Віра віруючих і віра атеїстів

Discussion in 'Релігії народів світу' started by miliarium, Dec 13, 2025.

1. miliarium

miliarium Active Member

Читаючи різні форуми (не на цьому сайті), не один раз натрапляв на якусь вкрай агресивну полеміку атеїстів про віру, "вірунів" і т.д.... Вирішив створити тему де буду поступово викладати всі аргументи ,та факти де апологети "войовничого атеїзму" нагло обманювали людство ...Колись справді небуло широкого доступу до інформації,чим вони безсовісно користувались , ховаючи свої "походеньки".
    Зараз любий зможе будь-який
    "факт" перевірити на правдивість через інтернет...
    Долучайтесь...

Один із багатьох тезисів, які використовують атеїсти проти віруючих, це те, що атеїзм це зовсім не віра, науковий підхід, досліди і висновки зроблені на основі,цих дослідів, а ще також археологія іт.д.
    А віруючі -це лише абсолютно недоказова віра...

2. miliarium

miliarium Active Member

Почнемо з віри...
    Дивно для мене те,що атеїсти всерйоз думають ,що віра їх не стосується від слова зовсім і вони нею не живуть...
    Я відкрию Америку для атеїстів- на цій землі ви не знайдете жодної людини,що не має віри хоч в що небудь...
    Віра (довіра) притаманна людині , як і право вибору...
    Це ,можна так сказати по простому - властивість мозку робити висновок,без повноти вхідних даних...

Невіруючий в Бога (атеїст, агностик чи секулярист) всерівно в щось вірить...
    Він вірить в себе, в свої сили,вірить що ще буде жити завтра, вірить в заначку із "зелених бумажок",що вони дадуть йому змогу пережити важкі часи, вірить в дітей що вони йому в старості стакан води принесуть,вірить в свої знання,освіту та професію та іншу всяку пургу ,яка дає йому вірити ,що "прорвемся" і на нашій вулиці ще буде свято...
    Чогось тим людям , які абсолютно втрачають віру хоч в що небудь(навіть в себе) - їх розбиває люта депресія і вони зазвичай лізуть в петлю...Тим самим підтримуючи кількість абсолютно ні в що не віруючих- стабільно в межах нуля+1...

Скажу взагалі крамольну річ:
    Всі ми насправді на 95% ніколи не перевіряли навіть того,чого нас навчали в школі,промовчу вже про щось складніше...
    Ну от хто із вас(тільки чесно) перевіряв лінійкою , що паралельні лінії ніколи не перетинаються? хто особисто перевіряв висоту Євересту? Хто з нас сам заміряв інтенсивність випромінювання радію? Хто з нас переміряв сам відстань від Землі до Сонця? Тільки сам! Це для того,щоб гордо сказати: "Мені не потрібно вірити вчителю,чи вченому -я сам це своїми очима бачив і своїми руками заміряв"
    Подібні питання можна задавати до безкінечності... Все це доказує що ми не маємо 100% впевненості/доказів навіть в тому ,що ми благополучно перейдемо вулицю,чи доживемо до завтрашнього ранку. Але віримо що нам це вдасться ... Ніяка Академія Наук не дасть вам точної гарантії...
    Зустрічаючись із людьми ми хоч-не-хоч постійно робимо вибір -вірити чи невірити тому,що вони нам "втирають" ,Так як в нас немає можливості вскрити йому черепну коробку і під мікроскопом дослідити всі його мотиви відносно нас,чи не хоче він часом нас обманути?...(а хватить нам розуму розібратись в дендритах та аксонах?)А скільки раз будь-як людина (і атеїсти теж) повіривши,потім буває обманутою шулерами... МММ та олх не дасть збрехати.
    Висновок: в нас просто немає можливості перевіряти всю інформацію яка нам поступає.В нас немає своїх лабораторій, нехватає знань рівня ученого,нехватає часу і фінансів все перевіряти , немає бажання і ми банально ліниві, нам залишається лише вірити (або ні) що земля плоска, і має форму чемодана...
    Так що кожний має повне право вірити в те , що він вважає за логічне,і хай поважає право іншого вірити.
    Так що поменьше пафоса господа-атеїсти...

