Віра віруючих і віра атеїстів

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем miliarium, 13 гру 2025.

1. miliarium

miliarium Active Member

На рівні простих людей атеїзм особливо не царемонився з дискурсами це правда.Винищувалось ,висміювалось і Біблії конфісковувались і т.д.
    Але не забувайте про те ,що міждержавно, та міжінституціонально дискурси та дискусії завжди були між ученими-атеїстами і креаціоністами різних сортів .Скажем так між елітами...

2. miliarium

miliarium Active Member

Щодо підробок: так ними не тільки атеїсти промишляли(про що я писав вище по темі-Пілтсдаунська людина і т.д)

Цим промишляли і Середньовічна церква, на жаль... Я думав пізніше перейти і до цього питання,(чи почати нову тему) Ви просто випереджаєте події,підганяючи мене...

Лютер (який був католицьким монахом),почав багато викривати церкву за перекоси... індульгенції,мощі святих,язичницькі забобони і т.д Він хотів лише виправити недоліки,а так вийшло що створив новий напрямок в християнстві - протестантизм... Він навіть думки не припускав,що його потуги добитись правди, приведуть до того,що його назвуть єретиком.Тому що Середньовічна церква не збиралась відказуватись від язичницьких вірувань які проникли в християнство...

Відносно мощів Лютер так і писав,що церква понаробляла підробок стільки,що голову одного і того ж святого могли мати декілька церков на території Священної Римської Імперії.(логічно виходить що святий мав декілька голів при житті) .
    Монахи які переписували Біблію інколи перекладали так, як вони розуміли із вченя Католицької церкви Середніх віків,а інколи дописували те ,що там не було, думаючи що вони "допомагають" краще розуміти Біблію...Таких місць не багато,але вони є. І зараз в наш час не проблема це все взнати(Підстрочний переклад, та інше)
    Христос вчив :" Досліджуйте Писання,так як думаєте через них мати життя вічне,а воно свідкує про Мене"

До Кумранських фрагментів,ймовірно , було добавлено 5 фрагментів,які мали прямо цілі речення,хоча всі інші були мілкими(навіть слово не влазило)це викликало підозру вчених...
    Почитайте що значить "фрагмент" Вчені буквально пазли складають із них...Все-таки століття пройшли і пергамент,і папірус не витримують -розсипаються на фрагменти дрібні...

3. miliarium

miliarium Active Member

Ваша цитата:
    "Та й самі священники наробили з народу баранів, крім тих, коли спалили або на хресті розпинали"

Я згоден з вашою думкою,навіть більше Вам скажу - саме тому,що були дрімучі перекоси в Середньовічній церкві, коли тормозилась наука церквою,насилля над совістю і т.д,народи просто "вибухнули" Французькою Революцією... Відкинули не тільки владу церкви, але як кажуть в народі" вилили дитя разом з водою"-відказались від Бога та Його Святого Слова взагалі,що є неправильно... Народ кинувся в іншу крайність ,як стадо баранів - почався Терор, коли гільотини не остигали від людської крові і не тільки священників, потім пішли і звичайні люди... Біблії спалювались на площах купами. Був підтриманий атеїзм, потім Марксизм,комунізм. З теорії Дарвіна - народився расизм...
    Фашисти + расизм утворився нацизм .
    Крові пролилось немало після того, як Біблія була зігнорована спочатку Католицькою церквою в Середні віки, а потім Атеїзмом,Комунізмом,Нацизмом та іншими "ізмами"

4. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Хто вперше попадає на хату, мало що тямить у місцевих порядках. Не дивно.
    Обітретеся і все все буде чікі-чікі)
    Я теж пишу з телефону, тому не в тому справа.

5. Коммунарец

Та які там дисеусії?...
    Царя Миколу 2 здали христопродавці, Ватикан відновлений фащистом Муссоліні і рятував нацистів за золото, Р П Ц взагалі служило КДБ і зараз ФСБ.
    То еліти злодіїв, крадіїв і беззаконників.

6. Коммунарец

Ви запостили тему, але почали розкривати її однобоко, взагалі не торкаючись порівняння віри віруючих та атеїстів.

7. Коммунарец

Такі факти ігнорувати неможливо, тим паче не робити висновки.
    На жаль, людство не спроможне це второпати і так само знову і знову наступають на тіж самі граблі.
    Зазвичай люди роблять не висновки, а намагаються створити новій світ на перекручіванні історії.
    Особисто мене таке не влаштовує, але інше, що задумано на небесах і твориться на Землі...

8. miliarium

miliarium Active Member

Я бажав якось організувати так ,щоб неутворилась каша...
    Спочатку про атеїстів,так як я це розумію (може я неправий),що коли людина вибирає безбожжя, то в неї зовсім немає ніяких шансів на спасіння, а якщо вона вибирає віру в Бога,то це всерівно краще.Навіть якщо вона потрапляє в якусь "секту" де проповідується Христос, там є наука про спасіння хоч може трохи "криво" вчать...

Сам Христос сказав: "Є вівці і не з цього двору, яких мені потрібно привести. І буде одне стадо, і один Пастир"

А атеїзм - більше зло, так як ріже таких овець на фарш...

9. miliarium

miliarium Active Member

Ви піднімаєте цілий пласт проблем, які навалились на все людство...

