Віра Правдива чи віра в Золоту Рибку?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Liliyah Romanova, 13 сер 2008.

1. ovod

ovod Well-Known Member

якщо ви скажете, що зможете зараз гарантувати 100% спілкування з Богом, то не відмовиться напевне ніхто.. тільки проблема якраз не в тому...

це слова... а як перевірити?

2. Levko

Levko Well-Known Member

Я переконаний, що більшість відмовиться, так як відмовилася від цього більшість, та яка там більшість- УСІ євреї відмовилися, котрих Мойсей привів був до палахкотючої гори і сказав, що зараз з ним буде Сам Бог розмовляти.
    Знаєте, що вони сказали Мойсею? Йди сам, Мойсею, на ту гору і говори з Богом, ми постоїмо біля підніжжя гори, а потім нам розкажеш усе, що Бог тобі говорив...
    А чого відмовилися, бо знали, що коли Бог говорить, то це уже сер"озно:
    Євр.4:12
    Бо Боже Слово живе та діяльне,
    гостріше від усякого меча обосічного,
    проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків,
    і спосібне судити думки та наміри серця.

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Десь-колись у нас на форумі був такий собі фін за ніком "Алєксандр Тітієвський", так от, у нього був підпис такого змісту:

Чому, коли людина говорить до Бога, то це називають молитвою, а коли Бог говорить до людини - шизофренією.:)?

А відповідь на це запитання просте: люди не готові слухати Бога. От скажіть, що ви подумаєте про людину, яка скаже: мені Бог каже так і так?

• Подобається Подобається x 2
  4. Saszko

Saszko Well-Known Member

Було б цікаво провести психіатричну експертизу. А ще можливе ошуканство.
    Це дуже цікаво, але це неправдоподібно. Якось так...

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну от... а ви кажете розказати.

все-таки, це справа приватна.

6. Saszko

Saszko Well-Known Member

А шо, Ви чули голос?
    Я ж подумав про якісь прикмети, за котрими Ви рішили, що Бог існує.
    Чи приснилось? Якшо приснилось, то це таке... несерйозно...

7. Locke

Locke невиправний реаліст

Якщо людина просто голослівно стверджує що чула Глас Божий, то подумаю саме так, як було у приведеному Вами прикладі підпису. А якщо пояснить як саме, при яких обставинах, як того досягти і що потрібно мені для цього зробити, щоби спілкуватися з Богом, то буду безмежно вдячний за науку і пораду. Не думаю, що знайдеться людина, яка б не хотіла спілкуватися з Богом.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Можу хіба розказати як я почав це робити:
    1.Повірив що Бог є;
    2.Повірив в те, що Він віддав Свого Сина Ісуса як жертву за мій гріх;
    3.Запросив Господа Ісуса Христа у своє життя і дозволив Йому керувати моїм життям;
    4.Почав читати щодня Біблію, котру маю для себе за найвищий авторитет у житті.

І уже багато років насолоджуюся спілкуванням з Ісусом- говорю в молитві до Нього усе, що в мене є на серці, а також слухаю Його, читаючи Його Слово- Біблію.
    Для мене це спілкування є найціннішим у житті.
    Люди часто думають, що спілкування з Богом- це якась містична дія, ритуал, чи ще там щось таке таємничне і загадкове, але, насправді усе дуже просто, аж надто просто і потрібно докласти зусил, щоб зрозуміти невірно.:)
    Спілкування з Богом- це молитва і Слово(Біблія)!:)
    Іншого шляху не знаю...:pardon:

• Подобається Подобається x 7
  9. ovod

ovod Well-Known Member

а що ви при цьому відчуваєте?

10. Levko

Levko Well-Known Member

По-різному...
    В основному і переважно це приємні відчуття миру, заспокоєння, розради, підбадьорення, підтримки...
    Але бувють дуже часто відчуття докору і направи. Бог вчить через Слово над чим мені потрібно ще працювати у своєму характері, що виправити, перед ким вибачитися, простити, смиритися, кому допомогти... Але все це завжди з любов"ю, без примусу. Він показує мені ті речі і дає вибір.
    Буває також що взагалі немає ніяких відчуттів, тоді здається, що Бог мене не чує і десь далеко. Але я вчуся ходити не за відчуттями своїми, а за вірою в те, що написано в Слові. А в Слові написано, що Бог завжди нас чує коли ми звертаємося до Нього!:)

• Подобається Подобається x 8
  11. Peri

Peri Well-Known Member

Молитва спільна - Служба Божа, Молебні, Акафісти, Хресна дорога....І як найвищий вияв спілкування - Пресвята Євхаристія, коли розмова відбувається на рівні Двох Сердець.