----------------------

Але так як вірять атеїсти в теорію еволюції, будь якому віруючому на цій землі і не мріялось навіть... Так як віруючі в Бога оперують десь (+/- ) 6000 років нашій планеті,що піддається хоч якомусь дослідженню ,а не тучі "міньонів" років.Та за такі періоди любі докази просто на атоми розсипляться...Це я кажу ,так як мав можливість з адептами теорії еволюції спілкуватись в минулому...
    Оце їхне "мульйони-мульйонів років тому" відкриває наочно,що маємо справу із "супервіруном ". Ти там був?Чи хо там був???.Який вчений в ті часи жив,щоб я йому повірив? І чи чесно і непредвзято він інтерпретує результати ,того що він називає дослідом чи розкопкою? Чи може виконує заказ партії войовничого атеїзму?...

Вуглецевий аналіз потребує впевненості що зовнішні природні умови були незмінними мільйони років,і не було форс-мажорів та катаклізмів в природі. Колись я вже читав що відносно недавно "слеївшого ласти парнокопитному" провели вуглецевий аналіз і там були фантастичні цихферки років...
    Так що там не все так райдужно для еволюційної теорії...

Археологія взагалі не підтверджує теорію еволюції.
    Немає "ізобілія" викопних решток переходних видів "котособакопопугая"
    Також фіксують непоодинокі випадки коли скамяніле дерево знаходиться вертикально "прошиваючи" Мезозойні,Кайнозойні та інші "зойні" періоди кожен з яких (по ідеї) опять же" міньйони років " були...Там стільки нестиковок для еволюційної теорії що просто швах. Але про це головні ідеологи при підтримці "ліваків" при ведучих університетах світу скромно умалчівают...
    (Гугл- Полістратне дерево)
    А скільки було решток-фальшивок!

Дивно також те , що коли атеїст знаходить на дорозі,наприклад,смартфон, то йому навіть в голову не приходить згідно його віри в еволюцію, що смарфон саме зараз проходить етапи еволюції. Так не вмішуйся в цей процес,хай далі лежить-еволюціонує! Ан нет- він його зразу в карман і дьору звідти. Він ,виявляється, якогось дива і наперекір своїй вірі в еволюцію зразу розуміє що це зовсім не кусок лайна бронтозавра, який еволюционував до рівня смартфона,а в ного є творець-інженер .
    Абсолютно будь-яка форма життя на цій планеті(навіть мікроскопічна клітина) має таку складну структуру, що смарфон не йде ні в яке порівняння із простою живою клітиною...
    Я ніколи не повірю ,що ураган налетівший на полігон із сміттям створить Boeing 737. Це протирічить логіці, фізиці та простому смислу...
    Навпаки, ураган роздробить,та розкидає навіть щось схоже на порядок... А звичайна жива клітина складніше влаштована ніж літак...В клітину влаштовані цілі заводи по виробницві амінокислот та іншої требухи...Там , практично, цілий мікровсесвіт... Генетичний механізм який в клітині- це взагалі отпад мозгів... І все настільке ніжне,що навіть перевищення температури більш 50° С зверне білок і на цьому вся еволюція закінчиться...Я промовчу вже про складність процесу-здатність клітин ділитись. Ніякий смарфон,чи Боінг навіть близько не валявся...А наскільки є чудною система регенерації,та заживлення ран!!! І це случайно утворилось? Ні фіга се!!!
    Хто її придумав-дійсно МАЙСТЕР. Я швидше повірю що інопланетяни нас створили і забули про нас, чим повірю що мій предок це камінь, на якого лились кислотні та лужні дощі, шкварчало все від високої температури,та шугали блискавиці.. Я просто в захваті від сліпої,фанатичної,чудної та пафосної віри атеїстів...Таке враження що вони в своєму житті нічого складного окрім ложки не тримали і навіть думки немає наскільки все складне те,що під мікроскопом, та те що в телескопі...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. miliarium

miliarium Active Member

Існує такий вислів:
    «Люди, які не задумуються про складність радіоприймача, подібні корові, що жує складні біологічні системи»

Коли атеїст жує помідору, він натурально нагадує таку корову...Йому навіть на думку не спадає ,що він зараз зжере цілий мікровсесвіт, ,складнющий до знемоги...
    А я один із тих ,хто в шкільні роки ходив в радіогурток...паяв радіоприймачі,сопівши і пихтівши над схемою ,паявши її. Скільки там потрібно акуратності і точності та терпіння,зрозуміє лиш той хто цим займався...Там практично немає місця помилці...Будь який необережний рух,може привести до к.з., може бути непропай,може бути "помилково не туди припаяв",може бути випадковий контакт,там де він непотрібний; можеш транзистора,чи стабілітрона не тою стороною впаяти іт.д.
    І це вже все паяється із готових,зроблених на заводах радіодеталей...

