господом. Тоді навчишся.
    Інакше це фарс(

Останнє редагування: 22 гру 2025
  6. miliarium

miliarium Active Member

Хоча я ще не завершив про атеїстів , та ще дещо маю сказати про них ( навіть щось добре!) але, напевно, потрібно було б і про "віру віруючих" мовити слово...

Продовжуючи тему хочу розпочати із планетарної проблеми всіх часів і народів - фанатизму...
    (Рідний брат і сестра фанатизму - шовінізм і ксенофобія)

Від фанатиків різних ідей (національних, релігійних, комуністичних,імперіалістичних та інших) відбулись практично всі війни, теракти та інші кровопролиття.Багато людей лягли в сиру землю через якісь фанатичні ідеї "властьімущих" ( теперішня війна не виняток).
    Фанатизм це повне неприйняття чужої думки,до злоби,до перекошеного обличчя, навіть до вбивства оппонента...

Так от одна із найбільших небезпек, які тільки можуть загрожувати віруючим людям, це скотитись в фанатизм...Середньовіччя не дасть збрехати ...
    Фанатіки були в усі часи в будь-якій релігії - масульманстві, християнстві та інших...
    Навіть при житті Ісуса Христа, серед Його учнів були фанатики...
    Читаємо про це в Євангелії:
    Від Луки, Глава 9
    ●54
    •Як побачили ж те учні Яків й Іван, то сказали: Господи, хочеш, то ми скажемо, щоб огонь зійшов з неба та винищив їх, як і Ілля був зробив.
    ●55
    •А Він обернувся до них, їм докорив та й сказав: Ви не знаєте, якого ви духа.
    ●56
    •Бо Син Людський прийшов не губить душі людські, а спасати! І пішли вони в інше село.
    Добре що Христос їх спам'ятав, а так фанатизм розцвів би пишним цвітом,ще в часи апостолів...
    Про фанатиків Ісус дуже різко говорив:
    Від Матвія, Глава 7
    ●6
    •Не давайте святого псам, і не розсипайте перел своїх перед свиньми, щоб вони не потоптали їх ногами своїми, і, обернувшись, щоб не розшматували й вас...
    Він вчив остерігатись фанатиків і фанатизму...
    Пізніше Степан поплатився життям коли спробував повчити фанатиків - вони забили його камінням...
    Апостол Павло (коли ще називався Савл) теж був фанатиком, поки Ісус його в видінні не зупинив...
    Я досліджував спеціально,що говорив Христос на цю тему...І якби всі християни притримувались вчення Ісуса, то ніколи б не було б ні вогнищ із єретиками,ні хрестових походів, і т.д

7. miliarium

miliarium Active Member

Якось тут на форумі я наштовхнувся на одну тему(забув назву) і там якось пішла розмова про С.Є. що в Росії їх прирівняли до екстремістів... І я замітив , що учасники обговорення розділились на 2 групи.
    1 група говорила, що :Так їм і треба" або ще гірше.
    2 група була проти будь-якого переслідування...
    Я теж не згідний із їхнім вченням, але я знаю слова Христа, що нікому не дозволено "щемити" будь - яку людину якщо вона мислить і вірить не так як інші...
    І я зробив висновок для себе, що якщо знову будь-яка церква прийде до повної влади(і світської), то знову фанатично настроєні "віруючі" прольють кров "єретиків"... А все тому,що не знають ( Біблію цілують, а не читають) що їхній Месія іх вчить...
    А так як я впевнений ,що фанатики знайдуться в любій деномінації, то такого розвитку подій варто остерігатись...
    Гірше за віруючих фанатиків є лише їх керівники, які спрямовують та роздраконюють їх на порушення 6 заповіді...
    Про таких я читаю в Євангелії:

Від Матвія, Глава 23
    ●15
    •Горе вам, книжники и фарисеи, лицемеры, что обходите море и сушу, дабы обратить хотя одного; и когда это случится, делаете его сыном геенны, вдвое худшим вас. (Синодальна Біблія)
    •Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що обходите море та землю, щоб придбати нововірця одного; а коли те стається, то робите його сином геєнни, вдвоє гіршим від вас! (Українська Біблія)
    Фарисеї (релігійні керівники) із юнака Савла виховали "сина геєнни -фанатика".А після свого навернення ,коли вже вивчив те, чому вчив Христос - вже ні одної людини він не вбивав...