• Подобається Подобається x 8
  12. Levko

Levko Well-Known Member

Так, погоджуюся з вами, Peri. Мені також часто Бог говорить під час Служб Божих, чи спільних молебнів, чи під час Євхаристії, але хочу ще раз звернути увагу на такий момент як покаяння і примирення з Богом. Без цього Служби будуть повинністю, молебні- нудним проведенням часу, Євхаристія - незрозумілим дійством.
    Я це пережив на собі дуже сильно. Колись приходив в церкву і тільки чекав коли, нарешті та Служба закінчиться. А зараз, після покаяння і примирення з Богом, я завжди шкодую чому так швидко закінчилася Служба. Так само і на спільні молитви ходжу з радістю. А Євхаристія- це взагалі винятковий і дорогоцінний час для мене!

• Подобається Подобається x 7
  13. Saszko

Saszko Well-Known Member

Чому все це — те, що ви пишете з таким ентузіазмом, є чимось смішним і далеким від реального життя для оточуючих нас (МЕНЕ) людей???
    Я схильний довіряти людям, котрі добились чогось в цьому житті. Звичайне, в матеріальному еквіваленті...
    Дивно все це...

14. Oxid

Oxid Well-Known Member

Еклезіаст вважає, що це все марнота і ловлення вітру... Яка користь людині, що весь світ здобуде? Для ідеаліста первинне - духовне, все інше - додасться:) Так у всякому разі цікавіше жити...

• Подобається Подобається x 6
  15. Peri

Peri Well-Known Member

А що їм з того буде в Тому житті? В цьому - все відносне і ненадійне ( що стосується людського).
    через поріг смерті перенесуть зі собою?

якщо Ваше здивування щире, то є надія, що відповідь знайдете.

• Подобається Подобається x 5
  16. ovod

ovod Well-Known Member

добре вам.......

---------- Додано в 20:37 ---------- Попередній допис був написаний в 20:19 ----------

ви бачите обгортку від халви, але халву ви їсти не будете... а може вона вам і не потрібна...
    від слів є тільки апетит, а не втамування голоду... для цього потрібно дещо зробити...

п.с. дивно виглядає той хто хоче дивлячись на етикетку наїстись.. правда ті хто її вже їсть не спішить ділитися, а тільки каже, що читай етикетку і вір... може там і халва появиться... тільки для них це слова.... жартую звісно....тільки я змучений і пишу шо думаю...

крок перший - згадати характеристики Бога...

17. Levko

Levko Well-Known Member

Знаєте, Saszko, я багато чув і читав різних свідчень людей, котрі пережили клінічну смерть і побували поза межами цього життя. І я зауважив, що в усіх цих свідченнях є одна спільна річ- усі очевидці розповідають, що те, куди вони потрапили було більше реальним, ніж те звідки вони потрапили, тобто той духовий світ був для них набагато реальнішим, ніж цей фізичний. Я спочатку не розумів, як може бути щось реальнішим, за це фізичне? Але коли увірував, то дійсно став помічати і все більше переконуватися в тому, що той духовний світ є більш реальнішим за цей фізичний. Особливо сильно це відчуваєш і переживаєш, коли перебуваєш в молитві поклоніння Богу, а також тоді коли бачиш відповіді на молитви.

18. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 23:03 ----------

Так і є. Але я вас розчарую, бога там нема. Чи кожен хто побував у стані клінічної смерті розповідав про про спілкування з богом?
    А відповіді на ваші молитви - це результат діяльності розуму (з вами завжди відбувається те, що ви уявляєте. В цьому сенсі - життя це чудо). Не бачив щоб тварини молились. Ви бачили? Чи тіки люди були створені богом, а тваринки прийшли з пекла? Чи як ви там пояснюєте всі ці нісенітниці?

19. ovod

ovod Well-Known Member

ти Бог?.......

---------- Додано в 23:41 ---------- Попередній допис був написаний в 23:39 ----------

20. Saszko

Saszko Well-Known Member

Як Ви вірите, що Вас не обманюють?

а де твій аватар? :)