Ну от вже ніби спаяв все...сидиш довольний що завершив роботу... Включаєш живлення - і фіг там воно працює ! Починаєш шукати причину( інколи це займало значно більше часу , ніж паяв схему)
    Ну от ніби знайшов де помилився... Виправив ,вмикаєш - знову щось не то... Виявляється, вчитель каже: "То що ти спаяв, ще потребує НАЛАШТУВАННЯ та різноманітних підстойок та настройок!!! "
    Сидиш в шоці , думаєш - нафіга таку "складну" схему вибрав... ( а це всого лиш радіоприймач прямого підсилення 2-3 каскади на транзисторах )

І я впевнений на 100% що якщо допустити,що урагани та блискавки та інші стихії склали в кучу якусь примітивну"схемку" за мільйони років- то налаштувати її на роботу -просто не зможуть ніколи!!!
    Я бачу феноменальну складність навколо себе в природі і вражений мудрістю і розумом Того хто створив все...Мені непотрібно мільони років,я по факту,своїми очима бачу складність середовища в якому я проживаю. І якби я лише один був в абсолютно стерильному світі! Так ні! Мене оточує безліч "фельдеперсових" живих організмів! Це ж яка мізерна ймовірність випадкового шансу щоб все це утворилось!!! І атеїсти в це свято вірять!
    В Біблії я читав такі слова:"Сказав безумець - нема Бога" І таки да, віра атеїстів граничить з безумством...
    Ніяка лабораторія, в якій ціленаправлено виключають можливість помилки, не може створити живу клітину, мовчу вже про щось складніше...
    Сам пан Дарвін дуже і дуже невпевнено в своїх творах описує словами свою "теорію видів" як "можливо" , "ймовірно" та інше...Він сам цим обнародував свою невпевненість.Але зараз це так подається,ніби це не теорія ,а аксіома.
    Так що еволюція так відноситься до науки біології ,як астрологія до астрономії...

Тим, хто щось там про "наукові досліди" пропоную:
    Провести доступний всім,недорогий і простий дослід- в бетономішалку насипати щебеню і вкинути туди болта і гайку . Вмикайте в мережу і хай крутить... Якщо через тиждень,(місяць,рік ,або поки не згорить мотор) гайка накрутиться на болт -все !!! Бінго!!! Теорія еволюція доказана!!!
    Я навіть впевнений,що можете багато насипати болтів і гайок... всерівно буде нульовий результат.
    Але , щось мені підказує, що весь той хаос "заб'є" різьбу на болтові, і перетре все в хламіще.

Закони фізики теж проти теорії еволюції... Один із законів механіки звучить приблизно так: Фізичні тіла завжди намагаються перебувати в мінімальній потенціальній енергії... Так що цей світ настільки лінивий до еволюції,що без "волшебного пенделя" від Творця нічого вище плінтуса не взлетить... Ніхто в цьому світі ,при здоровому розумі ніколи не залишить "свою автомобілю" еволіціоніровати в корчах ,надіячись на те,що прийшовши побачить гелікоптера останньої моделі... Не потрібно мати "сім п'ядів во лбу" щоб передбачити,що він побачить лише ржаве,диряве корито, з протухшим салоном,а не гелікоптер...
    Я переконаний в тому, що можу зробити табуретку. А табуретка мене ніколи не зробить...
    Я впевнений що просте ніколи не створить складне,а нежива матерія ніколи не створить живу матерію.
    Так що моя віра- значно логічніше виглядає на фоні віри будь-якого атеїста...