На цій планеті , за всю історію,ще не було такого народу,чи імперій, які не бажали побудувати суспільство,в якому всі були б щасливі,та вільні,та багаті...
    Ідеї були прекрасні та правильні... А на ділі виходили: полум'я з "єретиками", гільйотини, страх, смерть,війни, руїна і т.д.
    Біблія майже "кричить"!!! про те,що виною всьому "гріх"(егоїзм) який в серці (серцевині,розумі) кожної людини...
    І побудувати суспільство в якому буде "щастя заливне" з такими людьми неможливо...
    І навіть якщо поставити найкращу людину президентом, в нього виникне соблазн "спіонерити" хоча б парочку "лімонів"...А потім люди дивуються звідки корупція... Відповідь проста -єгоїзм , який гребе все лише собі...

Коли людство перепробує всі "мислимі та немислимі" спроби хоч якось побудувати "рай на землі" , і в них нічого не вийде -тоді і прийде Христос вдруге і "буде Нове Небо і Нова Земля на якому живе правда"

10. Коммунарец

Різне буває.
    Часом віруючий ґірше від атеїста, а безбожник добріший за священника.
    Атеїсти густо-рідко народжуються завдяки нестерпному фанатизму релігійних підсвинків тощо.
    Але про що ви бажали пояснити в цій темі? Віруючі вірять у свого Бога і різні теорії спасіння, реакарцію або ще щось... Атеїсти у самих себе та у свої можливості.
    Кожний намагається вижити у межах своєї совісті, застосовуючи доступні засоби, згідно набутих моральних, етичних та життєвих правил.

Що тут нового можна додати?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Безбожник - гірший недоброго священика по одній причині. Безбожник відмовився від Творця і Спасителя, а тому у нього нема шансів на Боже Царство, а навіть розбійник (згадай того, що був на хресті), має шанс на вічне життя.

Так що "Дух правди" каже неправду, та ще й повчає.

12. Коммунарец

Необ'язково безбожник той, хто відмовився від Бога, але може той, що не мав змоги пізнати Бога і жив якось сам по собі. А священників РПЦ мабуть ви не ввижаєте вже за безбожників? Поздоровляю з прогресом!!)
    Я не можу згадати розбійника на хресті, бо я не бачив і не знав його тоді, щоб згадати. То що, він не був безбожником до останнього часу життя, а тоді що він робив там на хресті?
    Йдіть краще сріть на Зеленського, бо це у вас краще виходить)

Останнє редагування: 21 гру 2025
  13. miliarium

miliarium Active Member

Шановний Коммунарец, невже Ви не зрозуміли?
    Спробую пояснити ще доступніше...

В атеїзмі абсолютно немає ні надії,ні шансів на спасіння -вони самі про це вчать,що ми просто випадковість без шляху і цілі і смисла."Тут рыбы нет" -памятатаєте звідки ця фраза?

сатана аплодує такому вченню ,як йому вдалося пропихнути таке людям.

А вдалося йому це лише тому, що відступивші ортодоксальні церкви,нахапавшись філософських,магічних,та язичницьких понять, далеко-далеко відійшли від Бога,опозоривши Його,Відштовхнувши людей від справжньої,першоапостольської віри ,люди оскаженівши відкинули і Біблію,стали світськими,секулярними(подивіться на Європу хоча б)

А я ж недаремно Вам писав слова Христа:"Досліджуйте Писання і т.д"
    Замітьте що "не просто читайте" а "досліджуйте"
    Таким чином Ви і інші знайдуть справжне Апостольчьке Вчення яке приведе до спасіння. Ви перестанете тикатись як сліпе кошеня в різних теоріях та вченнях і зрозумієте "розстановку сил" в цьому світі...

14. miliarium

miliarium Active Member

Я наведу приклад :
    Я займаюсь кузовним ремонтом автівок.
    Якось я зі своїм знайомим заїхав в СТО іншого міста. Туди приїзжає клієнт, а я стою неподалік і чую діалог майстра і цього клієнта...
    Я з практично абсолютною точністю відчуваю вже з перших слів,де майстер говорить правду про стан авто клієнта, а де він "розводить на гроші лоха"
    Як ви думаєте чому???
    А все тому що я "зуби з'їв " на цих коритах ...

Мене розвести при покупці авто на базарі - марна справа
    Я ще сам найду те,що перекуп навіть сам не знає про свій автомобіль...

Абсолютно все так і в будь-якій справі на цій планеті...
    Якщо Ви щось не розумієте,не вивчили ,то ваз будуть "нагрівати на гроші" всі кому не лінь...

Те саме і в релігії ,там обману,і пройдисвітів(дякуючи сатані) -"пруд- пруді"
    Тому сам Ісус закликає в Євангелії потратити час -вивчити питання щоб не виявитись обманутим,та розчарованим у Богові, загинувшим ...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

:)))
    гра слів, нє?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Де я срав на Зеленського?

Я в більшості цитую його, або даю відео, де він сам говорить.

Я просто нагадую зебобікам слова і дії Зеленського, а вони і ви в тому числі, вважаєте, що це обсирання.:)))

Ну ось дивись, яке це обсирання:

Це ж прравда. А зебобіки чомусь зляться. :)))

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Біблію "Дух правди" не пробував читати замість прєдсказанія Варвари масковской (чи ще там когось)?:)

Facebook

18. Коммунарец

View: https://youtu.be/cshD8RnsAoU?si=mzFS-4xNPDRAqzfb

19. Коммунарец

Де ти був вісім років, поки я їодив по Україні, збиваючи ноги в кров, лікував людей, спілкувався з Богом, втішаючись його чудесами?
    Сидіти на дивані і вчити жити по книжці одне, а пізнавати Бога вживу - то інше.

20. Коммунарец

А що ви зробили на славу Бога?

а де твій аватар? :)