Але закономірно виникає питання:
    Зараз ми (і весь Захід) живем в такій країні, де демократія
    Але виникає інше питання:
    А що ж робити коли різні збочення в демократичних країнах, як то лгбт починають набирати силу і нагліють через край?
    В Середні Віки з ними не панькались, так як церква мала світську владу, і всіх не згодних - на багаття...
    Але Христос заборонив фанатизм, то як бути зі збоченнями? Хто як думає?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Наприклад, Ізраїль. І що?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Без біблійних знань практика - порожня справа.

10. miliarium

miliarium Active Member

Ви маєте на увазі сучасний Ізраїль , чи древній?

11. miliarium

miliarium Active Member

Теж такої думки. Те ж саме , що йти куди- небудь (без цілі)...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сучасний. У них церква не відділена від держави і якось виживають серед ворогів довкола.

13. miliarium

miliarium Active Member

Якщо мали на увазі сучасний Ізраіль , то ,там юдаізм відділений від світської держави , там демократія ,тому зараз там заборонено будь- який фанатизм(в тому числі масульманский фанатизм,а арабів там багато)

14. miliarium

miliarium Active Member

А ні там все складніше...
    Тільки що подивився в гуглі...
    Я думав ,що якщо демократія ,то всі релігії рівні в Ізраілі...
    також цитата:
    "Таким чином, Ізраїль має унікальну систему, де іудаїзм не є державною релігією в сенсі обов'язковості"

15. miliarium

miliarium Active Member

Церква в Ізраїлі насправді не має повної влади... Там є релігійні суди, але вони підконтрольні державним установам,і вирішують , тільки питання розлучень і шлюбів, може ще якісь "дрібниці" тому, поки-що переживати що в Ізраілі фанатизм почне всіх розпинати на хрестах - не варто...
    От в Афганістані Ірані та Саудовській Аравії - релігія має значно більшу силу , чим в Ізраїлі, і фанатизм -процвітає...

16. Коммунарец

17. miliarium

miliarium Active Member

Шановний Коммунарец , я проглянув деякі ваші теми, щоб хоч якесь уявлення мати про Ваш світогляд і знати як точніше Вам відповідати...
    Я писав і пишу Вам завжди без насмішок, чи з цілью якось "прикольнутись" (тому, що коли я читаю Євангелію- я не уявляю Христа, який "прикалується" коли до нього приходили люди чи приносились хворі)
    Христос не вчив нас насміхатись з будь-кого... І я хочу теж так поступати...
    Але скажу Вам не "виляючи" - астрологія(звездочети) та різні гадання строго-настрого забороняється Біблією... Настільки строго що їх в древньому Ізраілі побивали камінням ...
    Рекомендую Вам залишити це все і забути як дурний сон. Покаятись в цьому перед Богом . Всі ті гадання, чаклування, екстрасенси і т.д - слуги диявола. Бог точно не бажає щоб Ви мали з ними справу...

А потім поговоримо з Вами про "теорію" і "практику" і хто там з них першопричина...

• Подобається Подобається x 1
  18. miliarium

miliarium Active Member

Єремія, Глава 27
    ●9
    •И вы не слушайте своих пророков и своих гадателей, и своих сновидцев, и своих волшебников, и своих звездочетов, которые говорят вам: "не будете служить царю Вавилонскому". (Синодальна Біблія)
    •А ви не прислухайтесь до ваших пророків, і до ваших ворожбитів, і до ваших сновидців, і до ваших знахарів, і до ваших чарівників, що говорять до вас, кажучи: Не служіть вавилонському цареві! (Українська Біблія)
    ●10
    •Ибо они пророчествуют вам ложь, чтобы удалить вас из земли вашей, и чтобы Я изгнал вас и вы погибли. (Синодальна Біблія)
    •Бо вони пророкують вам неправду, щоб віддалити вас з вашої землі, і Я вас вижену, і ви погинете. (Українська Біблія)

• Подобається Подобається x 1
  19. Коммунарец

Пам"ятаєте фільм "Шерлок Холмс і доктор Ватсон. Знайомство"?
    Так от, докторе Ватсон, ви правильно дослідили мої вподобання, але поставили мінус замість плюс.
    Я справді, маю відношення до містицизму, гадання та астрології, та зовсім не для того, щоб їми коритуватися.
    Хто не пізнав їх , тому не судити. Не читав їх - але осуджую))
    Вони справді мають відношення до диявола, і я маю виявити цю залежність, а також тих, хто потурає цьому.
    Так що подумайте і замість рекомендацій почніть писати про те, як Утішник переборює зло всесвітнього масштабу.)

20. Коммунарец

Таке враження, що ніхто не має права га ворожіння крім тих, що до вподоби "Богу". Але Даніїлу та іншим можна тлумачити сни, аби нібито вказувати волю божу.
    Якась вибіркова ахінея(

а де твій аватар? :)