Особливо хочу застерегти,що я ні в якому разі не відкидаю науку,та науковий підхід з логічним висновком...Цими інструментами обовязково потрібно користуватись де це можливо.
    Я лише звертаю увагу на те,що ні в еволюційної, ні в креаціоністскої теорії немає 100% наукових доказів на даний момент. По простій причині - ніхто з нас не були очевидями таких далеких віків...Тому віра- це все , що залишається для обох груп.
    Може ми доживем до того часу коли наука досягне вищих висот в пізнанні цього світу...Хоча наука чим більше розвивається, тим складніші і складніші системи бачать вчені...Що знову і знову доказує мудрість Творця, а не сліпий випадок...

4. miliarium

miliarium Active Member

Взагалі-то я не впевнений , чи в правильній я гілці форума створив цю тему... Модератор, можливо виправить...

• Креативно Креативно x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

тут все правильно і модераторство лояльне, так що все добре.

Що до віри, - то так. Віра може бути не обов'язково в Бога.
    І віру має кожна людина. Хтось вірить владі, хтось вірить собі, хтось вірить в ідею.

6. miliarium

miliarium Active Member

Дякую за підказку, що я зайшов в правильну гілку форуму...

Продовжим далі:

Найвідомішим прикладом археологічної фальсифікації, яка нібито підтверджувала теорію еволюції людини, але згодом була викрита, є справа Пілтдаунської людини (Piltdown Man).

Пілтдаунська людина (Piltdown Man)
    • Суть фальсифікації: У 1912 році археолог-аматор Чарльз Доусон представив науковій спільноті фрагменти черепа та щелепи, знайдені ним у гравійному кар'єрі поблизу села Пілтдаун в Англії. Знахідка отримала назву Eoanthropus dawsoni ("світанок людини Доусона").
    • Чому це було важливо: "Пілтдаунська людина" мала риси, що відповідали тодішнім уявленням деяких вчених про "бракуючу ланку" в еволюції людини: великий, схожий на людський, череп і примітивну, мавпоподібну щелепу. Це здавалося ідеальним доказом того, що еволюція людини відбувалася саме через збільшення мозку в першу чергу.
    • Викриття: Протягом десятиліть знахідка викликала суперечки, але багато хто вважав її справжньою. Лише у 1953 році, завдяки застосуванню нових методів датування (включаючи радіоізотопний аналіз та аналіз вмісту фтору), було остаточно доведено, що це була майстерна підробка. Виявилося, що:
      • Череп належав сучасній людині (імовірно, середньовічного віку).
      • Щелепа була від молодого орангутана.
      • Кістки були штучно зістарені (забарвлені солями заліза та хромовою кислотою), а зуби орангутана були спеціально підпиляні, щоб вони виглядали як зуби стародавньої людини.
    Ця містифікація на кілька десятиліть спотворила наукові дослідження в галузі палеоантропології, оскільки вчені намагалися узгодити інші реальні знахідки з характеристиками "Пілтдаунської людини"

Приводжу приклад брехні,якою морочили голову всім чесним людям...
    Колись про це трубили, "як беззаперечний доказ теорії еволюції"
    А коли підстава була розкрита, то стали замовчувати цю історію...
    Залишається лише здогадуватись, скільки людей втратили спасіння через цей обман, відкинувши Біблію(яка з перших текстів перекреслює теорію еволюції як суцільну маячню)...

7. miliarium

miliarium Active Member

Буду поступово добавляти сюди інформацію... Невистачає часу - повно всяких справ,напевно,як і в кожного із нас... Суєта - суєт, все суєта...Як казав мудрий Соломон...
    Сьогодні -ще одна підробка від еволюціоністів (правда ,довго вона не потішила їх -доволі швидко була розкрита)

Існує ще один відомий випадок в палеоантропології, який майже повністю базувався на знахідці одного-єдиного зуба. Ця історія не була навмисною підробкою (як Пілтдаунська людина), але виявилася гучною помилкою і сенсацією, заснованою на хибній ідентифікації.

Це випадок з "Небраською людиною" (Hesperopithecus haroldcookii).

Деталі історії "Небраської людини":

Знахідка: У 1917 році геолог і фермер Гарольд Кук знайшов у Небрасці (США) єдиний викопний корінний зуб (моляр).

Ідентифікація: У 1922 році відомий палеонтолог Генрі Осборн, президент Американського музею природничої історії, вивчив зуб і, попри сумніви деяких колег, класифікував його як зуб раніше невідомого виду людиноподібної мавпи або раннього гомініда. Він назвав його Hesperopithecus haroldcookii ("мавпа західного світу Гарольда Кука").

Сенсація та "фейк": Хоча сам Осборн був обережним, новина швидко розлетілася. У пресі, зокрема в газеті The Illustrated London news у 1922 році, з'явилися драматичні художні реконструкції "Небраської людини" — цілої людської пари з інструментами, які блукають просторами Північної Америки, засновані виключно на цьому одному зубі. Ці зображення створили ілюзію повноцінного доказу "втраченої ланки".

Викриття: Лише через кілька років, у 1927 році, після подальших розкопок на тому ж місці було знайдено решту скелета. Виявилося, що зуб належав вимерлому виду пекарі — північноамериканській дикій свині (близькому родичу сучасного пекарі).

Отже, хоча це не була навмисна підробка у кримінальному сенсі, як у випадку з Пілтдауном, історія "Небраської людини" є хрестоматійним прикладом того, як наукова спільнота та ЗМІ можуть створити цілу "людину" (і її сім'ю!) на основі мінімального, неправильно ідентифікованого фрагмента — одного зуба свині.

От і виходить, що за цими вченими,ще потрібні " глаз да глаз" ,щоб вони людям не втюхали якийсь свій фейк...

8. miliarium

miliarium Active Member

9. miliarium

miliarium Active Member

10. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Вечір в хату, @miliarium!
    Немає нічого потаємного, що не стане явним, а правда всеж проб"ється крізь кривду.
    У світі хтось хоче видати підробку за дійсність, а хтось приховати правду і нав"язати ложь.
    Справжня наука викриє псевдонауковців, а до віри їй ще не скоро подолати шлях, бо сама віра ще мається у темряві.
    Як ви відноситеся до знайдених артефактів, типу кумранських папірусів та інших священих писань, що викопують із землі або такі, що визнані за апокрифічні?

Last edited: Dec 18, 2025
  11. miliarium

miliarium Active Member

І Вам доброго вечора,Коммунарівець.
    Оригінально Ви вирішили привітатись... (З такими словами,за звичай, зеки заходять в тюремну камеру) Мали такий гіркий досвід?(просто спитав,без насмішки)

Дякую за те, що нагадали мені про Кумранські звитки...Якось я про них зовсім забув...
    Так як я в цій темі говорю про "воінствующий атеїзм" то таке нагадування дуже вчасно ...
    З часів Французької революції до Радяньського Союзу апологети атеїзму часто задавали одне каверзне питання: " А чи відповідає зміст Біблійних книг ,тим якими вони були в давнину?"
    "Може ,з часом, туди закрались помилки , може якийсь переписувач вирішив щось своє дописати, чи щось викинути,те що йому захотілось..."
    Саме в той час коли були знайдені Кумранські звитки з'явилась можливість вченим перевірити наскільки теперішній текст Біблії відповідає древнім манускриптам Старого Заповіту. Книга Ісаї була там в повному обсязі...
    Як висновок: ніяких критичних змін не було виявлено вченими...і атеїсти зараз вже не задають таких питань...
    Для мене це не дивина, так як Бог Сам стереже Біблію...
    Кожній людині прийдеться дати відповідь перед Богом за те життя , яке Він дав людині... А так як Бог - справедливий,то якщо і судити людину, то спочатку потрібно дати "правила" по яким Бог рекомендує жити,по яким ,звісно,пізніше і судити буде...Тому кожна людина має можливість ознайомитись із Законом Божим, та з вірою в Ісуса Христа ...(і взагалі, все , що необхідно для спасіння є в Біблії)
    На суді Божому ніхто із сучасних людей не скаже:" Я не знав", та "Я не чув"

Що ви мали на увазі,під фразою:"бо сама віра ще мається у темряві."?

12. miliarium

miliarium Active Member

Незнаю чому, но слово "правила" сайтом виділилось як ссилка... Як виправити, на звичайне слово,хто знає?

13. Коммунарец

Замінити на синлнім

14. Коммунарец

Для довідки

15. Коммунарец

Ні, досвіду у подібних закладах не маю, але іноді дивлюся серіали на таку тему для розширення кругозіру. Може стане в нагоді)
    А так собі прогулювався на ЛФ, та чую, хтось новенький співає гарно, старі анекдоти розказує, ввічливо і повчально.
    :russian:
    Най, думаю, загляну в хату, хто там... Чи пацан правильний :russian_ru: або фраєр зальотний):sarcastic_hand:

Last edited: Dec 19, 2025
  16. miliarium

miliarium Active Member

Так, згоден, неточно записав Ваш нік...
    Звиняйте:blush:

17. miliarium

miliarium Active Member

Ще можна добавити сюди те , як міняється наукова думка з часом.
    І це не є чимось поганим,це лише дає нам можливість зрозуміти, що світ набагато складніше влаштований (Богом),ніж про це раніше думали ,наприклад,вчені-фізики...( в тому числі прибічники еволюційної теорії)

Як приклад:

Фундаментальне бачення світу фізиками пройшло через кілька ключових етапів,

(Парадигмальних зсувів)

кожен з яких докорінно змінював уявлення про простір, час та матерію.

1. Натурфілософська (Арістотелівська) картина світу

До XVI століття панувало уявлення, засноване на логіці та спостереженнях без експериментальної перевірки:

Геоцентризм: Земля — нерухомий центр Всесвіту.

Природне місце: Об'єкти рухаються до свого «природного місця» (важкі — вниз до землі, легкі — вгору до неба).

Поділ світів: Земний світ («підмісячний») є мінливим і складається з 4 елементів, а небесний — вічним і складається з «ефіру».

2. Механістична картина світу (Ньютонівська)

У XVII–XVIII століттях завдяки працям Галілея та Ньютона відбулася перша наукова революція:

Всесвіт як годинник: Світ почали сприймати як гігантський механізм, де всі явища можна пояснити законами механіки.

Абсолютний простір і час: Простір і час вважалися незмінними «сценами», що не залежать від матерії.

Детермінізм: Віра в те, що знаючи початковий стан усіх частинок, можна точно передбачити майбутнє.

3. Електромагнітна картина світу

У XIX столітті праці Фарадея та Максвелла додали новий вимір до розуміння реальності:

Концепція поля: Взаємодія передається не миттєво через порожнечу, а через особливе середовище — електромагнітне поле.

Матерія як безперервність: На противагу дискретним частинкам Ньютона, світ почали бачити як систему безперервних полів.

4. Квантово-релятивістська картина (Сучасна)

На початку XX століття Ейнштейн, Планк, Бор та Гейзенберг зруйнували класичні уявлення:

Відносність: Простір і час об'єдналися в єдиний часопростір, який викривляється під впливом маси (Теорія відносності).

Імовірність та дискретність: На мікрорівні світ виявився дискретним («квантовим»), а поведінка частинок — принципово імовірнісною, а не строго визначеною.

Постійність світла: Підтверджено, що швидкість світла є фундаментальною константою, яка обмежує швидкість передачі інформації (дані за 2025 рік підтверджують цей принцип з найвищою точністю).

Сьогодні фізика рухається до пошуку «Теорії всього», намагаючись об'єднати гравітацію з квантовою механікою.

18. Коммунарец

Про "воінствующій атеїзм" тутечки зовсім нічого не прочитав. Такий атеїзм взагалі не займається підробками чи дискусами.
    Він просто винущує все, що нагадує про Бога.Парижська комуна взагалі всім голови різала, а папу римського Наполеон довів до смерті.
    Ну, про срср взагалі краще не згадувати, така ж гідра.
    Ніхто і біблію не знав, аби про щось сперечатися. Збільшості вирізки звідти, аби покірні були і тупі. Та й самі священники наробили з народу баранів, крім тих, коли спалили або на хресті розпинали(
    На рахунок підробок кумранських сувоїв:

Вікіпедія:
    Так. Чи не так, не знаю. Покищо.

19. Коммунарец

Так, за 'базар' треба правильно відповідати.:punish:
    Для цього треба натиснути кнопочку "Відповісти" під дописом того, кому є потреба відповісти.:meeting:

20. miliarium

miliarium Active Member

Я ще не розібрався повністю як працює цей форум...
    Як цитувати і відповідати...Чомусь цитата і мої слова вкупі . Мрже тому ,що відписую з телефону,а не з компа?

а де твій аватар? :)